[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@crazycells Çok teşekkürler yardımlarınız için. Hakkınızı ödeyemeyiz.
-
@Bilgehan-Şeref rica ederim, surecinizde bol sanslar. Vize surecinizi ve ABD'de yasama dair bilgilerinizi foruma aktarmaniz yeterlidir

-
merhaba buraya baslik actim ancak https://yesilkartforum.com/forum/topic/4449/kcc-case-number-hatasi/2?_=1623499100648 burdan sormam gerekiyormus
ds260 formu doldurdum sonunda imza kisminda kcc case number yazan kismina normal case number giriyorum kabul etmiyor hata veriyor o kisimda kaldim ne yapmam gerekiyor yardimlariniz bekliyorum
-
@Egeege dosya numaranızı 0lar olmadan girin.
-
Merhaba, GC basvurusundan sonra dunyaya gelen aile bireylerimiz icin pasaport cikartip ds260 a eklemek disinda yapmamiz gereken bir sey var mi?
-
o sekilde oldu cok tesekkurederim
-
@Odysseus, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba, GC basvurusundan sonra dunyaya gelen aile bireylerimiz icin pasaport cikartip ds260 a eklemek disinda yapmamiz gereken bir sey var mi?
Kendi formlarınızdaki çocuk bilgilerinin güncellenmesi ve çocuğunuz için ds260 eklenmesi dışında yapılacak birşey yok.
-
@goblis, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Odysseus, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Kendi formlarınızdaki çocuk bilgilerinin güncellenmesi ve çocuğunuz için ds260 eklenmesi dışında yapılacak birşey yok.
Tesekkur ederim.
-
selamlar arkadaşlar,çocukların ds260 formunu doldururken kararsız kaldığım üç konu var,
1.çocuğun anne soyadını 'Surnames at Birth' diye soruyor.burada eşimin evlenmeden önceki soyadını mı soruyor yoksa çocuğu doğurduğunda sahip olduğu soyadı mı?
2.çocuğun aşı karnesi sorusunda ne diyeceğim,bizim çocukların aşı karnesi var ve tüm aşıları yapıldı.ama amerika kanunlarına göre aşı karnesi ne demek onu anlamadım?
3.sosyal güvenlik numarası kartı almak istiyor musun sorusuna ne diyeceğiz,çocuklar için de evet mi seçelim? -
@Sono Teşekkürler. İngilizce olmasında yarar var sanıyorum. Şirket resmi bilgileri gerekli mi vergi dairesi, yönetici ünvanı vb. gibi? Buna ek olarak bu evrakı Mail talebi geldiği zaman yollamam gerekir mi yoksa sadece mülakata götürmek mi gerekli elden?
-
@samet-tr, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
selamlar arkadaşlar,çocukların ds260 formunu doldururken kararsız kaldığım üç konu var,
1.çocuğun anne soyadını 'Surnames at Birth' diye soruyor.burada eşimin evlenmeden önceki soyadını mı soruyor yoksa çocuğu doğurduğunda sahip olduğu soyadı mı?
2.çocuğun aşı karnesi sorusunda ne diyeceğim,bizim çocukların aşı karnesi var ve tüm aşıları yapıldı.ama amerika kanunlarına göre aşı karnesi ne demek onu anlamadım?
3.sosyal güvenlik numarası kartı almak istiyor musun sorusuna ne diyeceğiz,çocuklar için de evet mi seçelim?1- Eşinizin kızlık soyadı
2- Aşı karnesi varsa bile NO işaretleyin ve açılan kutuya "I DO NOT HAVE DOCUMENTATION AT THE MOMENT BUT I WILL PRESENT IT AT THE TIME OF VISA INTERVIEW AT THE CONSULATE" yazın. Sağlık muayenesine giderken aşı karnelerini götürün. O karneye göre çocuklara hangi aşıların vurulmasına orada karar verirler
3- SSN sorusuna çocuklar için de YES işaretleyin. ABD'de doğumdan itibaren SSN almak çocukların ve ebeveynlerin menfaatinedir. Ayrıca ödenecek vergi konusunda indirimler (tax return) sağlarsınız çocuklar için yaptığınız masraflarda.Doğumdan itibaren bebeklere ve çocuklara SSN alınmasının önemi hakkında:
https://www.ssa.gov/pubs/EN-05-10023.pdf -
@smartcells verdiğiniz kıymetli bilgiler için teşekkür ederim.2. ve 3. cevap ikna oldum ama 1. soruyu bir de @crazycells ve @gucarslan cevaplarsa içim rahat olacak.
1.çocukların ds 260 formunu doldururken çocuğun anne soyadını 'Surnames at Birth' diye soruyor.burada eşimin evlenmeden önceki soyadını mı soruyor yoksa çocuğu doğurduğunda sahip olduğu soyadı mı?
saygılarımla -
@samet-tr
Annenin "kendi" doğduğundaki, ailesinden aldığı soyadı, yani kızlık soyadı. -
@smartcells anladım,teşekkürler.benim eşim çifte vatandaş,türk vatandaşlığını sonradan almış ve doğumdaki soyadıyla türkiyedeki kızlık soyadı farklı,bu sebeple sadece doğumdaki kızlık soyadını mı yazacağım yoksa iki ülkedeki kızlık soyadını da yazalım mı?
-
@smartcells anladım,teşekkürler.benim eşim çifte vatandaş,türk vatandaşlığını sonradan almış ve doğumdaki soyadıyla türkiyedeki kızlık soyadı farklı,bu sebeple sadece doğumdaki kızlık soyadını mı yazacağım yoksa iki ülkedeki kızlık soyadını da yazalım mı?
Türkiye'de sonradan vatandaşlıkla ve bekarken aldığı soyadı doğumla gelen soyadı değildir. İnsan doğduğu zaman aldığı ilk soyadı "surname at birth" dür ve o bir daha hiç değişmez
Ülke de değişseniz, yeni vatandaşlıklar da alsanız, ad-soyad da değişseniz o ilk soyadı hiç değişmez. -
@smartcells çok çok teşekkür ederim.son olarak birşey daha sormak istiyorum.çocukların aşı karneleri var ve aşıları tam yapılmışken neden no deyip açıklama yapıyoruz.
-
@smartcells çok çok teşekkür ederim.son olarak birşey daha sormak istiyorum.çocukların aşı karneleri var ve aşıları tam yapılmışken neden no deyip açıklama yapıyoruz.
"Simplicity" diyoruz buna

Süreçleri ne kadar sade, basit tutarsan o kadar rahat ve sorunsuz ilerlersin.Birincisi, sağlık muayenesine girmeden ve oradaki yetkili doktorun uygun göreceği aşıları vurmadan vize alman mümkün değil. Aşı ile ilgili elinde ne belge olursa olsun, şimdiye kadar hangi aşıları olmuş olursanız olun farketmiyor.
İkincisi, elinizdeki aşı kartlarının soruda belirtildiği gibi ABD kanunlarına uygun olup olmadığını bilmiyoruz (vaccinations in accordance with U.S. law)
O zaman NO de geç.
Ama aşı kartlarınızı mutlaka sağlık muayenesine götürün. Bazı aşıları gereksiz yere yeniden olmak zorunda kalmaktan kurtulabilirsiniz o kartlar sayesinde. -
Merhabalar!Telegram grubu henüz aktif değil sanırım.Yaklaşık bir ay önce foruma kayıt oluşturdum,lakin eklenmediğimi düşünüyorum.Telegramdaki grubun ismi nedir acaba?
-
@baikini74, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar!Telegram grubu henüz aktif değil sanırım.Yaklaşık bir ay önce foruma kayıt oluşturdum,lakin eklenmediğimi düşünüyorum.Telegramdaki grubun ismi nedir acaba?
Bu konu başlığının ilk sayfasında üçüncü mesajda telegram grubuna nasıl katılınacağı anlatılıyor.
ilk 3 iletiyi baştan sona anlayarak okuyun. -
@crazycells Hocam şu anda benim için çok stres yaratan bir konuyu size danışmak istiyorum. Ben 2015 yazında Work and Travel yaptım ve ülkeme döndükten sonra askere gittim. Askerde olduğum sırada bana W-2 belgesi mail olarak geldi ama arada kaynadı ve ben vergi iadesi işlemlerini yapmadım ve böylelikle vergi beyanında bulunmamış oldum. Şu anda bu geçmişe dönük işlemi nasıl yapabilirim bunu araştırıyorum ama bir sonuca ulaşamadım. Bu durum sürecime nasıl bir etki eder sizce?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.