Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Stiff evet, sonra da bildirebilirsiniz. hatta abd'ye girişte bile bildirebilirsiniz.

    Vize alabilmek icin en gec mulakat zamani bir adres verilmesi sart. Eger adres yoksa eksik evrak belgesi alirsiniz. Fakat bu adresi daha sonra ABD'ye giriste degistirme sansi da var. Her ne kadar bunu tavsiye etmesek de... (dosyada birden fazla adresin olmasi kartin gidecegi adresi karistirmalarina neden oluyor)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gamefry sizinle ilgili bir durum degil, tum yeni uyelerin iletileri onaydan geciyor.


  • @Programmer bana düşen payın toplamı 200 normalde 1 milyon lira tarlanın tamamı hocam kusura bakmayın geç yazdım yeni olduğum için forumda tam alışamadım 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @morsalphabeth2020 tekrardan merhaba.

    ilgili yönetmelikte;


    9 FAM 302.2-5(B)(2) (U) Applicants Infected with Human Immunodeficiency Virus (HIV)

    (CT:VISA-1130; 07-28-2020)

    (1) (U) HIV-infected applicants who were refused a visa under INA 212(a)(1)(A)(i) prior to January 4, 2010 are no longer ineligible under INA 212(a)(1)(A)(i). If the applicant requires a medical examination for their visa classification, the applicant must reapply for a visa, complete a new medical examination with a panel physician, and pay all applicable fees. Applicants with known HIV infection who require a medical examination must undergo sputum smears and cultures. Nonimmigrant visa applicants are not required to complete a new medical examination to overcome the HIV-infection INA 212(a)(1)(A)(i) ineligibility, unless otherwise required for the visa classification or a separate medical reason.


    böyle bir ifade var.

    ayrıca yine aynı yönetmelikte konsolsoluk yetkililerin HIV+ kişilere davranış biçimleri de açıkça belirtilmiş;


    *7 FAM 335 CONSULAR ASSISTANCE TO PERSONS WHO ARE HIV POSITIVE OR HAVE AIDS

    (CT:CON-328; 05-11-2010)*

    Since the mid 1980’s, the Department and posts have received an increasing number of inquiries regarding assistance to citizens who have been diagnosed as being HIV positive or living with AIDS.
    (1) Consular officers and local health authorities should provide a U.S. citizen who is HIV positive or is living with AIDS, like a U.S. citizen with any other medical condition, with all available and appropriate assistance.
    (2) They, their partners, friends, and family members should be treated with dignity and respect.
    (3) Handle these cases with the utmost care, attention, sensitivity, and discretion.
    NOTE: The CDC Revised List of Quarantinable Communicable Diseases, Executive Order 13375 does not include HIV or AIDS. It is not appropriate to routinely report cases of U.S. citizens who you learn are HIV positive or suffering from AIDS to local authorities.


    kısaca sizi endişelendirecek bir durum yok gibi görünüyor. yine de dilerseniz sağlık muayenesi yapılacak ilgili birimi arayarak bilgi alabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @Kitapsever, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Programmer bana düşen payın toplamı 200 normalde 1 milyon lira tarlanın tamamı hocam kusura bakmayın geç yazdım yeni olduğum için forumda tam alışamadım 🙂

    O zaman hiçbir sorun yok. Bu para şuanki döviz kuruyla 23 bin dolar eder. Çok iyi bir rakam başlangıç için. Ama dediğim gibi tarlanın bu değerini belgelemeniz gerekiyor.


  • @Programmer Değerini belgelemek için ne gibi bir yol izleyebilirim acaba bununla ilgili bir yazı veya kaynak var mıdır ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @morsalphabeth2020, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Merhaba herkese ben ds260 formunu doldurmaya başladım ve endişelerimde bir hayli arttı öncelikle hiv+ bir bireyim bulaşıcı hastalık kısmına bunu belirtmelimiyim bilemedim çünkü bildiğim kadarıyla dünya sağlık örgütü tarafından kronik hastalık olarak görüldüğünü hatırlıyorum birde Amerika da yaşarken ilaç teminatı kısmında ne gibi sıkıntılar yaşarım mülakatta sıkıntılar yaşar mıyım bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan kişiler aydınlatırsa çok memnun olurum bu konuda düşünmekten uyku uyuyamadım kaç gündür

    HIV uzun bir sure once gocmenlik icin yasakli hastaliklar listesinden cikarildi.

    Sayin @gucarslan 'in belirttigi gibi artik ilaclarla HIV+ kalip AIDS olmamak mumkun... ABD'de ise bu ilaci uzun sureli saglamak icin iyi bir saglik sigortasina sahip olmanizi tavsiye ederim, bunu goz onunde bulundurarak saglik sigorta policenizi secmelisiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @Kitapsever, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Programmer Değerini belgelemek için ne gibi bir yol izleyebilirim acaba bununla ilgili bir yazı veya kaynak var mıdır ?

    E-Devlette Rayiç Bedel Sorgulama diye bir alan var. Ama burada tarlanızın gerçek değeri çıkar mı bilmiyorum. Çünkü ülkemizde genelde taşınmazların gerçek değeri girilmez. Nedeni de bedele göre çıkacak olan vergi, tapu masrafları vs.
    Bunun dışında kurumsal bir emlak firması ile görüşmeni tavsiye ederim.


  • @Programmer Çok teşekkür ederim Kıymetli vaktinizi ayırım yardımcı olduğunuz için. dediğiniz gibi bir emlak şirketiyle bu konuyu tartışayım 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Kitapsever, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    @Programmer Çok teşekkür ederim Kıymetli vaktinizi ayırım yardımcı olduğunuz için. dediğiniz gibi bir emlak şirketiyle bu konuyu tartışayım 🙂

    Rica ederim. Ayrıca madem forumda yenisiniz ilgili başlıkları incelemenizi tavsiye ederim. Mülakat deneyimleri başlıkları da sizin için faydalı olacaktır.
    Bu başlığın ilk mesajını okumanız DV-2022 sürecinde yol gösterici olarak (sayın @crazycells tarafından yazılan) önemli.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları?page=1


  • Gerçekten teşekkür ederim bu konuda endişelerimi giderdiniz


  • Bu ileti silindi!

  • Merhabalar herkese iyi günler. Benim bir kaç sorum olacak bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Öncelikle ilk sorum Dv2022 asıl talihlisi benim ve 4 yaşında çocuğum ve eşimi ben Amerika’ya girip düzeni kurduktan sonra yani yaklaşık 3-4 ay sonra yanıma almak istiyorum bu mümkün müdür?
    İkinci olarak ds formunda Amerika’da kalacağım adres olarak belirttiğim adrese mi gitmek zorundayım ilk girişte?
    Son olarak çocuğumun ds formu bilgilerinde telefon numarası ve mail sorduğu kısımlara kendi telefon numaramı ve mailimi yazabiliyor muyum yoksa 4 yaşındaki oğluma da ayrı telefon no ve mail mi yazmam gerekli?
    Şimdiden teşekkürler herkese hayırlı olsun iyi günler 🙂

  • ⭐⭐

    @Emre-Can-Yıldız, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Merhabalar herkese iyi günler. Benim bir kaç sorum olacak bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Öncelikle ilk sorum Dv2022 asıl talihlisi benim ve 4 yaşında çocuğum ve eşimi ben Amerika’ya girip düzeni kurduktan sonra yani yaklaşık 3-4 ay sonra yanıma almak istiyorum bu mümkün müdür?
    İkinci olarak ds formunda Amerika’da kalacağım adres olarak belirttiğim adrese mi gitmek zorundayım ilk girişte?
    Son olarak çocuğumun ds formu bilgilerinde telefon numarası ve mail sorduğu kısımlara kendi telefon numaramı ve mailimi yazabiliyor muyum yoksa 4 yaşındaki oğluma da ayrı telefon no ve mail mi yazmam gerekli?
    Şimdiden teşekkürler herkese hayırlı olsun iyi günler 🙂

    Eş ve çocuğunuz için vize almazsanız onlar iiin siz green card çıkardıktan sonra aile sponsorlu vizeye başvurmalısınız ki bunun sonuçlanması 1 yılı bulabilir ve daha masraflı olur. O yüzden onlar için de vize almanızı öneriyorum. Hep birlikte giriş çıkış yaptıktan sonra onlar Türkiye’ye dönüp bir yıla kadar burada kalabilirler.

    4 yaşındaki çocuğunuz için telefon, email, sosyal medya vs yazmanıza gerek yok.

  • ⭐⭐

    @Delop, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Arkadaşlar merhaba,
    Aklıma takılan bir soruyu sizle paylaşmak istedim.
    Öncelikle DV2022 talihliler arasındayım. DS260 formunu doldurdum ve gönderdim fakat oturduğun adresler arasına sadece aile evimi yazdım (e devlette sadece o adres gözüküyor). Şu anda aynı şehirde farklı bir adreste yaklaşık 1.5 senedir yaşamaktayım ama fatura bilgileri kira sözleşmesi VS. Bunlar benim adıma değiller. Sadece adıma gözüken İnternet bağlantısı bulunmakta. Bu durum süreç için bir problem teşkil eder mi?

    Gerçekte yaşadığınız adresleri yamanız gerekiyor. İkamet, adınıza fatura vs istenmiyor.


  • İleriki dönemdeki endişelerim için 2 gündür araştırmalarım sonunda medicaid,adap gibi destekler ve bazı ilaç firmalarının desteği olduğu ve çeşit yardım kuruluşlarının desteği olduğu bilgisine ulaştım ancak süreç nasıl ilerler artık Amerikaya gidincr öğrenicez inşallah bu sene ve önceki senedekiler hayallerine kavuşur .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @morsalphabeth2020 merhaba. siz sozverdigim gibi abd'de hekimlik yapan arkadaşımızdan aldığım bilgileri aşağıya ekliyorum;

    "Merhaba. Konuyla ilgili hekim arkadaşlarımla konuştum. Sağlık sigortası olmayanlar için dahi HIV için free clinicler olduğu
    İlaçların burda bedava temin edilebildiği, bazen ilaç teminin de gecikme yaşandığını söylediler. Sigortalı kişilerin de pcplerinde kontrollerinin ve takiplerinin yapıldığı ilaç konusunda yine sigortası kapsamımda belli bir miktar para ödeyebileceği veya ücretsiz olabileceği söylendi. Sonuç olarak takibi yapılabilecek ve bazı diğer sağlık işleri gibi aşırı pahalı olmayacak bir süreç gibi gözüküyor.
    "


  • @Emre-Can-Yıldız, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası

    Merhabalar, öncelikle tebrikler. Eş durumundan, aile sponsorluğu için başvuraların 1 yıldan bile daha fazla süreceğinden emin olabilirsiniz bu pandemi sürecinden dolayı biriken binlerce dosya var maalesef. o yüzden DS formu doldurup ailecek vizenizi alıp, uçakla gidip yorucu olsa bile 1 gün sonra dönebilirsiniz. o sırada ödemeleri yaparsınız GC vermiş olduğunuz adreslere geliyor zaten. Korkmayın, Endişelenmeyin, ben 3.5 yaşındaki kızım ile Tek gitmek durumunda kalmıştım ama süreç en azından başlamış oldu. sonra TR'de 1 yıla kadar kalır eşiniz kızınız siz düzen kurmaya gidersiniz. Ancak bu aşama da vize almazsanız çok uzun süreceğini unutmayın derim. Hayırlısı olsun hakkınızda.


  • Merhabalar; daha önce sorulduysa kusura bakmayın ama telegram grubu neden kapandı acaba

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @runozanrun kapanmadı. 6 gün boyunca her gün duyurusu yapılan ve gerekli uyarıları dikkate almayan kullanıcılar gruptan çıkartıldı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum