Gelir vergisi / beyani
-
@esmadeniz örnek vermek gerekirse $12.000 işsizlik ödeneği aldınız diyelim bunun $10.200 ü düşülerek geri kalan tutar olan $1800 üzerinden vergiye tabi tutulacaksınız.
-
$10,200'e kadarki kisi basi issizlik maasi miktari vergiden muaf. Yani Sayin @Rookie de belirtmis, muaf olandan sonrasini gelir olarak girmeniz gerekiyor.
Ornegin, toplamda 2020 yilinda $15,000 issizlik maasi aldiysaniz, $4,800 olarak girmelisiniz.
-
@MySea tekrar sordugum icin lutfen kusuruma bakmayin☺️ Nereye yazacagimi anlayamadim cunku elimdeki formda ne yaziyorsa bosluklari ona gore doldurmustum. Degistirince borclu iken alacakli oluyorum. Toplam unemployment odemesindeki tutardan $10200 cikarttiktan sonra yazmam gereken asagidaki sekilde mi?
Ornegin;
1099-G formunda yazan
Box.1 unemployment compensation:15000$Tax return da doldururken
Box.1 unemployment compensation: 4800’mi yazmaliyim. -
@MySea hocam bu kesinti yapilmayanlar icinde gecerli mi? Kafam karisti benim muhasebeci oyle bir durum yok sen odenegi vergi kesintisiz almissin demisti bana
-
@esmadeniz 1099-G deki box 1 da yazan miktar sizin toplam aldiginiz issizlik maasi. Bunu schedule 1 da line 7 de oldugu gibi yazacaksiniz. Line 8 de ise muaf olan miktari eksi ile gireceksiniz.
Diyelim ki 1099-G box 1 daki miktar $15000.
Schedule 1 da
Line 7 : $15000
Line 8 : -$10200 -
@aliarmgn Kesintisiz veya kesintili derken?
-
@MySea, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
@aliarmgn Kesintisiz veya kesintili derken?
Issizlik odenegi alirken vergi kesintisi yapilsin yada yapilmasin diye secenek vardi. Sabirim @aliarmgn yaptirmadi.
-
@MySea istege gore issizlik maasini vergisi dusulmus veya dusulmermis sekilde alabiliyordun,basvururken secenek sunuyorlardi.Ben de vergisi dusulmemis sekilde almayi tercih etmistim.
-
@aliarmgn Anladim ama bildigim kadariyla her turlu 1099-G yazan bilgileri schedule 1 da gireceksiniz.
Daha once hic issizlik maasi almadigim icin malesef cok fazla detaylarini bilemiyorum. Bu yilki tek fark $10200 lik muaf olan miktar.
-
@MySea form'da line 7 ve 8 secenegi doldurmak icin cikmiyor. bulamadim acikcasi.
-
@MySea Anladim,cevap icin tesekkurler.Yarin olmadi tekrar bi sorarim muhasebeciye.Odeyeyim de kurtulayim.Kendisi zaten fazla odemis olursan seneye alirsin fazla odedigin miktari dedi.Simdiye kadar aldim da verdim de :)
-
@MySea acikcasi $10,200 muafiyetlik durumunu nasil beyan edecegimi anlayamadim.
turbotax ile doldurunca:
box:1 box:4 box10a: box10b: box11 bilgileini istiyorcredit karma ile doldurunca
box:1 box:4 box:5 box:7 (agriculture payments yaziyor ) box:10a box10b box11 bilgileri doldurma kisimlari var. -
Ben de bir soru sorayim, kari-koca birlikte vergi bildiriminde bulunuyoruz. Issizlik maasini sadece ben aldim. Bu durumda hale 10200$ mu muaf yoksa 20400$ mi? Bu arada ben de vergisi pesinen kesilsin secenegini secip maasi almistim. Onu nasil bildirecegimi yazmiyor formlarda.
-
@DonTurcos merhaba, ben de ilk defa giriş yapacağım. Hata yapmak istemiyoru. TR’den gelir beyanım olacak, Sistemdeki support kişilerinden destek alınız mı? Teşekkürler şimdiden
-
@caglaror Issizlik maasini sadece siz aldiysaniz, sadece $10200 muaf olacak.
-
@esmadeniz Malesef bu kadar detayini yani hangi tax platformdan nasil girmeniz gerektigini bilmiyorum.
IRS'in en son yaptigi aciklama asagida:
-
Birde burada aciklanmis:
https://www.cnbc.com/2021/03/16/heres-how-the-10200-unemployment-tax-break-works.html
-
@MySea yardiminiz icin tesekkur ederim.
-
@MySea hocam bir sorum daha olacak. Bahsedilen bu linkte ki 1040 formu nedir? Bunu nasil temin edebilirim?
-
@esmadeniz Form 1040 aslinda yillik geliriniz icin tax return yaptiginiz form. Online sitelerde tum bilgileri girdikten sonra print ettiginizde bu formu elde edersiniz.
Manual olarak da doldurulabilir. Ama cok kapsamli ve karisik bir form oldugu icin, muhasebeciler bile online tax websitelerini veya programlari kullaniyorlar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum