Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ayrıca full frame hatta orta formatta büyüklük ve ağırlık olarak Fuji XT4 ayarında kameralar var günümüzde.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @DonTurcos Lanet olası aynasızlar 🙂

  • ⭐⭐

    ...iyi cameralar her zaman pahalidirlar.10 yil evvel ogluma dogum gunu hediyesi nikon galiba model 3000 olacak camera lamistim,iki yil evvel yine dogum gununde upgrade olsun diye nikon 7500 aldim galiba sadece body icin 2000$ odedim,eski cameranin lensleri vardir ama oglum galiba 18x270 lens aldi.ogullari futbol oynar oda yuksek bir tepeye cikip tripod kurar camerayi takar maci videoya ceker sonra you tube ye yukler tum takim arkadaslarinin aileleride maci yine evlerinden izleyebilirler....elim alissin diye bir iki sefer camerayi odunc aldim ana caddeye cikip biraz uzak mesafe resim cektim,eve gelip bilgi sayarda resimlere bakiyorum allah allah ya bu bizimcaddemi diye tereddute dustum,yani cok sahane cameralar,,2000 dolari turek lirasina cverirsek 12,000 tl filan eder,turkiyede yasiyanlar icin boyle cameralari satin almak zordur....
    ..her insanin hobis vardir, fotografcilikda guzel bir hobi olabilir.benim gibi ihtiyarlarin yenililere pek kafalari calismaz,telefon degistirince bile bocaliyorum, ama gencler icin ogrenmek daha kolay oluyor,resim cekmek guzeldir ama onlari sadece kendi albumunuzde veya bilgisayarinizda saklarsaniz kiymeti olmaz, guzel resimler cekip baskalariyla paylasinca daha deger kazanacaklarina inaniyorum.


  • @knnrn Aynasızları severim 🙂
    Aynasız kameram yok ama çok kullandım.Fujifilm Tr. deki dostlar sağ olsun. X serisinin piyasaya çıktığı ilk günden beri onların sponsorluğunda bir sürü geziye katılıp bütün Fuji X serisi kamera ve lensleri deneme imkanım oldu. Bunların bazılarında üstad Faruk Akbaşla beraberdik.
    https://farukakbas.com/hakkinda/
    Fotoğraf severlere bir bilgi vereyim. Şu anda Türkiye de Amerika fiyatlarına eşit hatta daha ucuza satılan tek marka Fuji kamera ve lensleridir. Müşteri hizmetleri de ülkemizde alışmadığımız şekilde çok düzgün hizmet vermektedir. Nikon, Canon, Sony şube yada distribütörleri fiyat ve satış sonrası destek anlamında yanına dahi yaklaşamazlar.

    Bana gelince hala analog Nikon EM, Nikon F75 ,dijital D5100 ve D800 ile devam etmekteyim ama çeşitli nedenlerden son 3-4 yılda kameraları elime aldığım çok nadir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @DonTurcos Ben de uzun süre fotoğrafla ilgili hiçbir şey yapamadım. Geçen yıl tekrar başlama hevesiyle X-T3 aldım ama bir türlü fırsat yaratıp fotoğraf çekemiyorum. ABD'de hayat çok yoğun, hele şimdi çocuklar ve banliyö hayatı daha da zor. Kendine ve fotoğrafa zaman ayırmak zor geliyor.


  • FujiX lerden birkaç fotoğraf ekleyim bu vesileyle.

    Fujifilm X-Pro1- XF 35mm F1.4 R

    Fujifilm X100S
    Fujifilm X-E2- XF 55-200mm F3.5-4.8 R LM OIS
    Fujifilm X-T1- XF 10-24mmF4 R OIS

  • @DonTurcos, içinde söyledi: Fotoğrafçılık Konusu

    @ayzek09 Sayın @ayzek09 mazur görün, belki yanlışlıkla yazmış olabilirsiniz ama aldığınız Fuji xt4 de bir aynasız kamera.

    @DonTurcos Pardon DSLR diyecektim yanlış olmuş. Düzelttim teşekkür ederim.


  • @DonTurcos, içinde söyledi: Fotoğrafçılık Konusu

    Ayrıca full frame hatta orta formatta büyüklük ve ağırlık olarak Fuji XT4 ayarında kameralar var günümüzde.

    Yaşlanmışız galiba 🙂 Arkadaşımın Sony A7 RIII'ü vardı o bile ağır geliyor bana. Arasında 150 g fark vardır herhalde.


  • @DonTurcos Benim de pek çok arkadaşım var Fuji Türkiye'de. Çok iyi iş çıkartıyorlar. Aldığım zaman BHphoto'dan ucuzdu. Şimdi baktım hala xt4 100$ daha ucuz. Bunun üzerine bir de indirim almıştım. Nasıl beceriyorlar hala anlamıyorum. Helal olsun.


  • @knnrn Yoğunluktan ben de pek kullanamıyorum ama kızımın güzel fotoğrafları olsun diye zaman ayırmaya çalışıyorum. RAW çekip uğraşmak çok keyifli ama zaman alan bişey. Cep telefonları ile fotoğraf ve video çekmeye hala elim gitmiyor.


  • @ayzek09 Bildiğim kadarıyla Japon patronları Türkiye şartları konusunda ikna etmişlerdi. Bazı lenslerde Amerika fiyatlarından 3000 TL daha ucuz satıyorlar, büyük fark.


  • Yıllarca farklı makineler kullandım. Filmlisi, full frame'i, aynasızı vs vs.
    Yıllarca Canon kullanmış ve Canon'a bağlanmış biri olarak aslında hep içten içe bir Nikon hayranlığım vardı. Canon'un çok odak kaçırdığını gördüm farklı modellerinde bile. O sebeple ne zaman yeni makine alacak olsam bu sefer Canon almıycam artk Nikon'a dönüyorum dedim ve gittim yine Canon aldım 🙂

    Mesela, Kopenhag'da Japon turist elime Sony a7II kamerasını verip beni çeker misin dediğinde, oha dedim bu makine ne böyle. Gerçekten çok hoşuma gitmişti. Bu arada hala elimde filmli kameralarım Canon A1, Canon AE1 Program, Yashica Electro 35 GSN, Agfa, Kodak, Smena, Lomo.... mevcut ve aktif kullanmaktayım. Evet analog fotoğrafçıyım, dijital makinem çok çok nadir çıkıyor çantadan 🙂


  • Merhaba, başlığı yeni farkedenlerdenim bende.. Uzun zamandır fotoğraf, video çekimleriyle uğraşıyorum bu işten parada kazanıyorum, crop makineden orta formata kadar çok fazla makine kullanma deneme fırsatım oldu. Şunu söyleyebilirimki aynasız makine kesinlikle daha mantıklı. Bunun fazlaca sebepleri var. Boyut, kolaylık, pozlamayı ve ne çekeceğini görebilmek, daha net fotoğraflar daha iyi netleme sistemi vs vs daha sayılabilir. Marka konusuna gelicek olursak eğer 1. Sıraya Sony 2. Olarakta Fujifilm diyebilirim. İki markada hiç bi şekilde pişman etmez zevk ve hangisi mantıklı geliyosa tercih bu şekilde yapılabilir. Canon(r6, r5) ve Nikonun(z6II, z7II) yeni modellerindede sorun yaşanmaz fakat sony ve fuji daha eksiksiz daha bi olmuş diyebiliyo insan.


  • İlk makinem Fujifilm X-A7, TR piyasasına göre uygun fiyata aldım 2. el zaten, fotoğraf için başlangıç seviyesindeki herkese uygun bir makine, lensleri aksesuarları vs diğer makinelere göre pahalıdır ama idare ediyorum kit lens ile.

  • ⭐⭐⭐

    Benim de ilk makinem Canon M50 EOS. Aynasız bir makine, hafif ve küçük giriş seviye makine. Yalnız lens alamdım. Çok pahalılar gerçekten. Kit lens ile idare ediyoruz.


  • @Programmer hocam bir zamanlar 50mm 1.8 lens 300TL idi, keşke o zamanlar alabilseydiniz, şimdi o lense en az 1K istiyorlardır

  • ⭐⭐⭐

    @Özgür-Can Şimdi baktım benim kit lens bile 2.3K olmuş. 28 mm EF-M lens 5.7K , EF-M 32mm f/1.4 STM Lens 9.5K olmuş. Alınacağı kalmamış. Bahsettiğin 50 mm lens fiyatı 3.9K 🙂 1K'ya satın alınacak bir şey kalmamış.

  • ⭐⭐

    kendimin 3 tane makinem var, en eskisi canon d600 eos 12 yildir kullamiyorum50mm 250..mm orijinal ve 70x300 tamron lenslerim var 70x300 lens kullanmakmicin tripod lazimdir zannediyorum,lens degistirebilen makinelerde eger butce elverirse tek lens almak iyidir, 16-270 18- 300 gibi biraz agir olur ama iyidir.nikon icin fiatlari iyi canon icin cok pahali tabi orijinal canon lensleri...bir haftadir tatildeydim bir kac resim cektim bir tanesi cok hosuma gitti buraya yukluyorum.
    [img]https://i.imgur.com/PDTqbcP.jpg[/img]

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bu arada taşınma nedeniyle Nikon D7000 makinamızı çantası, şarj aletleri, sd kartı ve ekstra lens ile beraber satıyoruz. İlgilenenler lütfen özelden mesaj atsın tüm fotoğraflarını gönderirim.


  • Canon Rebel XTI EOS var bende. Cantasi, tripod ve degisik olceklerde 8 adet lens ile almistim. Yanlisim yoksa 17-18 yil once almistim ve hepsine $1,300 falan odemistim.

    Eskiden merakliydim ve gittigim her yere tasiyordum ama sonradan eski merak kalmadi, birazda usengeclikten... Smartphones cikti, mertlik bozuldu 😃


Benzer Başlıklar

  • 1
  • 12
  • 23
  • 30
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum