Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @sigmoidalmammal, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @DustyBlue, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @sigmoidalmammal, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Texas da arac almak icin ehliyete ibtitaciniz yok. Turk ehliyeti ile arac satin alabilirsiniz, ama cogu sigorta firmasi US ehliyeti istiyor sigorta yapmak icin. Sigorta gecmisi de kredi gecmisi gibi tutuluyor. Daha once kaza ve claim yapmadiysaniz, yasiniz belli araliklarda ise sigorta ucretleri dusuyor. Ulusal degil de yerel sigorta sirketleri var pek bisey istemeden liability yaptirabilirsiniz ilk asamada ama boyle sirketlerden full coverage yaptirmayin.

    Restricted(learner) driver license ileride yeniden ehliyet aldıktan sonra sigorta bedellerinin düşmesini sağlar mı? yani ehliyet geçmişi learnerla mı başlıyor yoksa asıl ehliyetle mi?

    Teknik bir bilgi degil ama bi beyin firtinasi yaparsak, learner licence ilk seviye oldugu dusunulurse sigorta bedeli yuksek cikacaktir, bundan sonra sure gectikce sizin hakkinda daha cok bilgi olacagi icin fiyatlar duser. Gene bildigim kadariyla bazi firmalar learner licence da sigorta yapmak istemiyorlar.
    Tr de 20 yillik surucu olmaniz US sartlarinda bir ise yaramiyor cunku ilk kaydiniz ehliyet aldiginiz zaman gozukuyor.

    Esim Aralik 2019 dan beri Learner DL ile arac kullaniyor. Esimin araci 2011 model benim aracim 2010 model, sigorta sirketim State Farm. State Farm'a ilk gectigimde $1100 6 aylik Liability'e verdim. 2. 6 aylik donemde esim aracini cok fazla kullanmadigi icin onun 6 aylik odemesini $130'a indirdiler, benim aracin ki neredeyse ayni kaldi $523.


  • @ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @semavi tek taraflı kaza oldu ya da vurdu kaçtı Türkiye de 100 - 150 TL düzeltme olurken sen kaça yapıyorsun. Full coverage araç hasar anında tamir için vereceğin paran yanında çerez kalıyor. Hurdaya gidince vereceği para ile tekrar ikinci el araba hayatta alamazsın

    100 - 150 TL'ye neyi duzeltiyorlar? 2018'de benden 4 cm2 gocuk soguk duzeltme (boya hasari yoktu) icin 150 TL istemislerdi.

    Full kasko ucretleri yillik $2000'i geciyor. Kaza yapmadiginizda ne oluyor? Geri oduyorlar mi?


  • Maryland'de olan ve ilgilenenlere:

    Screenshot_20210518-194733.png

    Screenshot_20210518-194709-243.png


  • Merhaba bir çok sayfayı okudum ama net cevap bulamadım o yüzden sormak istedim. 2010-2015, 50-100k miles arası bmw 328 yada 335 ler hakkında ne düşünüyorsunuz çok sorun çıkarırlar mı? Araba tamiri hakkında bilgim çok yok ama işim gereği makinaların mekanik ve elektriğinden anlarım. Arabanın bakımlarını ve sorunlarını araştırarak kendim yapabilir miyim? Çevremdeki herkes alman araçlarından uzak dur tamir masrafı çok olur diyor. Bu modellerde kronik sorunlar var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @xiery forumda hem galerisi olan hem de servis faaliyetleri veren kişi olan @semavi etiketlerseniz size bu arabalar konusunda bilgilerini yazacaktır.


  • @xiery, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Merhaba bir çok sayfayı okudum ama net cevap bulamadım o yüzden sormak istedim. 2010-2015, 50-100k miles arası bmw 328 yada 335 ler hakkında ne düşünüyorsunuz çok sorun çıkarırlar mı? Araba tamiri hakkında bilgim çok yok ama işim gereği makinaların mekanik ve elektriğinden anlarım. Arabanın bakımlarını ve sorunlarını araştırarak kendim yapabilir miyim? Çevremdeki herkes alman araçlarından uzak dur tamir masrafı çok olur diyor. Bu modellerde kronik sorunlar var mı?

    @semavi vaktiniz varsa sizin tecrübelerinizi duymak isterim. Elimden mekanik işler gelir, bu modellerdeki arabaya vereceğim paraya ancak toyota honda gibi modellerin yüksek miles yada eski modellerine denk geliniyor.


  • Bazi Turklerin Japon fetisizmi mantiginda disina cikiyor... Hararetli bir sekilde savunanlarin cogu ise arabadan anlamaz... Yuksek mile ve eski japon ariza cikardiginda ,tanidik tamirciye' yollarlar sizi... Oda vicdanli degil ise dost isi yapar... sizin aklinizda da 'iyiki alman yada amerikan almadim, onlar bu arizayi yapsa ocagima incir agaci dikilirdi' dersiniz...

    Temiz olan araci alin... Japon amerikan alman farketmez.

    Sorudugunuz soru biraz karisik... 2010-2012 farkli kasa ve 6 silindir (328ler) 2012den sonra 2lite turbo 4 silindire geciyor... 6 siindir daha dayanikli... 4 silindir ise bakimlari iyi yapilmissa keyifli ve ekonomik... 335ler ise biraz daha ozel araclar. Temizini ucuza buluyorsaniz 'neden' diye sormanizda fayda var... Motorlari cok pahali. Eger temiz ise kimse ucuza vermez...

    Bol sans


  • @semavi teşekkür ederim cevap için New Jersey de yaşıyorum, sizce 2012 80-90k miles arası 3.28 xdrive ederi nedir yada piyasa değerine bakabileceğim bir site var mı? Fiyatlar çok oynuyor dediğim özelliklerde 9 bine de var 13-15 bine de. Bakımlarını elimden geldiğince kendim yapmaya çalışacam bir yandan da araba bakım ve onarımını öğrenmek istiyorum. Araba merakım var bişeyler öğrenebilirsem farklı modelleri korkmadan tatmak istiyorum. Yakın olsam bizzat tanışıp sizden almak isterdim, foruma yeni üye olsamda sitenizi üye olmadan öncede takip ediyodum.


  • ..eski arabalarda duz uzun ve etrafi acik basit motorlar vardi,her kes bir seyler yapabiliyordu,,,yeni arabalarin kaputunu kaldirinca motor bile gozukmuyor,sanziman,motor ve diff birbirine karismis durumda ,arabadan anlamiyan insan icin tamir zordur,ancak yag degistirilebilinir,frenler hemen hemen hepsi disk oldugu icin degistirilebilinir.bir radyotor veya su pompasi degistireyim derseniz tamamen on tarafi sokmek gerekir.kendim eski arabalarla cok ugrastim,2000 modelden sonraki arabalar hic el surmedim.
    ..ikinci el almak sans isidir,yuksek km li arabalarda pek garanti vermezler diye dusunuyorum veya 10 yili gecmis arabalarda,bazen arabanin gorunusu aldatir insani, bir kere beyendimi goz hic bir sey gormez ama eve geldikten sonra araba bir bir kendini soyler...arabadan anlamiyan insan icin araba bakarken yaninda tecrubeli birinin olmasini tavsiye ederim,alman arabalarinin tamiri ve parcalari daha pahalidir.
    3


  • @xiery Su piyasada temiz 2012 ustu bmwler icin 11-13 arasi istenir en az. Daha ustu ise galerinin markasina ve satis gucune gore degisir...


  • Japonlarlar turbo konusunda gelenekçi, lexusta alsan atmosferik belki en üst pakette bir tane numune olarak turbolu model koyuyor, şanzıman da ruhsuz ama daha az sorun çıkartan cvt olunca, en az sorun çıkartan araçlar olmak kolay tabi 🙂


  • Japonlarda turboya gecti artik burada iyiden iyiye... Hondasi, mazdasi toyotasi vs vs... Ben alt devirleri canli isteyen birisi oldugum icin ozellikle supercharger yada buyuk hacim atmosferikleri daha cok sevdim... Jaguar xf supercharger ve c32amg gercekten cok keyifli idi...

    C32 de sanssizlik yasadik... kendime aldigim keyif araclarin hepsi bir sekilde satildi. Geriye ihtiyar c32 kaldi... eksikleri vardi diye kenara atmistim... Neyse elde bir tek ol kalinca bitirdik... Ayni gece galeri online sistemden kaldirmadigim icin birisi buy it now yapti 🙂 Aylardir duran araba.. sanki haberini aldi californiadan adam 🙂 (yazmista olabilirim bu muhabbeti )



  • Katalitik konvertörler neden çalınıyor olabilir?



  • Iyi para ediyormuş. Memleket herşeyde olduğu gibi hırsızlıkta da zirvede.


  • @israfil Turkiyede bu bi duyulsa varya ortalikta araba kalmaz!!!


  • @israfil 2-3 ay önce bizim şirket araçlarının konvertör'ünü 1 gecede çaldılar


  • Birinci sayfadan basladim okumaya ancak takdir edersiniz ki hepsini okuyamadim 😞 Araba icin 3-4 k ayirmayi planlayan ve amerikaya bu yaz yerlesek bir genc kardesiniz olarak nasil bir araba tavsiye edersiniz. Turkiyede hic araba deneyimim yok ancak amerikada 10.000 mil kadar araba surdum yinede acemi sayilirim tabiki. Beni en cok korkutan sey Amerikada genel olarak insanlar arabalarina iyi bakmiyorlar. Ikinci el alacagim ancak aldigim arabanin elimde patlamasindan korkuyorum


  • Ağustos'ta Miami de olacağım. manuel otomatik fark etmez. Alım için Miami de referans olunan bir galeri ya da birileri var mı? Yoksa rast gele galeri mi gezelim? ve tavsiyelere açığım. 2015 üstü araç düşünüyoruz. Volvo hayranıyım ama ABD ilk alınacak araç mı? ne kadar bütçe gerekir bilmiyorum. yardımcı olabilecekler varsa bilgi paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler.


  • @Ist-to-NY @hope34

    $3-4k araliginda kullanilmis iyi arabalar almak mumkun. Galerilere giderseniz, bu fiyat araliginda cok fazla iyi secenek bulamayabilirsiniz. Genelde iyi secenekler $5k' den baslar, yukariya dogru gider. O nedenle, galerilerin yanisira sahistan satilik araclara da bakmanizi tavsiye ederim.

    Kullanilmis arabalarda dikkat etmeniz gereken hususlar: (Ben genelde bunlara bakarim)

    1- Aracin gecmisini ogrenin. Kaza yapmis mi, ozellikle buyuk kaza yapmis mi gibi. VIN numarasini CARFAX sitesinden sorusturursaniz (ucretli), daha once kayitlara gecmis bir kazasi var mi ogrenebilirsiniz.

    2- Etrafinda dolasin ve kuflenme veya onemli boya hasari var mi bakin. Kucuk capli cizikler onemli degil.

    3- Araci duz bir yere park edip, duzgun duruyor mu diye bakin, onden veya arkadan cokme var mi, veya sag/sol tarafa dogru yamuk duruyor mu diye. Eger varsa, hasarli olabilir. Ayrica on ve arka tamponlarin vidalarina bakin. Yeni vidalar varsa, kaza yapmistir ve tamponlari yenilemisler demektir.

    4- Motor bolumun altina egilip iyice kontrol edin, Herhangi bir yag sizintisi/damlamasi var mi diye. Ayrica motor yagi ve transmission sivisini check edin. Motor yagi acik kahverengi, transmission sivisi ise pembe veya kirmizi olmali.

    5- Lastikleri kontrol edin, Dordunu de yenilemesi $300-400 den basliyor. Yine icerideki elektonik cihazlari check edin. CD, GPS vs calisiyor mu diye. AC ve heater duzgun sogutuyor/isitiyor mu diye. Iceride koltuk ve tavanda cok buyuk lekeler, yirtiklar var mi diye.

    6- Test drive yapin. Arabayi calistirinca anormal sesler geliyor mu, direksiyonda titremeler var mi, iyi hizlaniyor mu, frenler ani fren yapinca iyi durduruyor mu, cukurdan gecerken suspensionlar calisiyor mu. Eger calistirdiktan sonra veya biraz surunce, check engine isigi on panelde yaniyorsa, o arabadan uzak durun! Mutlaka bir sorunu vardir, oksijen sensor veya baska sebebler olabilir.

    7- Araba motorundan anlayan birisine motora bakmasini isteyin (mumkunse).


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

73
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum