Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

sizi derinden etkileyen birden fazla izlediğiniz film tavsiyelerinize açığım...


  • Merhaba Arkadaşlar , Size derinden etkileyen birden fazla izlediğiniz favori film tavsiyelerinize açığım ?

  • ⭐⭐⭐

    Interstellar


  • @freeworld Merhaba Arkadaşlar , Size derinden etkileyen birden fazla izlediğiniz favori film tavsiyelerinize açığım ? içinde söyledi:

    Interstellar

    Aynı duyguları paylaşıyoruz 🙂 Bende defalarca seyrettim harika bir flimdi 🙂


  • into the wild, shutter island , brave heart,lotr,Requiem For A Dream, celda 211,godfather 1-2 ... Daha gider ilk aklıma gelenler


  • Özellikle into the wild bir dönem oldukça derinden etkilemiştir beni.İnsanda her şeyi bırakıp çekip gitme isteği uyandırıyor.


  • @crywolf34 teşekkür ederim 🙂


    • Lotr
    • Hobbit
    • Karayip Korsanları
    • Titanik
    • Galaksinin Koruyucuları ,,,,

  • "Interstellar" benim çok ufkumu açmıştı. Kesinlikle kader nedir diye merak eden için tavsiye ederim.
    " Godfather" serisi zaten süper hep izleyebilirim.
    "Bay hiçkimse" de güzel mesela.
    En son da Truman Show u çok beğenmiştim.
    Ama bunların dışında Amir Khan'ın bütün filmlerini tavsiye ederim bir de iran yapımı filmler.
    Dur dur asıl filmi unuttum "Çingeneler Zamanı" bu film çok içime oturmuştu.


  • seven pound- Will smith


    • Leon: The Professional Extended
    • The Last Samurai
    • The Usual Suspects
    • The Shawshank Redemption
    • Titanic
    • 12 Angry Men
    • The Godfather 1-2-3
    • Scarface

  • Yüzlerce binlerce film izledik ama benim için top5
    *** Ikiru (1952) (tesadüfen izlediğim ve araştırınca imdb ilk 100 olduğunu öğrendiğim mono - japon filmi. hayatımda kader kırılmasını sağlayarak herşeye baştan başka yerde başlamam gerektiğinin farkındalık şamarını atan filmdir. temelde bu forumda olmamın kaynağı bana göre. ama herkesi etkileyeceğini sanmıyorum tabiki)

    ***Castle-Bence muhteşem bir film çok etkilemiştir.

    ***Bow/ Hwal Yay (2005) -made by Ki-duk Kim (caution!: aile ile izlenmesi uygun degildir. filmin tarzı hiçbir türe girmiyor. bence mükemmel bir film)
    ***A Man Who Was Superman (kore) izledikten sonra karı koca salya sümük ağlamıştık. ona göre izleyin derim.
    *** brooklyn (abd ye gidecek olanlar. özellikle bayanlar izlesin. uyarı: derinden etkileyecek hazır olun)

    bu filmler binlerce film arasından seçtiklerim. bunları asla unutmam


  • İki tane ekleme yapmak istiyorum.

    1. The Life of David Gale: Kevin Spacey'in The Usual Suspect'ten sonraki oyunculuğu, filmin konusu ve finali çok güzeldi. Etkileyici bir filmdi.
    2. The Shining: Film 1980 yılında çekilmiş eski bir film olmasına rağmen, daha yeni izledim. Büyük bir eksiklik. Hem bir Kubrick filmi olması, hem de başrolünde Jack Nicholson'ın olması filmi uçurmuş adeta. Jack Nicholson'ın oyunculuğuna diyecek laf bulamıyorum. Çok beğendim. Kafama takılan iki yer var. İzleyen varsa beni aydınlatabilirlerse sevinirim:) İlki; Jack Torrance kilerde kitliyken kapıyı ona kim açıyor? İkincisi; filmin finalinde 1921 yılında çekilen oteldeki bir fotoğrafta Jack Torrance var. Daha önce otelde katliam yapan o muydu acaba? Çünkü filmin bir yerinde eşi ona, otele ilk geldiğinde korkutuğunu ve daha sonra alıştığını söylüyor. Jack Torrance ise ona, sanki daha önce bu otele gelmiş gibi bir hissiyatının olduğunu söylüyor. Saygılar:)

  • Esaretin Bedeli
    Yüzüklerin Efendisi Serisi
    Matrix Serisi


  • TÜM ZAMANLARIN EN İYİ FİLMLERİNDEN! İŞTE İZLENMESİ GEREKEN 50 FİLM
    Liste, kullanıcı oylarıyla belirlenen IMDB listesine göre düzenlenmiştir.

    Esaretin Bedeli: Stephen King’in bilim kurgu olmayan ender senaryolarından biri olan "Esaretin Bedeli" Tüm zamanların en mükemmel hapishaneden kaçış öyküsü olarak karşımıza çıkıyor. Yayınlandığı yıldan bu yana Oscar almamış olmasına rağmen, izleyici tarafından en çok sevilen filmlerin ilk sırasında geliyor.
    Baba: Francis Ford Coppola’ nın yönetmenliğinde, İtalyan Mafya’sının en gerçekçi hikayesini izlediğimiz film, eşsiz bir oyuncu kadrosuna sahip. Film vizyona girdiği 1972 yılından bu yana tüm zamanların en sevilen filmlerinin ilk sıralarında yer alıyor.
    Baba 2: Uzun hikayenin ancak bölünerek yansıtılması gerekmesi üzerine, ilk filmin devamı niteliğinde çekilen Baba 2’de hikayeye kaldığımız yerden devam ediyoruz.
    Kara Şövalye: Cristopher Nolan’ın yönetmenliğinde çekilmiş olan Batman, diğer çekilen tüm Batman filmlerini de geride bırakarak, tüm zamanların en iyi filmleri arasına girmiş durumda.
    Pulp Fiction: Yayınlandığı 1994 yılında her türlü devrime neden olmuş film, Quentin Tarantino’nun dehasının en önemli eseri olmaya devam ediyor ve aynı zamanda izleyicilerinde favori filmlerinden biri durumunda.
    Schindler’in Listesi: Dahi yönetmen Stephen Spielberg’in en önemli filmlerinden olan "Schindler’in Listesi", II. Dünya Savaşı’nda yaşanan soykırımı tüm çıplaklığıyla sergileyen çok çarpıcı ve güçlü bir öyküye sahip.
    12 Öfkeli Adam: Yayınlandığı yıl olan 1957 tarihinden itibaren, sinema izleyicileri arasında en popüler filmler arasında yer almaya devam eden "12 Öfkeli Adam", daha uzun yıllar bu başarıyı göstermeye devam edecek gibi görünüyor.
    Yüzüklerin Efendisi Kralın Dönüşü: J.R.R. Tolkien’in eşsiz eseri "Yüzüklerin Efendisi" romanının, beyazperde uyarlaması ancak bir üçlemeye sığabildi. Serinin son filmi olan Kralın Dönüşü, tüm zamanların en iyi filmleri listesinde sekizinci sırada yer alıyor.
    İyi, Kötü, Çirkin: Sergio Leone’nin yönetmenliğinde çekilmiş olan bir dizi Spagetti Western filminin en iyilerinden olan "İyi, Kötü, Çirkin" sinema tarihinin en önemli Western filmi olmakla birlikte, tüm zamanlar listesinde 1966 yılından bu yana ilk on içerisinde yer alıyor.
    Dövüş Kulübü: David Fincher’ın yönetmenliğinde, benzersiz bir sinema dünyasına adım atan izleyici, filmin yayınlandığı 1999 yılından bu yana Dövüş Kulübü'nün en iyi filmler listesinin ilk sıralarında yer almasını sağlıyor.
    Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği: Serinin ilk filmi olan "Yüzük Kardeşliği" efsaneler dünyasının kapısını aralıyor ve en iyi filmler listesinde ilk sıralarda yer almaya devam ediyor.
    Yıldız Savaşları İmparator: Efsane film serisinin 1980 yılında yayınlanmış, 2. filmi olan bu film, izleyicileri bambaşka bir dünyaya sürüklüyor.
    Forest Gump: Robert Zemeckis’in yönetmenliğinin, benzersiz sunumuyla, sıcak ve bir o kadar ilginç bir yaşam öyküsüni izliyoruz.
    Başlangıç: Cristopher Nolan’ın yönetmenliğinde, rüyaların dünyasına ve eşsiz bir Fantastik/Bilim-Kurgu hikayesine tanık oluyoruz.
    Guguk Kuşu: Milos Forman’ın eşsiz yönetmenliği ile Jack Nicholson’ın güçlü oyunculuğu, filmin tüm zamanların en sevilen filmlerinden biri olmasını sağlamış.
    Yüzüklerin Efendisi İki Kule: Üçlemenin ikinci filmi olan "Kule", tüm zamanların en iyi filmleri arasında 16. sırada yer alıyor.
    Sıkı Dostlar; Martin Scorsese’nin yönetmenliğinin izleyiciye sunduğu birçok filmden biri olan "Sıkı Dostlar", 1990 yılında yayınlandığından bu yana, izleyici tarafından en çok sevilen filmler arasında yer alıyor.
    Matrix: Bilim/Kurgu türünün en iyi örneklerinden biri olan "Matrix" kısa kelimelerle anlatılabilecek bir film değil. Mutlaka izlenmesi gereken bir üçleme olan film serisi, tüm zamanların en iyi filmleri arasında hep üst sıralarda yer alıyor.
    Yedi Samuray Kanlı Pirinç: Sinema dehası olarak anılan Japon yönetmen Akira Kurosowa’nın en önemli filmlerinden biri olan "Yedi samuray" yayınlandığı 1954 yılından bu yana, kendisinden sonra çekilen pek çok filme esin kaynağı olmuş durumda.
    Yıldız Savaşları: George Lucas’ın fantastik dünyası "Yıldız Savaşları" efsanesini başlatan ilk film olan "İmparator", 1977 yılından bu yana en iyi gişe hasılatı yakalayan filmdir ve en çok sevilen filmlerden olmaya devam etmektedir. Üçleme olarak yayınlanan film serisi, daha sonra çekilen ikinci bir üçleme ile 6 film olmuş, şimdilerde çekilen üçüncü bir üçlemeyle ise 9 filme uzayacaktır.
    Tanrı Kent: Rio sokaklarında yaşanan gerçeklere çarpıcı bir bakış sağlayan film, tüm zamanların en iyileri listesinde 21. sırada yer alıyor.
    Yedi: David Fincher’ın sinemadaki dehasının ürünü olan film, 22. sırada yer alıyor.
    Kuzuların Sessizliği: Psikolojik/ Gerilim/ Polisiye türlerinin en iyi örneği kabul edilen film 23. sırada yer alıyor.
    Olağan Şüpheliler:
    Şahane Hayat: Sinemanın siyah Beyaz döneminin eşsiz ürünlerinden olan "Şahane Hayat" yayınlandığı 1946 yılından bu yana en sevilen filmler arasında yer alıyor.
    Hayat Güzeldir: İtalyan sinemasının en güzel örneklerinden biri olan "Hayat Güzeldir" Amerikan yapımı olmayan az sayıdaki filmlerden.
    Sevginin Gücü: "Sevginin Gücü" müthiş bir senaryo ve oyunculuk örneğini izleyiciye vaad ediyor.
    Batıda Kan Var: Spagetti Western olarak anılan filmlerden biri olan "Batıda Kan Var" tüm sinemaseverlerin mutlaka izlemesi gereken bir film.
    Ruhların Kaçışı: 29. sırada bir animasyon var. "Ruhların Kaçışı" izlenmesi şiddetle önerilen bir film olmaya devam ediyor.
    Yıldızlararası: Cristopher Nolan üstün başarılar sergilediği yönetmenlik kariyerinde, tüm zamanların en sevilen filmleri listesinde yer alan birçok filme imza atmış. Bu film de o filmlerden olup mutlaka izlenmesi gerekenlerden.
    Er Ryan’ı Kurtarmak: Stephen Spielberg’in görsel şöleni niteliğindeki film, çekilmiş en iyi II. Dünya Savaşı filmlerinden.
    Kazablanka: Sinema tarihinin unutulmazlarından biri olan "Kazablanka" yayınlandığı 1942 yılından bu yana, izleyicilerin en çok sevdiği filmlerden olmaya devam ediyor.
    Geçmişin Gölgesinde: Irkçılığa yalın bir bakış açısı sergileyen film, tüm zamanların en iyileri arasında 33. sırada yer alıyor.
    Sapık: Gerilim ve korku sineması türünün oluşmasında en önemli rolü oynayan Alfred Hitchcock’un en önemli filmi 34. sırada yer alıyor.
    Şehir Işıkları: Sinema dünyasının en büyük efsanesi Charlie Chaplin’in sesli olarak çektiği az sayıda filmden biri
    Kutsal Hazine Avcıları: Stephen Spielberg’in İndiana Jones efsanesinin başlangıç filmi "Kutsal Hazine Avcıları", en iyi 36. dilm durumunda.
    Arka Pencere: Bir Hitchcock klasiği olan film, gerilim türünün en iyi örneklerinden ve listede 37. sırada yer alıyor.
    Can Dostum: Sıcacık bir hikâyeyi izleyiciye sunan film, listede 38. sırada.
    Asri Zamanlar: Chaplin efsanesinin izleyiciye sunduğu bir diğer mükemmel film olan "Asri Zamanlar" listede 39. sırada.
    Yeşil Yol: Stephen King'in güçlü kaleminden çıkmış senaryosuyla, "Yeşil Yol" tüm zamanların en 40. filmi.
    Terminatör 2 Mahşer Günü: Bir film efsanesi olan Terminatör serisinin 2. Filmi.
    Piyanist: 2.Dünya Savaşı’na Roman Polanski gözüyle bir bakmak isterseniz mutlaka izlemenizi önerdiğimiz film.
    Köstebek: Güçlü oyuncu kadrosu ve müthiş bir hikâye. "Köstebek" tüm zamanların en iyileri arasında 43. sırada yer alıyor.
    Whiplash: 2014 yapımı olan film, tüm zamanların en iyileri listesinde hızla yukarı doğru ilerlemeye devam ediyor.
    Geleceğe Dönüş: Bilim-Kurgu türünün en iyi örneklerinden olan film, aynı zamanda serinin ilk filmi olarak listede 45. sırada yer alıyor.
    Akıl Defteri: Güçlü hikayesi ile "Akıl Defteri", tüm zamanlar listesinde 46. sırada yer alıyor.
    Gladyatör: Roma Dönemi'ne hızlı bir bakış atan film, tüm zamanların en iyi 47. filmi
    Kıyamet: Vietnam Savaşı’na ve savaşa çarpıcı bir bakış açısı için mutlaka izlemelisiniz.
    Garip Doktor: Stanley Kubrick’in eşsiz dünyasına adım atmak için mutlaka izlemeniz gereken filmlerden biri.
    Sihirbaz: 2006 yılında yayınlandığı günden beri en çok sevilenler listesinde kendisine yer bulan film, şu anda listede 50. sırada yer alıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Hanibal Antony Hopkins,
    God Father 1-2 ve 3 ün son sahnesi 🙂
    İzlemediysen Joker 2019


  • Yeşil Yol, Matrix serisi, Spartaküs serisi bambaşka filmler

  • ⭐⭐⭐

    Leon: The Professional
    The Last Samurai
    The Usual Suspects
    The Shawshank Redemption
    Bajrangi Bahaijan (Sevginin Gücü)
    Green Mile
    Intersteller
    The Departed
    The Good, the Bad and the Ugly
    Back to the Future
    and The Godfather


  • The Truman Show


  • Saving Private Ryan
    Interstellar


  • Platform, rezervuar köpekleri, felekten bir gece 1 diğerlerinde biraz bozmuşlar, kadın kokusu, diğer söyleyeceklerimi yazmışlar zaten.


Benzer Başlıklar

  • 17
  • 12
  • 37
  • 45
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum