Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

• @puercorde Benim 18 aylik extended letter'in suresi bitti uzerinede 2 sene + 2 ay daha gecti. Sanirim onumuzdeki ay ben de vatandaslik basvurusu yapicam. Neticede diger arkadasin dedigi gibi en fazla yatirdigim ucreti ic edip, hop bekle derler. Boyle arafta kalmak daha sinir bozucu :(

• @Rookie Ben 10 yillik kart basvurundan bir sure sonra bosandim, yani evliligim devam etmiyor. Ancak evli olmak vatandaslik basvurusunda sart degil, cunku ben birakin 3,5 yili, toplamda 5,5 yildir kartliyim.

• @puercorde Bu arada mektubun suresi dolsa bile pasaportunuza stamp bastirarak hala processte oldugunuzu ispatlayabilir ve yurtdisina cikabilirsiniz. Problem; bu riskli gunlerde ulkeler bir anda tam kapanmaya gidebiliyor ve size bu sure icinde interview gelirse, katilamama riski var :( Benim mektubun suresi yillar once bittigi icin ben her sene bu stamp isini yaptiriyorum :(

• @aaylin zaten ben orada evlilik nedeniyle 10 yıllık green kartınızı beklerken ilk kartınızı aldığınız sürenin 3.yılının dolmasına 3 ay kala başvuru yaptığınız taktirde diye belirttim.

• @aaylin Ben gidiyorum Türkiye'ye tatile. Interview gelirse, ertleme şansı var ama yakın zamanda geleceğini sanmıyorum. Sistem çok yavaş işliyor. Ben bir avukat ile takip etmenizi öneririm. Açıkcası ben öyle yapıyorum.

• Benim oğlumun da 20 Mayısta interwiev’i var. Uzunca bir aradan sonra nihayet görüşmesi olacak. I-751 koşulunun kaldırılması yani 10 yıllık kartını alabilmesi için.İnşallah güzel geçer. (Eşinden boşanmış olduğu İçin müracaatını tek başına yapmıştı) Gelişmelerden haberdar ederim siteyi...

• @mümine, içinde söyledi: i-751 icin acil yardim lutfen...

Benim oğlumun da 20 Mayısta interwiev’i var. Uzunca bir aradan sonra nihayet görüşmesi olacak. I-751 koşulunun kaldırılması yani 10 yıllık kartını alabilmesi için.İnşallah güzel geçer. (Eşinden boşanmış olduğu İçin müracaatını tek başına yapmıştı) Gelişmelerden haberdar ederim siteyi...

Bol sanslar. Iyi haberlerinizi bekliyoruz.

• @crazycells teşekkür ederim. İnşallah🙏🏻

• @crazycells, içinde söyledi: i-751 icin acil yardim lutfen...

@mümine, içinde söyledi: i-751 icin acil yardim lutfen...

Benim oğlumun da 20 Mayısta interwiev’i var. Uzunca bir aradan sonra nihayet görüşmesi olacak. I-751 koşulunun kaldırılması yani 10 yıllık kartını alabilmesi için.İnşallah güzel geçer. (Eşinden boşanmış olduğu İçin müracaatını tek başına yapmıştı) Gelişmelerden haberdar ederim siteyi...

Çok şükür oğlumun 10 yıllık kartı onaylandı. Darısı tüm bekleyenlerin başına olsun. Şimdi kartımızın gelmesini bekleyeceğiz. Seneye de 5 yılı doluyor zaten Haziran ayında ilk kartını aldığı tarihten sayarsak 2022 Mart gibi Vatandaşlık için başvurabilecek. Ben de şimdi oğlumun yanındayım turist vizemle gitmiştim 21 Nisanda sevincimize diyecek yok. Darısı hepinize inşallah.

• @mümine, içinde söyledi: i-751 icin acil yardim lutfen...

@crazycells, içinde söyledi: i-751 icin acil yardim lutfen...

Çok şükür oğlumun 10 yıllık kartı onaylandı. Darısı tüm bekleyenlerin başına olsun. Şimdi kartımızın gelmesini bekleyeceğiz. Seneye de 5 yılı doluyor zaten Haziran ayında ilk kartını aldığı tarihten sayarsak 2022 Mart gibi Vatandaşlık için başvurabilecek. Ben de şimdi oğlumun yanındayım turist vizemle gitmiştim 21 Nisanda sevincimize diyecek yok. Darısı hepinize inşallah.

gozunuz aydin :) tebrikler.

• @crazycells, içinde söyledi: i-751 icin acil yardim lutfen...

@crazycells, içinde söyledi: i-751 icin acil yardim lutfen...

gozunuz aydin :) tebrikler.

Çok teşekkürler

• @mümine cok tebrik ederim, gozunuz aydin. oglunuz 10 yillik icin muracaatini ne zaman yapmisti acaba ?

• @aaylin, içinde söyledi: i-751 icin acil yardim lutfen...

@mümine cok tebrik ederim, gozunuz aydin. oglunuz 10 yillik icin muracaatini ne zaman yapmisti acaba ?

Oğlum 10 yıllık kart için müracaatını 2019 yılı Haziran ayında yapmıştı. Ve eşinden yeni boşanmıştı başvuruyu yaptığında.

@mümine cok tebrik ederim, gozunuz aydin. oglunuz 10 yillik icin muracaatini ne zaman yapmisti acaba ?

Darısı sizin de başınıza inşallah ve tüm bekleyenlerin başına...
    Ve bugün de kartının avukatının adresine gönderildiğini öğrendik.Pazartesi günü oğlum gidip teslim alacak. Çok sevindik... İnşallah siz de en kısa sürede alırsınız...

• @mümine tesekkur ederim , insallah. ama cok enteresan belki eyaletten kaynaklaniyordur am ben I-751 i nisan 2018 de gonderdim, hala bir ses seda yok :( ben ny'tayim.

@mümine tesekkur ederim , insallah. ama cok enteresan belki eyaletten kaynaklaniyordur am ben I-751 i nisan 2018 de gonderdim, hala bir ses seda yok :( ben ny'tayim.

Biz de Vernon/ Connecticut. Bence siz araştırın sizin kart çoktan gelmeliydi diye düşünüyorum. İnşallah en kısa sürede alırsınız kartınızı...
    Bir de mail atın sürekli bence bir şekilde zorlayın...

• merhaba 3 ay sonra 2 yillik green kartim dolacagi icin 10 yillik vizeye basvuru yapacagim. bunun icin 2 kisinin mektubu gerekliymis. bunlari taniyoruz evliler diye, bununla ilgili bir form mu var veya bir ornek var mi? nasil bir sey ve neler yazmali . tesekkurler

• @goler evliliğin gerçek olduğuna dair yeterli kanıtınız varsa öyle bir mektup şart değil ama yeterli kanıtınız yoksa ve ek kanıt olsun istiyorsanız tabi ki hazırlayabilirsiniz.

• benim yilan hikayesine donen durumumdan son gelisme ; I-751 icin hala bir ilerleme ve cevap olmamasi, vatandaslik muracaati icin gereken surenin de fazlasiyla dolmasi sebebiyle, I-751 icin beklerken ayni zamanda vatandaslik muracaatini da yapti avukatim sagolsun. Ancak muraacati yaptiktan 2-3 gun sonra soyle komik (aslinda traji komik) bir sey oldu. Gocmenlikten muracaatimin iptal edildigi ile ilgili bir mektup aldik, Sebebi de guya I-751 icin bana mayis 21 e interview icin randevu vermisler ve ben gitmemisim. Ancak olay burada kopuyor, cunku :
    1- Boyle bir randevuyla ilgili hicbir mail almadim. ( gocmenlikten gelen diger butun mailler geliyor)
    2- ben psikopata baglayip hergun case sorguluyorum ve eger boyle bir randevu olsa orada neden notice yok ?
    3- bu arada pasaportumdaki stamp bittigi icin mayis te federal'e gidip stamp bastirirken oradaki gorevliye de sorgulattim, acaba bir yanlis ya da eksik mi var, 5 seneyi gecti ben hala 10 yilik bekliyorum diye. kadin bakti, hic bir sorun ya da gelisme yok. sistem cok yogun oldugu icin beklemekten baska yapacak bir seyiniz yok dedi. Verilmis bir randevu olsa 'haftaya randevunuz var' neden demedi ?
    4- 3 kere islemimin neden bu kadar uzun surdugu ile ilgili request actirdim, 3'unde de processtesiniz, su an icin bir gelisme yok diye mail aldim.

Bu durumda avukatim , bize hic bir yolla boyle bir randevu verilmedigini, kanitlarimizla birlikte onlarin hatasi olan bu durumun duzeltilmesini, I-751 denied kaldirilip interview icin yeniden randevu verilmesini ve onceki vatandaslik muracaatinin tekrar ( yine para yatirmadan) isleme alinmasini dile getiren bir mail yolladi. Sanirim 1-2 hafta icerisinde cevap verilmesi gerekiyormus. Ancak bana soyledigi genelde kendi hatalari dahi olsa bunu kabul etmedikleri ve mahkeme acmamiz gerektigi yonunde.

Bu durum basina gelmis olan var mi diye danismak istedim. Dosyalarimizin basina gelenler pismis tavugun basina gelmemistir. Mahkeme acip yine bir suru para mi dokmem gerekiyor. En sonunda lanet olsun diyesim var. Adam kacaklara yesil kart veriyor, biz 10 senedir her isimiz legal, vergimizi veriyoruz ama olanlara bak :(

benim yilan hikayesine donen durumumdan son gelisme ; I-751 icin hala bir ilerleme ve cevap olmamasi, vatandaslik muracaati icin gereken surenin de fazlasiyla dolmasi sebebiyle, I-751 icin beklerken ayni zamanda vatandaslik muracaatini da yapti avukatim sagolsun. Ancak muraacati yaptiktan 2-3 gun sonra soyle komik (aslinda traji komik) bir sey oldu. Gocmenlikten muracaatimin iptal edildigi ile ilgili bir mektup aldik, Sebebi de guya I-751 icin bana mayis 21 e interview icin randevu vermisler ve ben gitmemisim. Ancak olay burada kopuyor, cunku :
    1- Boyle bir randevuyla ilgili hicbir mail almadim. ( gocmenlikten gelen diger butun mailler geliyor)
    2- ben psikopata baglayip hergun case sorguluyorum ve eger boyle bir randevu olsa orada neden notice yok ?
    3- bu arada pasaportumdaki stamp bittigi icin mayis te federal'e gidip stamp bastirirken oradaki gorevliye de sorgulattim, acaba bir yanlis ya da eksik mi var, 5 seneyi gecti ben hala 10 yilik bekliyorum diye. kadin bakti, hic bir sorun ya da gelisme yok. sistem cok yogun oldugu icin beklemekten baska yapacak bir seyiniz yok dedi. Verilmis bir randevu olsa 'haftaya randevunuz var' neden demedi ?
    4- 3 kere islemimin neden bu kadar uzun surdugu ile ilgili request actirdim, 3'unde de processtesiniz, su an icin bir gelisme yok diye mail aldim.

Bu durumda avukatim , bize hic bir yolla boyle bir randevu verilmedigini, kanitlarimizla birlikte onlarin hatasi olan bu durumun duzeltilmesini, I-751 denied kaldirilip interview icin yeniden randevu verilmesini ve onceki vatandaslik muracaatinin tekrar ( yine para yatirmadan) isleme alinmasini dile getiren bir mail yolladi. Sanirim 1-2 hafta icerisinde cevap verilmesi gerekiyormus. Ancak bana soyledigi genelde kendi hatalari dahi olsa bunu kabul etmedikleri ve mahkeme acmamiz gerektigi yonunde.

Bu durum basina gelmis olan var mi diye danismak istedim. Dosyalarimizin basina gelenler pismis tavugun basina gelmemistir. Mahkeme acip yine bir suru para mi dokmem gerekiyor. En sonunda lanet olsun diyesim var. Adam kacaklara yesil kart veriyor, biz 10 senedir her isimiz legal, vergimizi veriyoruz ama olanlara bak :(

Cok gecmis olsun. Bariz bir sekilde USCIS'in hatasi var... Fakat ben de yasal olarak izleyebileceginiz yollara hakim degilim, size tavsiyem sorunuzu surada sormaniz yonunde:

https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

Ayrica bunun disinda da ve kendi avukatiniz disinda da birkac farkli avukat ile konusup farkli fikirler duymanizi tavsiye ederim, bir avukatin verecegi bilgi size zaman kazandirabilir.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    9 İleti
    989 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
  • 2 Oy
    17k İleti
    2m Bakış
    Nazmi ŞenerN
    @ozcancavus iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🙏
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k