Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @serkanist d4f42e9d-75f9-4e88-941e-d34c635615bb-image.png

    Mesele biraz bundan ibaret aslinda.. Sizlerinde tavsiye ettigi gibi tabi ki asla korkaklik edip gitmemezlik bu sansi kullanmamazlik yapmayacagim. Sadece aile konusu beni cok endiselendiriyor. Avrupa falan olsa yakin yine ayni gun gelme sansimiz var ama okyanus otesi .. Insallah hayirlisi olur sizler icinde benim icinde hepimiz icinde 🙂


  • Birde su durum var:

    FB_IMG_1622908745116.jpg


  • @xackletaker, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    Gidersem eğer Türkiye'den gelecek birçok insana yardımcı olur hayatları kolaylaştırırım diyordum da müthiş şevkimi kırdınız Allah razı olsun sizden...

    Yardımci olma sevki bu kadar basit kırılmamali... Düşüncenizi degistirmeyin. Kolay olan bahane üretip elini eteğini çekmek, ki bunu bir çok kişi yapıyor... İyi olursanız iyi çevreniz olur... Menfaat ilişkileri zaten uzun süreli olmuyor...

    Başkalarına yardım edebilecek insanlara yardım ederseniz zincir çok kolay genişler... Arada çürük yumurtalar çıkacaktır...

    Dolandırıcılar olduğu gibi dolandırıcıların ekmeğine yağ süren "bir anda kazanacağız" fantazisi ile yanıp tutuşan jetfadil artiklarida çok. Bu durum Türkiye de de burada da var... Normaldir... Elbette canı yanan insanlara üzülüyoruz ama heryerde olabilecek şeyler...


  • FB_IMG_1622996536380.jpg


  • @xackletaker, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    Hocam, gerçekler elbette konuşulmalı ve konuşun tabii ki tecrübelerinizi dinlemek isteriz ancak öyle bir anlatıyorsunuz ki Amerika'da sanki 3.Dünya savaşının fitili ateşlenmiş belli başlı zenginler dışında herkes ölüme gidiyor gibi kaotik bir anlatım şekliniz var. Durumun bu kadar vahim olmadığı orada bulunan diğer arkadaşların düşüncelerinden belli zaten.

    Zengin mahalle ile orta - fakir mahalleleri ayrı tutup ayrımcılık yapılıyor diyorsunuz, inanıyoruz illaki öyledir. Ancak şunu da unutmamak gerekir tüm dünyanın kapitalizm, merkantilizm ve materyalist düşünceyi parametre kabul edip dünya ile kendini buna göre endekslemiş bütün ülkeler de bu sorun var.
    Bu sorunu yaşamayanlar da zaten Komünizm gibi ya da daha farklı sistemlerle ilerlemeye çalışan 1 kilo çuval parayla bir çikolata alabildiğiniz ya da vatandaşların %90'ının kamu içinde çalıştığı devletler oluyor. Yani dünyanın neredeyse her yerinde bu bahsettiğiniz şeyler var.

    Hemen bir örnek vereyim kendimden; ben İstanbul'da aynı bahsettiğiniz gibi kimsenin karışamadığı evsizin ya da tinerci, torbacı vs. asla giremediği güvenli ve olaysız bir mahalle de oturuyorum, burada gece 2 de bile ıssız sokaklarda ya da ana caddelerde küçük çocuklar, gençler kızlar, oğlanlar rahatça elini kolunu sallayarak gezebiliyor.

    (Bu arada bu kadar rahatlığın da insanda olmaması gerektiğini savunurum bir zaman sonra mantık çerçevesinden çıkıp hedonizmi merkez alarak geleceğe yönelik kararlar almaya ve yaşamaya başlarsınız örnek olarak şunu söyleyebilirim; Sadece buradaki insanların yürümeye ve koşmaya çıktığı güzel, uzun yeşillik bir alanda yeğenimi gezdiriyordum güneşli bir havaydı ve etrafta bir sürü çocuk anneleriyle eğleniyorlardı, belli bir süre sonra daha ıssız bir alanda ağaçların arkasında kapalı bir genç kız ile bir çocuğun yeşillikte üst üste uzandığı ve orada yapılmaması gereken bir şeyin peşinde olduklarını fark ettim. Onları utandırmadan biraz ses yaparak burada insanların olduğunu ve doğru yerin burası olmadığını ima ettim.
    Bunun dışında verebileceğim bir örnek ise bollukta doğup, büyümüş ve rahatı hiç bozulmamış çocukların üni sınavını takmayıp, özel okullardan çıkmalarına rağmen barajı ucundan geçip dandik bir üniversiteye 4 sene için 400 bin lira vermeyi umursamayan, paranın burada kolay kazanılmadığını bilmeyen şımarık çocuklar ya da babası doktor olup özel ilaçlar içirilip sınava özürlülerle bir giren (fazladan 2 saat süresi oluyor ki bu bir hız sınavı) ve bu şekilde hak etmediği halde 2 buçuk milyon kişi içinde 50. olmuş ve ülkenin en iyi okullarına girilebilen torpiller burada da yaşanıyor. Evet benimde imkanım vardı kuzenim doktor bu çakallığı yapabilirdim ama yapmadım, torpilsiz ilk bin kişi içine girmeyi buna tercih ettim.. Evet bu gibi atraksiyonlar her yerde var.)

    Ama madalyonun diğer tarafının (kötü mahalleler) burada da hiç aydınlık olmadığını biliyoruz. Anlatılmaya bile değmeyecek ne olaylar var, bazı mahallelere kurşun geçirmez araçla bile girsen korna çalamazsın racona aykırıdır o mahalleden o arabayı çıkarmazlar. Yani burada da 5 milyon liradan başlayan müstakil evlerin bulunduğu bir ortamda yaşamakla 200 bin liralık dairelerin olduğu yerde yaşam aynı çıktıyı sunmuyor insanlara, sunamaz da zaten...

    Aslında sizin de bahsettiğiniz gibi bu iki ülkenin en belirgin farkları fırsat yakalama, para kazanma, refah, alım gücü, enflasyonun olmadığı güvenli ekonomik bir liman ve eğitim...

    Biz zaten oraya da dört dörtlük bir yer demiyoruz ancak gerçekçi olmak gerek farklar önemli farklar.
    Tecrübeleriniz için sağ olun ama daha ayrıntı belirterek ve genelleme yapmadan paylaşırsanız insanların daha yararına olabilir..

    Mükemmel yazmissiniz. Şunu net olarak belirtmeliyim Istanbul gibi bir şehirde kendi calisarak hayatta kalan bir aile veya birey, Dünyanın %75 inde çok rahat hayatta kalir ve birikim yapar. Dünya bir ulke olsa başkenti istanbul olur diye boşuna dememisler. İstanbulda trafikte ölme şansınız %50 ise abd de herhangi bir olayda ölme şansınız %5 tir. Heryer uzaktan tozpembe gelir. Istanbulda gazide oturmakta yaşamdan,bebekte oturmakta. Gittiğiniz veya gideceğiniz yere buna göre bakmak var. Bir sürü imkan var artik,biraz araştırıp düzgün yerlerde yasamak bizlerin elinde.


  • FB_IMG_1623252137817.jpg


  • @MySea yapma mysea yanariz 😃 Yurtdisinda deneyeyim bir de belki bende yuksek lisanstan vazgecerim


  • İstanbuldan bildiriyorum, herşey 3 yıl öncesine göre inanılmaz pahalı olmuş. Hat açma parası 130-150 tl olmuş mesela. Amerikada yaşayıp tatile gelen biri için ucuz ama burada yaşayan kişiler için çok pahalı.
    Herkes birşeylerden kısıyor ve bunu alışkanlık haline getirmişler; mesela arabada öğlen sıcağında kimse klima açmıyor, bazen geceler soğuk oluyor kimse kombi yakmıyor. 1 günde gezerken 300-500 tl nereye gitti anlam veremiyorum, hemen bitiyor. Ama 3 yıl sonra her yerde istediğini yeme lüksü muhteşem birşey 🙂

  • ⭐⭐

    ...turkiye amerikada yasayipda tatile giden icinde ucuz degil,amerika veya baska ulkede dolarlari biriktirmek kolay olmuyor,ben yasadigim ulkede alis veris gida magazalarinda yapilan indirimli gunleri bekliyorum,bir cok seylerde haftada bir 15 gunde bir indirip yapiliyor.demek istedigim yasadigimiz ulkede sahane bir isimiz yoksa kurus kurus hesaplamaya mecburuz..turkiyeye tatile giderkende cebe belli bir miktar para konuluyor,su ucuz bu ucuz derken bir 50 dolar bozduruyoruz,biraz sonra cepte para kalmamis,turkiyeye tatile gidenlerden geri donerkende akrabalarindan borc alip donenler oldugunu duymustumden
    ....turkiyede belirli bir pahalilik var,turk lirasi deger kaybettikce disardan ithal edilen seylerin fiatlarida,artiyor, 2014 yilinda ETS tur sirketiyle ege akdeniz gezisi yapmistik 10 gunluk tur sayilir kisi basi 1000 tl odemistik, 5 yil sonra 2019 da yine turkiyeye gittik,bu defa zamanim sinirliydi,bir tur daha yapalim dedik, bir iki hafta turlar dolmus,ondan sonraki tarihlerdeki bana uymuyor,ee tur ucreti ne kadar diye sorduk, 2100 veya 2200 dediler bes yilda yuzde yuz artmis.daha evvelden bir cok yerlerde hersey dahil usulundendi bu defa bir cok seyler icin cepten harcama yapacaksin.

    ......kayseride dolasirken alis veris merkezi, hatun tutturdu bir tane 4 tekerli carry-on cantasi alalim diye,iyi markalilar australya ile ayni fiatdalar,bir tane beyendik 250 lira filan aldik,australya dolarina cevirince australyadaki ayni fiata geldi australyada 45 dolara alacagim cantayi orda 250 liraya aldik,ne hikmetse parayi verdik adam valiz uzerindeki etiketleri kagitlari yirtip atti,garanti filanmi yaziyordu anlamadim bir uyaniklik yapti ama anlamadim.


  • Gereksiz para harcamayın dolarda olsa tl olsa gereksiz harcamalardan kaçının.

    Tamam dolar euro sterlin bozunca çok geliyor ama fiyatlar yine yüksek 100 euro bozsan 1000 tl yine gidiyor -

    Benım amacım yurt dışındakilere lütfen bu döviz kurlarını değerlendirin azda olsa türkiyede bir ayağınız varsa yatırım yapın ..

    100 000 dolara iyi bir ev alınır
    50 000 dolara bir alınır

    bunları iyi değerlendirin

    arsa yada temettü veren hisse senedide olabilir

    dünya hep böyle gitmez emeklilik geliyor yaşlılık artıyor yurt dışında ne kadar duracaksınız daha ileriyide düşünün abilerim arkdaşlarım kardeşlerim.

    selamlar.


  • Onceki gun buradaki Turk bir tamircide 60 yasinda bir baska Turk'le tanistim. 90'li yillarin baslarinda kacak olarak gelmis. Greencard alabilmek icin iki defa evlilik yapmis. Ikincide alabilmis. Uzun sure undertable calistigi icin sosyal guvenlikten emeklilik icin gerekli sartlari saglayamamis. Son 5 yildir, gozlerinde sorun varmis ve Turkiye'ye donmus, orada yasiyormus. Oglu ve kizi ABD'de oldugu icin arasira ziyarete geliyormus. Anladigim kadariyla, zamaninda calisirken Turkiye'den ev ve tarla almis. Simdi kucuk capli ciftcilik yapiyormus. Sanirim oglu ve kizi da destek cikiyorlar.

    Uzun lafin kisasi, kacak durumda olmak kesinlikle iyi degil. Ayrica, para kazanirken mutlaka emeklilik ve yaslilik zamanlariniz icin yatirim ve birikim yapin. Cocuklariniza ileride yuk olmak istemezsiniz!!


  • @MySea Yatirim konusu gercekten herkes icin cok onemli bir konu olmaya basladi gunumuzde . Sadece emeklilik icin degil , enflasyona karsi durabilmek icin, paraniz ile para kazanabilmek icin iyi sekilde arastirilip yatirimlar yapmak herkes icin cok onemli


  • @MySea @Ist-to-NY Milleti anlamıyorum canım kardeslerım abilerim para akarken doldurun bana gençken lazım demeyin.

    benım yaş 37 ve 12 yıldır memurum açıkçası kendi hatalarımdan dolayı pek bir şey yapamadım

    son 1 yıldır bireysel emeklilik oduyorum yuklu 1000-1500 tl civarı

    birde kendime eskide olsa bir müstakil ev aldım kuçuk bir mahallede

    arabam yok alamıyorum çünkü pahalı

    şimdı yurt dışında çalıssam diyorum kendi kendime uzun zamandır başvruruyotum gc ama çıkmıyor meret...

    bir yerden başlamak gerek başka çare yok

    eski almancılar bu işte iyi ama yenilerde iş yok

    para gençken değil yaşlıyken lazım olur hele hele orta yaşa gelince 45 den sonra ciddi lazım

    usa dolar kazanan dostlar lütfen türkiyeden imkanınız varsa evinizi ve bireysel emekliliğizi yaptıırn gerekirse sigortadan emekli olun ne olacağı belli olmaz dünya burası benden demesi.

    usa olsam sıkı bir çalışmayla 10 yıl çalışmak isterdim ve geneldede türkiyeye yatırım yapardım açıkçası

    düşüncem bu.

  • ⭐⭐

    ....benim kendim icin her iki ulkede de yatirimim var..australyadan emekliyiz,her iki haftada bir sali gunleri emekli ayligimiz banka hesabimiza yatiyor,burda vatana ihanet etmedikce kovulma sansimiz yok,en en kotu ihtimal kovulsakda ,belli bir miktar para yatirip turkiyede emekli olabiliriz..bir cok avrupa ulkesinin sosyal guvemlikleri iyidir vatandaslarina ve devamli oturma izni olan sahislara bakarlar.benim birader ve baska bir tanidigim avusturdaya 5 yil filan calismislar, o devletten her ay kendilerine bir miktar maas geliyor. vatandasliklari filanda yok sadece avusturayada isci olarak calismislar....bazi ulkelerde yasarken gelecek kaygisi olmaz,yine basimizin ustunde bir ev olmasi lazim....


  • @sir-altan Altan abi haklısınız ; ama yinede ben bunu gençler içinde söylüyorum iyi çalışıp türkiyedende emekli olmak ve gerekli şartları sağlamak gerek kuçukte olsa döviz kurundan dolayı bir yatırım yapmak gerek - ev arsa yada aylık 100 dolar ödeyerek sigorta yada bireysel emeklilik gibi şeyler yada temettü emekliliği gibi fonlar alınabilir.

    döviz kuru yuksek bunlarıda iyi değerlendirmek lazım - 1500 dolar emekli aylığı alan birisi türkiyede egede evide varsa gerçekten güzel yaşar diye düşünüyorum bunları onemsiyorum ben .

    sanırm avustralyadasınız - güzel ülke geçrekten ekonomik ve yaşam için gerçekten güzel - hele hele mesleği olanlar için- ben türkiyede polis memuruyum - 5-6 yıl oldu green kart başvruyorum çıkmıyor meret - çıksa 1 dk durmam 3 defa amerikaya gittim gerçekten sevdiğim bir ülke - çıkmıyor ama gc - ama işi bırakıp gitmek mantıklı değil - gittiğimde gördüm kaçak kalanları bana göre değil - hele hele ailende yoksa yakın boş bir iş - mantıklı yonden başvruyoruz ...

    ama zorunlu hizmet sürem 9 yıl kaldı emekli aylığı ve sigorta vermıyor devlet ama 20 yılı doldurunca istfa edip- o zaman gözümü karartayım diyorum -

    gitmek istiyorum 45 yaşından sonra nasıl olur bilemiyorum ama kendime güveniyorum açıkçası 10 yıl usa yaşamak isterim - çok fazla bir şey istemiyorum - kuçuk 1-1 ev ve arabam olsun - yetecek kira ve araç için kuçuk işler -seviyorum oradaki relax yaşamı ...

    bakalım ne olur.

    !!! çok doluyum ama işte neyse.


  • Tamamen insan kalitesi yuzunden. Orta dogu insanlariyla cop dolu yollardan gecen kornali arabalarla bir omur yasamak istemiyorum. Ekonomik sebebi herkesin sebebi zaten


  • Ailemin daha sonrasında bu durumdan daha kötü hayat sürmemesi için. Yarına ne yiyeceğiz kaygısı olmadan ve bu kadar adaletsizce hareketin ona dahada zor olmaması için.


  • Escinsel birey olarak daha rahat ve daha sosyal bir hayat yasamak icin en önemlisi Sevdigim insan USA de yasadigi icin.


  • @FreeWoRLD Merhaba NORTH CAROLİNA başlığında yazdıklarınızı da okudum üşenmeden hem sorulara cevap verip hem yeni gelecek olanlara faydalı bilgiler vermişsiniz.Düşündüğüm şeyleri aynı şekilde ifade etmişsiniz ülkeyle ilgili olarak kendimi gördüm sanki.İnşallah gelince tanışma şansımız olur ciddiyim:)

  • ⭐⭐⭐

    Her geçen gün biraz daha kendimi ve buraya ait değilmiş gibi hissediyorum. Ya yaşadığım ya duyduğum olaylar güzel ülkemizin insanından soğumama sebep oluyor. Ekonomik kaygılar zaten ortada ama inanın bu benim için ilk sırada değil. 2 tane kızımız var onların hem bedenen hem ruhen sağlıklı, duyarlı, mutlu insanlar olarak yetişmesi için o kadar çok çabalıyoruz ama gördüğümüz duyduğumuz şeyler onlarİn geleceği için umutsuzluğa kapılmamıza sebep oluyor. Eğitim sistemi berbat halde, hukuk adalet desen yerlerde ve ne yazık ki insanımız bu düzeni kabullendi ve ben de dahil çoğu insan sesini çıkaramıyor😢 Yani yönetimler değişse bile insanımızın kafa yapısı böyle kaldıkça çok da değişen bişey olacağına artık inanmıyorum ve buralardan gitmeyi istiyorum. Zaten yıllardır istiyordum ama eşim sıcak bakmıyordu, artık o da bıktı usandı. Herşeyi göze aldık bütün birikimizi, ailemizi ve işimizi bırakıp gitmeye karar verdik. Greencard çekilişi olmasa bile başka yollardan şansımızı aramaya devam edeceğiz. Hepimiz için hakkımızda hayırlısı olsun 🙏🏻


Benzer Başlıklar

  • 33
  • 14
  • 17
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum