Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ds 260 Abd deki adresi ev olması zorunlumu iş yeri adresi olur mu ev adresi değişme ihtimali var çünkü ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar merhaba eşi rus vatandaşı olup yada balkan ülkelerinden başvuru yapıp kazananlar vardır .Bu ortanca isim konusunda nasıl yaptılar acaba ? Ben asıl talihliyim eşim ve cocuklarım rus vatandası green kart baivuru sormunu dolduruken ortanca isim konusu var ruslarda babadan gelen .Eş ve cocuklarımda ortanca ısım belirtilmiş ds260 formuna girdiğim zaman şimdi ds260 formunu doldururken given names kısmına ortanca ısım yazacak mıyız ? Örnek olarak ortanca isim şu sekilde İsim Fıratovich soyisim şeklinde .Bu konuyla ilgili Kazakistanda red yiyenler olmuş bayağı bir kişi .Yurt dısı pasaportunda rusca yazan kısımda ortanca ısım belirtilmiş ama ingilizce olan kısımda yazmıyor

    Pasaportun ingilizce bolumunde nasil yaziyorsa, siz de DS-260 formuna o sekilde yazabilirsiniz.

    "alias" kisminda da diger ismi ekleyin...

    Green card başvurusunda esımın ortanca ısmını belırttım .Ds 260 anasayfada esımın ısmı ortanca ısım ve soyadı yazıyor .Cocuklarda aynı sekılde ds 260 formunu yazarken belırtmemız mı lazım ? Rusların forum sıtesınde kımısı kesınlıkle yazılmalı dıyor kımı yazılmamalı .Biz green card basvurusu yaparken esımızın bılgılerını pasaportuna göre doldurmuyoruz diye biliyorum çünkü asıl başvuru sahibi için pasaport sartı varken es ve cocuklar sonradan cıkartabilir diye biliyorum .Ben o yüzden eş ve çocukların bilgilerini ülke içinde kullandıkları pasaporta göre doldurdum.Şimdi ds 260 formunu doldururken yurt dışı pasaportuna göre doldurmam lazım .Rusların yurt dısı pasaportunda ingilizce ve rusca kısmı beraber yer alıyor .İngilizce kısmında ortanca isim yazmazken rusca bölümünde belirtilmiş .Benim korkum ds 260 formuna girdiğimizde isim soy isim ve ortanca isim otomatik olarak başvuruda belirtildiği gibi cıkıyor .Şimdi onu değiştirdiğim taktirde red verilir mi ? Yada pasaportun tercümesini yaptığımızda rus olan bölümde ortanca isimde belirtildiği için kabul görür mü? Rusların forum sıtelerinde cok farkı cevaplar var kımısı belirtmiş ortanca ısımı kimisi belirtmemiş.Belirtenlerden ortan ismi yazılanda var yazılmayanda .Ben bu işin içinden çıkamadım açıkcası

    hem basvuru yaparken, hem de formu doldururken resmi isimlerinizi kullanmalisiniz; ama insanlar farkli ulkelerde farkli resmi isimlere sahip olabilirler. Hatta dediginiz durum gibi ayni ulke icerisinde bile resmi isimlerin birden fazla hali olabilir. Bunlardan birini kullandiginiz surece bir problem yasamazsiniz. Diger isimleri de formda ilgili soruda belirtmelisiniz.

    Green Card'in ustunde hangi ismin olmasini istiyorsaniz DS-260 formunu o isimle doldurun, diger tum isimleri de (tum kombinasyonlari) alias bolumunde belirtin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @smartcells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells, Şu "Rus eş ismi" konusunda benim de bir sıkıntım var, fikrini almak istiyorum.
    Aşağıda kullanacağım "soyadı" tamamen uydurma olup durumumu izah etmek amacıyla kullanacağım.

    Çekilşi kazanan kişi eşim ve Rus. Benim soyadım TULA olduğundan o da şu anda TULA soyadını kullanıyor. Benim, eşimin ve çocuklarımın Türk pasaportlarında da TULA olarak geçiyor.

    Fakat eşimin Rus pasaportuna bu soy isim TYULA olarak yazılmış. Rus pasaportlarında hem Kiril alfabesi hem de latin alfebesinde yazılıyor isim-soyisimler.

    Çocukların da Rus pasportlarındaki soyisimlerinde ise birinde TULA yazarken diğerinde TYULA diye yazmışlar.

    Şimdi durum şu:
    Dördümüzün Türk pasaportunda soyisimlerimiz : TULA
    Eşimin ve 1 çocuğun Rus pasaportlarında soyisim TYULA
    1 çocuğun Rus pasaportunda soyisim TULA

    Başvuruyu yaparken eşimin soyismini TULA olarak girdik. Zaten "kazandınız belgesinde de TULA olarak geçiyor.
    Açıkçası başvuru sırasında hangi pasaportu kullandığımızı hatırlamıyorum.

    Sorum şu: Eğer başvuru sırasında soyismin TYULA olarak geçtiği pasaportu kullanmışsak ve soyismi de entry'de TULA olarak girdiğimizden bu sorun yaratır mı?

    Sonuçta TULA soyismi bana ait ve Türkçe bir soyisim, Rus soyismi değil. Yani orijinal hali her şekilde TULA'dır, TYULA değil.

    Hem TYULA hem de TULA yazan tüm Türk-Rus pasaportlar (eski-yeni-başvuruda kullanılan-kullanılmayan) elimizde mevcut.
    Ben DS-260 formunda Türk pasaportları kullanmak istiyorum (Aile için integrity ve consistency amacıyla).

    DS-260'ı dolduruken sahip olunan tüm pasaportları giriyoruz zaten. Birinde TULA yazarken diğerinde TYULA yazıyor

    Rusların latin harflerle yazılmış isimleri önce kiril alfabesine çevirip sonra tekrar latin alfabesine çeviriken harf eklemeleri çok yaygın bir problem.

    hemen yukarida verdigim cevabi bir okuyun isterseniz. Sizin sorunuzu da cevapliyor.

    Tum formlari Turk pasaportlarina gore doldurup, diger yazilislari alias kisminda ayri ayri belirtin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @halilpekuz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba arkadaşlar,
    Önceki adresler kısmını doldururken önceki adresler kısmına Amerikada 100 gün kadar yaşadığım adreside yazıyorum fakat ''There is a gap greater than a month in the dates you have provided since the date you turned sixteen. Please include ALL addresses where you have lived since the date you turned 16 years old.'' hatasını alıyorum.
    Önceki adreslerde sadece doğduğum adres yazılı.
    Bu hatayı nasıl aşabilirim ya da 100 gün için Amerikadaki adresi yazmama gerek varmı ?

    bir adresin bittigi zaman, diger adresin baslangic zamani olmali... eger bir ay bile atlarsaniz hata veriyor form.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Scrower, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba asıl talihli eşim (bayan) onun ds260 formunu doldurduk. Şimdi benim ds260 formumu dolduruyoruz, spouse kısmına geldik ve ben eşimin bilgilerini giriyorum. Eşimin (asıl talihli) adını soyadını girerken evlenmeden önceki soyadını yazmıyorum değil mi ?(Anne bilgi girişinde olduğu gibi)

    sorularda ne soruyorsa ona cevap veriyorsunuz. Eger guncel isim soruluyorsa su anki ismini girmelisiniz, eger dogum ismi veya onceki isimleri soruluyorsa o durumda onlari girmelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yiğityılmaz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba herkese,DS260 Formunu doldururken 5 yıl önce ziyaret ettiğim ülkeler arasında ABD gözükmüyor!!!acaba daha önce doldurmuş olduğum ABD vize bilgilerimden dolayı oraya gittiğimi varsayarak elemine etmiş olabilir mi sistem cevaplarsanız çok sevinirim.

    ABD icin ayri bir soru var zaten.


  • Merhaba herkese. Gk talihlisi eşim. Mesleği avukat. Çalıştığınız işler kısmını nasıl yazmamız gerekli. Üç arkadaş ortak ofisleri var ama ofis eşimin adına. Vergi açılışı var ve şahıs şirketi bulunuyor. Fakülteden mezun olduğunda (16-17 sene önce) staj için vs başka hukuk bürolarında çalışmıştı. Daha sonra vergi açılışı yapıp fsrklı adreslerde büroları olmuştu. Hepsini belirtmek gerekli mi acaba.teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @halilpekuz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @goblis Amerikaya gittiğim tarih önceki oturduğum adresle iç içe tarihlerde. Yani önceki adres sonra amerikadaki yine önceki adres şeklinde mi yazmayalım sıralı ? yada hiç yazmasam 100 gün için sıkıntı olabilir mi ?

    tarihler kronolojik olmali, tum adresleri sirasiyla yazmalisiniz... ayni adrese geri donduyseniz, onu dogru tarihlerle ayri olarak belirtmelisiniz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @osman-1, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Resmi olarak oturma adresim 2009 dan günümüze dek aynı. Onu 1.Adres olarak girdim.

    2015-2018 arasında üniversite adresimide eksiksiz şekilde girdim(Resmi adresim hala 2009 daki adresim) ama şöyle bir hata veriyor.

    Tam olarak nerde hata yaptığımı anlayamadım.

    There is a gap greater than a month in the dates you have provided since the date you turned sixteen. Please include ALL addresses where you have lived since the date you turned 16 years old.

    o soruda resmi/posta adresiniz sorulmuyor, yasadiginiz adresler soruluyor, bilginize.

    bir adresin bittigi tarihte, diger adres baslamali... ayni tarihleri kullanmalisiniz siralarken.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @osman-1 bir zaman araligi icin tek bir adres kullanmalisiniz. sizin yazdiginiz sekilde 2009 sonrasi 1 degil 2 ayri adreste kalmis gibi gorunuyorsunuz, o nedenle hata veriyor form.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fıratsky bu ornekteki pasaportun bilgilerini "mariya semenova" olarak girebilirsiniz. diger isimleri de ilgili bolumde belirtmeyi unutmayin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmet48, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Ds 260 Abd deki adresi ev olması zorunlumu iş yeri adresi olur mu ev adresi değişme ihtimali var çünkü ?

    yasadiginiz adres olarak ev adresini girmeniz daha iyi olur.

    fakat postanin gonderilecegi adres olarak is adresini girebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ali-yılmaz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba herkese. Gk talihlisi eşim. Mesleği avukat. Çalıştığınız işler kısmını nasıl yazmamız gerekli. Üç arkadaş ortak ofisleri var ama ofis eşimin adına. Vergi açılışı var ve şahıs şirketi bulunuyor. Fakülteden mezun olduğunda (16-17 sene önce) staj için vs başka hukuk bürolarında çalışmıştı. Daha sonra vergi açılışı yapıp fsrklı adreslerde büroları olmuştu. Hepsini belirtmek gerekli mi acaba.teşekkürler.

    ayni yere bagli olarak calistigi zamanlari tek bir is gibi yazabilirsiniz. farkli burolara ait calismalari da ayri ayri listeleyin.

    kendi ofisleri hakkindaki bilgileri resmi bilgilere gore doldurun.


  • merhaba dostlar aranıza yeni katıldım. Ben forumda paylaşılan ds-260 formu doldurmaya yardımcı pdf'yi kullanarak formu doldurdum. Her aşamayı geçtim lakin şu aşı kartının sorulduğu aşamada takılı kaldım..
    "Q. Do you have documentation to establish that you have received vaccinations in
    accordance with U.S. law? "

    şu soruya pdf belirtildiği gibi şu açıklamayı yazıyorum;
    "No, I do not have documentation to establish that I have received the
    vaccinations at this moment, but I will have the documentation at the time of
    visa interview at the consulate.”

    Bunu birkaç farklı şekilde yazarak denememe rağmen bir türlü sistem kabul etmedi. Hep karakter hatası veriyor.. Türkçe ingilizce karaktere dikkat eden birisiyim adres kısımlarında öyle bir hatayla karşılaşmadım ama burada farklı şekillerde denememe rağmen geçemiyorum.. Acaba bu kutucuğa yazılacak metini nasıl yazmalıyım nereyi kaçıyorum?

  • ⭐⭐⭐

    @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    hemen yukarida verdigim cevabi bir okuyun isterseniz. Sizin sorunuzu da cevapliyor.

    Tum formlari Turk pasaportlarina gore doldurup, diger yazilislari alias kisminda ayri ayri belirtin.

    Açıklama için teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi yapacağım. Sonuçta sahte bir işlem yapmıyoruz, hepsi gerçek dökümanlar, gerçek pasaportlar. İsimler farklı dökümanlarda farklı yazılsa da devletlerin resmi evraklarında nasıl yazılıyorsa öyle dolduruyoruz formları ve bunları bu evraklarla da ispatlayabiliyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @darkside aklima gelen tek problem karakter hatasi. buyuk i harfi mi kullaniyorsunuz? isterseniz klavyenin dilini ingilizce olarak degistirip yazin...


  • @darkside Bende videodaki şekilde yazdım. Caps lock açık şekilde "i" harfini kullanmadım hiç. Kabul etmişti.


  • @crazycells Evet, büyük i kullanınca hata varıyor. Bende de aynı hata olmuştu.


  • @crazycells Buyuk I da kullandım aynı hatayı aldım.
    @osman-1 videoyu izleyerek denemedim bir de öyle deneyeyim.
    @forester tekrar deneyip öyle yapayım..

    teşekkürler hepinize


  • Öncelikle merhabalar, case numarama göre vize görüşmesine katılabilme olasılığım nedir acaba ve bu vize görüşmelerine katılan kişilere ret verilmesinin oranı nedir acaba içinde bulunduğumuz pandemi dönemini de göz önünde bulundurursak bu sorular aklımı kurcalıyor, engin tecrübelerinizden bahsederseniz sevinirim, teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum