Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri


  • @yalcinbeslan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @yalcinbeslan rica etsem, sisteme tekrar girip kendinize tekrardan confirmation page sayfasını gönderebilir misiniz?

    @gucarslan dediğiniz gibi denemek için sisteme tekrar girdim ve bilgilerimi yazdım ancak aşağıdaki gibi bir hata alıyorum.

    bf7357cc-dc79-4546-b818-4765e31ab8bf-image.png

    Yoğunluktan dolayı bu hatayı alıyor olabilirsiniz. Ara ara deneyin, giriş yapılacaktır. Bende de aynı hata oldu, birkaç kez denedim sonra giriş yapabildim.


  • @gucarslan DV2021 davasına katıldım ve Curtis tarafından gönderilen mailde KCC'ye dökümanları iletmemiz söylenmişti, bana mail gelmedi ama yine de ileteceğim. Dosyaları gönderirken mailde herhangi bir yazı felan yazacak mıyım ? Örnek varsa paylaşabilir misin ?


  • @mahmutenis Pasaportunuz mu kayıp ya da eski tarihli?


  • @gucarslan Bu pdf olarak kaydettiğiniz zamanki görüntü. Aynısı bende de çıktı. Sonra e-mail olarak gönder dediğimde, diğer görselde gösterilen gibi e-mail geldi.


  • @NBayraktar, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @gucarslan DV2021 davasına katıldım ve Curtis tarafından gönderilen mailde KCC'ye dökümanları iletmemiz söylenmişti, bana mail gelmedi ama yine de ileteceğim. Dosyaları gönderirken mailde herhangi bir yazı felan yazacak mıyım ? Örnek varsa paylaşabilir misin ?

    bu başlığın ilk iletisinde bütün detaylar bulunmakta. mail başlığına cn'nizi yazıp yollamanız yeterli.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3423/dv2021-mulakat-deneyimleri?page=1


  • Merhaba, benim mülakat yerim Londra fakat Amerikan konsolosluğu açık olmasına ragmen bu zamana kadar sadece 1 adet green card islemi yapmış görünüyor.
    Bana henüz KCC den evrak onayı gelmedi numaram büyük olduğu için. Şansımı degerlendirebilmek adına, Londra'da görüşmeye katılacak kişi sayısını öğrenebilme imkanımız var mıdır? Yani Birleşik Krallıktan green card kazanan kişi sayısını herhangi bir yerden görebiliyor muyuz?
    Belki burdan çok az kişi kazandı ya da henüz evrak onay maili almadılar o yüzden sayı ilerlemiyor olabilir. onu anlamak için soruyorum.
    Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @uğur-üker merhaba. ingiltere green card çekilişine katılabilen bir ülke değildir.
    katılan ve kazanan sayılarının olduğu bülten için linke bakın lütfen;

    https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2020/visa-bulletin-for-september-2020.html

    londra'da mülakata katlan kişi sayısını bilmememiz şuan için mümkün değil. bu bilgiler yayınlanmıyor. eğer dosyanızı londra'ya taşımak istiyorsanız KCC ile iletişime geçin lütfen.


  • @gucarslan Ben İngiltere'de ikamet ediyorum fakat Turk vatandasıyım. İkamet adresi İngiltere olduğu için en başından beri mülakat yerimiz Londra idi. O yüzden merak ettim. Teşekkürler yanıtınız için.


  • merhaba iyi çalışmalar arkadaşlar en sonunda KCC'den evraklarımla ilgili geri dönüş alabildim kısa bir süre önce pasaportumu yenilediğim için tüm evrakları tekrardan göndermiştim sanırım pasaportum ile ilgili benden ek belge talep ediyorlar gönderilen maili sizinle paylaşsam bana yol gösterir misiniz zira tam anlayamadım nasıl bir mail göndermem gerektiğini şimdiden çok teşekkür ederim,

    Thank you for submitting your Diversity Visa (DV) documents to the Kentucky Consular Center (KCC). After reviewing your documents, KCC has determined that additional documentation that you have met the passport requirement, or an exemption to that requirement, is needed. Please review the information below and submit all requested documentation.

    Each DV entry must include the passport number, country or authority of issuance, and expiration date for the principal applicant’s valid, unexpired passport. If the passport used by the principal applicant has changed, you must include a copy of the passport given on the initial entry with a written explanation for the change to KCC. If you claimed any exemption from the passport requirement at entry, you must provide an explanation of your qualifications for the exemption requested.

    This notice is not a guarantee of receiving a visa or a visa interview. KCC is a document processing facility and does not make adjudicatory decisions.


  • @feridetlngn Evrakları gönderirken, tarihi geçmiş olsa bile lotoya başvurduğunuz pasaportun görüntüsünü ve neden bu pasaportu artık kullanmadığınızı içeren yazı gönderdiniz mi?


  • @gamefry pasaportu değiştirdiğimi belirten bir yazı ile gönderdim fakat dediğiniz nitelikte ayrıntılı belirtmedim maalesef


  • @feridetlngn, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @gamefry pasaportu değiştirdiğimi belirten bir yazı ile gönderdim fakat dediğiniz nitelikte ayrıntılı belirtmedim maalesef

    cekilise katildiginiz pasaportunun kopyasini da gondermeniz lazim.


  • @crazycells You will only be scheduled for interview at an overseas consular post after you have submitted all documents required for your case and your visa rank number has become current. gönderilen yazıda böyle bir bölüme denk geldim sanırım tüm evraklar tamamlansa bile görüşmeler ankara dışında başka bir konsoloslukta yapılacak yanlış mı yorumluyorum?


  • @feridetlngn, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    overseas consular

    "overseas consular" dediği ABD toprakları dışındaki birimler.
    Sadece vatandaşlığı ve yasal oturma izniniz olan bir yerde mülakat seçebilirsiniz.


  • @feridetlngn, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells You will only be scheduled for interview at an overseas consular post after you have submitted all documents required for your case and your visa rank number has become current. gönderilen yazıda böyle bir bölüme denk geldim sanırım tüm evraklar tamamlansa bile görüşmeler ankara dışında başka bir konsoloslukta yapılacak yanlış mı yorumluyorum?

    DS-260 formunda dosyanizin gidecegi konsolosluk yaziyor, eger Turkiye'de mulakata girecekseniz mulakatiniz Ankara'da olacak.


  • @gucarslan merhaba Ankara konsolosluğu açıldı mi ? bir de KCC onay e-mailleri yolluyor mu ? mesela bizim 17 binlerde.Henuz evrak onay gelmedi.Baslandi mi takip edemedim şimdi gördüm bu iletinizi ? Onay e-mail gelirse otomatik current mi olmuş sayılıyoruz ? akabinde Ankara dan randevu alabilir miyiz ?


  • @İpek-Dedemen-Erdur

    1- Ankara Büyükelçiliği açık, ancak DV mülakatı yapmayı tercih etmiyor. Farklı göçmen vize türlerinde çalışmalarını sürdürüyorlar.
    2- Onaylar en son 8400'lerde kaldı.
    3- Haziran 2021 itibariyle tüm numaralar current oldu.
    4- Maalesef current olmak ya da onay almış olmak randevu alacağınızı garanti etmiyor. Henüz Ankara, hiçbir DV talihlisiyle mülakat yapmadı. Yapacak mı belli değil.


  • @Sono aslında Ankara yapmayi tercih etmiyor degil den ziyade, state department mülakat yapabilirsin şeklinde izin vermiyor Ankaraya. Yukarisi ne derse onu yapiyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Meco peki DoS, diğer konsolsolukların neden mülakat yapmasına izin veriyor? yani ankara'nin DV vizesi basmasi DoS için neden bu kadar zararlı da kalan 105 konsolosluk zararlı degil sizce?


  • @gucarslan cevabını en çok merak ettiğim soru bu gerçekten. DV işleyen konsolosluklar ile kıyaslama yapınca, mantıklı tek bir sebep bulamıyorum.


Benzer Başlıklar

  • DV2025 Mülakat Deneyimleri

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    203k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama :)
  • 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 1 Oy
    6k İleti
    600k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum