Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @hope34 bu arada siz çekilişle kazandınız sanırım. Bizim durumumuz daha farklı eşim amerikada yaşıyor ben tr de. Muhtemelen çekilişle kazanınca işlemler daha hızlı.


  • @gigi vize sürecinizi imzanıza taşırsanız çok sevinirim, randevular verildiğinde daha doğru tahminlerde bulunabiliriz. sizin gerçekten çok uzun sürmüş 😞 DQ tarihiniz nedir? şu an en eski sizsiniz sitede randevu bekleyen bildiğim sanırım


  • @hulyaek DQ tarihi nedir başvuru tarihimi? Foruma yeni üye oldugum için imzaya nasıl taşındığını bilmiyorum malesef


  • Bu ileti silindi!

  • @gigi Merhaba, mülakat sıranızı “DQ” tarihi belirliyor. NVC’ye yüklediğiniz tüm evraklar onaylandığında ve ek belge istemediklerinde “ Notice regarding your Immigrant Visa Case becoming Documentarily Qualified” başlıklı bir mail alıyosunuz. Bu maili aldığınız tarih sizin DQ tarihiniz. Sizin başvuru tarihiniz, Priority Date veya USCIS approval tarihleriniz mülakat sırası için dikkate alınmıyor. DQ tarihine göre mülakat sırasına giriyosunuz.


  • Merhaba arkadaşlar,


    Bu linkte Avukat Remzi Kulen'in dün akşam yaptığı canlı yayın var. Kendisini her platformdan takip ediyorum. Çünkü güncel tüm vize haberlerini, yasal değişiklikleri paylaşıyor; sizlere de tavsiye ederim. İlk 10 dksında ise bizle alakalı güncel haberlere yer verdi. Büyükelçilik dün açıklama yapmış; şu an aile birleşimlerinin öncelikli mülakat sırasında olduğunu; ABD vatandaşlarının eşleri, anneleri, babaları, evlat edinmeleri ve greencard sahibi ile evlenen kişilerin mülakat sırasında olduğunu belirtmiş. Yatırımcı vizesi ve çekiliş kazananlara şu an mülakat verilmediğini açıklamış konsolosluk. Dilerseniz bir göz atın, ben özet geçiyorum.

    Başvuru: 24 Ocak 2020
    DQ : 15 Mart 2021
    Mülakat: ???


  • @caner11 merhaba, cevap için teşekkürler. mart 2021 de geldi söylediginiz mail. Biz fazla bekledik başımızı yakan avukat oldu. 1 defa evlilik cüzdanını yan gönderdiği için aksadı. 1 defa da yine evlilik cüzdanının tercüme ediliyor olması gerekliymiş ve avukatın bundan haberi yok. Tercüme edilip tekrardan gönderildi. Haliyle aksadı.


  • @caner11 pardon 3 mart 2020 de almışız söylediğiniz maili


  • @crazycells merhaba, NVC sürecinde I-864 ü online imza ile yüklemiştik ıslak imzalı versiyonunu istediler. I-864 u ilk yüklerken 2020 tax return leri henüz yapmamıştık, 2019 vardı sadece onu beyan etmiştik. sizce I-864 ün ıslak imzalısını yollarken 2020 tax return detaylarını da eklemeli miyiz yoksa sadece ıslak imzalı versiyonunu yüklesek yeterli midir?


  • @gigi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @caner11 merhaba, cevap için teşekkürler. mart 2021 de geldi söylediginiz mail. Biz fazla bekledik başımızı yakan avukat oldu. 1 defa evlilik cüzdanını yan gönderdiği için aksadı. 1 defa da yine evlilik cüzdanının tercüme ediliyor olması gerekliymiş ve avukatın bundan haberi yok. Tercüme edilip tekrardan gönderildi. Haliyle aksadı.

    Merhabalar,

    Belgelerin ingilizce veya başvuru yapılan ülke dilinde olması yeterli görülüyor. Başka dillerde ise tercümesi aranıyor.
    Please note that all documents not written in English, or in the official language of the country from which you are applying, must be accompanied by certified translations.
    (https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/the-immigrant-visa-process/step-5-collect-financial-evidence-and-other-supporting-documents/step-7-collect-civil-documents.html)
    Evlilik cüzdanı uluslararası nitelikte ve ingilizce dahil 7 dilde.
    SORU 1: Evlilik cüzdanını yüklerken ingilizce dahil diğer dillere karşılık gelen kelimelerin bulunduğu son sahifeyi de eklediniz mi?
    Ayrıca, "https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Turkey.html" adresinde country specific documents bilgileri arasında;
    "Document Name: Marriage Certificate (Uluslararası Aile Cüzdanı)
    Issuing Authority: General Directorate of Civil Registration and Citizenship (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü)
    Special Seal(s) / Color / Format: Maroon booklet in Turkish and French. Translation in several languages provided at the last pages of the booklet."
    yer alıyor.
    SORU 2: Sizden evlilik cüzdanınızın ingilizce tercümesi istenildiğinde başvuru yapılan ülkenin kendi dilinde ve üstelik ingilizce dahil 7 dilde olduğunu açıklamayı denediniz mi?
    Saygılarımla,

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ipeke, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @crazycells merhaba, NVC sürecinde I-864 ü online imza ile yüklemiştik ıslak imzalı versiyonunu istediler. I-864 u ilk yüklerken 2020 tax return leri henüz yapmamıştık, 2019 vardı sadece onu beyan etmiştik. sizce I-864 ün ıslak imzalısını yollarken 2020 tax return detaylarını da eklemeli miyiz yoksa sadece ıslak imzalı versiyonunu yüklesek yeterli midir?

    Eskisi de yeterlidir ama dosyaniza yardim olacaksa guncelleyip 2020 olanlari da gonderin.


  • @elma merhaba, avukat ilgilendiği için hiç bilmiyorum ilk seferde son sayfayı gönderip göndermediğini, demekki göndermedi ki istediler, ya da gönderildiyse açıklama yapma lüksümüz olmadı açıkçası işimizi biran önce halletmek istediğimiz için. Ne istedilerse onu yaptık.


  • @gigi Çekilişle kazanınca değilde, Ben 2020 talihlisiyim. eşim ve kızım ile Ankara da mülakata girdik. Ben ve kızım vizemizi aldık geçen sene Mart ayında. EŞimde vize ücreti ödedi, sağlık raporu muayenesi oldu ancak detaylı sağlık raporu istemişlerdi o da 2.5 ayda çıkacaktı. o zaman 3 aylık vize basacaklardı. biz sağlık raporu beklerken Trump durdurma kararı çıktı. 23 N,isan'da ancak dosyamız içerde olmasına rağmen, sonradan çıkan sağlık raporu temiz olmasına rağmen basılmadı. Konsolosluk kendi mail attı. Teşekkürler raporunuz elimize ulaştı sorun yok durdurma kararı kalkınca vize basılacak diye. ama hala vize alamadık. eş durumundan başvuru mart 2021'de yaptık. sadece inceleniyor diyor şimdilik bakalım. ne zmana haber gelir, nasıl ilerler. Ama güvendiğim ABD adaleti çok üzdü. haklı olmamıza rağmen vize basılmadı.


  • Tahminimce F2A ile başvuru yapan herkes şu an forumu aktif olarak takip ediyordur, çünkü birbirimizden güncel bilgi alabildiğimiz tek platform burası şu anda. Benim merak ettiğim DQ almış olan ve F2A için şu an vize sürecini bekleyen Türkiye'de kaç kişiyiz? Şöyle bir şey denesek, başka türlü nasıl sayarız hepimizi bilemediğimden; sadece DQ aşamasında bekleyenler yaptığım bu yorumu beğenebilir mi? Ben DQ alanların en az %70inin bu başlığı takip ettiği kanısındayım. En azından ortalama bir sayı çıkar bize de. Ama lütfen DQ (yani her şeyini tamamladıktan sonra vize tarihi bekleyenler) haricindeki üyeler begenmesin ki doğru bir sayım yapabilelim? @crazycells beğeni istemek gibi oldu ama niyetim o değil 🙂 Bu şekilde forumda oylama açılabilecek bir platform var mı?


  • @crazycells Merhaba, ben 2019 talihlisiyim. Türkiye de yeni evlendim ve evlilik cüzdanımı aldım. Eşimi yanıma almak için yukarıda anlattıklarınız hariç hangi adımlar atmalıyım. (Evlilik cüzdanı apostil vb)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gudevu, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Tahminimce F2A ile başvuru yapan herkes şu an forumu aktif olarak takip ediyordur, çünkü birbirimizden güncel bilgi alabildiğimiz tek platform burası şu anda. Benim merak ettiğim DQ almış olan ve F2A için şu an vize sürecini bekleyen Türkiye'de kaç kişiyiz? Şöyle bir şey denesek, başka türlü nasıl sayarız hepimizi bilemediğimden; sadece DQ aşamasında bekleyenler yaptığım bu yorumu beğenebilir mi? Ben DQ alanların en az %70inin bu başlığı takip ettiği kanısındayım. En azından ortalama bir sayı çıkar bize de. Ama lütfen DQ (yani her şeyini tamamladıktan sonra vize tarihi bekleyenler) haricindeki üyeler begenmesin ki doğru bir sayım yapabilelim? @crazycells beğeni istemek gibi oldu ama niyetim o değil 🙂 Bu şekilde forumda oylama açılabilecek bir platform var mı?

    Sayin @gudevu bence direkt konuya hangi asamada olduklarini yazsalar daha iyi olur. Cunku bence dediginiz gibi insanlarin cogu forumu disardan takip edip uye olmaya gerek duymuyor, o nedenle dogru sayiyi ogrenebilecegimizi cok sanmiyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @halilsylmz, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    @crazycells Merhaba, ben 2019 talihlisiyim. Türkiye de yeni evlendim ve evlilik cüzdanımı aldım. Eşimi yanıma almak için yukarıda anlattıklarınız hariç hangi adımlar atmalıyım. (Evlilik cüzdanı apostil vb)

    Su iletiyi takip etmeniz gerekiyor:

    https://yesilkartforum.com/forum/post/7642


  • @redur47 Tebrik ederim gözünüz aydın, darısı hepimizin başına. Mülakata çağırmadıklarını söylemişsiniz, bu sizin dosyanıza özel bir durum mu yoksa covid-19 sebebiyle mülakattan kaçınılıyor mu? Eğer bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.


  • @hope34 tüh üzüldüm sizin adınıza, bu durumda kendi vizenizi almanıza bile sevinememişsinizdir. Umarım en kısa zamanda eşiniz alır vizesini.


  • @gudevu Ben daha çok en eski DQ tarihini merak ediyorum. Benim bildiğim en eski tarih Mart 2020 de DQ almış hala randevu bekleyen F2A var forumda. Bu beni daha da karamsarlaştırıyor. Her gün bir umut bakıyorum randevu tarihi belli olan var mı diye. bir başlasa belki briaz daha iyi hissedeceğiz hepberaber


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

29
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum