Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@akdeniz merhaba. mülakata hangi ülkede gireceksiniz?
    mülakata gireceğiniz ülkedeki konsolosluktan onay alıp daha sonra kcc ile sürecinizi devam ettirin lütfen. diğer türlü konsolosluk kabul etmezse tekrar değişiklik için firsatınız olmayabilir.

bu arada KCC'ye mülakatınız ile alakalı mail atın lütfen, evraklarınız onaylanmış olabilir. sizin durumunuzdaki arkadaşlara DS260'da değişiklik yapamazsınız şeklinde cevap verdiler çünkü.

• @gucarslan teşekkür ederim

• @akdeniz, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Herkese merhabalar,
    Mülakata Ankara’da girmeyi planlayarak ds260 formunu mülakat yeri Ankara olarak doldurduk.Dolayısıyla belgelerimizi de Kcc’ye Türkçe gönderdik.henüz onay almadık. Ancak şu anda başka bir ülkede mülakata gireceğiz. Bu aşamada ds260 formunda mülakat yerini değiştirmelimiyiz? Evrakları tekrar İngilizce ya da bulunduğumuz ülkenin diline çevirip göndermemize gerek var mı?Teşekkür ederiz.

Eger KCC dosyanizi yeni konsolosluga gondermeyi kabul ederse bu durumda bu konsoloslugun istedigi sekilde tum evraklarinizi bir daha gondermeniz gerekiyor. Eger dili Turkce olan belgeler varsa, bunlarin Ingilizce'ye cevrilmesi gerekiyor.

• 15 gun once evraklarımı guncellemistim pasaportumun suresi bitmişti yenisini eskisini sebebini vs acikollyark göndermiştik 11 gun once ettigim maile cevap gelmiş ama bu mail normal mi icime sulhe dostu çünkü onceden onay sorduğumda bu tarz hiç cevap almamistim.

"Thank you for your inquiry.

After sending documents to [email protected], you will receive an automatic reply to your email. If there are no attachments, the auto reply explains there are no documents attached to the email. If there are attachments, the auto reply explains we received your email and are currently processing your documents. Please allow time for processing of your documents. Documents are processed in numerical order, based on lottery rank number. Once KCC has processed your documents, we will let you know if anything is missing or if we have received everything needed.

In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.

For additional information, please refer to the following websites:"

• @mehmetalinalbantoglu Standart otomatik yanıt mesajı bu. Sizinle ilgili herhangi bir şey söylemiyor.

• @gucarslan hocam telegram grubu mu kapandı acaba? erişilemiyor diyor da

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gokayK zaten sadece talihliler içindi grup, sizin erişmemeniz normal :)

bir de uzun süredir aktif olmayan kullanıcıları çıkarttık gruptan.

• @gucarslan ben değil hocam, ablam talihliydi o erişemiyor, ben grupta değildim :slightly_smiling_face: kendisini tekrar alma şansınız var mı acaba, foruma üye değil süreci oradan takip ediyordu

• @knnrn dedim acaba evraklar mi gitmedi de o yüzden Boyle diyor onceden processed tarzı seyler derken artık dosya gönderildiğinde otomatik mesaj gelir gibi seyler diyince acaba evraklar gözükmüyor da tekrar mi göndermem lazım diye bi sorayım demistim. Teşekkür ederim

• @crazycells teşekkür ederim

• @dantés teşekkür ederim

• Yasaklı

Amerikan konsolosluklarına daha önce vize için görüşmeye gidenler bilir henüz covid 19 yokken bile mülakatta görüşme sırasında konsolosla temas etmeniz zaten mümkün değil ara da komple cam var yani fiziki temas zaten yok hastalık bulaşma riski de sıfır konsoloslukların covid 19 nedeniyle sınırlı hizmet veriyor olması sizce de saçma değil mi? Konsolosluk çalışanlarının zaten yıllardır korunuyor olduğunu ABD Dış İşleri Bakanlığına bildirmek mail yağmuruna tutmak gerekli bence. Vize görüşmelerine katılanlar da birer birer alınabilir görüşmeye o da bahane değil. Covid 19 çalışmamak ya da az çalışmak isteyen herkesin işine geliyor tüm mesele bundan ibaret. Telegram grubuna beni de alırmısınız

• @MUSTAFA2021USA merhaba. bahsettiğiniz gibi covid kesinlikle bahane olmamalı çünkü hali hazırda bir çok vize tipi için vize basıyor ankara konsolosluğu. bahsettiğiniz mail çalışmalarını ve sosyal medya üzerinden çalışmalarımızı aylardır sürdürüyoruz zaten. siz de desteklerinizi vermeyi unutmayın lütfen. telegram grubu için de özel mesajla bilgi verdim size.

https://twitter.com/sDiversityVisa

• @gucarslan Merhaba, acaba yoğunluktan dolayı mülakata çağırmıyor olabilirler mi ? Belki çok dosya yığılmıştır ve onları düzenliyorlardır veya diğer vize işlerini bitirip daha sonra mı green card vizelene bakacaklar? Diğer türlü mülakata çağırmamaları için bir sebep göremiyorum. Ama neden bir açımlama yapmıyorlar ona anlam veremedim, en azından bilgilendirme yapmaları gerekmez mi?

Bu arada yanlış görmediysem eğer Brezilya daki konsolosluk mülakat veriyor, şuan en çok covid orada var. Yani covidi bahane edeceklerini zannetmiyorum, umarım etmezler.

• @Orhan-Cabarov dünyadaki en yoğun konsolosluklardan biri diyebiliriz ankara için. ama bu hiçbir zaman DV vizesi basmaları için engel teşkil etmedi. bu yüzden sebebi resmi bir açıklama olmadan (ki olmaması normal) bilemeyeceğiz.

tek bildiğimiz covid olmadığı :)

• @gucarslan Bilgilendirme için teşekkür ederim. Geçen aylarda Ankara konsolosluğu bir yazı yayınlamıştı, mülakatlarda önceliği TC vatandaşlarına vereceğiz tarzında. Herhalde mülakat yapacaklar ki böyle bir yazı yayınladılar. Umarım bu ay içinde başlar. 🙏

Edit: Sebebi covid değilse bu bence iyi bir şey. Covidin biteceği yok çünkü.

• hesapta gosterilmesi gereken para vadesiz mevduat hesabinda olabilir mi ? ve bu parayi nasil gosterilmesi gerekiyor hesap cuzdani mi goturmeliyiz yoksa bankadan hesap hareketlerinin dokumunu mu goturmeliyiz. Birde giris cikis cok fazla ve yuksek miktarlarda ise sorun yaratir mi ? parayi 5-6 ay hesapta mi tutmak lazim (asiri mantiksiz o kadar parayi calistirmadan hesapta uyutmak ) yoksa mulakattan bir kac gun once yuklesek de olur mu? bu konuda hic bilgim yok link vs varsa atar misiniz

• @serdar-ann Mülakattan önce koyarsan şüphelenirler, parayı birlerinden borç alıp, mülakat için hesabına koyduğunu zannedebilirler. O yüzden önceden para hesabında olmalı inandırıcı olsun diye.

Daha detaylı cevabı forumun bilgili üyeleri verirler.

Edit: Ben parayı bankaya koydum aylar öncesinden hiç ellemiyorum. Elime para geçtikçe üstüne ekliyorum ama hiç para çekmiyorum o para amerika da harcayacağım para diye dokunmuyorum, yokmuş gibi davranıyorum. :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@serdar-ann hesap cinsi önemli değil. birikiminizin sizin olması ve hesabınızda olması önemli. x aydan önce hesapta olması gibi bir durum yok resmiyette buna tamamen konsolosluk görevlisi karar verecek. bankadan hesap dökümlerinizi, bunu veren banka çalışanının imza sirküleri ile birlikte almanız gerek. ıslak imzalı olması şart. yüksek miktarda giriş / çıkış olayları da tamamen konsolosluk görevlisi taktiri dediğim gibi. geçmiş yılların mülakat deneyimlerini okuyun lütfen. bununla ilgili bir çok detay var..

• @Orhan-Cabarov link verir misiniz oncelik TC vatandaslarina verilecegi duyurusu icin? ben ilk defa duyuyorum. bildigim kadariyla sadece Turkiyede gecerli oturma izni olanlar ve tc vatandaslarina hizmet vereceklerini acikladilar. oturma izni olanlar da kartini onlu arkali taratip email atmasi gerekiyor konsolosluga

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k