Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Ne tur pet besliyorsunuz evlerinizde?


  • Biz bu maceraya once balik ve akvaryum ile basladik, sonra parakeet kuslarla bir sure devam ettik. Su anda poodle cinsi kopekle devam etmekteyiz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Evde pet besleme

    Ne tur pet besliyorsunuz evlerinizde?

    Bizim iki adet Guinea Pig'imiz var. Evde beslemek için en kolay hayvanlar diyebilirim.


  • @knnrn, içinde söyledi: Evde pet besleme

    @MySea, içinde söyledi: Evde pet besleme

    Ne tur pet besliyorsunuz evlerinizde?

    Bizim iki adet Guinea Pig'imiz var. Evde beslemek için en kolay hayvanlar diyebilirim.

    Bizde aslinda poodle oncesi tavsan veya Guinea pigs dusunmustuk, fakat evde cocuk icin kopegin daha uygun olacagina karar verdik.


  • Maltese Terrier cinsi dünya tatlısı bir köpeğimiz var. Pet friendly bir apartmanda yaşıyoruz. Mutluyuz 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    herkese merhaba,
    bu konuda özellikle abd'de yaşayan arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak isterim.

    bizim de 4,5 yaşında bir golden retriever cinsi köpeğimiz var. eğer sürecimizi sorunsuz halledip abd'ye yerleşebilirsek elbette ki onu da yanımızda götüreceğiz.
    düşündüğümüz eyaletlerden uygun evleri incelerken özellikle pet kabul eden evlere bakıyorum haliyle.
    ama bunu dışında, pet kabul etmeyen evlerde; ev sahipleri / site yönetimi / aracı her kim kiralıyorsa bu kuralı esnetme durumu oluyor mu acaba?
    böyle bir tecrübesi olanlar var mı?

    biliyorum, kuralları çok fazla esnetme durumları olmaz ama yine de bunun tecrübesini yaşamış olanlar varsa öğrenmek isterim.

    şimdiden teşekkürler


  • @gucarslan Malesef eger kiralayacaginiz apartment veya ev pet friendly degilse, pet besleyemiyorsunuz. O yuzden, ev veya apartment arastirirken, mutlaka pet friendly olmasina dikkat edin.

    Ben bu konuda istisna yapacaklarini veya esneklik yapacaklarini sanmiyorum cunku oyle yerlerde ev kiralayanlar, pet olmadigi icin ozellikle oyle yerleri tercih ediyorlar. Size istisna gostermeleri, digerlerine haksizlik anlamina geliyor.

    Birde bazi yerlerde, ozellikle kopek cinslerinde buyukluk siniri olabiliyor. Belli bir agirlik ve boydan daha buyuk kopeklere izin vermeyebiliyorlar. Onu da arastirmaniz gerekiyor.


  • @gucarslan kuralları esnetmezler. Taşınmayı düşündüğünüz yerin leasing center'ı ile iletişime geçip detayları ögrenebilirsiniz. Golden cinsi köpekler için sorun olacağını sanmıyorum. Benim oturduğum site sadece riski yüksek ırklar olarak bilinen köpekleri almıyor Doberman, pitbull, dogo gibi. Ayrıca pet için refundable ve nonrefundable olarak depozito vereceksiniz. Aylık ücret de kiranıza eklenecek. Home insurance yaptırırken pet coverage isteyebilirler. Bizden istemişlerdi. Bunlar taşınacağınız yere göre değişir. Not: dog parkta tanıştığım bir doberman cinsi köpek sahibi, köpeğinin duvarları yediğini söylemişti. Böyle şeyler olabiliyor.


  • @mara Bazi kopek turleri gercekten de apartment gibi ortamlarda bakmak icin hicde uygun degiller. Doberman, pitbull, German shepherd vb gibi. Bunlar icin yuksek citlerle cevrili bahceli ev lazim. Hem kopeklerin guvenligi hemde baska insanlarin guvenligi icin. Bircok eyalette, eger bir kopek birisine saldirir ve isirirsa, sonucu uyutulmak olabiliyor malesef...

    Ornegin, bizim mahallede gecen yil bir German shepherd arka bahcede bagli oldugu leashden kurtularak ve kisa olan citlerin uzerinden atlayarak kosup postaciyi bacagindan isirmis. Malesef, sahibinin hatasi yuzunden kopek uyutuldu.

    Yine yan komsumda Tibetese Shepherd cinsi kopek vardi. Disariya bahceye bile sadece tuvalet ihtiyaci icin cikartiyorlardi ve agzinda hep muzzle vardi. Ben birkac defa uyarmistim da bu kopek boyle yerlerde bakmak icin cok saldirgan ve korumaci, o yuzden ciftlik falan gibi yerde olmasi gerekiyor diye. Sonucta, gectigimiz kis adamin babasina saldirmis ve bacaklarindan isirmis, yine uyutulmak zorunda kalindi.


  • Ben köpek cinslerinin yüksek riske sahip olduğunu düşünmüyorum. Yüksek riske sahip olan sahiplerdir. Örneğin dobermanı ele alalım. Yüksek enerjili bir köpek, eğer her gün düzenli yüksek tempolu yürüyüş veya koşu yapmıyorsanız (en az 45dk), köpeğinizin beynini yoran aktiviteler ile onu yormuyorsanız, sonucunda agresif saldırgan bir köpek oluyor. Koruma iç güdüsü zaten yüksek ona bir şey diyemem ama bunlar da üst üste gelince kötü sonuçlar ortaya çıkıyor. Ben ve eşim doberman hayranıyız ama bahçeli evimiz bile olsa sahiplenip sahiplenmemek konusunda kararsızız çünkü yukarıda açıkladığım gibi aktivitelere zaman ayıramıyoruz. Bunun bilincindeyiz. Anlam veremediğimiz, günde beş dakika bile yürüyüş yapmayan kişilerin bu tarz köpekleri sahiplenmiş olması.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea ve @mara cevaplarınız için çok teşekkürler.

    esneklik olmayacağını aslinda abd'de yaşadığım dönemden de tahmin edebiliyorum ancak; ev kiralama durumum olmadığı icin cok fazla emin olamadim. köpeğin cinsi vb durumlar da etkili elbette lakin retriever cinsi köpekler için sorun olacağını zannetmiyorum. sadece kilo konusunda biraz sorun olabilir 🙂 (bizim oglan 30kg civarı çünkü) onu da kg konusunda uygun evlerde değerlendirip çözeriz diye umut ediyorum.

    umarım surecimiz sorunsuz devam eder de tek derdimiz bu olur. tekrar teşekkürler, bütün evcil hayvanlarimiza da sağlıklı uzun ömürler!

  • ⭐⭐

    Biz de adayiz . Kucuk bir puppy almayi yada sahiplenmeyi dusunuyoruz. 4 yasindaki oglumuzun gelisimine artisi olsun ,sorumluluk duygusu daha da artsin site. AMA daha once hic tecrubeniz yok o nedenle tuvalet egitimi konusunda ne yapmaliyiz ?


  • @HockeyUmpire2 Herseyden once kucuk cocukla birlikte evde pet beslemek cok iyi birsey. Biz de 4 yaslarindayken once kusla basladik, sonra baliklarla devam ettik ve yine kus-balik derken simdi de gecen yildan beri kopekle devam ediyoruz.

    Puppy olarak alinca, egitim durumu cok fazla sabir ve israrla tekrar gerektiriyor. Biz bahceli evdeyiz ve herkes bahceye alistirin tuvalet icin diye tavsiye etti ama ben ve esim ozellikle kis aylarinda bunun zor olacagini dusunup, ev icine alistirdik. Ozel padler var bunun icin. Biz 100 tanelik kutuya $15 oduyoruz ve 2.5 ile 3 ay arasi gidiyor. Mutfak kenarinda, garaj kapisi onunde bir yer ayarladik, isini orada hallediyor.

    Egitim ise odulle ve surekli tekrar ile oluyor. Her iyi seyde bir odul. Biz kopekler icin olan kurabiyelerden kullandik odul olarak. 2-3 hafta icinde ogrendi. Tabii ki egitim sirasinda bircok kazalar da oldu ve hatta simdi bile bazen oluyor. Ama evde kopek beslemek cok guzel birsey ve tum zamaninizi aliyor. 2-3 yaslarinda konusamayan ama herseyi anlayan ve anlatabilen bir bebek gibi dusunun 🙂


  • @HockeyUmpire2 tuvalet eğitimi için çok ciddi bir araştırma yapmalısınız. Bu konuda bir çok yazı ve video var. Uzun ve detaylı bir konu.

    @MySea evde pete tuvalet eğitimi konusunu biz denedik. Yaptığımız araştırmalara göre %100 başarı pek mümkün değil. Başarı sağlanana kadar yaşayacaklarınız kabusa dönebilir 🙂 Kötü koku da cabası. Biz düzenli olarak günde 2-3 defa dışarı çıkarıyoruz.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    @MySea ne guzel anlatmissiniz. Tr 'de sokak hayvanlarim vardi ,birde cok sevdigim sera kopegimiz ,hergun beni ise oglumu okula birakirdik beraber . Ozlemim depresti. En kiss zamanda kavusurz yavru bebegimize ins
    🐶


  • Bizimde Bulut isminde 2 yaşında Scottish Fold kedimiz var. Kedileri çok seviyorum.


  • IMG_20190919_195625_991.jpg

    IMG_20191030_180614_821.jpg

  • ⭐⭐

    @MySea ay ay masallah masallah ☺

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    bizim oğlanın da selamı var sizlere 🐶

    EVUrtZQWoAEbsCY.jpg EQMkiLtW4AEGNv1.jpg


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum