Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?

Göçmenlik Sohbetleri
189 81 13.9k 46

  • @Fevzi-ÖZYURT-0 Buyuk ihtimalle oyle olacaktir. Kamerun da anlattiklarina gore ozellikle bazi bolgelerde ic savas varmis ve yoksulluk cok fazlaymis. Anladigim kadariyla yurtdisina gidebilenler bir daha geri donmuyorlar. Ozellikle Avrupa'da cok varmis. Zaten ana dilleri Fransizca.


  • @MySea

    Evet abi, sömürgeden dolayı, Afrika nın her yerinde insanlar İspanyolca, Fransızca, İngilizce konusuyorlar.


  • @Fevzi-ÖZYURT-0

    Yalniz hepsi futbol (soccer) hastasi. Turkiye deyince Galatasaray'i hepsi biliyor. ABD'de her eyalette Kamerunlularin amatorce futbol takimlari var ve covid oncesi turnuva duzenleyip baska eyaletlere maclara gidiyorlardi. Bizim arkadas da Texas'a ve Kentucky'e falan is yerinden izin alarak maclara gitmisti.


  • @MySea

    Abi, benim hayalim o. Çok fazla dillendirmeyelim lütfen. Türkiye den yetenekli çocukları getirerek, bir amatör futbol takımı kurmak istiyorum, işlerimi yoluna koyduğumda. Ben İstanbul’ un cennet köşelerinden birinde doğdum ve büyüdüm. Ormanlık ve baraj bölgesi olan aynı zamanda iki köprüyede 10 dakikalık mesafede olan varoş bir mahallede. Bugüne kadar 4 tane milli topçu çıktı mahallemizden. Şahsen kuzenlerim ve yiğenlerim de dahil olmak üzere bütün çocukluk arkadaşlarım futbol ile büyüdük. Ben yetenekli değilim ama yiğenlerim kuzenlerimin içinde bile çok yetenekli olanlar var. Hatta birtanesi Galatasaray ın alt yapısına davet edildi. Lisesi Beykoz da altyapı florya da. Ailesinin destekleyecek pek gücü yok gelde ol futbolcu.

    Şuan mesela Beşiktaş ın altyapısında çok yüksek oranla as kadro adayı genç bir kardeşimiz var.

    Ama milli takıma gidenler dahi bugüne kadar pek tutunabilen olmadı. Malum TR 🤨

    Edit:
    Bir de ilk fırsatta hasta bir Fenerbahçe li olarak. Nijerya ya gidip Jay Jay Okocha nın restaurant ında yemek yiyip, hesap geldiğinde Jay Jay e seslenip, bu restaurant ta Fenerbahçeli’ lerden hesap mı alınıyor diyip boynuna sarılıcam. Bu da böyle bir hayalim 🤩


  • @Fevzi-ÖZYURT-0 Umarim gerceklesir! 😊


  • @Fevzi-ÖZYURT-0, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?

    Bomba gibi bir soru ile düşüyorum konuya 🤣
    İsmi soyismi değiştirdik varsayalım. Bu durumda Türk konsolosluğuna bilgi veriyoruz ve bizim ABD de xxxx xxxx olan yeni adımız ve soyadımız ile ABD vatandaşı olduğumuz biliniyor. Ama biz aynı zamanda Türk vatandaşıyız. Türkiye deki kimliğimizde hiçbir değişiklik yok? Yani Türkiye’ de Fevzi ÖZYURT ama ABD de xxx xxx mi oluyorum?

    Eğer bu şekilde ise değiştirmek kesinlikle mantıklı diye düşünüyorum. Mesela, ABD de asker, Ajan, Detective vesaire işlere nazır olduk diyelim. Görevimiz gereği canını yaktığımız criminal kişilikler veya orta doğuya deploy edildiğimizde (yakamızda soyadımız TC olmadığı için) Türkiye bağlantımızı bilemezler. Kimse Türkiye deki ailemize ulaşamaz. Mükemmel bir olay 🙃

    Evet, ABD'de bir mahkemede isminizi "Michael Jackson" yaptiysaniz, bu degisiklik sadece ABD'yi ilgilendiriyor. Turkiye'deki isminiz hala Fevzi Ozyurt... Eger Turkiye'de de degisiklik istiyorsaniz o durumda Turkiye'deki mahkemelerde bu karari aldirmalisiniz. Maalesef konsolosluklarda bu durumu belirtmeniz Turkiye'deki isminizi degistirmez, bir hakimin bu karari vermesi gerekiyor. Konsoloslukta sadece vatandaslik kaydiniz duzeltilip ABD'de kullandiginiz isminizin "Michael Jackson" oldugu yazilir, bu durumda eger TC pasaportu olmadan Turkiye'ye girmek isterseniz. TC kimligi + Michael Jackson pasaportu ile giris yapabilirsiniz. Giristeki gorevli isim kaydinizi sistemde gorecektir.

    Turkiye'deki resmi isminiz Fevzi Ozyurt; ABD'deki resmi isminiz ise Michael Jackson olabilir. Farkli ulkelerde farkli isimlere sahip olabilirsiniz, bu bir problem degil.


  • @crazycells

    Ali Abi,
    Vize sürecini imzana taşır mısın lütfen 🤣
    Cümle artık yatak başı kitabımın giriş cümlesiymiş gibi hissettirmeye başladı. 🤣


  • Fevzi = üstünlükle ilgili olan, kurtuluş, zafer
    Özyurt = anavatan
    Neden militarist bir adam olduğumun sırrı sanırım adım ve soyadında gizli 🤣

    Yine aynı militarist ve vatanperver duygularla bir isim koyayım dedim. Ortaya en çok kullanılan isim ve soyisimlerden derlediğim kadarıyla şu çıktı.

    Duncan = koyu tenli savaşçı
    Valor = yiğit

    Duncan VALOR = Yiğit koyu tenli savaşçı 🤣🤣🤣

    Edit:
    İşsizlikten eğleniyordum ama şöyle yazılışına da bakınca neden olmasın dedim. 🤣🤣🤣


  • @Fevzi-ÖZYURT-0, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?

    @crazycells

    Ali Abi,
    Vize sürecini imzana taşır mısın lütfen 🤣
    Cümle artık yatak başı kitabımın giriş cümlesiymiş gibi hissettirmeye başladı. 🤣

    Maalesef imzama ekleme yapamiyorum 🙂 karakter sayisi kisitlamasi var ve linklere gomulu url'yi de tek tek karakter olarak sayiyor forum 🙂


  • Orhan = Orlando olabilir ? 😃

  • ⭐⭐

    Erkan isminin de telaffuzu zor acaba benim ki ne hangi isim yakın 🤔


  • @Erkand Erkan - Erian


  • Ben daha gitmeden Erdoğan olan ismimi Eddie yaptım 🙂
    Müşteriler ismini zor telaffuz ettikleri insanlarla iş yapmak istemezler kuralı gereği şirket mail adresimi bu şekilde aldım


  • Merhabalar eger onumuzdeki gunlerde mulakatim mutlu son ile biterse benimde aklimdaki sorunlarin biri de isim konusu adim isa ve bu amerikada nasil zorluk/kolaylik olur bilemiyorum.

  • ⭐⭐

    @kratos İsa isminin ingilizcesi Jesus olabilir


  • @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?

    Orhan = Orlando olabilir ? 😃

    Sanırım en zor olan isimlerden biri bizimkisi... Ayrıca Orhan ingilizce Orphan ile çok karıştırılıyor... Orphan=Yetim demek, oldukça nahoş geliyor bana... Ses benzeşmesi bir isim bulamazsam tamamen farklı isimlere bakacağım...


  • @orhancengizk Bunu bilmiyordum teşekkür ederim. O noktaya gelebilirsem ben de isim değişebilirim. Orlando nasıl sizce ? 😅


  • @orhancengizk benim ismim de isa "this is a gibi" ingilizce karsiligi jesus isim olarak kullanilmaktan ziyade daha cok dini metinlerde kullaniliyor diye biliyorum. Benim sansima ki soyadimin da incilde peygamber/mesih anlamina geldigini ogrendim. Sizin gibi durumum karmasik yani.


  • @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?
    Orhan = Orlando olabilir ? 😃

    Eğer şahsi fikrimi soruyorsanız, o ile başlayan ses benzeşmeli bir isim yerine tamamen farklı ama hoşumuza giden bir isim tercih edilebilir diye düşünüyorum.
    Birde isim telaffuzu kolay ve açıkca anlaşılabilir, heceleme yapmak zorunda kalmayacağımız bir isim olmalı diye düşünüyorum
    David, Jack, Bruce vb olabilir.

    Eğer tamamen farklı isim bulunmaya karar verilirse ingilizce isimler sözlüğüne de göz atmakta fayda var. Mesela önceki sayfalardan birinde (yazarını şimdi hatırlayamadım); Duncan ismini tercih ettiğini ve anlamnı beğendiğini söylemişti, hem telaffuzu kolay hemde anlamını iyi idi. (Esmer savaşçı demekmiş galiba). Benzer şekilde isim sözlüğüne göz atmakta isim seçimi konusunda faydalı olabilir.


  • @orhancengizk Haklısınız, fikriniz için teşekkür ederim. Eğer isim değişeceksem yabancı yeni isim seçmek daha mantıklı cidden.


Benzer Başlıklar

  • Amerika’da Yüksek Lisans Yapmak

    Göçmenlik Sohbetleri abd master master yüksek lisans amerika
    1
    0 Oy
    1 İleti
    69 Bakış
    P
    Merhaba forum ailesi, umarım hepiniz güzel bir gün geçiriyorsunuzdur. Bir süredir eşim ile beraber içinde bulunduğumuz aksiyonumuz ile alakalı Türkçe ve İngilizce olarak webdeki tüm içeriği sömürdükten sonra aklımdaki mevzuları yazıp bilgi paylaşımı yapabileceğim tek yer olan foruma geldim. Forum alt başlığı olarak anlamsız bir yer seçmiş olabilirim ama başlığı açabileceğim en mantıklı yerin burası olduğunu düşündüm, hata ettiysem eğer yöneticilerimiz doğru yere taşırlar umuduyla diyorum. Konuya geleyim; Amerika’da yüksek lisans yapma aksiyonu içine girdik 2024 Ağustos ayı itibarıyla. Teksas eyaletini çok seviyor ve bir gün orada yaşayabilmek isteğimin zirvede olması nedeniyle Teksas özelinde üniversiteleri araştırdık. Çok iyi üniversiteleri bulunan eyaletin madden bize uygun olan en düşük rankli üniversitesi olan Texas State’e (San Marcos) karar verdik. 1 yıllık tezsiz inşaat yönetimi masterı hem ücretini karşılayabileceğimiz bir bölüm hem de 6 senesi profesyonel şekilde yaklaşık 12 senedir içinde bulunduğum sektörün Teknik Ofis (Planlama Maliyet Kontrol vd.) kısmına tam uygun olduğu için tercihimiz oldu. Toefl, referans mektupları, niyet mektubu derken geçen hafta başvuruyu tamamladık, şimdi dönüş bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun. Şimdi benim aklıma takılan iki husus var ve sizlerin yardımlarınızı, değerli yorumlarınızı rica ediyorum. 1)Texas State rank olarak düşük bir üniversite, mezun olduktan sonra 1+2 yıl opt hakkım olacak. Sektör tecrübeli bir insan olarak iş bulmak hususu imkansız mı? Bir çok yerde stem de olsa son yıllarda biz Türklerin iş bulamadığını tercihlerin hep hintli ve çinliler olduğunu okudum. Ayrıca çok iyi üniversiteler olmadığı sürece de iş bulmak imkansız diyenler çoğunlukta. Opt ile devamında H1-B veya EB green card şansı oluyormuş insanların ama imkansız deniyor bunlar için de. H1 için kuradan dolayı kimseye çıkmıyor kolay kolay diyorlar ve hem H1 hem de EB için şirketler istekli değiller deniyor. Doğru mudur bu yorumlar bilgilerinize muhtacım. Biraz uzun yazdım sorularım kısa ama teşekkür ederim buraya kadar okuduysanız. Yorumlarınıza, fikirlerinize, yönlendirmelerinize açığım. Şimdiden yanıt veren herkese teşekkür ederim.
  • Amerika'da tutunamayıp tüm birikimi kaybetme korkusu

    Göçmenlik Sohbetleri
    33
    0 Oy
    33 İleti
    3k Bakış
    P
    Öncelikle ben yurtdışında yaşamadım bunu baştan belirteyim o yüzden tavsiyemi dikkate almazsanız saygı duyarım. Hayatın zamanla ne getirip götüreceği belli olmaz tabi ama yazdıklarınızdan şu şekilde bir çıkarım yaptım, yurtdışında çalışabilecek kalifiyeniz ve tecrübeniz var bu sizi her daim bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. İşler ters gidecekse ABD'de ters gider dünyanın öbür ucunda da aile babası olduğunuz için ağır bir sorumluluk taşıdığınızı anlayabiliyorum. İçinizi lütfen ferah tutun ailenizle birlikte olduğunuz sürece hayat bir şekilde yolunda gider. Bir yol sonra konuyu hortlattığımın farkındayım umarım çok mutlu olmuşsunuzdur.
  • Amerika'dan yardim istegi

    Göçmenlik Sohbetleri
    39
    8 Oy
    39 İleti
    2k Bakış
    I
    @aslimh, içinde söyledi: Amerika'dan yardim istegi @hadi-BE Cok tesekkur ederim @aslimh, içinde söyledi: Amerika'dan yardim istegi @hadi-BE Cok tesekkur ederim Anthony enişteye selam söyle. Aklını başında tutsun, kaçırmasın seni. Bir daha senin gibisini bulamaz, Impossible yani. Resmi de atıcam birazdan. [image: 1616673792454-asl%C4%B1.jpg]
  • Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    763
    1 Oy
    763 İleti
    115k Bakış
    celicaC
    @Ekto-Oktan Cok hakli ve gecerli bir sebep umarim ABD vatandasligini alabilen Turkish/Amerikan'lardan olursunuz!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum