Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @cem-güngör, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    arkadaşlar merhaba, üniversite zamanında yaklaşık 1 2 ay çalıştığım 4 5 farklı yer oldu. bunların hepsini yazmalımıyım ? yazmazsam herhangi bir sorun olur mu ?

    Yazmayabilirsiniz

  • ⭐⭐

    @osman-1 ilk soru ABD adresi, ikincisi ise green card bu adrese gelsin mi sorusu. Henüz adresiniz yoksa ilk soru böyle kalabilir. 2. Soruyu Yes yapın.


  • merhabalar.bu sene çekilişi kazandık.pasaport değişikliği için ds260 formu hala doldurmadım.case number 100 lerde bir problem olur mu

  • ⭐⭐

    @nihat26 Numaranız hayli düşük. En geç Haziran ayı içinde doldurmanızda fayda var.


  • @crazycells evet, belediye ile konustum sagolsunlar yardimci oldular belediye gorevlisi pztesi gunu kargoya dogum belgesi geburtzkundeyi postya koyup gonderiyor. 👍👍 Cok tesekkurler


  • teşekkür ederim üniversite yıllarından beri başvuruyorum bu sene eşime çıktı.zamansız oldu yaşayıp yaşamamak konusunda kararsızız ama green cardı almak konusunda kararlıyım


  • @crazycells çok çok teşekkür ederim ilgi alakanız için iyi çalışmalar...


  • Arkadaşlar merhaba,
    1.orduda görev yaptınızmı sorusuna zorunlu kısa dönem askerlık bilgilerinimi girmem gerekiyor
    2. bankada çalışıyorum. iş adresime şube adresinimi yoksa bankanın gm adresinimi yazmalıyım. şube sürekli değişebilir


  • @crazycells Tekrar açıklamak gerekirse ilk seçim ekranında şu şekilde gözüküyor(Resim) .Yani ben ilk başvuru yaparken middle name kısmına rusyada kullanılan ortanca isim (otchestvo)'i belirttim .Aynı şekilde çocuklarında .Rus pasaportlarında anasayfada iki farklı dilde yazıyor .İngilizce olan kısımda ortanca isim mevcut değil fakat rusça olan kısımda isim ortanca isim ve soyisim yazılı .Rus forum sitelerinde ortanca ismi (otchestvo)'i middle name kısmına yazan kişiler ds260 formunu doldururken isim ve ortanca ismi given names kısmına yazmış ve vize almışlar .Vizede İsim ve ortanca isim gözüküyor.Uzun olduğu ve kafa karıştırmaması için yazmayabilirsiniz diyorlar , yazmayanlarda var vize alan . Rusya Amerika Konsolusluğunun resmi olan dv2021 doldurma talimatlarında şöyle yazıyor.
    ~[Soyisim,isim ,ortanca isim/ikinci isim (otchestvo)]~.Write your full name in strict accordind to your pasport.If your full name consist of one word ,it is muts be entered in the Last /family name field.Burada otchestvo ikinci isim olarak tanımlanmış..
    Siz allias kısmında belirtin demişsiniz ortanca ismi ben hala bunun kararını veremedim .Çünkü Rusyada ikinci ismi given names kısmına yazıp vize alanlar var .Fakat Kazakistanda red yiyenler olmuş ortanca isim belirttikleri için sebebi ise onların pasaportlarında hem ingilizce hem kril alfabesi ile yazan kısımda ortanca isim (otchestvo)nun yazmaması .Ama Rus pasaportlarında yazıyor o yüzden Rusyada ki prosedürde yazanlarda sorun olmamış.Ben mülakata Türkiyede gireceğim burada konsolusluk kapalı olduğu için .Eş ve çocuklarımın pasaportlarının tercümesini yaptıracağım mecbur orada İngilizce yazan kısımda ortanca isim yazmazken Rusça tercümesi olan kısımda ortanca isim yazılı.Türkiyede ki konsolusluğun tutumunu bilmiyorum bu konu ile ilgili .
    1-Ya ds 260 formunu ilk ana secım ekranında yazıldığı gibi doldurup devam etmek ortanca isim ile given names kısmına yazmak .Bu şekilde doldurursam Have you ever used other names (i.e., maiden, religious, professional, alias, etc.)? sorusuna eşim evlendiği ve soy adı değiştirdiği için yes deyip eskisoyadı ve ![alt metni])other given names kısmınada isim ve ortanca isim mi belirtmem gerekiyor ?
    2-Ya da ds 260 formunu doldururken eşimin ortanca ismini given names kısmından silip allies kısmına eski soyadı ve isim ortanca ismini mi yazmam gerekiyor ?
    Biliyorum bu konu ile ilgili çok soru sordum fakat hala ne yapacağımı anlamadım .Çünkü green card için yolladığımız formda isim ortanca isim ve soyisim şeklinde belirtip burada silersem farklı beyan vermiş durumuna düşüp red yemekten korkuyorum .Aynı durumda çocuklar içinde geçerli onlarda ortanca isim ile duruyor .Türkiyedeki konsolusluk daha önce bu durumla karşılaştılarsa neyi baz alıyor bilemedim.Eğer pasaport geçerli ise sonuç olarak Rusça olarak ortanca isim belirtilmiş tercümesinde gözükecek .Resimde ilk ana ekranda gözüken şekilde altta ise örnek bir rus pasaportu resmi koydum.İngilizce isim ve soyisim varken rusçasında isim soyisim ve ortanca isim var .

    alt metni
    alt metni


  • Öncelikle herkese merhaba, sizlere bir kaç sorum olacak.

    1- Birden fazla mesleğim var. Şuan futbol antrenörü olarak sigortasız çalışıyorum, sigortam olmadığı için çalıştığımız belirtip belirtmemem bir sorun teşkil eder mi?
    2- Vücudumda fazla sayıda dövme mevcut bu durum herhangi bir engel teşkil eder mi?
    3- İki sene önce tanımlanan başlangıç seviyede astım hastalığım var. Sağlık muayenesinde solunum yolu hastalığım sorun çıkartır mı?
    4- Case number yüksek olduğu için ds260 formunu erken ya da geç doldurmam herhangi bir şeye etki eder mi? Ya da en geç ne zamana kadar doldurmuş olmam gerekiyor?

    Herkese bu süreçte bol şans diliyorum.

  • ⭐⭐

    @The-inception, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar merhaba,
    1.orduda görev yaptınızmı sorusuna zorunlu kısa dönem askerlık bilgilerinimi girmem gerekiyor

    Evet

    1. bankada çalışıyorum. iş adresime şube adresinimi yoksa bankanın gm adresinimi yazmalıyım. şube sürekli değişebilir

    Şube adresini girin. Form doldurduğunuz andaki güncel bilgiler isteniyor.


  • @goblis 2.soruda kasıt yukarıda yazdığımız adrese green card gelmesi mi yoksa bi onceki sayfada şuan yaşadığımız adrese gelmesi mi eskiden o soru bir onceki sayfayi temsil ediyordu ve no diyip abd adresi yaziyorduk ?

  • ⭐⭐

    @denttraveller Üstteki soruda verilen ABD adresine gelsin mi, diye soruyor.

  • ⭐⭐

    @Alegria, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Öncelikle herkese merhaba, sizlere bir kaç sorum olacak.

    1- Birden fazla mesleğim var. Şuan futbol antrenörü olarak sigortasız çalışıyorum, sigortam olmadığı için çalıştığımız belirtip belirtmemem bir sorun teşkil eder mi?

    Sigortanız olmasa da yaptığınız işi yazın

    2- Vücudumda fazla sayıda dövme mevcut bu durum herhangi bir engel teşkil eder mi?

    Normal dövmeler sorun olmaz. Nefret, ayrımcılık vb sakıncalı dövmeler olursa doktorun bildirimi ardından konsolosluk son kararı verir.

    3- İki sene önce tanımlanan başlangıç seviyede astım hastalığım var. Sağlık muayenesinde solunum yolu hastalığım sorun çıkartır mı?

    Bulaşıcı olmayan, halk sağlığını tehdit etmeyen rahatsızlıklar sorun çıkarmaz

    4- Case number yüksek olduğu için ds260 formunu erken ya da geç doldurmam herhangi bir şeye etki eder mi? Ya da en geç ne zamana kadar doldurmuş olmam gerekiyor?

    Sürecin 2022 için nasıl başlayıp devam edeceğini bilmiyoruz. Beklemenizi gerektiren bir durum yoksa doldurmanızı öneririm.

    Herkese bu süreçte bol şans diliyorum.


  • @crazycells Merhaba, bir iki şey sormak istiyorum. Green card benim eşime çıktı benden de okuduğum okulların diplomalarını isteyecekler mi? İkincisi eşimin yüksek lisans diplomasının aslına sahibiz ama lisans diplomasının aslı elimizde yok. Almak için Edirneye gitmemiz gerek, lisans diplomasını e devlet üzerinden alsak yeterli olur mu? Teşekkür ederim...

  • ⭐⭐

    @caner-memiş Sadece asıl talihliden diploma istenecek. Son diplomanın aslı yeterli olur, siz yine de lisans e-devlet çıktısını da alın. Lisans aslını almanıza gerek yok.


  • @goblis çok teşekkürler....


  • @goblis Ben ds-260 formunu doldurdum ama onaylamadım hala, Yavaş yapıp hata yapmak istemiyorum.
    Şimdi sormak istediğim ben bu kısıma ne giricem. Mevcut/İş ve Eğitim soruyor.2018 Senesinde mezun olmuştum.
    Şuanda şahıs şirketim var . Web yazılım ile alakalı.Üniversite eğitimi'nimi giricem. Yoksa Şahıs Şirketi şeklinde yazılım ile alakalı işler yapıyor gibimi anlatıcam.

    alt metni

  • ⭐⭐

    @osman-1 Present employer kısmına Self Employed yazıp şahıs şirketinizin adresini girebilirsiniz.


  • @goblis, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Self Employed

    Teşekkür ederim. Okul ile bağlantımı kestiysem,yazmıyorum sanırım dimi ?
    Şuanda çalıştığım yada okuduğum okul varsa onu soruyor bu kısım anladığım kadarıyla ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

126
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum