• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Fıratsky
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    F
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 47
    • En İyi 12
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Fıratsky

@Fıratsky

17
    İtibar
    50
    Profil Görüntülemeleri
    47
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Moskova

Fıratsky Takip etme Takip Et

Fıratsky tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar bir soru daha sorabilir miyim ?Biz green kart başvursu yaparken eşimizin pasaportundaki soyadını mı yazıyorduk yoksa kimlik kısmında ki ? tam hatırlamıyorum çünkü benim eşimin ülke içi pasaportu (bizde ki kimlik yerine geçiyor ) soyadı benım ile aynı fakat yurtdısı pasaportunda anne kızlık soyadı duruyor .Ben yanlıs hatırlamıyorsam pasport bilgilerini sordupu için green kart başvurusunda kendi adıma doldurulan basvuru formunda eşimin soyadı kısmına yurt dısı pasaportunda olduğu gibi anne kızlık soyadını yazdım dıye hatırlıyorum ..

Maalesef o bilgilere ulasmaniz mumkun degil. O nedenle tam, resmi ve guncel bilgilerle DS-260 formunu doldurabilirsiniz.

Anladım .peki soyismi pasaportunda hala anne kızlık soyadı yazıyor esımde ama yurtıcı pasaportu (kimlik) benım ıle aynı bu bir sorun teskil eder mi ? sonucta 5yıldır evliyiz yada degısmesı mı lazım pasaportunu ?

hangi ulkenin pasaportu? ve o ulkedeki evlilik sonrasi soyismi kurallari nedir?

Rusya pasaportu .Evlendikten sonra ülke içinde kullandıkları pasaportta (bizim kimlik yerine geçiyor) soyismini değiştirdi fakat biz yurtdısı pasaportunun suresı var diye değiştirmedik orada hala anne kızlık soyadı yazıyor .Green karta basvuru yaparken kendı formumda esınızın bılgılerı kısmında yanılmıyorsam esımın yurtdısı pasaport bilgilerini soruyordu bende ona gore doldurmustum orada hala anne kızlık soyadı yazılı .Şimdi ben tam hatırlamadığım ıcın ikileme düştüm yanlış bir işlem yaptım mı dıye acaba ..ds 260 formunda esımın yurtdısı pasaport bılgılerını mı yazacagım yoksa ülkeiçinde kullandıkları kımlık yerıne gecen kısımda kı bilgilerı mı ?

Evlilikle soyisim veya isim degisikliginden sonra yeni bir pasaport cikartip, guncel ve resmi isminizin yer aldigi pasaportu kullanmalisiniz. Eski pasaportunuzun hala gecerli olmasi, ustundeki ismin en guncel isminiz oldugu anlamina gelmiyor. Resmi olarak ciddi bir problem yok fakat iyi bir uygulama degil 🙂 O nedenle size tavsiyem tum resmi belgelerinizi en guncel bilgiler ustunde yer alacak sekilde guncellemeniz ve resmi formlarda bu guncel bilgileri kullanmaniz yonunde.

Evet teşekkürler bizde dün yeni pasaport için eşime bana, ve, çocuğuma başvuru yaptik tüm güncel bilgiler ile ds260 forumunu doldurup göndereceğim, daha vaktimiz var tek seferde eksiksiz yollamak en iyisi sanıyorum herkes acele edip sonra KCCye başvuru yapmaktan bahsediyor umarım bana gerek kalmaz

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      F
      Fıratsky
    • RE: Kentucky Consular Center (KCC)

@crazycells, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)

@Fıratsky, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)

Konu için tekrar teşekkürler. Benim durumum şu şekilde belki ilerideki arkadaşlara faydası olur yok göstermesi açısından. Ben 4 senedir Rusya'da ikâmet ediyorum green card başvuru formunda Türk vatandaşı olduğum için Türkiye kotasından kazandım. Fakat ikamet yerim şuan Moskova olduğu için kazanadığımı gösteren sayfada Türkiye mülakat yeri Moskova yazıyor. Süreci burdaki konsolosluk kapali olduğu için Ankara'ya taşımak istiyorum yukarıda taşımak istediğiniz ülkede yaşıyor olmanız diye belirtilmiş yada yasal oturum. Bu koşullarda ben Türkiye de yaşamadığım için mülakat yerimi değiştiremiyor muyum? Ds 260 formunda mülakat yerini Ankara olarak işaretledim

TC vatandasiysaniz sorun yasamamaniz lazim. Sonucta vatandasi oldugunuz ulkeye dilediginiz zaman, sorunsuzca girebilirsiniz.

Teşekkür ederim umarım ama bu, süreci, deneyimleyeceğiz

F
      Fıratsky
    • RE: DV2022 Bekleme Odası

Arkadaşlar merhaba 23xxx çıktı. Gelme şansı nedir acaba? Birde ben yurtdışında Moskova'da ikâmet ediyorum başvuruyu burdan yapabilir miyim?

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      F
      Fıratsky

@gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar arkadaşlar .Benim sorunumu daha önce deneyimleyen oldu mu bilmiyorum ama daha net olması için tekrar sormak istiyorum. İkinci başvurumda case number 23xxx olarak kazandık .Ben başvuruyu yaparken oturum izni ile hali hazırda Rusya Moskova'da ikamet ediyordum .Başvuru formunda Türk pasaportu bilgilerini yazdım.Şimdi ise Rus vatandaşlığınıda alıp hem Türk hem Rus vatandaşı oldum .Eşim ve bir çocuğum sadece Rus vatandaşı diğer çocuğum ise benim gibi çifte vatandaş.Benim Türk pasaport sürem subat 2022de bitecek ve kotayı Türkiye kısmından kazandım foreing state chargeability TURKEY yazıyor. Acaba benim bu 2022 subat tarihinde bitecek Türk pasaportum ile ds260 belgesını doldurup göndermem mi daha iyi bir seçenek daha sonra yeni 10 yıllık pasaport almam ve bilgileri güncellemem mi yoksa direk 10 yıllık türk pasaportu çıkartıp onun ile ds 260 formunu doldurmam mı ya da Rus pasaportu çıkarıp bilgilerime Rus vatandaşı diye değiştirip devam etme şansım var mı ? Bu sanki yanlış bir bilgi vermişim izlenimi mi verir Rus pasaportu çıkartırıp onun ile doldursam . Ve bu başvuruyu Moskovada hangi pasaport olursa olsun mülakat yeri olarak seçebilir miyim ? Çok uzun oldu ama net bir cevaba çok ihtiyacım var yanlış bir şekilde doldurmaktan çok korkuyorum .Teşekkürler

ikisi ile de yapabilirsiniz ama tavsiyem türk pasaportu ile devam edin sürecinize.
      çünkü şuan rusya-abd siyası gerilimi yüzünden, rusya'daki abd büyükelçiliği kapanma aşamasına geldi diyebiliriz. DV2021 vizelerini basmıyorlar ve ne olacakları da belli değil. ankara sizler için daha iyi olacaktır. ileride rus vatandalığınız olduğu için mülakatınızı rusya'ya aldırma şansınız da var bu arada. o konuda sorun yaşamazsınız..

Yani ilk önce mülakat yerini Ankara seçip daha sonra nerede tekrar veya ne zaman tekrar Rusya'ya, aldırabilirim? Şuan Türkiye virüs dolayısıyla konsoloslukların tam, kapasite çalışmama durumu var ben tam tersi burada herşey çok normal seviyede devam ettiği için özellikle Moskova'da mülakatı yapmayı düşünüyorum. Geçen yıllarda en çok Rusya'dan kişi kabul etmiş. Ve mümkünse Rus pasaportu ile nasıl, formu doldurabilirim açar, mısınız?,Çünkü başvuruda Türk pasaportu ve, Türk vatandaşı, kotasından, başvurdum, şimdi ds 260da Rus, vatandaşı ve pasaportu ile göndersem yanliş beyan vermiş olmam mı? Kesin olarak nasıl öğrenirim?

iki pasaport da sizin resmi pasaportunuz, dolayisiyla istediginizi kullanabilirsiniz. Ben yerinizde olsaydim suresi en uzun olani kullanirdim.

Biz Ankara'daki ABD konsoloslugunu taniyoruz ve pek cok konuda diger konsolosluklardan anlayisli olduklarini biliyoruz, o nedenle ben her zaman baska konsolosluklardan ziyade Ankara'daki ABD konsolosluguna yonlendirmeye calisiyorum kisileri. ama tabii ki yasam ve is nedeniyle bambaska bir yerdeyseniz, o durumda mulakata gireceginiz yeri kendiniz secebilirsiniz.

ayrica neden yalan beyan verdiginizi dusundugunuzu anlayamadim, hicbir asamada yanlis beyan vermemissiniz 🙂 korkmanizi gerektirecek hicbir durum yok. Mulakata tum pasaportlarinizi gotureceksiniz zaten

Teşekkürler . Anladığım kadarıyla, şuan Amerika Rusya'dan green card kabul etmiyor o yüzden Türk pasaportumu uzatıp mülakat yeri için Ankara'yı, seçeceğim. Yalan beyandan kastım Türk pasaportu ile başvurup sonra Rus pasaportu ile devam etsem sanki iki farklı pasaport numarası ve farklı bir şahıs gibi görülebilir diye düşündüm) Tecrübem olmadığı için öğrenmek istedim

F
      Fıratsky

@goblis, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Fıratsky
      Bir yıldan fazla farklı ülkede yaşadığınızdan siz Rusya’dan, eşiniz Türkiye’den sicil kaydı almalı. Eşiniz için Rusya’daki Türkiye konsolosluğuna sorabilirsiniz. Tüm evraklar İngilizce ya da mülakata girilen ülkenin dilinde olmalı. Askerlik için evet kışla adresini girebilirsiniz
      çok teşekkürler cevap için .

F
      Fıratsky

@Mustafa-Hakkı-Karahan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@goblis KCC ye nasil talepte bulunabilirim ? Ankara' da girmek bana mantikli geliyor kendi islerimi halletmek acisindan.

formu gonderdiniz mi?
      Sayın @crazycells siz burada formu gönderdiniz mi diye sormuşsunuz ? Ben henüz formu doldurup göndermedim ama ilk green card başvurusunda Moskova olarak seçmiştim mülakat yerini .Kazandığım sayfanın başında benın ısım soyısmım altında babamın ismi soyismi ve altında adres olarak türkiyede babamın evi yazılı .Foreing state chargeability:Turkey post: Moscow yazıyor .ama burada suan vize işlemleri durduğu için Ankara seçmek istiyorum ds 260 formunda .Dün bir arkadaşa defalarca sordum ama ds 260da Ankara dahi seçsen formu doldurduktan sonra tekrar KCCye başvurup Ankara olarak değiştirmen lazım dedi .Çünkü ilk başvurumda post olarak Moscow yazdığı için dedi .Ama siz anladığım kadarıyla ds260 formunda Ankara sectıkten sonra başka bir işlem yapmamıza gerek yok mu diyorsunuz ?

Evet, DS-260 formunda secim yaparsaniz otomatik olarak degismesi lazim.

Anladım çok teşekkürler ds 260 formunda Ankara olarak sectıkten sonra KCCye bir başvuru yapmam gerekmiyor o zaman mülakat yerini değiştirmek için .Dün arkadaş yanlış bilgi verdi o zaman

formu gonderdiginizi sandi bence, vize surecinizi imzaniza tasimadiginiz surece bu sekilde farkli cevaplar alabilirsiniz. Herkesin hangi asamada oldugunuzu anlamasi icin vize surecinizi imzaniza tasimalisiniz.

Teşekkürler imzamı nasıl değiştireceğimi bilmiyorum )

su sayfadan:

https://yesilkartforum.com/forum/user/fıratsky/edit

Hallettim teşekkür ederim

F
      Fıratsky

@Mustafa-Hakkı-Karahan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@goblis KCC ye nasil talepte bulunabilirim ? Ankara' da girmek bana mantikli geliyor kendi islerimi halletmek acisindan.

formu gonderdiniz mi?
      Sayın @crazycells siz burada formu gönderdiniz mi diye sormuşsunuz ? Ben henüz formu doldurup göndermedim ama ilk green card başvurusunda Moskova olarak seçmiştim mülakat yerini .Kazandığım sayfanın başında benın ısım soyısmım altında babamın ismi soyismi ve altında adres olarak türkiyede babamın evi yazılı .Foreing state chargeability:Turkey post: Moscow yazıyor .ama burada suan vize işlemleri durduğu için Ankara seçmek istiyorum ds 260 formunda .Dün bir arkadaşa defalarca sordum ama ds 260da Ankara dahi seçsen formu doldurduktan sonra tekrar KCCye başvurup Ankara olarak değiştirmen lazım dedi .Çünkü ilk başvurumda post olarak Moscow yazdığı için dedi .Ama siz anladığım kadarıyla ds260 formunda Ankara sectıkten sonra başka bir işlem yapmamıza gerek yok mu diyorsunuz ?

F
      Fıratsky

@murat0368, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Fıratsky Aynı sorun bende de GERMANY yazıyor doğum yerim olduğu için mi bilmiyorum, konsolosluk seçemiyorum ben sadece normal devam ediyor.

Benim doğum yerim Türkiye sadece dv başvurusu yaparken ben mülakat yeri post yazıyor Moskova seçmiştim ama şuan burası vize işlemlerini durdurduğu için ds260 formunda Ankarayı seçeceğim .Sizin sorununuz başka galiba @gucarslan size daha önce sormuştum ama @crazycells dün farklı cevap verdi sizde tekrar sorayım ben ds260ı henüz doldurup göndermedim ama kazandığım sayfada post moskova yazıyor burası mülakat yeri galiba .Ds260 formunda Ankara seçtikten sonra KCCye başka bir başvuru yapmama gerek yok sanırım?

DS-260 formunu doldururken o sekilde yazin, eger dosyanin gidecegi post degismezse KCC'ye ulasabilirsiniz, eger degisirse ulasmaniza gerek yok.

Formu gondermeden KCC dosyanizda degisiklik yapamaz, bilginize.

Anladım teşekkürler

F
      Fıratsky

@crazycells Kusura bakmayın cevabınızı şimdi gördüm tekrar sormuş bulundum .Çok teşekkür ederim

F
      Fıratsky

Arkadaşlar merhaba eşi rus vatandaşı olup yada balkan ülkelerinden başvuru yapıp kazananlar vardır .Bu ortanca isim konusunda nasıl yaptılar acaba ? Ben asıl talihliyim eşim ve cocuklarım rus vatandası green kart baivuru sormunu dolduruken ortanca isim konusu var ruslarda babadan gelen .Eş ve cocuklarımda ortanca ısım belirtilmiş ds260 formuna girdiğim zaman şimdi ds260 formunu doldururken given names kısmına ortanca ısım yazacak mıyız ? Örnek olarak ortanca isim şu sekilde İsim Fıratovich soyisim şeklinde .Bu konuyla ilgili Kazakistanda red yiyenler olmuş bayağı bir kişi .Yurt dısı pasaportunda rusca yazan kısımda ortanca ısım belirtilmiş ama ingilizce olan kısımda yazmıyor

Pasaportun ingilizce bolumunde nasil yaziyorsa, siz de DS-260 formuna o sekilde yazabilirsiniz.

"alias" kisminda da diger ismi ekleyin...

Green card başvurusunda esımın ortanca ısmını belırttım .Ds 260 anasayfada esımın ısmı ortanca ısım ve soyadı yazıyor .Cocuklarda aynı sekılde ds 260 formunu yazarken belırtmemız mı lazım ? Rusların forum sıtesınde kımısı kesınlıkle yazılmalı dıyor kımı yazılmamalı .Biz green card basvurusu yaparken esımızın bılgılerını pasaportuna göre doldurmuyoruz diye biliyorum çünkü asıl başvuru sahibi için pasaport sartı varken es ve cocuklar sonradan cıkartabilir diye biliyorum .Ben o yüzden eş ve çocukların bilgilerini ülke içinde kullandıkları pasaporta göre doldurdum.Şimdi ds 260 formunu doldururken yurt dışı pasaportuna göre doldurmam lazım .Rusların yurt dısı pasaportunda ingilizce ve rusca kısmı beraber yer alıyor .İngilizce kısmında ortanca isim yazmazken rusca bölümünde belirtilmiş .Benim korkum ds 260 formuna girdiğimizde isim soy isim ve ortanca isim otomatik olarak başvuruda belirtildiği gibi cıkıyor .Şimdi onu değiştirdiğim taktirde red verilir mi ? Yada pasaportun tercümesini yaptığımızda rus olan bölümde ortanca isimde belirtildiği için kabul görür mü? Rusların forum sıtelerinde cok farkı cevaplar var kımısı belirtmiş ortanca ısımı kimisi belirtmemiş.Belirtenlerden ortan ismi yazılanda var yazılmayanda .Ben bu işin içinden çıkamadım açıkcası

hem basvuru yaparken, hem de formu doldururken resmi isimlerinizi kullanmalisiniz; ama insanlar farkli ulkelerde farkli resmi isimlere sahip olabilirler. Hatta dediginiz durum gibi ayni ulke icerisinde bile resmi isimlerin birden fazla hali olabilir. Bunlardan birini kullandiginiz surece bir problem yasamazsiniz. Diger isimleri de formda ilgili soruda belirtmelisiniz.

Green Card'in ustunde hangi ismin olmasini istiyorsaniz DS-260 formunu o isimle doldurun, diger tum isimleri de (tum kombinasyonlari) alias bolumunde belirtin.

Çok teşekkür ederim açıklamanız için ..Şunu netleştirmek için tekrar sorayım Have you ever used other names (i.e., maiden, religious, professional, alias, etc.)? Bu soruya evet deyip eşimin kızlık soyadı ve isim ile ortanca ismi belirteceğiz .Peki çocuklar içinde evet deyip aynı soyad (değişme olmadı benle aynı ) isim ve ortanca ismi mi yazacağız yoksa soyad aynı olduğu için sadece isim ve ortanca ismi allies kısmını doldurup soyad kısmını boş mu bırakıyoruz ?

tum adi yaziyorsunuz herkes icin...
      adiniz bir butun, isminiz ve soyisminizle beraber...

Yani isminiz Mikail Yilmaz ise ama siz isminizi mahkeme karariyla Michael Jackson olarak degistirirseniz... isimlerinizi Mikail, Michael... soyisimlerinizi de Yilmaz, Jackson olarak yazamazsiniz! Her ismin ayri bir soyismi, her soyismin de ayri bir ismi var...

Mikail ile kullandiginiz Yilmaz soyismini, Mikail Yilmaz
      Michael ile kullandiginiz Jackson soyismini de, Michael Jackson
      olarak belirtmeniz gerekiyor.

Anladım yani çocukların soy ismi aynı kalmış olsada isim farklı olduğu için her halükarda yazmak gerekiyor

F
      Fıratsky

Fıratsky tarafından gönderilen son iletiler

Sayın @crazycells ve @gucarslan veya forumda daha önce eşi Rus, Ukraynalı veya eski Sovyet ülkelerinden olup Türkiye de mülakata girmiş kişilerde belki benim durumum ile karşılaşan olmuştur. Eş ve çocuklarin green card başvuru formunda babadan aldıkları ortanca isim dedikleri (отчество) ingilizcesi (patronymic) olarak geçiyormuş middle name kısmında yazmıştım. Kırgızistan ve Kazakistan bu şekilde dolduran tüm herkese red veriyor. Ukrayna ise sorun yapmıyor. Ama Ankara'nın tutumunu bilmiyorum.. Bu konu ile ilgili bilgisi olan kişilerden cevap bekliyorum. Ben başvuruda el ve çocukların bilgilerini doğum belgesine göre doldurdum orada bu ortanca isim mevcut ama pasaportta İngilizce yazan kısımda yazmıyor sadece kril alfabesi ile yazıyor.. Bu konu red yememize sebep olur mu acaba? İran vatandaşlarında da babadan gelen ortanca isim var dediler . Diğer bir sorum ise bir hata yaptık anladığım kadarıyla middle name kısmına bunu yazmamamız lazımmış ama doğum belgesini mülakatta istenecek ise tercümede bu ortanca isim gözükeceği için other names kısmında belirtmemiz gerekli mi? Bu durum ile bilgisi olan kişilerden ricam cevap verirlerse sevinirim

Sayin @Mutlu-Percin bundan 10 yil once o soruyu yanlis anlayarak takma ismini (hem de ingilizce bir kelime) ortanca isim olarak yazmisti ve bu isim resmi olan hicbir belgede gecmiyordu. Buna ragmen Ankara'daki konsolosluk sorun cikarmadan kendisine Green Card vermisti ve su an kendisi ABD'de vatandas oldu... Son 10 yildir Ankara'daki konsoloslugun bu tur konulari cok dert etmedigine dair ornekler gorduk ve hicbir olumsuz ornege denk gelmedik, o nedenle sizin de bir problem yasayacaginizi sanmiyorum. Ama bunu sadece Ankara'daki ABD konsoloslugu icin soyleyebilirim, diger konsolosluklarin bu konulardaki tavrini bilemiyorum maalesef.

Size daha once dedigim sekilde yazarsaniz sorun yasamazsiniz. Hangi isimle Green Card'i almak istiyorsa o pasaport ismini kullanip DS-260 formunu doldursun, ve diger tum isim kombinasyonlari ayri ayri alias bolumune yazsin.

Çok teşekkür ederim inşallah öyle olur)

F
      Fıratsky

Sayın @crazycells ve @gucarslan veya forumda daha önce eşi Rus, Ukraynalı veya eski Sovyet ülkelerinden olup Türkiye de mülakata girmiş kişilerde belki benim durumum ile karşılaşan olmuştur. Eş ve çocuklarin green card başvuru formunda babadan aldıkları ortanca isim dedikleri (отчество) ingilizcesi (patronymic) olarak geçiyormuş middle name kısmında yazmıştım. Kırgızistan ve Kazakistan bu şekilde dolduran tüm herkese red veriyor. Ukrayna ise sorun yapmıyor. Ama Ankara'nın tutumunu bilmiyorum.. Bu konu ile ilgili bilgisi olan kişilerden cevap bekliyorum. Ben başvuruda el ve çocukların bilgilerini doğum belgesine göre doldurdum orada bu ortanca isim mevcut ama pasaportta İngilizce yazan kısımda yazmıyor sadece kril alfabesi ile yazıyor.. Bu konu red yememize sebep olur mu acaba? İran vatandaşlarında da babadan gelen ortanca isim var dediler . Diğer bir sorum ise bir hata yaptık anladığım kadarıyla middle name kısmına bunu yazmamamız lazımmış ama doğum belgesini mülakatta istenecek ise tercümede bu ortanca isim gözükeceği için other names kısmında belirtmemiz gerekli mi? Bu durum ile bilgisi olan kişilerden ricam cevap verirlerse sevinirim

F
      Fıratsky

@samet-tr, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@smartcells verdiğiniz kıymetli bilgiler için teşekkür ederim.2. ve 3. cevap ikna oldum ama 1. soruyu bir de @crazycells ve @gucarslan cevaplarsa içim rahat olacak.
      1.çocukların ds 260 formunu doldururken çocuğun anne soyadını 'Surnames at Birth' diye soruyor.burada eşimin evlenmeden önceki soyadını mı soruyor yoksa çocuğu doğurduğunda sahip olduğu soyadı mı?
      saygılarımla

Kendi dogdugu zamanki soyadini soruyor 🙂

Bende bu konu ile ilgili çelişki yaşıyorum çocuğun doğduğu zaman ki soyadı babası ile aynı değil mi? Yoksa anne, kızlık soyadı mı yazılacak ben anlamadım

cocukla alakali bir bilgi yok. anneniz dogdugunda soyadi neydi 🙂 bunu soruyorlar...
      Forumun telegram gurubunda çocuk için anne kızlık soyadı yazılacak denildi. Ben ekran görüntüsü aldım unutmayayım diye bu yanlış bilgi o, zaman

F
      Fıratsky

@crazycells, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)

@Fıratsky, içinde söyledi: Kentucky Consular Center (KCC)

Konu için tekrar teşekkürler. Benim durumum şu şekilde belki ilerideki arkadaşlara faydası olur yok göstermesi açısından. Ben 4 senedir Rusya'da ikâmet ediyorum green card başvuru formunda Türk vatandaşı olduğum için Türkiye kotasından kazandım. Fakat ikamet yerim şuan Moskova olduğu için kazanadığımı gösteren sayfada Türkiye mülakat yeri Moskova yazıyor. Süreci burdaki konsolosluk kapali olduğu için Ankara'ya taşımak istiyorum yukarıda taşımak istediğiniz ülkede yaşıyor olmanız diye belirtilmiş yada yasal oturum. Bu koşullarda ben Türkiye de yaşamadığım için mülakat yerimi değiştiremiyor muyum? Ds 260 formunda mülakat yerini Ankara olarak işaretledim

TC vatandasiysaniz sorun yasamamaniz lazim. Sonucta vatandasi oldugunuz ulkeye dilediginiz zaman, sorunsuzca girebilirsiniz.

Teşekkür ederim umarım ama bu, süreci, deneyimleyeceğiz

F
      Fıratsky

F
      Fıratsky

@smartcells verdiğiniz kıymetli bilgiler için teşekkür ederim.2. ve 3. cevap ikna oldum ama 1. soruyu bir de @crazycells ve @gucarslan cevaplarsa içim rahat olacak.
      1.çocukların ds 260 formunu doldururken çocuğun anne soyadını 'Surnames at Birth' diye soruyor.burada eşimin evlenmeden önceki soyadını mı soruyor yoksa çocuğu doğurduğunda sahip olduğu soyadı mı?
      saygılarımla

Kendi dogdugu zamanki soyadini soruyor 🙂

Bende bu konu ile ilgili çelişki yaşıyorum çocuğun doğduğu zaman ki soyadı babası ile aynı değil mi? Yoksa anne, kızlık soyadı mı yazılacak ben anlamadım

F
      Fıratsky

Eskiden cok normal sekilde yapilan bir islemdi bu, yeni ulkeye gittiginizi belirtip mulakatinizi yeni ulkeye aldirabiliyordunuz, hatta konsolosluklar da gerekirse birkac hafta icinde dosyayi yeni konsolosluga gonderiyordu; ama su an cok olaganustu bir durum var ve hicbir ulke zorunlu kalmadikca baska ulke vatandaslarina bakmak istemiyor. Ankara'daki ABD konsoloslugu'nun yaptigi gibi... O nedenle buna gercekten zorunlu kalmadikca, ne KCC ne de konsolosluk bu tur islemleri kolayca yapmayacaktir, bilginize. Bir de sunu unutmamaniz lazim, eger bu islem zaten cok kolay yapilabiliyor olsaydi, herkes mulakat yerini degistirip vize veren ulkeden vize almaya calisirdi, sadece siz degil tum DV talihlileri bu firsattan mahrum kalmak istemiyor.

şimdi aklım karıştı biraz.ben yarın gidip bulgaristan'a yerleşeyim ve süreci ordan devam ettireyim fikri yerleşti aklıma.
      ben ds-260 formunun birkaç sayfasını doldurdum ve doğal olarak ilk sayfada mülakat yeri ankara olarak seçtim,forma yeni bilgi yüklemek için girdiğimde tüm sekmelere geri dönüp bilgileri değiştirebiliyorum fakat ilk sayfa olan mülakat yeri sayfasına ulaşamıyorum.formu devam edip tüm bilgileri girsem sanırım en son sayfada bir kez daha soruyor mülakat yerini oraya sofya yazsam kabul olur mu?
      yani formun başı ankara sonu sofya olacak biraz tuhaf gibi 🙂

formun sonunda yeniden soruya cevap vermiyorsunuz, o cevabi degistiriyorsunuz. Yani, iki ayri cevap seklinde dusunmeyin.

Eger Bulgaristan vatandasi degilseniz veya su an Bulgaristan'da bulunmuyorsaniz KCC dediginiz cevabi kabul etmeyebilir, bilginize.

Benimde bir sorum olacak. Green card başvuru formunda kotayı türkiye kotasından, kazandım ama yaşadığım yer Moskova olduğu için kazandiğim sayfada Türkiye altında ise mülakat yeri Moskova yazıyor. Burada konsolosluk kapali olduğu için mülakat yerini ds 260 formunda Ankara seçtim. Rus telegram gruplarında şuan Moskova'da yaşadığım için mülakat yerini Ankara seçemeyeceğimi yazdılar. Bu, doğru mu? Mülakat yerimi Ankara'ya alamıyor muyum?

F
      Fıratsky

Arkadaşlar merhaba eşi rus vatandaşı olup yada balkan ülkelerinden başvuru yapıp kazananlar vardır .Bu ortanca isim konusunda nasıl yaptılar acaba ? Ben asıl talihliyim eşim ve cocuklarım rus vatandası green kart baivuru sormunu dolduruken ortanca isim konusu var ruslarda babadan gelen .Eş ve cocuklarımda ortanca ısım belirtilmiş ds260 formuna girdiğim zaman şimdi ds260 formunu doldururken given names kısmına ortanca ısım yazacak mıyız ? Örnek olarak ortanca isim şu sekilde İsim Fıratovich soyisim şeklinde .Bu konuyla ilgili Kazakistanda red yiyenler olmuş bayağı bir kişi .Yurt dısı pasaportunda rusca yazan kısımda ortanca ısım belirtilmiş ama ingilizce olan kısımda yazmıyor

Pasaportun ingilizce bolumunde nasil yaziyorsa, siz de DS-260 formuna o sekilde yazabilirsiniz.

Green card başvurusunda esımın ortanca ısmını belırttım .Ds 260 anasayfada esımın ısmı ortanca ısım ve soyadı yazıyor .Cocuklarda aynı sekılde ds 260 formunu yazarken belırtmemız mı lazım ? Rusların forum sıtesınde kımısı kesınlıkle yazılmalı dıyor kımı yazılmamalı .Biz green card basvurusu yaparken esımızın bılgılerını pasaportuna göre doldurmuyoruz diye biliyorum çünkü asıl başvuru sahibi için pasaport sartı varken es ve cocuklar sonradan cıkartabilir diye biliyorum .Ben o yüzden eş ve çocukların bilgilerini ülke içinde kullandıkları pasaporta göre doldurdum.Şimdi ds 260 formunu doldururken yurt dışı pasaportuna göre doldurmam lazım .Rusların yurt dısı pasaportunda ingilizce ve rusca kısmı beraber yer alıyor .İngilizce kısmında ortanca isim yazmazken rusca bölümünde belirtilmiş .Benim korkum ds 260 formuna girdiğimizde isim soy isim ve ortanca isim otomatik olarak başvuruda belirtildiği gibi cıkıyor .Şimdi onu değiştirdiğim taktirde red verilir mi ? Yada pasaportun tercümesini yaptığımızda rus olan bölümde ortanca isimde belirtildiği için kabul görür mü? Rusların forum sıtelerinde cok farkı cevaplar var kımısı belirtmiş ortanca ısımı kimisi belirtmemiş.Belirtenlerden ortan ismi yazılanda var yazılmayanda .Ben bu işin içinden çıkamadım açıkcası

hem basvuru yaparken, hem de formu doldururken resmi isimlerinizi kullanmalisiniz; ama insanlar farkli ulkelerde farkli resmi isimlere sahip olabilirler. Hatta dediginiz durum gibi ayni ulke icerisinde bile resmi isimlerin birden fazla hali olabilir. Bunlardan birini kullandiginiz surece bir problem yasamazsiniz. Diger isimleri de formda ilgili soruda belirtmelisiniz.

Green Card'in ustunde hangi ismin olmasini istiyorsaniz DS-260 formunu o isimle doldurun, diger tum isimleri de (tum kombinasyonlari) alias bolumunde belirtin.

Çok teşekkür ederim açıklamanız için ..Şunu netleştirmek için tekrar sorayım Have you ever used other names (i.e., maiden, religious, professional, alias, etc.)? Bu soruya evet deyip eşimin kızlık soyadı ve isim ile ortanca ismi belirteceğiz .Peki çocuklar içinde evet deyip aynı soyad (değişme olmadı benle aynı ) isim ve ortanca ismi mi yazacağız yoksa soyad aynı olduğu için sadece isim ve ortanca ismi allies kısmını doldurup soyad kısmını boş mu bırakıyoruz ?

tum adi yaziyorsunuz herkes icin...
      adiniz bir butun, isminiz ve soyisminizle beraber...

Yani isminiz Mikail Yilmaz ise ama siz isminizi mahkeme karariyla Michael Jackson olarak degistirirseniz... isimlerinizi Mikail, Michael... soyisimlerinizi de Yilmaz, Jackson olarak yazamazsiniz! Her ismin ayri bir soyismi, her soyismin de ayri bir ismi var...

Mikail ile kullandiginiz Yilmaz soyismini, Mikail Yilmaz
      Michael ile kullandiginiz Jackson soyismini de, Michael Jackson
      olarak belirtmeniz gerekiyor.

Anladım yani çocukların soy ismi aynı kalmış olsada isim farklı olduğu için her halükarda yazmak gerekiyor

F
      Fıratsky

@smartcells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Bilgehan-Şeref

Teşekkürü @crazycells 'e edeceğiz. Bende de aynı kafa karışıklığı yaşanmıştı. Sağolsun o da bana bu şekilde açıklamıştı.
      Dediğim gibi girdiğiniz bilgiler elinizdeki yasal belge ile (pasaport) desteklendiği/aynı olduğu sürece bir sıkıntı yaşanmaz.

Bende aynı sıkıntıyı şurda yaşadım. Kendi başvuru formunu doldururken ilk green card başvuru formunda eşimin bilgileri olan kısımı doğum belgesine göre doldurmuştum. Middle name kısmına ortanca ismini yazmıştım. Eşim şimdi yeni pasaport alınca bilgilerini İngilizce yazan kısıma göre dolduracağım ds 260da.Aynı yazdığınız gibi. Başta çok endişelendim red alırız diye ama sorun yok diye düşünüyorum. Çünkü allies kısmında belirtmiş olacağiz yani ilk başvuru bilgileri eşim ve çocuklar içinde aynı şekilde doğum belgesinde ne yazıyorsa o şekilde belirtip yollamıştım. Sonuç olarak pasaport zorunluluğu sadece başvuru sahibi için şart iken diğer kişiler sonradan çıkartabilir. Zaten eşim soyadını değiştirmemişti. Şuan herşeyi allies kısmında yazacak. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu ile ilgili?
      Birde, çocuklar için have you evet used other names kısmı tam olarak nasıl olacak?
      Name kısmı :Ad ve ortanca ad
      Surname : aynı soy ad mı olacak yoksa boş mu kalacak? Sonuç olarak soyad ile ilgili bir değişme olmadı. Eşimde evlilik dolayısıyla benim soyadım oldu

F
      Fıratsky

F
      Fıratsky