Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @gdogar Tebrikler, hem hayalinizin peşinden sonuna kadar gittiğiniz için hem de bu serüveni mutlu sonla bitirebildiğiniz için. 🙂

    Dilerim ki yeni hayatınız sizlere daha güzel anları ve mutlulukları beraberinde getirsin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gdogar gözünüz aydın, hayırlı olsun sizin ve aileniz için.
    temelli yerleştiğinizdeki hikayelerinizi de okumak dileğiyle 🙂

    darısı bizlerin de başına..

  • ⭐⭐⭐

    @gdogar tebrik ederim hayırlı olsun. Yeni hayatınızda ailenizle mutluluklar dilerim

  • ⭐⭐

    @gdogar Tebrikler ve bundan sonrası için de şansınızın devamını dilerim 🙂


  • @gdogar Tebrik ediyorum. Bundan sonraki hayatınızda başarılar. Herşey gönlünüzce olsun. Umarım en kıs zamanda bizlerde arkanızdan oralarda olabiliriz.


  • @gdogar Tebrikler and bol sanslar!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gdogar, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Merhabalar değerli forum üyeleri,

    Bizde eşim ve çocuğum 18 mart günü bitecek olan vizemizin son günlerine yaklaşırken 10 Mart günü Miami'den giriş yaptık. Öncesinde ankara da düzen lab. pcr testlerimizi olduk kişi başı 250 TL, daha sonra bavul ve hazırlanma süreçleri derken 12 saatlik uçuşun ardından Miami'ye ulaştık. Çok önemli bir nokta paylaşacağım, ABD ye ilk gidişinizde mutlaka uçağın en önlerinden koltuk satın alınız çünkü pasaport kontrolüne giderken önlerde ulaşmak için uçaktan önce inmelisiniz ve böylece pasaport ve sarı zarf süreçlerinde özellikle bizim gibi çocuklu ailelere çok zamankazandırıyor. İndikten yarım saat içinde pasaport kontrolümüz yapılmış oldu, polis sizinle bir odaya geliyor burda beklemenizi söylüyor daha sonra başka bir polis sizi çağırıp adresi değiştirip isteyip istemediğinizi soruyor daha sonra damgayı vurup tebrikler hoşgeldiniz diyorlar. Bavulların olduğu yerde bu beklemeden ötürü sizin bavullarınızı duvar diplerine koyabiliyorlar taşıyıp. Bizim için sorunsuz bir giriş oldu 14 Mart itibariyle TR'ye geri döndük, geçen sene bu zamanlar rüyamızda bile göremeyeceğimiz şeyleri yaşadık çok şükür, Ben Curtis davacısıydım o yüzden bu yüksek numarayla imkansız denilen şeyleri başardığım için yaşadığım için ayrıca çok çok mutluyum. Umarım hayalleri için vazgeçmeyen insanlara örnek olurum ve hayal eden, isteyen herkesin bu süreci yaşamasını dilerim. DV2020 olarak çok iyi ilişkiler edindiğimiz bu süreçte yola birlikte başladığımız ve hiçbir zaman desteğini esirgemeyen değerli insanlar--> İrem Hanım Taner Abi ve Veli abi'ye (Abiler Parantezinde) -->Hüseyin, Tolga ,Fatihcan, Yasin,Omaykan, Emre ve Jr. Efe'ye değerli dostlukları ve paylaşımları için ayrıca teşekkür ederim.

    Hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar.


  • hayatınızın yeni sürecinde tüm güzellikler sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gdogar Hayırlı olsun. Tatsızlıklar bununla kalsın . Güzel ve huzurlu bir yaşam sizi bekliyor.


  • Herkese merhaba,
    Ancak zaman bulup ilk girişimi yazabiliyorum.
    Yasağın kalkmasının ardından ABD'ye ilk seferde git -gel yapacağım için en kolay girişi nereden yapabilirim, karantina süreci vs gibi araştırmalarımdan sonra Miami'de karar kıldım ve 9 Mart 2021'e THY 15.20 uçağına biletimi aldım. Bir arkadaşım da greencard talihlisi olduğu için onlarda ailece Miami'den gireceklerdi ve aynı anda giderek hem daha eğlenceli bir süreç yaşadık hem de birbirimize destek olduk. Uçak ile alakalı fiyat vermek gerekirse tek kişi 9 Mart gidiş 14 Mart dönüş biletini 5.200 TL'ye aldım.

    Uçağa binmeden İstanbul Kadıköy Medicana Hastanesinde 1 gün önce covid testi yaptırdık, sonuçlar 4 saatte çıkıyor.
    Istanbul havalimanında oldukça fazla kontrol noktasından geçtik. Gözden'de en az 3 kere kontrol edildik ve sorunsuz uçağa alındık. Uçak yolculuğu ile en zorlayıcı kısım 12 buçuk saatlik uçuşu maske ile yapmak zorunda kalmaktı. THY'nin 1 Mart'tan itibaren yemek servisine yeniden başlaması ise gerçekten büyük kolaylık oldu.
    Uçak tamamen dolu olarak gittik, Avrupa bölgesinden uçuş yasağı olduğu için çok fazla aktarma olarak Türkiye'yi kullanan var ve bu da THY'nin uçuşlarına yansımış durumda.

    Miami'ye vardıktan sonra Pasaport kontrolü hızlı ilerledi, tam her şey bitti diye sevinecekken bizi meşhur arka taraftaki o odaya aldılar ve akşam 8 de indiğimiz Miami havalimanından gece 11 buçukta işlemlerimiz bitmiş olarak çıktık. Gümrük kontrolü inanılmaz uzun sürdü be bizle alakalı bir durum değildi. Miami'den çok fazla girmek isteyen olduğu için bir yığılma söz konusuydu ve sıra gelene kadar 3 saat beklemek durumunda kaldık. Sıra gelince de görevli sarı zarfı açtı, kontrol etti, kart teslimatı için verdiğim adresi 3 kere teyit ettirdi ve en son o adreste yaşayan kişinin telefon numarasını istedi sistemden doğru mu diye eşleştirdi ( ki bu çok güzel bir uygulama bence, yanlış kişiye gitmesini engelliyor) ve sonunda WELCOME TO USA dedi ve mutlu son ile havalimanından ayrıldık. Evrak işi toplasanız 5 dakika sürmedi ancak sıra beklerken 3 saat ömrümüzden ömür gitti diyebilirim. Bavullara, yanımızdaki paraya vs hiçbir kontrol yapmadılar. Miami'den giriş yapacaklar bu konuda hazırlıklı olsun, hem çok kalabalık hem de görevliler çok yavaş hareket ediyor:)

    Miami havalimanında araç kiralama ofisleri 12 de kapanıyordu ve biz koşa koşa daha önceden rezerve ettirdiğimiz aracımızı alabildik. Bu konuda hiç taviz vermiyorlar, biraz daha geç çıksaydık arabayı alamayacaktık. Miami'de ilk etap giriş çıkış yapacaklar için bir önemli konu da kalacak yer çünkü diğer eyaletlere göre yazlık bir yer olduğu için oteller daha pahalı. Benim kaldığım yer Downtown Birckell'de, ALOFT MIAMI BRICKELL. Gayet yeterli, odalar büyük, çay-kahve vs oda ikramları mecvut, isterseniz kahvaltı da alabiliyorsunuz ve en önemlisi konumu iyi bir otel. Arkadaşlarım ise HAMPTON INN MIAMI BRICKELL'de kaldılar. Orası da aynı şekilde tavsiye edebileceğimiz bir yer.

    14 Mart'ta geri dönüş uçağı olduğu için bir yandan da PCR testi yaptırabileceğimiz yerleri araştırmaya başladık. ABD'de test sonuçları Türkiye gibi hemen çıkmıyor. Ücretsiz yapan bir çok yer var, bunlara https://floridahealthcovid19.gov/ ve www.curative.com adreslerinden bakabilirsiniz. Başka bir arkadaşımızın sonucu 40 saatte gelmeyince biz riske atmadan kişi başı 75 dolar ücret ile BIO COLLECTION MIAMI 'de (https://www.biocollections.com/ )test yaptırdık ve sonuçlar 12 saatte çıktı.

    Dönüş uçağı ise yine tamamen doluydu ama sorunsuz geldik. Dönüş 10 buçuk saat sürdü. Uçağa binerken negatif test sonucumuzu gösterdik ama Türkiye'ye girişte ikinci bir kontrol olmadı ve sorunsuz bir şekilde maceramızı tamamladık.

    Benim Kart teslimatı için verdiğim adres NEW YORK idi. 14'Ünde Türkiye'ye döndükten sonra artık SSN ve GC için takip sistemi bulmaya sıra gelmişti. GC'yi ödeme USCIS sayfasından takip edebiliyoruz şu anda henüz basıma girmedi ödeme alındı kısmında bekliyor.
    SSN için ise bir takip sistemi yok maalesef ancak USPS INFORMED DELIVERY' e uye olursanız adresinize gelecek her postayı önceden size mail olarak bildiriyorlar. Bende arkadaşımın adresi ile kayıt oldum ve artık bütün postaları görebiliyorum.

    14'Ünde Türkiye'ye dönüş yaptım ve SSN 16 Mart'ta arkadaşımın NEW YORK'daki adresine teslim edildi. Sırada bir tek GC kaldı umarım o da kısa sürede gelir ve ikinci girişimde artık tamamen yerleşik hayata geçeceğim. Şimdi yavaştan iş arama ve mülakat aşamalarına geçtim.

    Umarım herkesin süreci sorunsuz ilerler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pelind gözleriniz aydın, sorunsuz giriş yapmanıza çok sevindim.
    sonrası için de bol şans dilerim, umarım daimi yerleşiminizi de tamamlayıp yeni hayatınıza abd'de başlarsınız en kısa sürede.

    darısı bizlerin de başına inşallah 🙂


  • @gucarslan Çok teşekkürler, umarım 2021 kazananları bizlerden daha kolay bir süreç yaşarlar. Malum hepimizin başına gelmeyen kalmadı. Ancak bizler girişi tamamladık diye sürecin peşini bırakmış değiliz hem DV2020'den vize bekleyen hem de DV2021 kazananları için sosyal mecralarda, telegramda aktif olmaya, sizleri takip etmeye devam ediyoruz.
    Umarım en kısa sürece Ankara çalışmaya başlar da sizlerin güzel haberleri alırız.

    #SaveDiversityVisa

  • ⭐⭐⭐

    Tebrikler @pelind, sorunsuzca giriş yaparak yeni hayatınıza ilk adımı atmışsınız. İnşallah yeni hayatınız bolca mutluluk ile dolu olur. 🙂


  • @Sono Çok teşekkürler, darısı sizlerin başına inşallah.🤞 🙏 😌


  • @pelind Tebrikler! Gözünüz aydın, yeni hayatınızda başarılar 🙂
    Darısı diğer talihli arkadaşlara inşallah 🙂


  • @pelind Hayırlı olsun 🙂 Yeni hayatınızda başarılar 🙂


  • @pelind hayırlı olsun, yeni hayatınızda bol şans.

  • ⭐⭐

    @pelind Tebrikler, mutluluğunuz daim olsun 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pelind, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @gucarslan Çok teşekkürler, umarım 2021 kazananları bizlerden daha kolay bir süreç yaşarlar. Malum hepimizin başına gelmeyen kalmadı. Ancak bizler girişi tamamladık diye sürecin peşini bırakmış değiliz hem DV2020'den vize bekleyen hem de DV2021 kazananları için sosyal mecralarda, telegramda aktif olmaya, sizleri takip etmeye devam ediyoruz.
    Umarım en kısa sürece Ankara çalışmaya başlar da sizlerin güzel haberleri alırız.

    #SaveDiversityVisa

    bu desteklerinizi hiçbir zaman unutmayacağız. minnettarız..
    umarım hem DV2020 hem de DV2021'den kimse geride kalmayacak.

    tekrardan teşekkürler 🤛

  • ⭐⭐⭐

    @pelind çok güzel bir anlatım soluksuz okudum teşekkürler 🙂
    Tebrik ederim hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.
    Bir sonraki Amerika yolculuğunuz içinde şimdiden bol şanş dilerim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum