Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhaba herkese iyi günler dilerim. dv2022 talihlisiyim, malum konsolosluk ve mülakatlar için şuan kesin bişey demek imkansız. ancak naçizane fikrinize danışmak isterim, konsolosluk açıldığında(açılırsa tabi) sizce öncelik olarak geçen seneden mağdur olan arkadaşlardan mı çağırılmaya başlanır yoksa bu seneyle birlikte mi çağırırlar?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hasan-Saylı DV2022 süreci resmi olarak başladığında (1 ekim) zaten DV2021 süreci resmi olarak biteceğinden DV2022 dışında hiçbir talihli mülakata çağırılamaz. bu ihtimaller sizi derin düşüncelere sokmasın yani..

    *DV2020 gomez davası sonucunda vize alacaklar hariç. onların da kaç kişi olduğu belli değil.


  • Beklemeye başlayalım bakalım bir köşede.


  • Bekliyoruz


  • hepimiz için hayırlısı olsun

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Selami-beey, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Hocam tesekkürler tahminimiz nedir

    Maalesef guclu bir tahminim yok, pandeminin etkileri ABD'de ciddi olculerde azalmaya basladi ama ayni seyi dunyanin geri kalani icin soyleyemiyoruz maalesef. Bolgesel olarak sureclerde ciddi farkliliklar yasanabilir... Ayrica ne DV2020, ne de DV2021 tahmin edilebilecek sekilde ilerlemedi... O nedenle DV2022 de kendine ozgu farkliliklarin yasandigi bir yil olacaktir diye dusunuyorum...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Holtmailh-Gmail, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Merhabalar dv 2022 kazandım şimdi evlilik için bekleyip sonra ds 260 formu doldurucam. evlilik işlemlerim 3-4ay sürecek ds 260 şimdimi doldurmam gerekir mi yoksa nikah işlemlerim bitdikden sonra sıkıntı olmaz mı.

    Imzaniza vize bilgilerinizi aktarin...

    Eger 3-4 ay kesin ise evlendikten sonra formu doldurup gonderebilirsiniz. Fakat daha cok uzama ihtimali varsa simdiden doldurup gonderin, daha sonra guncelleme yaparsiniz.


  • Merhaba,
    DS-260 formunda Green Card'ın teslimi için oradan bir adres isteniyor ya, onu boş bırakıp mülakat öncesi doldurabiliyor muyduk ? Yoksa orada yaşayacağımız adresi mi boş bırakabiliyorduk ?

    Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Stiff evet, sonra da bildirebilirsiniz. hatta abd'ye girişte bile bildirebilirsiniz.


  • Merhaba,
    Foruma mesaj yazıyorum onaya düşüyor fakat uzun sürede onaylanmıyor. Bu yüzden mesaj iletildi mi, iletilmedi mi göremiyorum. Tekrar yazıyorum.

    Case numaraları ile alakalı araştırma yaptım fakat detaylı bilgi bulamadım. Case numaram EU23xxx'lerde, bu numaraya her şey zamanında sorunsuz ilerlerse görüşme gelme ihtimali var mı? Numara çok mu büyük?

    Birde ds260 formunu doldururken ikamet belgesi ile gerçekten yaşamış olduğum yerler uyuşmuyor. Örneğin 6 yıl amerika'da yaşadım fakat ikamet'de son senem görünüyor sadece. Bu durumda gerçekten yaşadığım yerleri mi yazmalıyım sırasıyla forma?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gamefry merhaba, geçmiş yılların case numarası bilgilerini görmek icin ilgili linke bakın lütfen.

    https://yesilkartforum.com/bulten/

    mülakat alıp alamayacağınızı da süreç gösterecek. geçen yıl mülakat alan da oldu, alamayan da. DV2021 icin case numarası 50'nin altında olan arkadaşımız bile mülakat alamadı mesela. bu yüzden durumu süreç belli edecek.

    bu arada amerika'da hangi statü ile kaldınız 6 yil?


  • @gucarslan teşekkürler cevabınız için. Öğrenci olarak kaldım Amerika'da.


  • Merhaba herkese ben ds260 formunu doldurmaya başladım ve endişelerimde bir hayli arttı öncelikle hiv+ bir bireyim bulaşıcı hastalık kısmına bunu belirtmelimiyim bilemedim çünkü bildiğim kadarıyla dünya sağlık örgütü tarafından kronik hastalık olarak görüldüğünü hatırlıyorum birde Amerika da yaşarken ilaç teminatı kısmında ne gibi sıkıntılar yaşarım mülakatta sıkıntılar yaşar mıyım bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan kişiler aydınlatırsa çok memnun olurum bu konuda düşünmekten uyku uyuyamadım kaç gündür

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @morsalphabeth2020 merhaba. konuyla ilgili sn. @crazycells'in yazdığı bu iletiyi incelemenizi rica ederim.

    https://yesilkartforum.com/forum/post/25242

    ilaç temini konusunda da ABD'de hekimlik yapan, annesi DV2022 talihlisi bir arkadaşımızdan bilgi alip sizi bilgilendireceğim.


  • Merhaba bankada para göstermek konusunda bir şey aklıma takıldı. şuan benim 200 bin liraya denk tarlam var fakat 5/1 hisse ile bana ait. direkt satıp bankaya koymak istemiyorum çünkü ne kadar beklerse malum fiyatı o kadar artıyor. konsoloslukta görüşmeye giderken hissemi göstersem ve yanında biraz para göstersem olur mu ? amerika vizesi alıp giriş çıkış yaptıktan bi 6 8 ay sonra satıp temelli yerleşmek istiyorum amerikaya

  • ⭐⭐⭐

    @Kitapsever, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Merhaba bankada para göstermek konusunda bir şey aklıma takıldı. şuan benim 200 bin liraya denk tarlam var fakat 5/1 hisse ile bana ait. direkt satıp bankaya koymak istemiyorum çünkü ne kadar beklerse malum fiyatı o kadar artıyor. konsoloslukta görüşmeye giderken hissemi göstersem ve yanında biraz para göstersem olur mu ? amerika vizesi alıp giriş çıkış yaptıktan bi 6 8 ay sonra satıp temelli yerleşmek istiyorum amerikaya

    Kaç kişi gidiyorsunuz ?
    Bildiğim kadarıyla tarla için bir emlakçıdan tarlanın değerini gösteren bir belge alıyorsunuz. Sizin durumda hissenize düşen kısım da hesaplanıp belirtilmeli. Çünkü sanırım bu bir hisseli tapu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gamefry, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @gucarslan teşekkürler cevabınız için. Öğrenci olarak kaldım Amerika'da.

    "ikametimde son senem görünür sadece" ifadenizde belirttiğiniz ikamet abd ikametiniz mi?

    çünkü önemli olan yaşadığınız yer, e-devlette yazılı bilgi değil.


  • @Programmer Eşim ve ben gidiyoruz nasip olursa. evet bir tarlanın 5 de biri bize ait diğer 5 de 4 hisse akrabam olmayan başkalarının üstüne

  • ⭐⭐⭐

    @Kitapsever, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Programmer Eşim ve ben gidiyoruz nasip olursa. evet bir tarlanın 5 de biri bize ait diğer 5 de 4 hisse akrabam olmayan başkalarının üstüne

    Peki bu 200 bin TL size düşen miktar mı yoksa tarlanın toplam değeri mi ?


  • @gucarslan çok teşekkür ederim o konuya bakmıştım tam yeterli gelmedi açıkçası biraz araştırdım bu konuda hiç bilgi bulamadım cevabınızı merakla bekliyorum


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum