Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• Bilgilendirme için teşekkürler. Sabırla bekliyoruz ama süreç malesef çok stresli olmaya başladı. Randevu vermeleri ne kadar sürer acaba belirsizlikler aile hayatımızı çok etkiledi.

@crazycells

• @Ali-Veli-Ahmet, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Bilgilendirme için teşekkürler. Sabırla bekliyoruz ama süreç malesef çok stresli olmaya başladı. Randevu vermeleri ne kadar sürer acaba belirsizlikler aile hayatımızı çok etkiledi.

@crazycells

Maalesef onu bilemiyorum, sadece beklememiz gerekiyor. Normalde birkac aylik sure icinde veriliyordu, ama pandemiden dolayi biraz gecikme olabilir.

• @Ali-Veli-Ahmet Merhabalar siz eş durumundan mı başvuru yapmıştınız? evetse ne zaman başvuru yaptınız ne kadar sürdü bu mailin gelmesi? Teşekkürler.

• @Ali-Veli-Ahmet Merhaba, sürecinizi imzanıza taşır mısınız, merak ettim F2A sürecinde nisiniz? DQ ne zaman almıştınız?

Not: aynı e-mail i ben de aldım NVC den, DQ alıp 60 günü dolduğu halde randevu verilmemiş her case e otomatik gidiyormuş.

• @hope34 Sorularınız cevabına benim imzamdaki süreçten ulaşabilirsiniz. 20 ay sürdü benim bu mail i almam :) NVC aşaması tamamlanmış, DQ den 60 gün geçmiş ve hala randevu bekleyen her case e otomatik giden bir mail. yani bir sonuca varılabilecek veya bir çıkarımda bulunabileceğimiz bir bilgilendirme değil.

• Merhaba evet eş durumundan aralık ayında aldık DQ 2 ayı çoktan geçti. 8 martta bu maili aldık. Hala bekliyoruz çok stresli bir bekleme çünkü belirsizlikler var.

@hulyaek

• @hulyaek siz F2A formu doldurdunuz biz I 130 form. Ve sürecimizi Tr'de başlattık çünkü buradayım hala tam anlamıyla yerleşmek için Temmuzda gidiş planı yapıyorum. 1 y ıl dolmadan. Eş durumu ile ilgili o tarihe kadar bir aşamaya gelebilir miyiz diye düşündüm ama herkesin başvuru şekli, değerlendirmesi farklı oluyor sanırım. 6 ayda süreci tamamlayanda var 20 ayda tamamlayanda.

• @hope34 selam, hayır sürecimiz aynı, biz de I130 form ile başladık. Amerika dışından başvuran Green Cardlı eşi :)

Sizin henüz I130 formunuz onaylanmadı anladığım kadarıyla?
    bu aralar 13-14 aydan önce onaylanan I130 formu pek olmadı (Amerikan vatandaşının eşleri ve 21 yaş altı çocukları haricindeki case lerde) birikmeler çok fazla

• @Ali-Veli-Ahmet Siz benden 1 ay öncesiniz demek ki, randevu alınca yazarsanız ben de kendi tarihimi tahmin edebilirim :)
    Umarım en kısa zamanda sonuçlanacaktır herşey, çok iyi anlıyorum sizi, uzun zaman oldu ve son 1 sene de gidip gelme de olamadı, ailevi sorunları da çok iyi anlıyorum. belirsizlikler, hastalıklar, özlem hepsi ayrı. Sabır diliyorum.

• Teşekkür ederim randevu tarihi alınca yazacağım. Sizin içinde hayırlısı olur umarım.

@hulyaek

• @Ali-Veli-Ahmet

Umarim bir an once vizenizi alip dolar yukselmeden ucaginiza binersiniz. Aslinda canlari istese avrupadaki gibi postayla alip postayla geri donseler vakit kaybi minimum olur ama vardir bir bildikleri.

Benim sizlerden fark abd vatandasi statusune peder bey gectigi icin f2a dan F11 oldum. Dolayisiyla asagi yukari sizden 7 ay sonra cagirilirim 😂.

• @hulyaek Onaylandı bilgisi gelmedi sadece başvuru yaptıktan 2 hafta sonra USCIS'ten durum kontrol Receipt Number ile durumu takip edebilirsiniz bilgisi geldi. aktif olarak inceleniyor bir sorun yok gözüküyor. bir sorun olduğunda ilave bilgi istenecektir diyor. Bu aşamadan sonrası çok mu yavaş gider diyorsunuz? bizim biraz farklı durumumuz var ve bunları beyan ettim. umarım onun etkisiyle kısa sürer.

• @hope34 Merhaba, PD niz ve farklı durumlarınızı ve bunları nasıl justify ettiğinizi bilmiyorum ama normal şartlarda süreç; ( bu konunun ilk postunda daha detaylı bilgiler mevcut )

1- USCIS başvurusu - 2 hafta sonra yaklaşık alındı bildirimi ( NOA1)
    2- Servis merkezine göre yaklaşık 1 sene sonra başvuru onayı - hangi servis center da olduğuna göre dosyanızın tahmini sürelere siz de bakabilirsiniz. ( NOA2)
    3- onaylanan başvurunun NVC ye geçmesi
    4- NVC süreci - 4-5 ay gibi.
    5- konsolosluk randevusu - şu an bir çoğumuzun tıkandığı yer burası, çünkü uzun süredir konsolosluk randevu vermiyor.

Covid sebebiyle son 1 senede yaşanan birikmeleri de düşünürseniz, 2 yıldan önce bitmesini beklemek büyük iyimserlik oluyor.

• Herkese Merhaba,

Mayis 1de online i-130 doldurdum ve ayni tarihte NOA1 aldim. Gerisi hala bir muamma. NOA1 in altinda da california service center yaziyor. Umarim generic bir yazidir ve NOA2 den sonra farkli bir service center a yonlendirilir. Georgia eyaletinde yasiyorum umarim Texas service center a verilir dosyamiz. Islem hizi olarak arada neredeyse 1 yil fark var.

• @Mehhr-bod-Khoshvaght, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Herkese Merhaba,

Mayis 1de online i-130 doldurdum ve ayni tarihte NOA1 aldim. Gerisi hala bir muamma. NOA1 in altinda da california service center yaziyor. Umarim generic bir yazidir ve NOA2 den sonra farkli bir service center a yonlendirilir. Georgia eyaletinde yasiyorum umarim Texas service center a verilir dosyamiz. Islem hizi olarak arada neredeyse 1 yil fark var.

USCIS sureclerinde gecikmeler var, dolayisiyla sizin dosyanizda bir problem oldugunu dusunmuyorum. Sadece sabirla beklemeniz gerekiyor maalesef.

• Arkadaşlar F2A Nvc süreci ve konsolosluk mülakat süresi maksimum kaç ay sürer

• Bu ileti silindi!

• @horoz merhaba yanlış okumuşum sorunuzu süreçle ilgili iletimi sildim o sebeple kusura bakmayın lütfen nvc ve mülakat normal şartlarda 4 ayda biter demişti bize avukatımız detaylı sordum çünkü tek tek süreçleri ama malesef pandemi mülakatları çok yavaşlattı randevu bekleyip bir türlü alamayan başvurular var.

• İşi californiaya gidenlerin bekleme süresi daha da artmış(

• Cidden sıkmaya başladı bu bekleyiş. Ağustos 2020'den beri DQ case'imiz kardeşimle birlikte ve F2A kategorisinde olduğumuz için vize current durumda. I-130'u Mart 2017 dolduran biri olarak başımıza gelebilecek bütün sorunlar geldi ve gecikmeler oldu. NVC süreci bizden çok sonra tamamlanmış amerikan vatandaşlarının eşlerine ve çocuklarına randevu verildiğini duydum ki bunların yanında bi de loto kazananları var randevu isteyen ki öncelik tamamen bizim olmalı.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    908 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k