Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

• @sunny, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

interview ve yemin toreni bitip sertifika aldiginizda greencardinizi sizden aliyorlarmi? aliyorlarsa su an ortalama pasaport alma suresine 6-8 hafta deniyor websitesinde
    o sure zarfinda hem greencard hem Amerikan pasaportu olmadan nasil seyahat edilebilir? daha dogrusu Turk pasaportu ile Turkiye ye gidilse bile nasil Amerikaya donuste girilebilir?

Sayin @MySea cevap vermis zaten ama cok acil bir seyahat planiniz varsa bu durumda yemin torenini erteleyip seyahat sonrasina alabilirsiniz. Fakat Green Card sizden o gun alinacak ve zaten artik vatandas oldugunuz icin Green Card ile birlikte hicbir resmi islem yapmamalisiniz.

Pasaport sahibi olmadan yurtdisina seyahat edemezsiniz.

• cevaplar icin herkese tesekkurler, benim halen interview tarihim belli olmadi, estimated case completion halen May 2021 dolayisi ile normal sartlarda Nisan da bir haber cikar diye umuyorum, yaz basi Turkiyeye gitme planim vardi , ozellikle dis tedavileri icin, ama duruma gore( Mayisa kadar interview olacak mi daha da ertelenecek mi etc.) karar vericem tabi bir de pasaport alma suresini dusunmek gerekiyor. Her seyin cok yavas ilerledigi bir donemde basvurmamizda bizim sansizligimiz oldu ama yapacak birsey yok su asamada

• @sunny Interview Mayis'da olsa bile, birde yemin toreni var, o biraz daha sonra oluyor. Genelde 1-2 ay sonra. O toren sirasinda zaten vatandaslik belgesini vercekler. Hemen ve expedite olarak basvurursaniz, 4-6 hafta arasinda veya belkide biraz daha erken passport cikartabilirsiniz. Expedite icin $60 fazladan oduyorsunuz. Covid oncesi expedite suresi 1-3 hafta idi.

• @MySea covidden dolayi bazi yerlerde yemin toreni yapmiyorlar hersey tekseferde bitiyor

• yeniden heryerde yemin toreni seramonisine basladirlarmi hepsini yasayip gorucez, buradada paylasirim muhakkak

• Merhabalar, vatandaslik basvurusu ile alakali tum gonderileri okudum. Istenilen evraklar arasinda (eski) Turk kimligi, evlilik cuzdani ve askerlik teskeresinin oldugunu biliyorum.
    Sorum su; bildiginiz gibi evlilik cuzdanin arka sayfasinda her maddenin/kutunun Ingilizce cevirisi mevcut, bu sebeple sisteme orjinal evlilik cuzdanini yuklemek yeterli degilmi? Illaki ceviri gerekliyse (Ingilizce ogretmeni olarak) yapacagim cevirinin sonuna " The English language translation of this document is complete and accurate and I am competent to translate from Turkish into English." diye bir cumle ekleyip imzalasam yeterli olmaz mi? Ayni cumleyi askerlik ve Turk kimligi cevirisine de ekleyebilirim.
    Ayrica kimlik olarak Turk pasaportunu yukleyebiliriz diye dusunuyorum.
    Bu konularda tecrubesi olan arkadaslar fikirlerini paylasabilirse cok memnun olurum.
    Yanitlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@emy, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhabalar, vatandaslik basvurusu ile alakali tum gonderileri okudum. Istenilen evraklar arasinda (eski) Turk kimligi, evlilik cuzdani ve askerlik teskeresinin oldugunu biliyorum.
    Sorum su; bildiginiz gibi evlilik cuzdanin arka sayfasinda her maddenin/kutunun Ingilizce cevirisi mevcut, bu sebeple sisteme orjinal evlilik cuzdanini yuklemek yeterli degilmi? Illaki ceviri gerekliyse (Ingilizce ogretmeni olarak) yapacagim cevirinin sonuna " The English language translation of this document is complete and accurate and I am competent to translate from Turkish into English." diye bir cumle ekleyip imzalasam yeterli olmaz mi? Ayni cumleyi askerlik ve Turk kimligi cevirisine de ekleyebilirim.
    Ayrica kimlik olarak Turk pasaportunu yukleyebiliriz diye dusunuyorum.
    Bu konularda tecrubesi olan arkadaslar fikirlerini paylasabilirse cok memnun olurum.
    Yanitlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

Turk kimligi veya askerlik teskeresine gerek yok.

Evlilik cuzdaninizda ceviriler varsa, ayrica "certified translation" yaptirmaniza gerek olacagini sanmiyorum. Dediginiz sekilde hazirlayabilirsiniz.

Kimlik olarak, Green Card ve TC pasaportu uygundur.

• @crazycells yanitiniz icin cok tesekkur ederim, forumda evlilik cuzdani yada nufus cuzdani ile ilgili cok fazla gonderi vardi, o yuzden kafam karisti, ben de green card ve pasaport disinda belgelerin gerekli olmayacagini dusunuyorum.
    Eger birth certificate istenirse online basvuru esnasinda, e-devlet ten alinacak karekodlu nufus kayit ornegi gecerli olurmu sizce? (Daha once bir gonderide birth certificate olarak USCIS in bu belgeyi kabul ettigini okumustum.)
    Tekrar tesekkur ederim.

• Merhabalar, öncelikle böyle bir siteyi ayakta tutanlara teşekkür ederim. Bugün N400 vatandaşlık başvurusu için Biometrics randevusuna gittim. Randevuda resim çekilirken küçük küpemi çıkarmayı unuttum. Orada görevliye söyledim daha sonrasında, sıkıntı olmaz dedi ama internette bazı insanların küpeleri olduğu için tekrardan görüşmeye çağrıldığını okudum. Benim küpem oldukça küçük ve sadece bir kulağımdaki var. Bu durum bir sıkıntı çıkartır mı? Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@emy, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@crazycells yanitiniz icin cok tesekkur ederim, forumda evlilik cuzdani yada nufus cuzdani ile ilgili cok fazla gonderi vardi, o yuzden kafam karisti, ben de green card ve pasaport disinda belgelerin gerekli olmayacagini dusunuyorum.
    Eger birth certificate istenirse online basvuru esnasinda, e-devlet ten alinacak karekodlu nufus kayit ornegi gecerli olurmu sizce? (Daha once bir gonderide birth certificate olarak USCIS in bu belgeyi kabul ettigini okumustum.)
    Tekrar tesekkur ederim.

evet, e-devlet belgesini kullanabilirsiniz.

• @Adam_FL, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhabalar, öncelikle böyle bir siteyi ayakta tutanlara teşekkür ederim. Bugün N400 vatandaşlık başvurusu için Biometrics randevusuna gittim. Randevuda resim çekilirken küçük küpemi çıkarmayı unuttum. Orada görevliye söyledim daha sonrasında, sıkıntı olmaz dedi ama internette bazı insanların küpeleri olduğu için tekrardan görüşmeye çağrıldığını okudum. Benim küpem oldukça küçük ve sadece bir kulağımdaki var. Bu durum bir sıkıntı çıkartır mı? Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.

kucukse sorun olacagini sanmiyorum, hele de su donemde USCIS bir daha cagirmayacaktir sizi diye dusunuyorum.

• Ben de aldim bugun vatandasligi San Antonio'da. Interview 20 dk falan surdu, formda doldurdugunuz bazi bilgilerin uzerinden geciyorlar, varsa degisiklikler yapiliyor. 6 tane soru sordu o da bitti. ogleden sonra da oath ceremony vardi. herkese ayni gun oath ceremony yapiliyor mu bilmiyorum cunku sadece military olanlar vardi benimle birlikte.

• ⭐⭐

@tfnsylmz Tebrikler..

• @tfnsylmz, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Ben de aldim bugun vatandasligi San Antonio'da. Interview 20 dk falan surdu, formda doldurdugunuz bazi bilgilerin uzerinden geciyorlar, varsa degisiklikler yapiliyor. 6 tane soru sordu o da bitti. ogleden sonra da oath ceremony vardi. herkese ayni gun oath ceremony yapiliyor mu bilmiyorum cunku sadece military olanlar vardi benimle birlikte.

hayirli olsun.

• ⭐⭐⭐

@tfnsylmz hayırlı olsun tebrik ederim

• @tfnsylmz Tebrikler 😊

• @crazycells cok tesekkur ederim.

• Merhaba arkadaşlar, uzun bir bekleyişin ardından, 20 nisan'da mülakat tarihini alabildik. Ben 18 mayıs eşim 19 mayıs tarihinde mülakata girecek.
    7 şubat 2020'de başvurumuzu tamamlayıp gönderdik, 3 hafta sonra parmak izine gittik. 2020'nin başlarında 5-6 ayda süreci tamamlayanlar olduğunu görünce, bizim de o kadar kısa sürede tamamlayacağımızı düşüyordum. Ancak, pandeminden dolayı hiç de beklediğimiz gibi olmadı.
    Benden sonra gelecek arkadaşların daha kolay anlaması için şöyle yardımcı olayım.
    7 şubat 2020 tarihinde başvuru yaptım. Procossing time 15.5-20 ay arası diyor. (15.5 başvuru tarihine göre baktıkları en yakın dosya, 20 ise en uzak dosyayı gösterir) yani bakılan en eski dosya ağustos 2020 yılında başvuran adayın dosyasıymış.
    7 şubat 2020 üzerine 15.5 ay ekleyince 22 Mayıs 2021 tarihi eder ki benim mülakatım da 18 Mayıs 2021 tarihine verildi. Ben bu mülakatı 20 nisan 2021 tarihinde öğrendim. Artık önümde bir kaç hafta var, sınava çalışmak için. Ayrıca N400 formunun üzerinden geçip, verdiğim cevaplardan farklı bir cevap vermemek tekrar yapacağım. Darısı, beklemede olan diğer arkadaşların başına. Hepinizin gönlüne göre olsun.

• @Malkoç-Ömer, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhaba arkadaşlar, uzun bir bekleyişin ardından, 20 nisan'da mülakat tarihini alabildik. Ben 18 mayıs eşim 19 mayıs tarihinde mülakata girecek.
    7 şubat 2020'de başvurumuzu tamamlayıp gönderdik, 3 hafta sonra parmak izine gittik. 2020'nin başlarında 5-6 ayda süreci tamamlayanlar olduğunu görünce, bizim de o kadar kısa sürede tamamlayacağımızı düşüyordum. Ancak, pandeminden dolayı hiç de beklediğimiz gibi olmadı.
    Benden sonra gelecek arkadaşların daha kolay anlaması için şöyle yardımcı olayım.
    7 şubat 2020 tarihinde başvuru yaptım. Procossing time 15.5-20 ay arası diyor. (15.5 başvuru tarihine göre baktıkları en yakın dosya, 20 ise en uzak dosyayı gösterir) yani bakılan en eski dosya ağustos 2020 yılında başvuran adayın dosyasıymış.
    7 şubat 2020 üzerine 15.5 ay ekleyince 22 Mayıs 2021 tarihi eder ki benim mülakatım da 18 Mayıs 2021 tarihine verildi. Ben bu mülakatı 20 nisan 2021 tarihinde öğrendim. Artık önümde bir kaç hafta var, sınava çalışmak için. Ayrıca N400 formunun üzerinden geçip, verdiğim cevaplardan farklı bir cevap vermemek tekrar yapacağım. Darısı, beklemede olan diğer arkadaşların başına. Hepinizin gönlüne göre olsun.

Simdiden hayirli olsun diyelim o halde :)

• @crazycells Teşekkür ederim dostum, inşallah hayırlısı olur.

Benzer Başlıklar

• Türkmenistan eş ile vatandaşlık süreci ve işlemleri

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    2
    0 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    B
    Sorun vatandaşlık başvurusu devam ederken pasaportun ve haliyle oturma izninin bitiyor olması. Yanlış hatırlamıyorsam geçerli oturma izni olmasını istiyorlardı. Toplam süreç ortalama 1 yıl sürüyor. 6 ayda alan da duydum 2 yıldır bekleyen de. Göç idaresi bizden soy isimle ilgili birşey istememişti. Yanlış anlamış olabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Bahsettiğiniz soy isim değişikliği için evliliğinizi Türkmenistan develetine bildirmeniz gerekir (hiç önermem). Ancak Türkmemistan değişik bir ülke. Eşiniz Türkiye'de evlendiğini beyan ettiğininde eşinizin Türkmenistan dışına çıkmasına izin vermeyebilirler. Benim önerim ikamet izninin süresi dolmadan Türkmenistan'a dönüp pasaportunu yenileyip sonrada oturma iznini yenilemesi. Yeni oturma izni kartını başvuruya eklemiz gerekiyor diye biliyorum. Ancak duyduğum kadarıyla Türkmenistan pasaportun süresi dolmadan yenisini vermiyormuş. Eğer böyle bir durum yaşınırsa oturma izninin süresinin bitmesi vatandaşlık başvurusunu nasıl etkiler emin değilim.
  • Vatandaşlık Testi

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    9
    5 Oy
    9 İleti
    952 Bakış
    VolkanUV
    @Calibraturbo aynı skor =)
  • Amerikan kimliğiyle ABD'ye gidebilir miyim?

Taşındı Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    12
    0 Oy
    12 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-Sönmez, içinde söyledi: Amerikan kimliğiyle ABD'ye gidebilir miyim? Amerikan passcard dan bahsetmiyorum.ben önceden amerikaya girdim ve Amerikan kimliği aldım.ama Amerikan pasaportum hala yok.şu anda türkiyedeyim.sadece amerikan kimliğimle amerikaya gidebilir miyim? "Amerikan kimligi" diye bir kimlik yok, kimlik yerine gecen pek cok farkli kart var. Yukarida da yazdim, diger arkadaslar da yazmis zaten, oncelikle bu sorunun net bir cevabini vermelisiniz sorunuza net cevap almak istiyorsaniz. Devletin gorevlendirdigi biri degilseniz (aktif ordu gorevlisi vs.) yani normal bir vatandassaniz ABD pasaportu ile giris yapmalisiniz. Eger pasaportunuz yoksa en yakin ABD konsolosluguna gidip pasaport basvurusu yapmalisiniz.
  • Amerikan Pasaportu Basvurusu

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri ds11 pasaport
    116
    1
    5 Oy
    116 İleti
    10k Bakış
    MySeaM
    @Ryback Evet dogru. Dogum ile veya sonradan vatandas olma durumunda da ayni sey gecerli. Eski passport varsa, onu veriyorsunuz. Yoksa, dogum veya vatandaslik belgesini veriyorsunuz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k