Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar F2A Nvc süreci ve konsolosluk mülakat süresi maksimum kaç ay sürer


  • Bu ileti silindi!

  • @horoz merhaba yanlış okumuşum sorunuzu süreçle ilgili iletimi sildim o sebeple kusura bakmayın lütfen nvc ve mülakat normal şartlarda 4 ayda biter demişti bize avukatımız detaylı sordum çünkü tek tek süreçleri ama malesef pandemi mülakatları çok yavaşlattı randevu bekleyip bir türlü alamayan başvurular var.


  • İşi californiaya gidenlerin bekleme süresi daha da artmış(


  • Cidden sıkmaya başladı bu bekleyiş. Ağustos 2020'den beri DQ case'imiz kardeşimle birlikte ve F2A kategorisinde olduğumuz için vize current durumda. I-130'u Mart 2017 dolduran biri olarak başımıza gelebilecek bütün sorunlar geldi ve gecikmeler oldu. NVC süreci bizden çok sonra tamamlanmış amerikan vatandaşlarının eşlerine ve çocuklarına randevu verildiğini duydum ki bunların yanında bi de loto kazananları var randevu isteyen ki öncelik tamamen bizim olmalı.


  • Merhaba, nişanlım greencard sahibi evlenmeyi düşünüyoruz. F2A vizesinin çıkması ne kadar sürer, mevcut koşullarda vize sürecini başlatabilir miyiz? dv2020 loto talihlilerindenim ama sıram gelmedi, gelir mi bilmem zaten süreç durmuş gibi. bu sürecin F2A vize başvurusuna etkisi olur mu?

    evliliğin gerçekliğini kanıtlamak için neler yapmamız gerekir? sosyal medya'da çok paylaşım yapan biri değilimdir mesela ama 3 yılı geçen bir ilişkimiz, ahanda budur çat çat çat diye masaya vurabileceğim tonlarca fotoğrafımız var.


  • @huf, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Merhaba, nişanlım greencard sahibi evlenmeyi düşünüyoruz. F2A vizesinin çıkması ne kadar sürer, mevcut koşullarda vize sürecini başlatabilir miyiz? dv2020 loto talihlilerindenim ama sıram gelmedi, gelir mi bilmem zaten süreç durmuş gibi. bu sürecin F2A vize başvurusuna etkisi olur mu?

    evliliğin gerçekliğini kanıtlamak için neler yapmamız gerekir? sosyal medya'da çok paylaşım yapan biri değilimdir mesela ama 3 yılı geçen bir ilişkimiz, ahanda budur çat çat çat diye masaya vurabileceğim tonlarca fotoğrafımız var.

    Merhaba toplam süreç 2 yılı bulabiliyor. 2020 loto talihlilerinden olmanız süreci etkilemez . Evliliği gerçekliği için resimler, mesajlasmalar, aramalar, ortak banka hesabı ,ortak kredi kartı aynı yerde yaşıyorsanız ikametgah ,düğün yaptıysanız düğün fotoğraflarını gösterebilirsiniz


  • @huf Merhabalar benzer süreçlere sahip ve başvuru yapmış birisi olarak yardımcı olmak istedim. Eşim greencard sahibi ve kendisi Amerika'da yaşarken evlendik. 3 senelik ilişkimiz vardı evlendiğimizde ancak o Amerika'da ben Türkiye'de olduğumuz için ortak ev, banka hesabı vs. gibi kanıtlarımız bulunmuyordu. Biz de 3 sene boyunca cektirmiş olduğumuz fotograflarımızı ve nikah fotograflarımızı ve 3 senelik whatsapp konuşmalarımız ile başvuru yaptık. Whatsapp konusmalarından ara tarihleriden kesitler alarak 10 sayfalık bir metin oluşturduk, bu metnin de yeminli tercümandan çevirisini yaptırdık. Aynı zamanda metin ile ilgili ekran görüntülerini de dosyamıza ekledik. Sonuç olarak şu ana kadar hiç bir sorun olmadan son sürece yani vize tarihi bekleme sürecine geldik. Ancak vize görüşmesi esnasında ortak hesap, fatura vs olmaması sorun teskil eder mi, onun vize görüşmesine girmeden garantisini veremem. Ancak zaten ayrı ülkelerde yaşarken bu tür belgelerin olmaması olağan olduğu için bu nedenle bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum.


  • Tekrardan merhaba, 31.01.21 tarihinde F2A süreci için başvurduk süreci eşim Amerikada ben Türkiye de olarak geçiriyoruz yaşayan bilir sabırsız ve zor günler. 02.03.21 tarihinde başvurumuzun kabul olduğuna dair Uscisden 2.bildirimi aldık sonrasında yine sessizlik. Forumda imzalara baktığımda approved dan kısa bir süre sonra WL alan kişiler görüyorum. Bundan sonrası nasıl ilerliyor, tecrübe eden arkadaşlar tecrübeleri paylaşırsa çok sevinirim. Sağlıklı günler.


  • Herkese iyi günler diliyorum. Ankara'dan konsololluktan randevu alan var mı acaba hiç duydunuz mu? Sözde yasaklar kalktı göçmen vizeleri verilmeye başlandı ama hiç randevu alan duymadım ben. Bilgisi olan varsa lütfen yazsın.


  • @cnskck Merhaba, Facebook gruplarından gördüğüm kadarıyla geçen sene ocak-mart arası mülakat tarihi verilmiş fakat pandemi nedeniyle iptal olmuş kişilere mülakat tarihleri verilmeye başlanmış. Ama çok kısıtlı ve yavaş ilerliyor.

    CNN dün bu konuda bir haber yaptı ( https://amp.cnn.com/cnn/2021/04/12/politics/biden-challenge-immigration-visa-backlog-invs/index.html ) Dünyada 500.000 civarı DQ olup mülakat bekleyen insan var. Bunların kaçı Ankara konsolosluğunda bilinmiyor. Trump döneminde konsolosluk çalışanlarında azalma ve pandemi başlangıcıyla beraber konsolos kapasitesinin iyice düşmesi nedeniyle mülakatların hızlı ilerlemesi malesef zor görünüyor.

    Her ay sonunda dışişleri bakanlığı web sitesinde vize istatistiklerini veriyor.Mart Nisan Mayıs aylarını verdiklerinde nekadar hızlı ilerlediklerini görebilicez ona göre bir tahmin yapmak mümkün olur. Şuanda benim tahminim yaklaşık 1 sene gecikmeli geliyor. O yüzden yakın tarihler için plan yapmamak lazım. Benim DQ Aralık 2020 iyi ihtimal Aralık 2021 gibi mülakat tarihi bekliyorum tabi bir mucize olup kapasite üzerinde mülakat vermezlerse, öyle olursa 2-3 ay öne çekilebilir. Dediğim gibi tahmin yapmak için Mart Nisan Mayıs aylarını vize istatistiği çok önemli o yüzden.


  • @caner11 Teşekkür ederim bilgilendirme için. Benim DQ Mart 2020ydi. Dediğiniz gibi olur umarım. Randevu verildiğinde de bilgilendiririm. Umarım hepimiz için hızla bitsin bu süreç.


  • @cnskck Size yakın zamanda mülakat tarihi verilir diye düşünüyorum. internetten okuduğum kadarıyla konsolosluklar her ayın 15nde mülakatlar için müsait tarihleri NVC’ye bildiriyor NVC’de DQ ve kategoriye göre dosyaları o tarihlere yerleştiriyor. 15-17 Nisan civarı iyi haberler alırsınız umarım. Tek korktuğum durum malum pandemide rekor kırıyoruz. Hindistanla beraber ilk 5lerdeyiz. Hindistanda 3-4 gün önce konsoloslukları kapattılar verilen mülakatları iptal ettiler. İnşallah bizde böyle bir olay yaşanmaz.


  • @caner11 Umarım olmaz öyle birşey. Dediğiniz gibi yakında güzel haber alırım, hepimiz alalım inşallah. Çok teşekkür ediyorum bildiklerinizi paylaştığınız için.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @itsmebb, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

    Tekrardan merhaba, 31.01.21 tarihinde F2A süreci için başvurduk süreci eşim Amerikada ben Türkiye de olarak geçiriyoruz yaşayan bilir sabırsız ve zor günler. 02.03.21 tarihinde başvurumuzun kabul olduğuna dair Uscisden 2.bildirimi aldık sonrasında yine sessizlik. Forumda imzalara baktığımda approved dan kısa bir süre sonra WL alan kişiler görüyorum. Bundan sonrası nasıl ilerliyor, tecrübe eden arkadaşlar tecrübeleri paylaşırsa çok sevinirim. Sağlıklı günler.

    Su iletiyi incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/post/7642


  • Merhaba, moralinizi bozmak gibi olmasın ama yolunuz çok uzun:( 2017 de başvurduk hala bekliyoruz:( çok şükür tüm evraklarımız kabul edildi. Ankaradan randevu bekliyoruz. Çok uzun ve yıpratırıcı bir süreç Allah yardımcınız olsun.


  • @gigi neden o kadar süre uzadı sizce? yani kişilerin durumunun farklı olması süreyi uzatabilir ya da biraz kısaltabilir. 9 ayda alanda var 3 yıl diyen sizde? yani ikna mı olmadılar? eksik belgeden dolayı mı uzadı? vs neden uzadığına dair bir sebep vardır muhakkak. mesela çocuk var mı? ona rağmen mi bu kadar uzadı. ?


  • @hope34 merhaba, f2a vize türüne başvurduk. (Green card sahibi eş üzerinden gc almak) açıkçası ben 9 ayda alanı hiç duymadım. Vatandaş sahiplerinin 9 ay sürdügünü biliyorum. Tabi ki herkesin hikayesi farklı. Avukatımız evlilik cüzdanımızı yan gönderdiği için evrak red aldı. Tekrar düz gönderildi falan 3 ay öyle uzadı.
    Sonra tam evraklar kabul oldu derken pandemi gelince trump yasak getirdi. 1 sene öyle boşa bekledik. Ancak açıldı işte. En son gelen mailde tüm evraklarınız kabul oldu. Sabrınız için teşekkürler. Bizden randevu tarihi bekleyin tarzında bir mail aldık. Bekliyoruz işte bakalım


  • @gigi bizde GC durumundan eş başvuru yaptık ama bakalım süreç nasıl ilerleyecek. bilgiler için teşekkürler. ben kendim başvuru yapmıştım. evraklarla ilgili bakalım ne diyecekler? biraz farklı durumumuz var ve umarım hızlı sonuçlar. Bir an önce çözülür..


  • @hope34 umarım.. siz ne zaman başvurmuştunuz ve hangi aşamadasınız.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum