Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan hocam telegram grubu mu kapandı acaba? erişilemiyor diyor da

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gokayK zaten sadece talihliler içindi grup, sizin erişmemeniz normal 🙂

    bir de uzun süredir aktif olmayan kullanıcıları çıkarttık gruptan.


  • @gucarslan ben değil hocam, ablam talihliydi o erişemiyor, ben grupta değildim 🙂 kendisini tekrar alma şansınız var mı acaba, foruma üye değil süreci oradan takip ediyordu


  • @knnrn dedim acaba evraklar mi gitmedi de o yüzden Boyle diyor onceden processed tarzı seyler derken artık dosya gönderildiğinde otomatik mesaj gelir gibi seyler diyince acaba evraklar gözükmüyor da tekrar mi göndermem lazım diye bi sorayım demistim. Teşekkür ederim


  • @crazycells teşekkür ederim


  • @dantés teşekkür ederim

  • Yasaklı

    Amerikan konsolosluklarına daha önce vize için görüşmeye gidenler bilir henüz covid 19 yokken bile mülakatta görüşme sırasında konsolosla temas etmeniz zaten mümkün değil ara da komple cam var yani fiziki temas zaten yok hastalık bulaşma riski de sıfır konsoloslukların covid 19 nedeniyle sınırlı hizmet veriyor olması sizce de saçma değil mi? Konsolosluk çalışanlarının zaten yıllardır korunuyor olduğunu ABD Dış İşleri Bakanlığına bildirmek mail yağmuruna tutmak gerekli bence. Vize görüşmelerine katılanlar da birer birer alınabilir görüşmeye o da bahane değil. Covid 19 çalışmamak ya da az çalışmak isteyen herkesin işine geliyor tüm mesele bundan ibaret. Telegram grubuna beni de alırmısınız

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MUSTAFA2021USA merhaba. bahsettiğiniz gibi covid kesinlikle bahane olmamalı çünkü hali hazırda bir çok vize tipi için vize basıyor ankara konsolosluğu. bahsettiğiniz mail çalışmalarını ve sosyal medya üzerinden çalışmalarımızı aylardır sürdürüyoruz zaten. siz de desteklerinizi vermeyi unutmayın lütfen. telegram grubu için de özel mesajla bilgi verdim size.

    https://twitter.com/sDiversityVisa

  • Yasaklı

    @gucarslan Merhaba, acaba yoğunluktan dolayı mülakata çağırmıyor olabilirler mi ? Belki çok dosya yığılmıştır ve onları düzenliyorlardır veya diğer vize işlerini bitirip daha sonra mı green card vizelene bakacaklar? Diğer türlü mülakata çağırmamaları için bir sebep göremiyorum. Ama neden bir açımlama yapmıyorlar ona anlam veremedim, en azından bilgilendirme yapmaları gerekmez mi?

    Bu arada yanlış görmediysem eğer Brezilya daki konsolosluk mülakat veriyor, şuan en çok covid orada var. Yani covidi bahane edeceklerini zannetmiyorum, umarım etmezler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov dünyadaki en yoğun konsolosluklardan biri diyebiliriz ankara için. ama bu hiçbir zaman DV vizesi basmaları için engel teşkil etmedi. bu yüzden sebebi resmi bir açıklama olmadan (ki olmaması normal) bilemeyeceğiz.

    tek bildiğimiz covid olmadığı 🙂

  • Yasaklı

    @gucarslan Bilgilendirme için teşekkür ederim. Geçen aylarda Ankara konsolosluğu bir yazı yayınlamıştı, mülakatlarda önceliği TC vatandaşlarına vereceğiz tarzında. Herhalde mülakat yapacaklar ki böyle bir yazı yayınladılar. Umarım bu ay içinde başlar. 🙏

    Edit: Sebebi covid değilse bu bence iyi bir şey. Covidin biteceği yok çünkü.


  • hesapta gosterilmesi gereken para vadesiz mevduat hesabinda olabilir mi ? ve bu parayi nasil gosterilmesi gerekiyor hesap cuzdani mi goturmeliyiz yoksa bankadan hesap hareketlerinin dokumunu mu goturmeliyiz. Birde giris cikis cok fazla ve yuksek miktarlarda ise sorun yaratir mi ? parayi 5-6 ay hesapta mi tutmak lazim (asiri mantiksiz o kadar parayi calistirmadan hesapta uyutmak ) yoksa mulakattan bir kac gun once yuklesek de olur mu? bu konuda hic bilgim yok link vs varsa atar misiniz

  • Yasaklı

    @serdar-ann Mülakattan önce koyarsan şüphelenirler, parayı birlerinden borç alıp, mülakat için hesabına koyduğunu zannedebilirler. O yüzden önceden para hesabında olmalı inandırıcı olsun diye.

    Daha detaylı cevabı forumun bilgili üyeleri verirler.

    Edit: Ben parayı bankaya koydum aylar öncesinden hiç ellemiyorum. Elime para geçtikçe üstüne ekliyorum ama hiç para çekmiyorum o para amerika da harcayacağım para diye dokunmuyorum, yokmuş gibi davranıyorum. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serdar-ann hesap cinsi önemli değil. birikiminizin sizin olması ve hesabınızda olması önemli. x aydan önce hesapta olması gibi bir durum yok resmiyette buna tamamen konsolosluk görevlisi karar verecek. bankadan hesap dökümlerinizi, bunu veren banka çalışanının imza sirküleri ile birlikte almanız gerek. ıslak imzalı olması şart. yüksek miktarda giriş / çıkış olayları da tamamen konsolosluk görevlisi taktiri dediğim gibi. geçmiş yılların mülakat deneyimlerini okuyun lütfen. bununla ilgili bir çok detay var..


  • @Orhan-Cabarov link verir misiniz oncelik TC vatandaslarina verilecegi duyurusu icin? ben ilk defa duyuyorum. bildigim kadariyla sadece Turkiyede gecerli oturma izni olanlar ve tc vatandaslarina hizmet vereceklerini acikladilar. oturma izni olanlar da kartini onlu arkali taratip email atmasi gerekiyor konsolosluga

  • Yasaklı

    @serdar-ann Geçen aylarda forumda yayınlanmıştı, bulursam koyarım ama dediğiniz gibi de olabilir, ben yanlış hatırlıyor olabilirim.

    Edit: Yazıyı buldum.

    COVID-19 küresel salgınına ilişkin sağlık ve güvenlik endişeleri sebebiyle, 4 Şubat 2021 tarihi itibari ile A.B.D Ankara Büyükelçiliği Türk vatandaşları ve Türkiye’de ikamet edenler için göçmen vize hizmetlerine öncelik vermeye başlamıştır. Türkiye’de resmi ikamet izni olan ‘Üçüncü Ülke Yurttaşlarının’ Türk ikamet izinlerinin önlü arkalı taranmış görüntüsü ile [email protected] e-posta göndermeleri gelecek adımları tartışabilmemiz açısından gereklidir. A.B.D. Ankara Büyükelçiliği gerçek bir insani ya da tıbbi acil durum söz konusu olmadan Türkiye’de resmi ikamet belgesi olmayan Üçüncü Ülke yurttaşlarına vize hizmeti sağlayamaz.


  • @Orhan-Cabarov iste ben onu pek mantikli bulmuyorum, neden kesin olmayan bir surec icin parami bekleteyim ? 10 aydir hesapta 15k usd tutup da sonunda mulakata bile cagirilmazsan yazik olur.


  • @Orhan-Cabarov tesekkur ederim ben de bunu okumustum.

  • Yasaklı

    @serdar-ann 10 ay önceye gerek yok ama tutupta tam mülakattan önce hesaba para yatırırsanız şüpheli olur.

    Ben parça parça yatırdım. Zaten harcamıyorum diye benim için fark eden bir şey olmadı. Yine de daha iyi bilenlere sorun ben duyduğumu yazdım.

  • ⭐⭐⭐

    @serdar-ann Orhan bey'in dediği şey şu, konsoloslukta göstereceğiniz birikimin kendi birikiminiz olduğuna konsolosu ikna etmeniz gerekiyor. Buradaki en kolay ikna edicilik de paranın uzun bir süre önce hesaba yatması söylenebilir.

    Konsolosluğun bu konudaki açıklaması şöyle:

    "Başvuranın güncel banka hesap bakiyesini, hesabın açılış tarihini, son oniki ay içerisinde para yatırma ve çekme miktarlarını ve yıl içerisindeki ortalamasını gösteren, bankanın kıdemli bir yetkilisi tarafından verilen beyan. (Yakın tarihlerde olağandışı fazla miktarda para yatırılmış ise bununla ilgili açıklama verilmelidir);"


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum