Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @semra-karababa, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Hayır.. 😃.

    Ingilizce yazıp konuştuğuma dair advanced tan önceki ingilizce yeterlilik belgem..
    Öncesinde anlaşamamışız sanırım..lise sonrası ingilterede dil okulundan almıstim..o yüzden sormuştum.. lise sonrası gidilen okullarda yazmam gerekir mi diye yoksa salt lise yazıp birakmalimıyım diye..
    Kafamı karıştıran tek konu bu oldu sanırım verilen maddeler içerisinde..

    diplomanız dışında hiçbir şeye gerek yok.


  • Merhabalar tesekkur ederim @goblis , tam kapanma bitince randevu alabilirsek oyle yapariz diye dusunduk ama insallah nufus mudurluklerinden randevu alabiliriz en kisa zamanda


  • @gucarslan evet benim adima cikti sonuc. cok tesekkurler, umarim sorunsuz bir sekilde surece devam edebiliriz


  • Merhaba, ben Ismail 2022 Green Card talihlisiyim. 2019-2020 yılları arasında 9 ay boyunca Slovakya'da Erasmus yaptım ve ordan 6 aylık süreç için oturma izni aldım. DS-260 formunda Previous Addresses kısmına Slovakya'da 9 ay boyunca ikamet ettiğim adresi yazmalı mıyım? teşekkürler...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isoceylan99 evet yazın lütfen.

  • ⭐⭐

    @isoceylan99 6 aydan fazla yaşadığınız için police certificate de almanız gerekecek. Zaman alabilir hazırlıklı olun.


  • Merhaba, aranıza yeni katıldım 2022 green card talihlilerinden biriyim. Green card başvurusunu yaparken şuan ki pasaportum ile başvurmuştum. Ds 260 formu için benden tekrar pasaport istiyor fakat pasaportumun süresi eylülde bitiyor. Sizce aynı pasaportu yazıp daha sonra vizeye giderken yeni pasaportla gitsem olur mu ? Yada yeni pasaport alım onu yazmam mı gerekiyor ? İlk başvuru da ve ds 260 formunda farklı pasaport no yazmam sorun yaratır mı? Biraz çok oldu ama bu konu biraz kafamı karıştırdı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sezcek, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan tesekkur ederim, sonucta reopen olmasi da gorusme sirasi icin negatif bir sorun teskil etmiyor olarak ogrendim gelirse tekrar duzeltirim 🙂

    bir sorun teşkil etmiyor ama sizden beklenen DS260'ı sadece evlilik, doğum vb ciddi sebepler için açtırmanız. bu gibi basit sebeplerden değil..


  • Sanıyorum usa da tanıdığı olmayanlar için adres konusunda yardımcı olabilecek kişiler olabiliyordu..
    Sizce bu güvenilir olabilir mi..cunku otel olmasın demissiniz ki tek yapabileceğim bu aşamada....

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @semra-karababa şuan abd adresi yazmanıza gerek yok eğer bir adresiniz yoksa.

    lütfen bu başlığı dikkatlice okuyun;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/717/green-card-ile-abd-ye-giriş-yapmadan-ev-kiralamak-adres-belirlemek?page=1


  • Merhaba üniversite mezunu işsizim 4-5 ay önce 3 ay kepçe operatörlüğü yaptım şuan da hafta 1 kaç günlüğüne dizilere figüran olarak gidiyorum PRİMARY OCCUPATİON'a ne yazmalıyım not employed mi yoksa daha önce çalıştığım yerleri mi cevabınız için şimdiden teşekkür ederim


  • Merhaba ben 2022 çekilişi kazananlardan biriyim. Ds 260 formunu doldururken pasaport isteniyor. Fakat benim pasaportumun süresi eylül de bitiyor. Mülakata giderken yeni pasaport alsam oluyor mu? Yada yeni güncel pasaportu ds 260 formuna yazmam m gerekiyor? Şimdiden çok teşekkürler

  • ⭐⭐

    @emircav pasaportu güncelleyin ds-260 yeni pasaporta göre doldurun eski pasaportu elinizde bulundurun


  • Merhabalar. DS-260 doldururken city/province ters olarak anlayıp ona göre doldurdum. Yani city'e ili province ilçeyi yazdım. Submit ettim. Bir problem teşkil eder mi? Green Card'a başvururken de aynı şekilde başvurmuştum.


  • Merhaba arkadaşlar önerebileceğiniz bir danışman firman var mı ? Sürecin geri kalanı için profesyonel destek almak istiyorum.


  • Arkadaşlar merhaba, birkaç sorum var. Ben 2 yıldır TR de bir adreste kalıyorum ancak geçtiğimiz yaz 4 aylığına ABD'de bulundum, döndüğümde yine aynı adresime geçtim. Eski adresleri yazarken ara verdiğim adresimi tekrar belirtip sonra güncel adresime yine (aynı) adresi döndükten sonra kaldığım süreden itibaren mi yazmalıyım?

  • ⭐⭐⭐

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Fıratsky mülakata nerede girmek istediğiniz size kalmış. sadece bu seneki durumdan bahsediyorum size. ilerleyen dönemde ne olur bilinmez. çünkü şuan moskova, DV vizesi vermeyeceğini duyurdu bu yıl için. karar sizin..

    diğer sorunuz için de, yalan beyan durumunuz olmaz. siz, zaten doğum ülkenizin kotasından değerlendirilirsiniz. başvurunuz sırasında kullandığınız pasaport halen sizde ise, sonrasında kazandığınız vatandaşlık durumu bir şeyi değiştirmez. yasal yollarla elde ettiğiniz hiçbir durum sürecinizi sekteye uğratmaz. zaten siz, türk pasaportu ile de sürece devam etseniz rusya'da mülakata girebilirsiniz, oranın vatandaşı olduğunuz için. sürece türk pasaportu ile devam edip, DS260'da ikinci vatandaşlığınızı bildirmeniz daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

    sn. @crazycells hangi pasaport ile sürece devam etmesi doğru olur?

    Aslında benzer bir ikilemi ben de yaşıyorum. Çekilşi eşim kazandı ve Rus vatandaşı ve Rusya kontejanından kazandı. Fakat biz Türkiye'de ikamet ettiğimiz için ANKARA'yı atamışlar POST olarak. Eşim ve iki çocuğumuz çifte vatandaş ve çifte pasaport sahipleri. İlk başvuruyu yaparken eşimin Rus pasaport bilgileri ile yapmıştık katılımı.

    Biz DS-260'ı doldururken 1. pasaport olarak Türk pasaportunu kullanmak istiyoruz. Rus pasaportları işin içine hiç karıştırmak istemiyoruz.

    Mantıken Diversity Visa doğduğun yer üzerinden kurgulandığından (ve bu doğumu belgelendirdiğin sürece) hangi ülkenin vatandaşı olmuşsun veya hangi ülkenin pasaportunu taşıyormuşsun pek bir önemi yok gibi, Yeter ki tüm evrakların, belgelerin yasal olsun.

    Ama yine de emin olmak istiyorum.
    @crazycells, senin fikrin nedir?
    Çekilişe Rus pasaportu ile başvurmamıza rağmen DS-260'ı Türk pasaportu ile doldurup göndermenin bir negatif etkisi olur mu? Zaten DS-260'da Main Applicant'ın 2. pasaport bilgisi de girildiğinden başvuruda kullandığımız Rus pasaportunu da DS-260'da göstermiş olacağız. Sanki bu şekilde olur gibi geliyor bana.
    Geçmişte buna benzer bir ikilem veya olay yaşayan var mıdır acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mehmet-Alicem-Özdilek, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, iyi forumlar. Çekilişte kazanan arkadaşlardan biriyim, bu sabah direktifleri okurken DS260 başvurusunu kontrol etmek istedim, başarılı bir şekilde giriş yapıp ilk sayfayı gözden geçirme fırsatı buldum ancak çıktıktan sonra az önce tekrar girmeyi denediğimde "Your request cannot be processed at this time" hatası ile karşı karşıya kaldım, acaba sebebi ve çözümü nedir, dönüt sağlarsanız çok sevinirim.

    Daha sonra yine deneyebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Stiff, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Selamlar, bu kadar geniş bir rehber hazırladığınız ve soruları sabırla tek tek cevapladığınız için teşekkür ederim.

    Rehberinizde şu şekilde yazmışsınız :
    "Formlari tamamlamak icin ABD’de yasayacaginiz ve ABD’ye girdikten sonra Green
    Card’in gonderilecegi bir adres bulmaniz lazim. Bu adresi daha sonra mulakat sirasinda
    degistirmeniz mumkun, fakat mumkun olan ilk firsatta bir adres bulup DS-260 formuna
    yazmaniz ve bu adresi Green Card’lari alana kadar degistirmemenizi tavsiye ederim."

    Mutlaka sorulmuştur ama yine soracağım, kusura bakmayın. Formu henüz doldurmadım. Adres gösterme işine öneriniz nedir ? Henüz bir planım yok, araştırma aşamasındayım. ABD'de irtibat kurabileceğim tek kişi var. A eyaletine de gidebilirim, B eyaletine de. Oradaki adresimizi yazmamız nasıl bekleniyor ? Gitmeden işi de ayarlamaya çalışacağım elbette ama bu uzun bir süreç, bu kez de formu doldurmakta geç kalabilirim. Ben de yanlış anlamış olabilirim adres olayını, kusura bakmayın lütfen.

    Şimdiden teşekkürler.

    Guvenilir bir adres yazmaniz cok onemli. Alelade bir adres yazmanizi kesinlikle tavsiye etmem, Green Card kaybolursa hem bilgileriniz baskalarinin eline gecmis olacak, hem de yenisini cikartmak icin 550 dolar odemeniz gerekecek. Bu sureclerdeki gecikmeler de cabasi... O nedenle eger guvenilir ve net bir adresiniz yoksa @Turquoise-Horizon 'in hizmetinden yararlanmanizi tavsiye ederim.

    ek bilgi icin su basligi da inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/717/green-card-ile-abd-ye-giriş-yapmadan-ev-kiralamak-adres-belirlemek

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kronos, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Yanlış başlığa yazdığımdan dolayı tekrardan buraya yazıyorum.

    Sayın @crazycells öncelikle emekleriniz için gerçekten teşekkür ederim.

    İlgili video'yu izledim ve dökümanları indirdim, forumlara baktım fakat heyecandan mı artık bilemiyorum ds-260 formunu doldururken tam olarak anlayamadığım bir kısım var;

    "Başvuru yaptıktan sonra evlendiyseni ya da çocuğunuz olduysa... [add applicant] ile aile bireylerini ekleyebileceğimiz" bilgisini vermişsiniz."

    Biz başvuru esnasında eş ve çocuğumuzun bilgerini girerek başvurumuzu tamamladık.
    Ds-260 formunu doldururken de (kazanan kişi eşim), talihli olan eşimin case number'ını gireceğiz ve sonrasında yine [add applicant] ile beni ve çocuğumuzu ekleyerek her birimiz için ayrı ayrı ds-260 formu doldurmuş mu olacağız?

    Muhtemelen heyecandan pek mantıklı düşünemiyorum ama yanlış birşey yapmak istemiyorum:)

    cekiliste girdiyseniz zaten ekranda ayri ayri formlari gormeniz lazim. Eger gormuyorsaniz eklemekten cekinmeyin...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum