F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@fetihy çok teşekkür ederim
-
@redur47 Tebrikler, yeni hayatınızda mutluluklar dilerim :)
Darısı tüm vize hayali kuran ve hayallerinin peşinden koşan forum ahalisinin başına inşallah. :)
-
@Sono Çok teşekkür ederim darısı başınıza inşAllah
-
@redur47, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
3 yıl 2 aylık sürecimin sonunda bugün vizem onaylanmış şekilde pasaportum gönderildi. Daha önce Abd'de 2 kere work and travel yaptım. 2. seferde change of status basvurusu yaptım , bu sırada 1-2 ay çalıştım ve yaklaşık 7-8 aylık süre sonunda başvuruma halen cevap alamayınca ülkeden çıkış yaptım. Ülkeden çıkış yapmadan önce Trump vize ihlal durumları ile ilgili yeni bir genelde yayınladı ve onun genelgesi yürürlüğe girmeden ülkeden çıkış yaptım ancak 2020 Mart ayında F2A vizesi için mülakata gittiğimde konsolosluk yetkilisi vize statümü ihlal ettiğim için 3 yıllık banımın olduğunu belirtti ve waiver yapmam gerektiğini belirtti. Aslında herhangi bir ban durumum yoktu çünkü zaten yasal süreci takip ederek Trump'ın çıkarttığı genelge yürürlüğe girmeden çıkış yapmıştım ülkeden. Mülakattan sonra Waiver ile ilgili birden fazla avukat ile görüştüm ancak çoğunluğu çok yüksek paralar istiyorlardı ve banımın gerçekten olup olmadığını hiç sorgulamıyorlardı bile. Taaki bu alanda gerçekten deneyimli bir avukat bulana kadar , kendisi benim banımın olmadığını söyledi ve bu yönde dilekçe yazdı konsolosluğa gönderdi ancak koronavirüsten dolayı konsolosluk kapalı olduğu için cevap alamadık . Defalarca gönderdik ancak cevap vermediler. Bende Eşimin olduğu eyaletteki Senatör ofisi ile iletişime geçtim ve kendileri gerçekten çok yardımcı oldular benim adıma dilekçeyi gönderdiler ve 1 ay içerisinde konsolosluk dosyamdan ban statüsünü kaldırdı. Başkan Biden'de yasakları kaldırınca konsolosluk ile iletişime geçtim ve benden pasaport sağlık raporu ve ds260 formunu güncellememi istediler. Geçen hafta göndermiş olduğum pasaportum şuanda onaylı bir şekilde gelmektedir. Umarım vizesi için bekleyen herkes en kısa süre içerisinde vizesini alabilir
Gozunuz aydin :) bundan sonraki sureclerde bol sanslar.
-
@crazycells Çok teşekkür ederim başınızı az ağrıtmadım sizinde 🙂
-
@redur47 Merhabalar F2A kısmındaki mesajlarınız üzerine yazıyorum. Ben ve kardeşim de F2A kategorisindeyiz ve 2017'den beri bu sürecin içindeyiz. Acaba konsoloslukla nasıl iletişim kurdunuz ? Ben sitesinde yer alan numaraları aramaya çalıştım ama konuşabileceğim bir insan evladıyla bağlantı kuramadım, sürekli telesekreter bilgilendirmesi yapıp suratıma kapattılar.
-
Merhaba böyle bir mail aldım. Ne anlama geliyor. Yardımcı olur musunuz ?
Dear Sir/Madam,
This notice is to inform you that your case for an immigrant visa is documentarily complete at the National Visa Center (NVC) and has been for at least 60 days. NVC has received all of the fees, forms and documents required prior to attending an immigrant visa interview. Your petition is awaiting an interview appointment. At this time, no further action is required. We appreciate your patience.
Your case will remain at NVC until an appointment is scheduled, at which time we will send it to the appropriate U.S. Embassy or Consulate General. We will notify the applicant, petitioner, and attorney (if applicable) when an appointment is scheduled.
The U.S. Embassy or Consulate tells NVC which dates they are holding interviews. NVC fills these appointments on a first-in, first-out basis and is unable to predict when an interview will be scheduled.
Visa interviews at many U.S. Embassies and Consulates have been delayed as a result of the global COVID-19 outbreak. For the most up-to-date information about the U.S. Embassy or Consulate's operating status, please visit their website at https://www.usembassy.gov.
The next communication you receive from NVC will be either a notice that your appointment is scheduled, or if an appointment is not scheduled within the next 120 days, we will send a notice confirming that your case is still in line for an interview.
Important: The applicant should not make any permanent financial commitments until they have received their immigrant visa. This includes activities such as:
Selling a house, car or property,
Resigning from a job, or;
Making other travel arrangements.
Thank you for your continued patience. -
@Ali-Veli-Ahmet, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Merhaba böyle bir mail aldım. Ne anlama geliyor. Yardımcı olur musunuz ?
Dear Sir/Madam,
This notice is to inform you that your case for an immigrant visa is documentarily complete at the National Visa Center (NVC) and has been for at least 60 days. NVC has received all of the fees, forms and documents required prior to attending an immigrant visa interview. Your petition is awaiting an interview appointment. At this time, no further action is required. We appreciate your patience.
Your case will remain at NVC until an appointment is scheduled, at which time we will send it to the appropriate U.S. Embassy or Consulate General. We will notify the applicant, petitioner, and attorney (if applicable) when an appointment is scheduled.
The U.S. Embassy or Consulate tells NVC which dates they are holding interviews. NVC fills these appointments on a first-in, first-out basis and is unable to predict when an interview will be scheduled.
Visa interviews at many U.S. Embassies and Consulates have been delayed as a result of the global COVID-19 outbreak. For the most up-to-date information about the U.S. Embassy or Consulate's operating status, please visit their website at https://www.usembassy.gov.
The next communication you receive from NVC will be either a notice that your appointment is scheduled, or if an appointment is not scheduled within the next 120 days, we will send a notice confirming that your case is still in line for an interview.
Important: The applicant should not make any permanent financial commitments until they have received their immigrant visa. This includes activities such as:
Selling a house, car or property,
Resigning from a job, or;
Making other travel arrangements.
Thank you for your continued patience.NVC'deki butun islemler bitmis, konsolosluk size mulakat verebildigi an size haber verecekler. Yapmaniz gereken tek sey sabirla beklemek maalesef.
-
@hasretk51 Merhaba, https://tr.usembassy.gov/visas/contact-immigrant-visa-section/ buradan mesaj atabilirsiniz, geri dönüş sağlayacaklardır
-
Bilgilendirme için teşekkürler. Sabırla bekliyoruz ama süreç malesef çok stresli olmaya başladı. Randevu vermeleri ne kadar sürer acaba belirsizlikler aile hayatımızı çok etkiledi.
-
@Ali-Veli-Ahmet, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
Bilgilendirme için teşekkürler. Sabırla bekliyoruz ama süreç malesef çok stresli olmaya başladı. Randevu vermeleri ne kadar sürer acaba belirsizlikler aile hayatımızı çok etkiledi.
Maalesef onu bilemiyorum, sadece beklememiz gerekiyor. Normalde birkac aylik sure icinde veriliyordu, ama pandemiden dolayi biraz gecikme olabilir.
-
@Ali-Veli-Ahmet Merhabalar siz eş durumundan mı başvuru yapmıştınız? evetse ne zaman başvuru yaptınız ne kadar sürdü bu mailin gelmesi? Teşekkürler.
-
@Ali-Veli-Ahmet Merhaba, sürecinizi imzanıza taşır mısınız, merak ettim F2A sürecinde nisiniz? DQ ne zaman almıştınız?
Not: aynı e-mail i ben de aldım NVC den, DQ alıp 60 günü dolduğu halde randevu verilmemiş her case e otomatik gidiyormuş.
-
@hope34 Sorularınız cevabına benim imzamdaki süreçten ulaşabilirsiniz. 20 ay sürdü benim bu mail i almam :) NVC aşaması tamamlanmış, DQ den 60 gün geçmiş ve hala randevu bekleyen her case e otomatik giden bir mail. yani bir sonuca varılabilecek veya bir çıkarımda bulunabileceğimiz bir bilgilendirme değil.
-
Merhaba evet eş durumundan aralık ayında aldık DQ 2 ayı çoktan geçti. 8 martta bu maili aldık. Hala bekliyoruz çok stresli bir bekleme çünkü belirsizlikler var.
-
@hulyaek siz F2A formu doldurdunuz biz I 130 form. Ve sürecimizi Tr'de başlattık çünkü buradayım hala tam anlamıyla yerleşmek için Temmuzda gidiş planı yapıyorum. 1 y ıl dolmadan. Eş durumu ile ilgili o tarihe kadar bir aşamaya gelebilir miyiz diye düşündüm ama herkesin başvuru şekli, değerlendirmesi farklı oluyor sanırım. 6 ayda süreci tamamlayanda var 20 ayda tamamlayanda.
-
@hope34 selam, hayır sürecimiz aynı, biz de I130 form ile başladık. Amerika dışından başvuran Green Cardlı eşi :)
Sizin henüz I130 formunuz onaylanmadı anladığım kadarıyla?
bu aralar 13-14 aydan önce onaylanan I130 formu pek olmadı (Amerikan vatandaşının eşleri ve 21 yaş altı çocukları haricindeki case lerde) birikmeler çok fazla -
@Ali-Veli-Ahmet Siz benden 1 ay öncesiniz demek ki, randevu alınca yazarsanız ben de kendi tarihimi tahmin edebilirim :)
Umarım en kısa zamanda sonuçlanacaktır herşey, çok iyi anlıyorum sizi, uzun zaman oldu ve son 1 sene de gidip gelme de olamadı, ailevi sorunları da çok iyi anlıyorum. belirsizlikler, hastalıklar, özlem hepsi ayrı. Sabır diliyorum. -
Teşekkür ederim randevu tarihi alınca yazacağım. Sizin içinde hayırlısı olur umarım.
-
Umarim bir an once vizenizi alip dolar yukselmeden ucaginiza binersiniz. Aslinda canlari istese avrupadaki gibi postayla alip postayla geri donseler vakit kaybi minimum olur ama vardir bir bildikleri.
Benim sizlerden fark abd vatandasi statusune peder bey gectigi icin f2a dan F11 oldum. Dolayisiyla asagi yukari sizden 7 ay sonra cagirilirim 😂.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum