Amerika'da Kullandığınız İnternet Servisleri
-
@MySea Verizon Fios da cok harika.
-
Konuda gördüğüm hızlar cidden gözlerimi büyütüyor :) Elbette bölgeden bölgeye değişiyordur ama Fiber olmadığı durumda internet hızları ne seviyedir ortalama? Türkiye'deki gibi 8-16 mbps download ve 1 mbps upload gibi değer ile sınırlı mı yoksa klasik hat ile daha yüksek hızlar almak mümkün olabiliyor mu? Tecrübesi olan var mı konu ile alakalı?
-
@ErayG
Bulundugum bolgede fiber harici genellikle kablo net sunuluyor ve hiz yaklasik 200-400 Mbps arasi veriliyor. En yaygin olani kablo net. Iki secenegin olmadigi bazi durumlarda ise DSL secenegi mevcut, o ise 50-60Mbps civari oluyor. (iki secenegide kullandim; Spectrum kablo net 200Mbps+ civari, VDSL ise 60-80Mbps civariydi) Genellikle sinirsiz / kotasiz oluyor.Bildiginiz gibi ABD yuzolcumu olarak cok buyuk bir ulke ve yerlesim oldukca daginik. Dag basinda, merkeze cok uzakta bolca evler ve yasam mevcut. Bu tarz noktalarda internet erisimi icin genellikle uydu interneti kullaniliyor. Oldukca pahali ve cok dusuk ($150 karsiligi 8-16Mbps arasi ve limitli) internet hizlari saglaniyor bahsi gecen uydu internet saglayicilari tarafindan.
Fakat, yakin zamanda Elon Musk'in sahane projesi olan uydu internet firmasi Starlink (starlink.com) devreye girecek ki beta testleri suan yapilmakta; son duyumlara gore yaklasik $100 karsiliginda fiber internete yakin bir ping degeri ile 100 Mbps civari hiz alinacak. Bu sistem ile, ABD'nin tum kirsal alanlarinda da yuksek kalite internet saglanacak gibi duruyor...
-
@FreeWoRLD

gorseldeki planlardan hangisini tavsiye edersiniz. Okul yayinlari icin internet ihtiyaci ve netflix ve amazon prime icin kullanilacak. Hangisini secsem karar veremedim :) -
@FreeWoRLD Bilgilendirme için teşekkürler hocam
-
@cnpist
Eğer tek internet sağlayıcı ve sunduğu seçenekler sadece bunlar ise; ben $39.99 olanı seçerdim sanırım - 1 yıllık taahhüt ile. Netflix Ultra için 25Mbps yeterli oluyor, YouTube için ise 15 Mbit civarı. Eğer 2 kişiden fazla aynı anda Ultra HD video izlenmesi olması planlanıyorsa, o halde 150Mbps olanı seçmek daha mantıklı olabilir.Fakat, adreste başka internet sağlayıcı olup olmadığına bakılmasında fayda olabilir zira bu seçenekler sağladıkları hizmete göre biraz pahalı.
Şu arama websitesi örnek olarak;
-
@FreeWoRLD tesekkur ederim. ayni bolgede baska servis saglayicilar var, sizin linke gore toplam 6 adet . Evi kiralayacagim firmanin elemani cox kullaniyormus, onu onerdi. ben de 59 yada 39 dolar olan arasinda kalmistim, sizin bilgiler aydinlatici oldu. tekrar tesekkur ederim.
-
@cnpist rica ederim, kolay gelsin
-
https://www.mynet.com/spacex-60-starlink-uydusunu-daha-yorungeye-gonderdi-110106755239
Bu haberden sonra bakalım fiyatlar ne olacak -
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
68
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum