Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Merhaba. 22 Talihlisi eşim. 1 kızım ABD de okuyor. Ben ve küçük kızım var 16 yaş. 4 kişiyiz.
    Mülakat yerini Ankara yazıyoruz. Mülakat tarihinde kızım ABD den gelecek Ankara da mülakata gireceğiz beraber. Kızım okuluna dönecek hemen.
    1-Gidebilir mi yalnız olarak asıl talihliden önce? veya
    2-Eşim tek gitti 1 hafta kaldı ve döndü. Sonra aile bireyleri farklı zamanlarda ve yalnız olarak 6 ay içinde talihliden bağısız olarak giriş yapabilir mi? teşekkrler.

• @gucarslan başvuru esnasında 21 yaşından küçüktü. Şimdi 21 yaşında. ocak 2000 doğumlu.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ali-Yüksel merhaba, ilk olarak kusura bakmayın sorunuzu geç gördüm.
    kızınız için aşağıdaki iletide yer alan hesabı yapıyor olmanız gerek. eğer bu denklemdeki hesaba göre uygunsa vize alabilir.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi/2

ayrıca kızınızın da mülakata sizinle birlikte ankara'da girmesi gerekli ne yazık ki, ayrı şekilde abd'de mülakata giremez.

edit: asıl talihli vize aldıktan sonra kızınız aos sürecine devam edebilir.

• Arkadaşlar merhaba, size bir sorum olacaktı. Ben İstanbulunun 3 farklı yerinde lise okudum, bunların hepsini yazmalımıyım yoksa en son mezun olduğum liseyimi yazmalıyım ?

• @cem-güngör diploma aldığınız liseyi yazabilirsiniz.

• Teşekkür ederim yardımlarınız için

• @Ulvi-Ayyam chok teshekkur ederim

• Dosya Numarasi: 2022EU00025XXX
    DS-260 Gonderimi: 23/05/2021
    KCC Evrak Istegi: gg/aa/yyyy
    KCC Evrak Onayi: gg/aa/yyyy
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
    ABD Ilk Giris: gg/aa/yyyy

Amerikadaki kuzenim adımıza başvuruyu yaptığında bu ilk basvurunuz çok heveslenmeyin demişti
    Ilk başvuruda çıktı
    Dün DS260 formunu dolduruyoruz yine kuzenle;
    Bak kuzen yine diyorum çok heveslenme çünkü ortalık kötü mülakat yapmıyorlar dedi
    Tabiki biliyorum ama kuzenimle TOTEM yaptım bi bakarsın mülakatlarda olmuş
    Herkese bol şans

• @Muhammet-Bozkurt, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Dosya Numarasi: 2022EU00025XXX
    DS-260 Gonderimi: 23/05/2021
    KCC Evrak Istegi: gg/aa/yyyy
    KCC Evrak Onayi: gg/aa/yyyy
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
    ABD Ilk Giris: gg/aa/yyyy

Amerikadaki kuzenim adımıza başvuruyu yaptığında bu ilk basvurunuz çok heveslenmeyin demişti
    Ilk başvuruda çıktı
    Dün DS260 formunu dolduruyoruz yine kuzenle;
    Bak kuzen yine diyorum çok heveslenme çünkü ortalık kötü mülakat yapmıyorlar dedi
    Tabiki biliyorum ama kuzenimle TOTEM yaptım bi bakarsın mülakatlarda olmuş
    Herkese bol şans

Hayırlı olsun. Hepimizin dileği hem biz 2022'lerin hem de 2021'lerin mülakata alınması. Umarım tüm bu aksilikler biter ve kazanan herkes hedefine ulaşır. Yalnız vize durumunuzu özellikle bu şekilde belirtmediyseniz şu linkten faydalanarak uygun olan kısma taşırsanız daha düzenli görünecektir.

Vize durumunu imzaya taşıma

• 2007 öncesi adres kayıtlarına ulaşamıyorum nasıl bir yol izlemeliyim acaba , nüfus müdürlüğünde ki bayanda 2007 öncesine ulaşamazsınız dedi , sorum o ki 16 yaşımdan önceki tüm adresleri bulamıyorum nasıl bir yol izlemiliyim formu doldururken

• @goblis Teşekkürler yanıtınız için.

• Merhaba arkadaslar. Oncelikle bir sonraki adım icin secilen arkadaslarımı tebrik ederim. Talihli olupta gorusme surecleri baslamayan arkadasların en kısa zamanda gorusme tarihi ve vizelerini almalarını dilerim.
    Bende 2022 talihlilerinden birisiyim ve esim ile gitmeyi planlıyoruz. DS-260 formu ile ilgili bir kac sorum var.

• Askerlik yaptınız mı sorusuna 'evet' mi demeliyiz? 18 gün bedelli askerlik yaptım fakat yonelgelerde askerlik belgesi sadece Iran vatandaslarından istenmis oyuzden biraz kafam karisti. Tabi evet diyeceksek silah egitimine de evet dememiz gerekecek sanırım.
    • 2 seneye yakın ogrenci vizesi ile Amerika'da yasadim. Bu sure icinde bir kac aylık periodlar halinde farkli sehir ve eyaletlerde yasadim. Bunlarin bir kisminin tarih ve adreslerini hatirlamiyorum cunku hicbirisi benim adima degildi. Oradaki adreslerimde eksiklik olsa problem olur mu?
    • Okul bilgilerimizi girerken okudugumuz lise ve universite icin toplam sayısı 2 girmemiz gerekiyor. Ama 2 lise okuduysak sanirim 3 mu yazacagiz? Ayrica bitirmedigimiz universiteleri hazirliginda olsak dahi eklememiz gerekir mi? Universite icin ozel bir durumum var. Burada kazandıgım bolum 'SUNNY' programiydi ve 1 sene Turkiye 1 sene Amerika'da okuyacaktim. Hazirlik icin ilk donem Turkiye'de okuduktan sonra Amerikaya gittim ve orada okulu birakip baska bir okula gectim. Simdi Turkiye'de bitirdigim 1 universite, 1 adet iki senelik ozel denizcilik okulu, 2 adet lise (bir lise de baslayıp baska bir lisede son donem bitirme) var. Bunların disinda Turkiye'de basladigim 4 senelik 'SUNNY' programli universite (hazırlıkta tamamen bıraktım) ve 1 tane Amerika'da college var. Bu durumda egitim bolumumu nasil duzenlemeliyim?
    • Is bolumunde sadece kendi sahip oldugum ve ortak oldugum sirketler yer alıyor problem olur mu? Bu sirkerlerin yılları okullar ile cakısıyorsa problem olur mu?
    • Son olarak ası ile ilgili bir sorum var. Cocuklukta yapılması gereken butun asıları yaptırdıgımızı biliyorum fakat 'ası kartı' istedigi icin ne cevap verecegimi bilemedim. e-nabızdan kontrol ettigimde dogumumdan beri olmam gereken hicbir asıyı olmamıs gibi gorunuyorum. Esim de aynı durumda. Aynı problemi yasayan arkadaslar varsa nasıl bir cozum dusunduklerini merak ediyorum.
      NOT: Daha once sorulmus olan soruları sorduysam simdiden kusura bakmayın her nekadar cogu sayfayı okuduysam da butun sayfaları okuyamadim.

• Merhaba , üniversite giriş bilgilerimi yazdım ancak lise tarihlerinden emin değilim ve e-devlette de kayıt bulunmamaktadır sadece üniversite bilgilerimi yazmam yeterli olur mu yoksa okula ulaşıp belge istemelimiyim?

• Merhaba,
    Nişanlıma greenkard çıktı. İkimiz de yeni mezunuz ve şu an çalışmıyoruz. Mülakattan önce nikah yaparsak ve vizeyi alamazsak bizi zorlayacak bir süreç olacağı için nişanlım vize aldıktan sonra nikah yaparsak benim işlemlerimin tamamlanması ne kadar sürer? 6 aylık Amerika'ya giriş zorunluluğu olan sürede benim evraklarım tamamlanır mı?

• @Cem-Güney, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

2007 öncesi adres kayıtlarına ulaşamıyorum nasıl bir yol izlemeliyim acaba , nüfus müdürlüğünde ki bayanda 2007 öncesine ulaşamazsınız dedi , sorum o ki 16 yaşımdan önceki tüm adresleri bulamıyorum nasıl bir yol izlemiliyim formu doldururken

2007 ve öncesi için maalesef kayıt yok. En azından mahalleyi hatırlıyorsanız ona birşeyler yazın. Bu formda önemli olan şuan en son kaldığınız ikametgahtır. Önceki yerler sanırım daha önce sorun teşkil edebilecek bir ülkede veya mahalde kaldınız mı onu tespit etmektir. Kendi fikrim.

• @Programmer Teşekkür ederim umarım dediğiniz gibi olur :folded_hands:

• @episode245, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,
    Nişanlıma greenkard çıktı. İkimiz de yeni mezunuz ve şu an çalışmıyoruz. Mülakattan önce nikah yaparsak ve vizeyi alamazsak bizi zorlayacak bir süreç olacağı için nişanlım vize aldıktan sonra nikah yaparsak benim işlemlerimin tamamlanması ne kadar sürer? 6 aylık Amerika'ya giriş zorunluluğu olan sürede benim evraklarım tamamlanır mı?

Şu konulara bakınız lütfen.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/274/k1-vizesi-nişanlılık-vizesi
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik?page=1

• iyi günler ben önceden Work and travel başvurusu yapıp ingilizce yetersiszliği nedeni ile istanbulda konsoloslukta red almıştım. bunu ds 260 formundaki ilgili kısma yazmama ihtiyaç varmı?
    cevaplarsanız sevinirim. :)

• ⭐⭐⭐

@burakk90, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Programmer Teşekkür ederim umarım dediğiniz gibi olur :folded_hands:

Ben de sene '97'deki adresimi hatırlamıyorum. Ama mahalleyi bildiğimden dolayı mahalle adını, ilçeyi ve ili yazdım sadece. Yanlışım varsa eğer daha tecrübeli olanlar bu yazdığımı düzeltebilirler.

• ⭐⭐⭐

@emre34, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba , üniversite giriş bilgilerimi yazdım ancak lise tarihlerinden emin değilim ve e-devlette de kayıt bulunmamaktadır sadece üniversite bilgilerimi yazmam yeterli olur mu yoksa okula ulaşıp belge istemelimiyim?

Bu konudaki şahsi fikrim bence bilgilere ulaşmaya çalışın. Mesela Amerika'da üniversite okumak isterseniz bildiğim kadarıyla lise diplomasını da istiyorlar.

Benzer Başlıklar

• 33 Oy
    11k İleti
    783k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • [Arşiv] Sayılarla DV2022

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    389
    4
    25 Oy
    389 İleti
    42k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k