Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx şu siteden giriş yapmaya çalıştığımda case no error veriyor


  • tekrar merhaba formda eğitim kısmında tamamladığım seviyeyi soruyor lise diplomam var üniversiteye devam ediyorum.HIGH SCHOOL DIPLOMA mı yazmalıyım yoksa UNIVERSITY NO DEGREE mi demeliyim?Ve eğitim numarasına 2 mi yazmalıyım?


  • @sharm DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @ahmett DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhaba, konuya ilişkin yapmış olduğunuz açıklamaları ve özellikle de DS260 formu için hazırladığınız dokümanı inceledim, süreç hakkında bilgisi ve yeterli ingilizce seviyesi olmayanlar için büyük bir kolaylı sağlamış. Bu nedenle sonsuz teşekkürler, elinize sağlık...

    Emin olmak istediğim iki sorum olacak: Benim pasaport geçerlilik sürem 2023, eşimin ise 2022. Mevcut pasaportlarımız ile sürece devam etmek, kullanım süreleri açısından bir sorun oluşturur mu? Yani 4 ve 5 yıllık geçerliliği olan pasaportlar ile devam edebilir miyiz?

    İkincisi ise; eşim pasaportu evlenmeden önce aldığı için kızlık soy ismi var. Biz başvuruyu yaparken evlendikten sonraki soy ismi ile yani benim soy ismimle yaptık. DV 260 formunda kişisel bilgiler pasaport ile uyumlu olacak şeklinde bir ifade var. Alt kısımlarda ise ikinci isim şeklinde bir seçenek var. Bu durumda pasaportu değiştirmeli miyiz? Veya ikinci isim durumuna dayanarak isim soy isim bilgilerini pasaporta göre doldurup ikinci kısımda soy isim değişikliğini belirtmek süreç açısından bir sıkıntı oluşturur mu?

    Merhaba @ahmett oncelikle tebrikler ve yeni hayatinizda mutuluklar...

    1- Kisa yanit; pasaportlarinizin sureleri acisindan bir sorun yok.

    Detay: DV2019 vize mulakatlari ve pasaporta vize basimlari 01Ekim2018-30Eylul2019 tarihleri arasinda gerceklesecek. Ozel bir durum olmadikca, pasaportunuza basilacak ABD'ye ilk giris vizenizin suresi 6 ay olacak (vizenin bitis tarihi, saglik raporunuzun son gecerlilik gunune den geliyor). ABD ilk giris vizeniz -en kotu ihtimalle- 30Eylul2019 gunu basilsa dahi pasaport sureniz, basili vize ile ABD'ye giris yapmaya yeter.

    Ek bilgi: ABD'ye ilk giris yaptiginizda bu vizenin ustune bir muhur vurulacak ve "1 yil boyunca greencard yerine kullanilabilir" hale getirilecek. Pasaport sureleriniz bu bahsi gecen zaman dilimini de kapsayabiliyor.

    2- Esinizin pasaportunu su anki yasal ismi ve soyismini gosterecek sekilde yenileyin ve mulakata da oyle gidin. Hatta mumkunse ve isterseniz DS260'i da yeni pasaportla doldurabilirsiniz (mecburi degil). Boylece hem mulakatta yasal kayitlarla celismemis olursunuz hem de ABD girisinde ve oradaki hayatinizda isim-soyisim konusunda "temiz/sorunsuz" bir baslangic yapmis olursunuz.

    Merhabalar,

    15 yıl aralıksız başvurduktan sonra bu sene talih kuşu kondu. Benim durumum @ahmett ile aynı. Hem benim ve hemde eşimin geçerli pasaportu ve geçerli vizemiz var. Ancak eşimin pasaportunda kızlık soyadı var. DS-260 formunu doldurururken eşim için "other travel document" deyip pasaport bilgilerini girmedim. umarım sıkıntı yaşamam bu durumdan.


  • Merhaba Sayın @crazycells tüm forumda yazılanları okudum ve videoyu izledim, kafama takılan 2 nokta var, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    1- Mülakata getirilecek belgeler arasında lise diplomasından bahsediliyor. Ancak Lise diplomam elimde değil, üniversite kaydı sırasında üniversite tarafından alınıyor. Mühendisim, yüksek lisans ve lisans diplomalarının mülakata götürülmesi yeterli değil mi?
    2- Geçmişte çalıştığım işleri ds260'ta belirttim, iş yerlerinden ayrı ayrı belge getirilmesi isteniyor mu? yoksa SGK'dan alınacak hizmet dökümü yeterli oluyor mu?
    Teşekkürler.


  • @crazycells merhaba arkadaşlar. DS 260 formunu doldurdum submit etmeden aklıma takılan birkaç şey var, onları da netleştirip submit etmek istiyorum.
    1 - benim ağustos 2020 ye kadar geçerli pasaportum var, foruma bu pasaport bilgilerini yazdım. Eşimin ve kızımın şuan geçerli pasaportları yok.
    Formu doldururken eşim ve kızım için OTHER TRAVEL DOCUMENT seçip devam ettim. Mülakata girmeden onlar için pasaport almış oluruz.
    Benim pasaportumun süresi ve eşimle kızımın pasaport durumları sorun olur mu?
    2- Açıköğretim üniversitesinde devam eden bir eğitimim var. Bunun için bir bitiş tarihi yazmam gerekiyordu 01 JUN 2018 yazdım, girmiş olmak için. bu sorun olur mu?
    3- Silah eğitimi aldınız mı gibi bir soru vardı. Ben de "Zorunlu askerlik hizmetinde temel silah eğitimi aldım" gibi bir şey yazdım, ingilizce olarak. bu bilgi sorun çıkarır mı?
    4- Ben askerliğimi jandarma olarak yaptım. "Branch of Service: TURKISH GENDARMERIE" "Rank/Position: GENDARME PRIVATE" olarak yazdım. bu bilgi doğru mudur?
    5- Daha önce çalıştığım yerlerde, geriye dönük 10 sene önceki bilgiler isteniyor. Doldurduktan sonra farkettim ki ben 15 sene önceye gitmişim. 10 sene sonrası için girdiğim bilgileri silmeme gerek var mı?
    6- 1 yaşında bir kızım var, aşı karnesi mevcut. Forumda aşı karnesi var olarak işaretledim. Soruda ABD kanunlarına göre geçerli gibi birşey yazıyor. Bizim aşı karnemizi geçerli kabul ederler mi?
    Sorularıma yanıt bulabilirsem sevinirim.
    Bu sitedeki bilgilendirmeler için emeği geçen herkese teşekkürler, çok faydalı bir hizmet veriyorsunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @toprock DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Selamlar herkese,
    DS-260 formunun ilk sayfası olan "Summart Information" bölümünde sağ üst köşede hangi ülke kotasını kullandığımız yazıyor.

    Eşim Bulgaristan doğumlu olduğu için biz çekilişe katılırken bunu belirterek girmiştik.
    Bizim FOREIGN STATE OF CHARGEABILITY: BULGARIA olarak belirtilmiş, doğru mudur ?
    Biz Bulgaristan kotasından mı göçmen vizesi alacağız ?
    İkametimiz Türkiye ve Eşim Çifte Vatantaş.
    Şimdiden teşekkürler

    evet, dogrudur. Ama bu bilgi sizin icin cok onemli degil, ne Bulgaristan ne de Turkiye kotalarini dolduran ulkeler degiller, bu nedenle ayri bir muameleye maruz kalmayacaksiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gkhanfeez DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @sash DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    HAYIR , su benimle beraber green card almayacak gelmeyecek , gidince ileride basvuru yapacagim.
    secenegi icin soruyorum.

    Eger DV2019 suresi boyunca Green Card almayacaksa, bir DS260 formu doldurmasina gerek yok. Dediginiz gibi o sorulara hayir, hayir, evet olarak cevap verebilirsiniz.

    Sadece Green Card alacak kisilerin DS260 formu doldurup, mulakata katilmasi gereklidir.

    Siz daha sonra kiziniza su konuda bahsedilen yolla F2A basvurusu yapacaksiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak

    @crazycells böyle bir durumda re-entry permit mi daha mantıklı yoksa sonradan başvurumu daha mantıklı olur. 21 yaşın altında olunca vize işleri uzun uzadıya mı olur yoksa amerikada rahat rahat yaparlar mı 🙂

    bu amaciniza gore degisir sayin @gkhanfeez . Ben insanlarin kararlarina (olumsuz sonuc doguracak bir karar olmadigi surece) mudahale etmektense sorularina cevap veriyorum sadece 🙂 Sayin @sash bana bu konu ile bir soru sormadi, o nedenle tahminimce kendileri coktan karar vermisler 🙂 aile ici islere ve kararlara mudahil olmamak lazim 🙂 sonucta cocuklar icin daha sonra da vize almak mumkun. Ama sizin dediginiz gibi DV surecinden yararlanmayacaksa F2A icin 2 yila yakin beklemesi gerekecek, zaten linkini gonderdigim konuda yaziyor bu bilgiler. Ama su an vize alma ihtimali olsaydi zaten sayin sash sorusunu ona gore sorardi diye tahmin ediyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isag DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells ben yollayalı yaklaşık 20 gün oldu da bana bilgilendirme e maili falan gelmesini bekliyordum hiçbir şey gelmedi nerden kontrol edebilirim formumun durumunu acaba

    oyle bir email gelmeyecek sayin @isag . Formunuzun bir durumu yok su anda o nedenle kontrol edemezsiniz, henuz DV2019 sureci baslamadi, bir mulakat tarihi alana kadar -aylar boyunca- sadece bekleyeceksiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isag DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx şu siteden giriş yapmaya çalıştığımda case no error veriyor

    DV2019 sureci Ekim ayinda baslayacak, dosyaniz mulakat tarihi aldiktan sonra oradan takibini yapabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @basak DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    tekrar merhaba formda eğitim kısmında tamamladığım seviyeyi soruyor lise diplomam var üniversiteye devam ediyorum.HIGH SCHOOL DIPLOMA mı yazmalıyım yoksa UNIVERSITY NO DEGREE mi demeliyim?Ve eğitim numarasına 2 mi yazmalıyım?

    university no degree uygundur. Evet bu durumda 2 deyip lise ve universite bilgilerini yazin.


  • @crazycells DV 2019 süreci tahminen ne zaman başlar acaba

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dreambig DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @sharm DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @ahmett DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhaba, konuya ilişkin yapmış olduğunuz açıklamaları ve özellikle de DS260 formu için hazırladığınız dokümanı inceledim, süreç hakkında bilgisi ve yeterli ingilizce seviyesi olmayanlar için büyük bir kolaylı sağlamış. Bu nedenle sonsuz teşekkürler, elinize sağlık...

    Emin olmak istediğim iki sorum olacak: Benim pasaport geçerlilik sürem 2023, eşimin ise 2022. Mevcut pasaportlarımız ile sürece devam etmek, kullanım süreleri açısından bir sorun oluşturur mu? Yani 4 ve 5 yıllık geçerliliği olan pasaportlar ile devam edebilir miyiz?

    İkincisi ise; eşim pasaportu evlenmeden önce aldığı için kızlık soy ismi var. Biz başvuruyu yaparken evlendikten sonraki soy ismi ile yani benim soy ismimle yaptık. DV 260 formunda kişisel bilgiler pasaport ile uyumlu olacak şeklinde bir ifade var. Alt kısımlarda ise ikinci isim şeklinde bir seçenek var. Bu durumda pasaportu değiştirmeli miyiz? Veya ikinci isim durumuna dayanarak isim soy isim bilgilerini pasaporta göre doldurup ikinci kısımda soy isim değişikliğini belirtmek süreç açısından bir sıkıntı oluşturur mu?

    Merhaba @ahmett oncelikle tebrikler ve yeni hayatinizda mutuluklar...

    1- Kisa yanit; pasaportlarinizin sureleri acisindan bir sorun yok.

    Detay: DV2019 vize mulakatlari ve pasaporta vize basimlari 01Ekim2018-30Eylul2019 tarihleri arasinda gerceklesecek. Ozel bir durum olmadikca, pasaportunuza basilacak ABD'ye ilk giris vizenizin suresi 6 ay olacak (vizenin bitis tarihi, saglik raporunuzun son gecerlilik gunune den geliyor). ABD ilk giris vizeniz -en kotu ihtimalle- 30Eylul2019 gunu basilsa dahi pasaport sureniz, basili vize ile ABD'ye giris yapmaya yeter.

    Ek bilgi: ABD'ye ilk giris yaptiginizda bu vizenin ustune bir muhur vurulacak ve "1 yil boyunca greencard yerine kullanilabilir" hale getirilecek. Pasaport sureleriniz bu bahsi gecen zaman dilimini de kapsayabiliyor.

    2- Esinizin pasaportunu su anki yasal ismi ve soyismini gosterecek sekilde yenileyin ve mulakata da oyle gidin. Hatta mumkunse ve isterseniz DS260'i da yeni pasaportla doldurabilirsiniz (mecburi degil). Boylece hem mulakatta yasal kayitlarla celismemis olursunuz hem de ABD girisinde ve oradaki hayatinizda isim-soyisim konusunda "temiz/sorunsuz" bir baslangic yapmis olursunuz.

    Merhabalar,

    15 yıl aralıksız başvurduktan sonra bu sene talih kuşu kondu. Benim durumum @ahmett ile aynı. Hem benim ve hemde eşimin geçerli pasaportu ve geçerli vizemiz var. Ancak eşimin pasaportunda kızlık soyadı var. DS-260 formunu doldurururken eşim için "other travel document" deyip pasaport bilgilerini girmedim. umarım sıkıntı yaşamam bu durumdan.

    hicbir sikinti yasamazsiniz. Fakat evlendikten sonra pasaportlarinizi guncellemeniz gerekiyor, su an esinizin kullandigi pasaport guncel degil. Evraklardaki bilgilerde uyumsuzluk yasamamaniz icin yeni bir pasaport aldiktan sonra mulakat oncesi DS260 formuna pasaport bilgilerini yazabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @atg DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhaba Sayın @crazycells tüm forumda yazılanları okudum ve videoyu izledim, kafama takılan 2 nokta var, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    1- Mülakata getirilecek belgeler arasında lise diplomasından bahsediliyor. Ancak Lise diplomam elimde değil, üniversite kaydı sırasında üniversite tarafından alınıyor. Mühendisim, yüksek lisans ve lisans diplomalarının mülakata götürülmesi yeterli değil mi?
    2- Geçmişte çalıştığım işleri ds260'ta belirttim, iş yerlerinden ayrı ayrı belge getirilmesi isteniyor mu? yoksa SGK'dan alınacak hizmet dökümü yeterli oluyor mu?
    Teşekkürler.

    1. Yeterlidir, lise veya ustu bir diploma yeterlidir.

    2. Hayir isle ilgili hicbir belge almaniza gerek yok, mulakat icin gerekli degil. O belgeleri sadece lise mezunu olmayanlardan istiyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lilsam DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells merhaba arkadaşlar. DS 260 formunu doldurdum submit etmeden aklıma takılan birkaç şey var, onları da netleştirip submit etmek istiyorum.
    1 - benim ağustos 2020 ye kadar geçerli pasaportum var, foruma bu pasaport bilgilerini yazdım. Eşimin ve kızımın şuan geçerli pasaportları yok.
    Formu doldururken eşim ve kızım için OTHER TRAVEL DOCUMENT seçip devam ettim. Mülakata girmeden onlar için pasaport almış oluruz.
    Benim pasaportumun süresi ve eşimle kızımın pasaport durumları sorun olur mu?
    2- Açıköğretim üniversitesinde devam eden bir eğitimim var. Bunun için bir bitiş tarihi yazmam gerekiyordu 01 JUN 2018 yazdım, girmiş olmak için. bu sorun olur mu?
    3- Silah eğitimi aldınız mı gibi bir soru vardı. Ben de "Zorunlu askerlik hizmetinde temel silah eğitimi aldım" gibi bir şey yazdım, ingilizce olarak. bu bilgi sorun çıkarır mı?
    4- Ben askerliğimi jandarma olarak yaptım. "Branch of Service: TURKISH GENDARMERIE" "Rank/Position: GENDARME PRIVATE" olarak yazdım. bu bilgi doğru mudur?
    5- Daha önce çalıştığım yerlerde, geriye dönük 10 sene önceki bilgiler isteniyor. Doldurduktan sonra farkettim ki ben 15 sene önceye gitmişim. 10 sene sonrası için girdiğim bilgileri silmeme gerek var mı?
    6- 1 yaşında bir kızım var, aşı karnesi mevcut. Forumda aşı karnesi var olarak işaretledim. Soruda ABD kanunlarına göre geçerli gibi birşey yazıyor. Bizim aşı karnemizi geçerli kabul ederler mi?
    Sorularıma yanıt bulabilirsem sevinirim.
    Bu sitedeki bilgilendirmeler için emeği geçen herkese teşekkürler, çok faydalı bir hizmet veriyorsunuz.

    1. ikisi de sorun olmaz.

    2. Hic sorun olmaz. Ileride bir tarih yazilamiyor zaten.

    3. Sorun cikartmaz, zaten boyle cevap yazmaniz en uygunu olur.

    4. Dogrudur.

    5. Gerek yok, form hata vermedigi surece bir sorun olmaz. Ayrica fazla bilgi goz cikarmaz 🙂

    6. Orada aslinda onu sormuyor ama boyle isaretlemeniz sorun cikartmaz. Mulakat oncesi saglik raporu icin alacaginiz randevuya bu belgeleri goturun, zaten doktor gerekli islemleri yapacaktir.

    Sitedeki tek hizmet LOSEV'e bagis karsiliginda yapilan cekilis basvurusu, o da LOSEV'in hatrina 🙂 Onun disinda hicbir hizmet yok, biz sadece yardimci oluyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isag DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells DV 2019 süreci tahminen ne zaman başlar acaba

    Tahmin etmeye gerek yok, net olarak 1 Ekim 2018 Pazartesi gunu baslayacak.


  • @crazycells merhaba,
    Silah eğimi sorusuna ben hayır demiştim. Daha doğrusu soruyu tam anlamamışım sanırım. Az da olsa bizde askerlikte bir silah eğitimi aldık. Formu açtırıp düzeltme gerektirecek bir eksiklikmidir bu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @orhant DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells merhaba,
    Silah eğimi sorusuna ben hayır demiştim. Daha doğrusu soruyu tam anlamamışım sanırım. Az da olsa bizde askerlikte bir silah eğitimi aldık. Formu açtırıp düzeltme gerektirecek bir eksiklikmidir bu?

    degildir, su an icin boyle kalmasinda bir sakinca yok. Mulakat sirasinda bu bilgiyi konsolosluga verirsiniz, gerekirse kendisi duzeltir.


  • @crazycells teşekkürler sağolun


  • @crazycells bu silah eğitiminsorusu bende cıkmadı hangi başlık altında bir de sorunun orjinali nasıl


  • İyi günler belgelerle ilgili 2 tane sorum var
    1- Asıl kazanan annem, 2 kere evlenip boşanmış birincisi 1985-1986 5 ay ikincisi 1986-2012 arası, ikinci evliliğin boşanma ilamı elimizde ancak birincisinin de almamız gerekiyor mu?Bulamayabiliriz diye korkuyorum.
    2- Annem 55 yaşında 34 yıllık Anasınıfı öğretmeni önlisans mezunu ancak diplomasını hiç almamış geçici mezuniyet belgesi var diploma yerine MEB'den çalıştığına dair belge alsak olurmu? Şimdiden teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum