Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Öncelikle merhaba. Forumda olmadığından (Çok muhtemel bulamadığımdan) ABD'de kullanmakta olduğunuz internet servislerini (Ev interneti) merak ediyorum. Download ve Upload hızları ve ödediğiniz tutar ile birlikte belirtirseniz sevinirim😁

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmetty, içinde söyledi: Amerika'da Kullandığınız İnternet Servisleri

    Öncelikle merhaba. Forumda olmadığından (Çok muhtemel bulamadığımdan) ABD'de kullanmakta olduğunuz internet servislerini (Ev interneti) merak ediyorum. Download ve Upload hızları ve ödediğiniz tutar ile birlikte belirtirseniz sevinirim😁

    ABD cok buyuk bir ulke oldugundan genelde tasindiktan sonra o bolgeye hizmet veren internet servislerini kendiniz bulmaniz gerekiyor. Her sirket her yere hizmet vermiyor ve maalesef bolgeden bolgeye liste cok degisiyor. Su gibi sitelerden tasinmak istediginiz zip code'u girerek o bolgeye hizmet veren sirketleri gorebilirsiniz:

    https://www.inmyarea.com/internet/

    Genelde buyuk sehirlerde 5-10 farkli sirket bulmaniz mumkun oluyor, boyle bir durumda hizlari ve fiyatlari kiyaslayabiliyorsunuz; ama eger sehirden cok uzaksaniz 1 veya 2 tane sirket olmasi bile mumkun, boyle durumlarda ise zaten secenekleriniz cok kisitli.

    Bazen tasindiginiz komplex veya binanin zaten anlasmali oldugu bir internet saglayicisi oluyor, yani siz baskasini secemiyorsunuz; boyle bir durumda sizin tek yapmaniz gereken interneti baglatmak icin gerekli sirketi aramak.

    Bu arada duyurusunu surada yapmistim, telefon/internet/tv gibi konulari konusmak amaciyla yeni bir alt-kategori olusturuyoruz ilk guncellemede, cunku su anki sekilde bu konulari ayni yerde bulmak cok zor (cogunlugu Alisveris bolumunde olsa da): https://yesilkartforum.com/forum/topic/3557/forum-kategorileri-hakkında-düşünceleriniz-anket

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmetty Houston Sugar Land bölgesindeyim. Şimdi hız testi yaptım, Download 75 mbps, Upload 6 mbps. Şirket Comcast Xfinity. 100 megabite kadar hız için aylık 50 dolar.

  • ⭐⭐

    @knnrn Xfinity formasina gitmek yeterli mi ? Ilk kurum icin Baska ucret varmi acaba ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2 İlk kurum dernek neyi kast ettiğini anlayamadım. Comcast şirketin adı, Xfinity de marka gibi bir şey. Xfinity web sitesinden bakabilirsin.

  • ⭐⭐⭐

    AT&T Fiber interneti kullaniyorum. Kampanya dahilinde vergiler ile birlikte ayda $57 odemesi var. Yaninda HBO Max hediye geliyor. Sinirsiz olarak 1000Mbps download / 1000Mbps upload. Oldukca iyi bir hiz ve iyi fiyat, son derece memnunum.

    Screen Shot 2020-11-29 at 8.09.52 PM.png


  • //////////////

  • ⭐⭐⭐

    @yalta Biraz lokasyondan dolayi sansliyim aslinda. Cok kisitli adreslerde bu fiber interneti sagliyorlar ve sansa burada da veriyorlar.

    Bir onceki adresimde Spectrum kablo net icin $70+ oduyordum ve hiz 200Mbps civariydi. Hiz daha dusuk ve fiyat biraz daha yuksek olmasina ragmen aslinda Spectrum ile de pek sorun yasamamistim. Bir sonraki adreste bu interneti kesin ozleyecegim, ozellikle HBO max hediyesi olmasi harika.


  • @FreeWoRLD Bizdede Fios Fiber var. Gigabit connection. Aylik $80. Asagidaki olcumu wifi baglanti ile yaptim.

    112.PNG


  • @MySea Bu nedir ya 😃 Ankara'nın ortasında hala altyapı sorunlarıyla uğraşıyorum yazık vallahi 😆

  • ⭐⭐⭐

    @MySea Verizon Fios da cok harika.


  • Konuda gördüğüm hızlar cidden gözlerimi büyütüyor 🙂 Elbette bölgeden bölgeye değişiyordur ama Fiber olmadığı durumda internet hızları ne seviyedir ortalama? Türkiye'deki gibi 8-16 mbps download ve 1 mbps upload gibi değer ile sınırlı mı yoksa klasik hat ile daha yüksek hızlar almak mümkün olabiliyor mu? Tecrübesi olan var mı konu ile alakalı?

  • ⭐⭐⭐

    @ErayG
    Bulundugum bolgede fiber harici genellikle kablo net sunuluyor ve hiz yaklasik 200-400 Mbps arasi veriliyor. En yaygin olani kablo net. Iki secenegin olmadigi bazi durumlarda ise DSL secenegi mevcut, o ise 50-60Mbps civari oluyor. (iki secenegide kullandim; Spectrum kablo net 200Mbps+ civari, VDSL ise 60-80Mbps civariydi) Genellikle sinirsiz / kotasiz oluyor.

    Bildiginiz gibi ABD yuzolcumu olarak cok buyuk bir ulke ve yerlesim oldukca daginik. Dag basinda, merkeze cok uzakta bolca evler ve yasam mevcut. Bu tarz noktalarda internet erisimi icin genellikle uydu interneti kullaniliyor. Oldukca pahali ve cok dusuk ($150 karsiligi 8-16Mbps arasi ve limitli) internet hizlari saglaniyor bahsi gecen uydu internet saglayicilari tarafindan.

    Fakat, yakin zamanda Elon Musk'in sahane projesi olan uydu internet firmasi Starlink (starlink.com) devreye girecek ki beta testleri suan yapilmakta; son duyumlara gore yaklasik $100 karsiliginda fiber internete yakin bir ping degeri ile 100 Mbps civari hiz alinacak. Bu sistem ile, ABD'nin tum kirsal alanlarinda da yuksek kalite internet saglanacak gibi duruyor...


  • @FreeWoRLD 4101732b-798a-4396-9823-04b7b7e9e939-image.png
    gorseldeki planlardan hangisini tavsiye edersiniz. Okul yayinlari icin internet ihtiyaci ve netflix ve amazon prime icin kullanilacak. Hangisini secsem karar veremedim 🙂


  • @FreeWoRLD Bilgilendirme için teşekkürler hocam

  • ⭐⭐⭐

    @cnpist
    Eğer tek internet sağlayıcı ve sunduğu seçenekler sadece bunlar ise; ben $39.99 olanı seçerdim sanırım - 1 yıllık taahhüt ile. Netflix Ultra için 25Mbps yeterli oluyor, YouTube için ise 15 Mbit civarı. Eğer 2 kişiden fazla aynı anda Ultra HD video izlenmesi olması planlanıyorsa, o halde 150Mbps olanı seçmek daha mantıklı olabilir.

    Fakat, adreste başka internet sağlayıcı olup olmadığına bakılmasında fayda olabilir zira bu seçenekler sağladıkları hizmete göre biraz pahalı.

    Şu arama websitesi örnek olarak;


  • @FreeWoRLD tesekkur ederim. ayni bolgede baska servis saglayicilar var, sizin linke gore toplam 6 adet . Evi kiralayacagim firmanin elemani cox kullaniyormus, onu onerdi. ben de 59 yada 39 dolar olan arasinda kalmistim, sizin bilgiler aydinlatici oldu. tekrar tesekkur ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @cnpist rica ederim, kolay gelsin

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu haberden sonra bakalım fiyatlar ne olacak

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum