F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@caner11 Umarım olmaz öyle birşey. Dediğiniz gibi yakında güzel haber alırım, hepimiz alalım inşallah. Çok teşekkür ediyorum bildiklerinizi paylaştığınız için.
-
@itsmebb, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Tekrardan merhaba, 31.01.21 tarihinde F2A süreci için başvurduk süreci eşim Amerikada ben Türkiye de olarak geçiriyoruz yaşayan bilir sabırsız ve zor günler. 02.03.21 tarihinde başvurumuzun kabul olduğuna dair Uscisden 2.bildirimi aldık sonrasında yine sessizlik. Forumda imzalara baktığımda approved dan kısa bir süre sonra WL alan kişiler görüyorum. Bundan sonrası nasıl ilerliyor, tecrübe eden arkadaşlar tecrübeleri paylaşırsa çok sevinirim. Sağlıklı günler.
Su iletiyi incelemenizi tavsiye ederim:
-
Merhaba, moralinizi bozmak gibi olmasın ama yolunuz çok uzun:( 2017 de başvurduk hala bekliyoruz:( çok şükür tüm evraklarımız kabul edildi. Ankaradan randevu bekliyoruz. Çok uzun ve yıpratırıcı bir süreç Allah yardımcınız olsun.
-
@gigi neden o kadar süre uzadı sizce? yani kişilerin durumunun farklı olması süreyi uzatabilir ya da biraz kısaltabilir. 9 ayda alanda var 3 yıl diyen sizde? yani ikna mı olmadılar? eksik belgeden dolayı mı uzadı? vs neden uzadığına dair bir sebep vardır muhakkak. mesela çocuk var mı? ona rağmen mi bu kadar uzadı. ?
-
@hope34 merhaba, f2a vize türüne başvurduk. (Green card sahibi eş üzerinden gc almak) açıkçası ben 9 ayda alanı hiç duymadım. Vatandaş sahiplerinin 9 ay sürdügünü biliyorum. Tabi ki herkesin hikayesi farklı. Avukatımız evlilik cüzdanımızı yan gönderdiği için evrak red aldı. Tekrar düz gönderildi falan 3 ay öyle uzadı.
Sonra tam evraklar kabul oldu derken pandemi gelince trump yasak getirdi. 1 sene öyle boşa bekledik. Ancak açıldı işte. En son gelen mailde tüm evraklarınız kabul oldu. Sabrınız için teşekkürler. Bizden randevu tarihi bekleyin tarzında bir mail aldık. Bekliyoruz işte bakalım -
@gigi bizde GC durumundan eş başvuru yaptık ama bakalım süreç nasıl ilerleyecek. bilgiler için teşekkürler. ben kendim başvuru yapmıştım. evraklarla ilgili bakalım ne diyecekler? biraz farklı durumumuz var ve umarım hızlı sonuçlar. Bir an önce çözülür..
-
@hope34 umarım.. siz ne zaman başvurmuştunuz ve hangi aşamadasınız.
-
@hope34 bu arada siz çekilişle kazandınız sanırım. Bizim durumumuz daha farklı eşim amerikada yaşıyor ben tr de. Muhtemelen çekilişle kazanınca işlemler daha hızlı.
-
@gigi vize sürecinizi imzanıza taşırsanız çok sevinirim, randevular verildiğinde daha doğru tahminlerde bulunabiliriz. sizin gerçekten çok uzun sürmüş :( DQ tarihiniz nedir? şu an en eski sizsiniz sitede randevu bekleyen bildiğim sanırım
-
@hulyaek DQ tarihi nedir başvuru tarihimi? Foruma yeni üye oldugum için imzaya nasıl taşındığını bilmiyorum malesef
-
Bu ileti silindi! -
@gigi Merhaba, mülakat sıranızı “DQ” tarihi belirliyor. NVC’ye yüklediğiniz tüm evraklar onaylandığında ve ek belge istemediklerinde “ Notice regarding your Immigrant Visa Case becoming Documentarily Qualified” başlıklı bir mail alıyosunuz. Bu maili aldığınız tarih sizin DQ tarihiniz. Sizin başvuru tarihiniz, Priority Date veya USCIS approval tarihleriniz mülakat sırası için dikkate alınmıyor. DQ tarihine göre mülakat sırasına giriyosunuz.
-
Merhaba arkadaşlar,
https://www.youtube.com/watch?v=C-36isEHcKI
Bu linkte Avukat Remzi Kulen'in dün akşam yaptığı canlı yayın var. Kendisini her platformdan takip ediyorum. Çünkü güncel tüm vize haberlerini, yasal değişiklikleri paylaşıyor; sizlere de tavsiye ederim. İlk 10 dksında ise bizle alakalı güncel haberlere yer verdi. Büyükelçilik dün açıklama yapmış; şu an aile birleşimlerinin öncelikli mülakat sırasında olduğunu; ABD vatandaşlarının eşleri, anneleri, babaları, evlat edinmeleri ve greencard sahibi ile evlenen kişilerin mülakat sırasında olduğunu belirtmiş. Yatırımcı vizesi ve çekiliş kazananlara şu an mülakat verilmediğini açıklamış konsolosluk. Dilerseniz bir göz atın, ben özet geçiyorum.Başvuru: 24 Ocak 2020
DQ : 15 Mart 2021
Mülakat: ??? -
@caner11 merhaba, cevap için teşekkürler. mart 2021 de geldi söylediginiz mail. Biz fazla bekledik başımızı yakan avukat oldu. 1 defa evlilik cüzdanını yan gönderdiği için aksadı. 1 defa da yine evlilik cüzdanının tercüme ediliyor olması gerekliymiş ve avukatın bundan haberi yok. Tercüme edilip tekrardan gönderildi. Haliyle aksadı.
-
@caner11 pardon 3 mart 2020 de almışız söylediğiniz maili
-
@crazycells merhaba, NVC sürecinde I-864 ü online imza ile yüklemiştik ıslak imzalı versiyonunu istediler. I-864 u ilk yüklerken 2020 tax return leri henüz yapmamıştık, 2019 vardı sadece onu beyan etmiştik. sizce I-864 ün ıslak imzalısını yollarken 2020 tax return detaylarını da eklemeli miyiz yoksa sadece ıslak imzalı versiyonunu yüklesek yeterli midir?
-
@gigi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@caner11 merhaba, cevap için teşekkürler. mart 2021 de geldi söylediginiz mail. Biz fazla bekledik başımızı yakan avukat oldu. 1 defa evlilik cüzdanını yan gönderdiği için aksadı. 1 defa da yine evlilik cüzdanının tercüme ediliyor olması gerekliymiş ve avukatın bundan haberi yok. Tercüme edilip tekrardan gönderildi. Haliyle aksadı.
Merhabalar,
Belgelerin ingilizce veya başvuru yapılan ülke dilinde olması yeterli görülüyor. Başka dillerde ise tercümesi aranıyor.
Please note that all documents not written in English, or in the official language of the country from which you are applying, must be accompanied by certified translations.
(https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/the-immigrant-visa-process/step-5-collect-financial-evidence-and-other-supporting-documents/step-7-collect-civil-documents.html)
Evlilik cüzdanı uluslararası nitelikte ve ingilizce dahil 7 dilde.
SORU 1: Evlilik cüzdanını yüklerken ingilizce dahil diğer dillere karşılık gelen kelimelerin bulunduğu son sahifeyi de eklediniz mi?
Ayrıca, "https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Turkey.html" adresinde country specific documents bilgileri arasında;
"Document Name: Marriage Certificate (Uluslararası Aile Cüzdanı)
Issuing Authority: General Directorate of Civil Registration and Citizenship (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü)
Special Seal(s) / Color / Format: Maroon booklet in Turkish and French. Translation in several languages provided at the last pages of the booklet." yer alıyor.
SORU 2: Sizden evlilik cüzdanınızın ingilizce tercümesi istenildiğinde başvuru yapılan ülkenin kendi dilinde ve üstelik ingilizce dahil 7 dilde olduğunu açıklamayı denediniz mi?
Saygılarımla, -
@ipeke, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells merhaba, NVC sürecinde I-864 ü online imza ile yüklemiştik ıslak imzalı versiyonunu istediler. I-864 u ilk yüklerken 2020 tax return leri henüz yapmamıştık, 2019 vardı sadece onu beyan etmiştik. sizce I-864 ün ıslak imzalısını yollarken 2020 tax return detaylarını da eklemeli miyiz yoksa sadece ıslak imzalı versiyonunu yüklesek yeterli midir?
Eskisi de yeterlidir ama dosyaniza yardim olacaksa guncelleyip 2020 olanlari da gonderin.
-
@elma merhaba, avukat ilgilendiği için hiç bilmiyorum ilk seferde son sayfayı gönderip göndermediğini, demekki göndermedi ki istediler, ya da gönderildiyse açıklama yapma lüksümüz olmadı açıkçası işimizi biran önce halletmek istediğimiz için. Ne istedilerse onu yaptık.
-
@gigi Çekilişle kazanınca değilde, Ben 2020 talihlisiyim. eşim ve kızım ile Ankara da mülakata girdik. Ben ve kızım vizemizi aldık geçen sene Mart ayında. EŞimde vize ücreti ödedi, sağlık raporu muayenesi oldu ancak detaylı sağlık raporu istemişlerdi o da 2.5 ayda çıkacaktı. o zaman 3 aylık vize basacaklardı. biz sağlık raporu beklerken Trump durdurma kararı çıktı. 23 N,isan'da ancak dosyamız içerde olmasına rağmen, sonradan çıkan sağlık raporu temiz olmasına rağmen basılmadı. Konsolosluk kendi mail attı. Teşekkürler raporunuz elimize ulaştı sorun yok durdurma kararı kalkınca vize basılacak diye. ama hala vize alamadık. eş durumundan başvuru mart 2021'de yaptık. sadece inceleniyor diyor şimdilik bakalım. ne zmana haber gelir, nasıl ilerler. Ama güvendiğim ABD adaleti çok üzdü. haklı olmamıza rağmen vize basılmadı.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum