Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Maybeoneday bu cevaplanmayacagi anlamına gelmez. burasi talihliler için özel hizmet veren bir kurum degil. gönüllülük esasına göre bilgilerinizi imkânlar dahilinde paylaştığımız bir forum ve belli kuralları var. eger çok acil bir ihtiyacınız varsa bunu profesyonel bir hizmet alarak giderebilirsiniz diye düşünüyorum.

• @chev, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

@crazycells Merhaba . Şu anda evli olduğum eşim seçildi DV2022 için . . Boşanma kararını veren mahkemeden yeni belge almak çok zor çünkü mahkeme başka bir ülke ve yeniden aynı belgeyi edinmek aylar sürecektir . Fotokopi kabul etmezler değil mi konsoloslukta mülakat sırasında ? Ya adresini bilmediğim ve kontağım almayan çocuğumun resmi için ne diyorsunuz ? Elimde resmi yok .Ne yükleyeceğim formu doldururken ?

Nufus kayit orneginizin vukuat kismindaki aciklamalar da yeterli olabilir. Fotokopiyi de yaninizda goturun, yeterli olup olmayacagina konsolos karar verecek.

DS-260 formunu doldururken bir fotografa gerek yok.

• @BilgeSemih, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Merhaba,

Elimde olmayan sebeplerden dolayı Türkiye'den çıkmak zorunda kaldım. Şuan Almanya'da yaşıyorum ve buraya iltica ettim. Iltica sürecim henüz devam ediyor. Maalesef Türk Konsolosluğu'na gidip bir pasaport alma imkânım yok. 2022 yılında Amerikan Konsolosluğu'nda olacak olan mülakatta, neden pasaport alamadigimi belgeleyebilirim.

Genel uygulama olarak Green Card için verilen Amerikan vizesi bir pasaporta basılıyor ve bu vize daha sonraki tarihlerde Amerika'ya giriş ve çıkış için kullanılabiliyor. Benim durumumdaki bir insan için, Amerikan konsolosluğu tarafından Amerika'ya sadece giriş için kullanmak üzere bir seyahat belgesi, bir doküman vb. verilebilir mi? Bilgisi, tavsiyesi veya konu hakkında herhangi bir yorumu olan cevaplayabilirse sevinirim.

Teşekkürler

Not: Aşağıdaki linkte bulunan "Beneficiaries of individual waivers" kısımlı bölümün 3. maddesi benim durumuma uyuyor.

Link

Maalesef bu seyahat belgesini ABD'den degil, size resmi statu veren Almanya'dan alacaksiniz. Eger bu belgeyi alabilirseniz vize alma ihtimaliniz var, ama eger alamazsaniz vizeyi de vermeyeceklerdir.

Pek cok devlet icin iltica basvurusu yapmak ile iltica statusunde olmak arasinda resmen fark vardir diye dusunuyorum, o nedenle pasaport sartindan muaf olup olmadiginiza dosyanizi inceleyen konsolos karar verecek.

• @Maybeoneday, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

@gucarslan cevaplanmıyor

kimsenin size cevap verme zorunlulugu yok. Eger sorunuza hizli cevap istiyorsaniz gidip parasini odeyerek bir danismanlik hizmeti almalisiniz. Daha ustunden 24 saat gecmemis olan iletinizi baska yerlere kopyalamissiniz.

Ben sorunuza diger baslikta cevap vermistim ama bu yazdiklarinizi gordkten sonra cevabimi kaldirdim. Arkadasiniza vize surecinde bol sanslar dilerim.

• @crazycells kimseden zorunlu bir cevap istemedim. Merak etmeyin parasını ödedim zaten.Ama ucu açık bir soru olduğu için kesin bir cevabıyok. İsteyen cevap verir istemeyen vermez. Ben orda cevap yazmak zorundasınız diye bir ibare yazdım mı? Daha kimse cevap vermeden zaten siz ve diğer arkadaş kılıç sallar gibi cevap vermişsiniz. Platformda gereksiz onlarca post varken benim yazdığım 2 post mu bu kadar dikkatinizi çekti ne yaptık yani birinin mülakattan elenmesine sebep mi olduk birisi hayati bir bilgi alacaktı da bizim 2 postumuz yüzünden mi alamadı? Cevabınızı kaldırmışsınız size kalsın bilginiz merak etmeyin siz bısey söylemeseniz de olur.

• Gün geçmiyor ki ilginç biri daha foruma katılmasın. Sabırlar dilerim.

• Arkadaşlar merhaba,
    Mulakat yeri ile ilgili bir sorum olacak. Su an Tr'de konsolosluk mülakat kabul etmedigi icin ds260 formunda mulakat yerini farkli bir ulke secen ve mulakata farkli ulkede girenleriniz oldu mu? Olduysa şartlar neler ve süreç nasıl işledi anlatabili mi?

• Selam. Cocugum cekilis basvuru tarihi ile sonuclar aciklanma tarihi arasinda, 24 martta 21 yasini doldurdu. Greencard hakkimdan faydalanabilir mi, bilgisi olan yardimci olabilirse sevinirim

• @haşim-aktoprak merhaba. bu iletideki hesabı yapmanızı rica ederim;

https://yesilkartforum.com/forum/post/20231

• @Maybeoneday, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Platformda gereksiz onlarca post varken

Platformda gereksiz onlarca post yok. Her iletiyi kendi basliginda degerlendirmeniz gerekiyor. Sohbet odalarinda sohbet iletileri olmasi oldukca normal, o iletiler sizi veya sorunuzu ilgilendirmiyor. Ayrica onlari kesinlikle gereksiz ileti olarak da gormuyoruz, forum uyeleri kendi aralarinda sohbet ediyorlar.

• @neobeo, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Arkadaşlar merhaba,
    Mulakat yeri ile ilgili bir sorum olacak. Su an Tr'de konsolosluk mülakat kabul etmedigi icin ds260 formunda mulakat yerini farkli bir ulke secen ve mulakata farkli ulkede girenleriniz oldu mu? Olduysa şartlar neler ve süreç nasıl işledi anlatabili mi?

Eger farkli bir ulkede yasiyorsaniz o ulkedeki konsoloslukta mulakata girebilirsiniz.

Fakat su an Turkiye'deyseniz once ilgili ulkeye gidip, daha sonra KCC'yi bu adres degisikliginden haberdar edip dosyanizin ilgili konsolosluga iletilmesini talep edebilirsiniz.

• Öncelikle bilgilendirme için çok teşekkür ederiz. Süreç çok güzel izah edilmiş. Benim sorum, vukaatlı nüfus kayıt örneği ile ilgili. Konsolosluğun yayınladığı dokümanlardan birisinde vukaatlı nüfus kayıt örneğinin kırmızı damgalı olması gerektiği yazılırken " https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Turkey.html " adresinde "If it is obtained through e-Government website, the document would have a barcode on upper right instead of red stamp and signatures." diyor. Yani e-devletten alınan barkodlu belge de olur diyor.

Bu belgeyi sizler Nüfus Dairesinden mi aldınız, yoksa e-devletten mi? Çok teşekkür ederim.

• @forester merhaba. e-devlet üzerinden aldığınız belgeler yeterlidir.
    zaten KCC'ye evrakları e-posta ile göndereceğinizden ve bu evraklar resmi bir amaç için düzenlendiğinden ıslak imzalı olmasına gerek yoktur.

• @gucarslan Çok teşekkür ederim.

• Merhaba ds-260 formunda adresler kısmında amerikada work&travel yaparken 4 ay kaldığım adres, erasmusta 1 dönem boyunca kaldığım adres ve çanakkalede okurken her kaldığım adresi yazmam mı gerekiyor? Öğrenci evi olduğu için sürekli ev değiştiriyordum 1 yıl aralıksız kalmadım ve bunların hiçbiri e-devlette nüfus kayıt örneğinde vs gözükmüyor.

• @ggulduk, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Merhaba ds-260 formunda adresler kısmında amerikada work&travel yaparken 4 ay kaldığım adres, erasmusta 1 dönem boyunca kaldığım adres ve çanakkalede okurken her kaldığım adresi yazmam mı gerekiyor? Öğrenci evi olduğu için sürekli ev değiştiriyordum 1 yıl aralıksız kalmadım ve bunların hiçbiri e-devlette nüfus kayıt örneğinde vs gözükmüyor.

evet, hepsini yazabilirsiniz. Ogrencilik sirasinda ise sadece en uzun kaldiginiz adreste kalmis gibi gosterebilirsiniz. Kisa kisa kaldiginiz yerleri eklemeseniz de olur.

• Bu ileti silindi!

• @crazycells selamlar kafama takilan bir durum soz konusu .Basvuru yaptigim pasaportum kayip bulamiyoruz' ozellikle not olarak belirtilmis basvuru anindaki pasaport isteniyor diye.yenisini cikarttik ama paaport numarasi farkli bu bir sikinti olmurmu bununla alakali tecrubesi olan varmidir.ukularim kaciyor kac gundur.simdiden tesekkurler

• @Egeege, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

@crazycells selamlar kafama takilan bir durum soz konusu .Basvuru yaptigim pasaportum kayip bulamiyoruz' ozellikle not olarak belirtilmis basvuru anindaki pasaport isteniyor diye.yenisini cikarttik ama paaport numarasi farkli bu bir sikinti olmurmu bununla alakali tecrubesi olan varmidir.ukularim kaciyor kac gundur.simdiden tesekkurler

Yenisini cikartsaniz da, basvuru yaptiginiz pasaportun bilgilerini gormek istiyorlar. Eger pasaportun kendisi yoksa (normalde yenisini cikartsaniz da eskisi size iade ediliyor), o durumda sunacaginiz kanitlara gore karari dosyaniza bakan konsolos verecektir.

• ⭐⭐⭐⭐

@Egeege, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

@crazycells selamlar kafama takilan bir durum soz konusu .Basvuru yaptigim pasaportum kayip bulamiyoruz' ozellikle not olarak belirtilmis basvuru anindaki pasaport isteniyor diye.yenisini cikarttik ama paaport numarasi farkli bu bir sikinti olmurmu bununla alakali tecrubesi olan varmidir.ukularim kaciyor kac gundur.simdiden tesekkurler

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğüne gidin. Yenileme dolaysıyla iptal edilip size geri verilen eski pasaportu kaybettiğinizi fakat bu eski pasaportun bilgilerine ihtiyaç duyduğunuzu ve bunun hayati olduğunu söyleyin. Belki size eski pasaporunuzun bilgilerini içeren bir yazı verebilirler. Mevzuat nedir bilmiyorum ama uygun bir dille meramınızı ve bu yazının nasıl hayati bir öneme sahip olduğunu izah edebilirseniz belki böyle bir yazı alabilirsiniz.
    Siz şansınızı deneyin.
    Alacağınız yazı ya da belgede tüm bilgiler olsun.
    Memurlala değil doğrudan müdür veya müdür yardımcısı ile konuşmaya çalışın. Varsa onları tanıyan veya tanıdık biriyle giderseniz daha iyi olur.

Eğer daha önce taratmışsanız veya fotokopi çektirmişseniz onu da bulmaya çalışın.

Benzer Başlıklar

• Green Card Konsolosluk Görüşmesine Başka Ülkede Girmek

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card 2023
    31
    0 Oy
    31 İleti
    5k Bakış
    ebuskayaaE
    Merhabalar, ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar. Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
  • 52 Oy
    3k İleti
    326k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • [Arşiv] Sayilarla DV2020

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    359
    0 Oy
    359 İleti
    30k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k