Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

• Benim oğlumun da 20 Mayısta interwiev’i var. Uzunca bir aradan sonra nihayet görüşmesi olacak. I-751 koşulunun kaldırılması yani 10 yıllık kartını alabilmesi için.İnşallah güzel geçer. (Eşinden boşanmış olduğu İçin müracaatını tek başına yapmıştı) Gelişmelerden haberdar ederim siteyi...

• @mümine, içinde söyledi: i-751 icin acil yardim lutfen...

Benim oğlumun da 20 Mayısta interwiev’i var. Uzunca bir aradan sonra nihayet görüşmesi olacak. I-751 koşulunun kaldırılması yani 10 yıllık kartını alabilmesi için.İnşallah güzel geçer. (Eşinden boşanmış olduğu İçin müracaatını tek başına yapmıştı) Gelişmelerden haberdar ederim siteyi...

Bol sanslar. Iyi haberlerinizi bekliyoruz.

• @crazycells teşekkür ederim. İnşallah🙏🏻

• @crazycells, içinde söyledi: i-751 icin acil yardim lutfen...

@mümine, içinde söyledi: i-751 icin acil yardim lutfen...

Benim oğlumun da 20 Mayısta interwiev’i var. Uzunca bir aradan sonra nihayet görüşmesi olacak. I-751 koşulunun kaldırılması yani 10 yıllık kartını alabilmesi için.İnşallah güzel geçer. (Eşinden boşanmış olduğu İçin müracaatını tek başına yapmıştı) Gelişmelerden haberdar ederim siteyi...

Çok şükür oğlumun 10 yıllık kartı onaylandı. Darısı tüm bekleyenlerin başına olsun. Şimdi kartımızın gelmesini bekleyeceğiz. Seneye de 5 yılı doluyor zaten Haziran ayında ilk kartını aldığı tarihten sayarsak 2022 Mart gibi Vatandaşlık için başvurabilecek. Ben de şimdi oğlumun yanındayım turist vizemle gitmiştim 21 Nisanda sevincimize diyecek yok. Darısı hepinize inşallah.

• @mümine, içinde söyledi: i-751 icin acil yardim lutfen...

@crazycells, içinde söyledi: i-751 icin acil yardim lutfen...

Çok şükür oğlumun 10 yıllık kartı onaylandı. Darısı tüm bekleyenlerin başına olsun. Şimdi kartımızın gelmesini bekleyeceğiz. Seneye de 5 yılı doluyor zaten Haziran ayında ilk kartını aldığı tarihten sayarsak 2022 Mart gibi Vatandaşlık için başvurabilecek. Ben de şimdi oğlumun yanındayım turist vizemle gitmiştim 21 Nisanda sevincimize diyecek yok. Darısı hepinize inşallah.

gozunuz aydin :) tebrikler.

• @crazycells, içinde söyledi: i-751 icin acil yardim lutfen...

@crazycells, içinde söyledi: i-751 icin acil yardim lutfen...

gozunuz aydin :) tebrikler.

Çok teşekkürler

• @mümine cok tebrik ederim, gozunuz aydin. oglunuz 10 yillik icin muracaatini ne zaman yapmisti acaba ?

• @aaylin, içinde söyledi: i-751 icin acil yardim lutfen...

@mümine cok tebrik ederim, gozunuz aydin. oglunuz 10 yillik icin muracaatini ne zaman yapmisti acaba ?

Oğlum 10 yıllık kart için müracaatını 2019 yılı Haziran ayında yapmıştı. Ve eşinden yeni boşanmıştı başvuruyu yaptığında.

@mümine cok tebrik ederim, gozunuz aydin. oglunuz 10 yillik icin muracaatini ne zaman yapmisti acaba ?

Darısı sizin de başınıza inşallah ve tüm bekleyenlerin başına...
    Ve bugün de kartının avukatının adresine gönderildiğini öğrendik.Pazartesi günü oğlum gidip teslim alacak. Çok sevindik... İnşallah siz de en kısa sürede alırsınız...

• @mümine tesekkur ederim , insallah. ama cok enteresan belki eyaletten kaynaklaniyordur am ben I-751 i nisan 2018 de gonderdim, hala bir ses seda yok :( ben ny'tayim.

@mümine tesekkur ederim , insallah. ama cok enteresan belki eyaletten kaynaklaniyordur am ben I-751 i nisan 2018 de gonderdim, hala bir ses seda yok :( ben ny'tayim.

Biz de Vernon/ Connecticut. Bence siz araştırın sizin kart çoktan gelmeliydi diye düşünüyorum. İnşallah en kısa sürede alırsınız kartınızı...
    Bir de mail atın sürekli bence bir şekilde zorlayın...

• merhaba 3 ay sonra 2 yillik green kartim dolacagi icin 10 yillik vizeye basvuru yapacagim. bunun icin 2 kisinin mektubu gerekliymis. bunlari taniyoruz evliler diye, bununla ilgili bir form mu var veya bir ornek var mi? nasil bir sey ve neler yazmali . tesekkurler

• @goler evliliğin gerçek olduğuna dair yeterli kanıtınız varsa öyle bir mektup şart değil ama yeterli kanıtınız yoksa ve ek kanıt olsun istiyorsanız tabi ki hazırlayabilirsiniz.

• benim yilan hikayesine donen durumumdan son gelisme ; I-751 icin hala bir ilerleme ve cevap olmamasi, vatandaslik muracaati icin gereken surenin de fazlasiyla dolmasi sebebiyle, I-751 icin beklerken ayni zamanda vatandaslik muracaatini da yapti avukatim sagolsun. Ancak muraacati yaptiktan 2-3 gun sonra soyle komik (aslinda traji komik) bir sey oldu. Gocmenlikten muracaatimin iptal edildigi ile ilgili bir mektup aldik, Sebebi de guya I-751 icin bana mayis 21 e interview icin randevu vermisler ve ben gitmemisim. Ancak olay burada kopuyor, cunku :
    1- Boyle bir randevuyla ilgili hicbir mail almadim. ( gocmenlikten gelen diger butun mailler geliyor)
    2- ben psikopata baglayip hergun case sorguluyorum ve eger boyle bir randevu olsa orada neden notice yok ?
    3- bu arada pasaportumdaki stamp bittigi icin mayis te federal'e gidip stamp bastirirken oradaki gorevliye de sorgulattim, acaba bir yanlis ya da eksik mi var, 5 seneyi gecti ben hala 10 yilik bekliyorum diye. kadin bakti, hic bir sorun ya da gelisme yok. sistem cok yogun oldugu icin beklemekten baska yapacak bir seyiniz yok dedi. Verilmis bir randevu olsa 'haftaya randevunuz var' neden demedi ?
    4- 3 kere islemimin neden bu kadar uzun surdugu ile ilgili request actirdim, 3'unde de processtesiniz, su an icin bir gelisme yok diye mail aldim.

Bu durumda avukatim , bize hic bir yolla boyle bir randevu verilmedigini, kanitlarimizla birlikte onlarin hatasi olan bu durumun duzeltilmesini, I-751 denied kaldirilip interview icin yeniden randevu verilmesini ve onceki vatandaslik muracaatinin tekrar ( yine para yatirmadan) isleme alinmasini dile getiren bir mail yolladi. Sanirim 1-2 hafta icerisinde cevap verilmesi gerekiyormus. Ancak bana soyledigi genelde kendi hatalari dahi olsa bunu kabul etmedikleri ve mahkeme acmamiz gerektigi yonunde.

Bu durum basina gelmis olan var mi diye danismak istedim. Dosyalarimizin basina gelenler pismis tavugun basina gelmemistir. Mahkeme acip yine bir suru para mi dokmem gerekiyor. En sonunda lanet olsun diyesim var. Adam kacaklara yesil kart veriyor, biz 10 senedir her isimiz legal, vergimizi veriyoruz ama olanlara bak :(

benim yilan hikayesine donen durumumdan son gelisme ; I-751 icin hala bir ilerleme ve cevap olmamasi, vatandaslik muracaati icin gereken surenin de fazlasiyla dolmasi sebebiyle, I-751 icin beklerken ayni zamanda vatandaslik muracaatini da yapti avukatim sagolsun. Ancak muraacati yaptiktan 2-3 gun sonra soyle komik (aslinda traji komik) bir sey oldu. Gocmenlikten muracaatimin iptal edildigi ile ilgili bir mektup aldik, Sebebi de guya I-751 icin bana mayis 21 e interview icin randevu vermisler ve ben gitmemisim. Ancak olay burada kopuyor, cunku :
    1- Boyle bir randevuyla ilgili hicbir mail almadim. ( gocmenlikten gelen diger butun mailler geliyor)
    2- ben psikopata baglayip hergun case sorguluyorum ve eger boyle bir randevu olsa orada neden notice yok ?
    3- bu arada pasaportumdaki stamp bittigi icin mayis te federal'e gidip stamp bastirirken oradaki gorevliye de sorgulattim, acaba bir yanlis ya da eksik mi var, 5 seneyi gecti ben hala 10 yilik bekliyorum diye. kadin bakti, hic bir sorun ya da gelisme yok. sistem cok yogun oldugu icin beklemekten baska yapacak bir seyiniz yok dedi. Verilmis bir randevu olsa 'haftaya randevunuz var' neden demedi ?
    4- 3 kere islemimin neden bu kadar uzun surdugu ile ilgili request actirdim, 3'unde de processtesiniz, su an icin bir gelisme yok diye mail aldim.

Bu durumda avukatim , bize hic bir yolla boyle bir randevu verilmedigini, kanitlarimizla birlikte onlarin hatasi olan bu durumun duzeltilmesini, I-751 denied kaldirilip interview icin yeniden randevu verilmesini ve onceki vatandaslik muracaatinin tekrar ( yine para yatirmadan) isleme alinmasini dile getiren bir mail yolladi. Sanirim 1-2 hafta icerisinde cevap verilmesi gerekiyormus. Ancak bana soyledigi genelde kendi hatalari dahi olsa bunu kabul etmedikleri ve mahkeme acmamiz gerektigi yonunde.

Bu durum basina gelmis olan var mi diye danismak istedim. Dosyalarimizin basina gelenler pismis tavugun basina gelmemistir. Mahkeme acip yine bir suru para mi dokmem gerekiyor. En sonunda lanet olsun diyesim var. Adam kacaklara yesil kart veriyor, biz 10 senedir her isimiz legal, vergimizi veriyoruz ama olanlara bak :(

Cok gecmis olsun. Bariz bir sekilde USCIS'in hatasi var... Fakat ben de yasal olarak izleyebileceginiz yollara hakim degilim, size tavsiyem sorunuzu surada sormaniz yonunde:

https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

Ayrica bunun disinda da ve kendi avukatiniz disinda da birkac farkli avukat ile konusup farkli fikirler duymanizi tavsiye ederim, bir avukatin verecegi bilgi size zaman kazandirabilir.

• @crazycells Belirttiginiz yere de yazdim ancak halen bir cevap yok, sanirim yogunluktan. Baska bilgisi ya da onerisi olan var mi acaba ?

@crazycells Belirttiginiz yere de yazdim ancak halen bir cevap yok, sanirim yogunluktan. Baska bilgisi ya da onerisi olan var mi acaba ?

merak etmeyin yakin zamanda cevap gelecektir :thumbs_up:

• @aaylin durumunuzu takip ediyorum umarım herşey düzelir. gelişmeleri yazarsanız sevinirim.

• @aaylin sürecinizde ki terslikler için çok üzüldüm.geçmiş olsun

• @at34 tesekkur ederim. bir degisiklik yok. I-751 icin motion to re-open actik ama ondan da pek umudum kalmadi artik. Kendi hatalarini kabul ederlermi hic ? redditten arastirdik en az 8-10 ay suruyormus onun sonuclanmasi da. Olumsuz olursa bu sefer de mahkeme yoluna gidicez heralde :(

Benzer Başlıklar

• 8 Oy
    294 İleti
    20k Bakış
    KalpK
    Ben bir soru sorucaktım da ben 16 yasındayım açık lise mezunuyum yani erken bitirdim green carda başvurabilir miyim uygun mudur?
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k