[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
-
@goblis tamaaam çok teşekkür ederiz size de hayırlı uğurlu olsun :)
-
@İpek-Dedemen-Erdur, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@goblis tamaaam çok teşekkür ederiz size de hayırlı uğurlu olsun :)
Teşekkürler, bol şans!
-
Arkadaslar merhaba, bir problemim var. Daha evrak talebi maili almadim ama aldigim zaman zannediyorum askerlik belgesi de isteyecekler.
Ben askerlik yapmadim, yoklama durumdayim. Yurtdisinda gidip geliyorum sorun olmuyor. Edevletten de bu zamana kadar askerlik durum belgesi alabiliyordum, sadece askerlik yapmamistir vs gibi bir sey yaziyordu. Ama son 1-2 aydir sistem degismis. Bugun farkettim ki, edevletten askerlik durum belgesi almaya calisinca belge vermiyor, en kisa surede askerlik subesine geliniz diye bir uyari cikiyor.
Ben simdi durum belgesi almak icin subeye gitsem orada bu belgeyi verecekleri supheli. Ve benim orada hemen askere sevkimi de yapabilirler. Ama Ben askere gitmek istemiyorum. Ileride ABD'ye gidersem dovizli yapmak amacim.. Edevletten zaten artik durum belgesi alamiyorum. Bu durumda KCC benden askerlik belgesi istediginde belge veremeyecegim. Acaba ne yapmam gerekir? Acaba bilgisi olan var mi? Bu durum bugun aklima geldi, edevletten belgeyi alirim giderim diyordum ama edevlete girip deneyince sans eseri artik kacak durumdakiler icin belge almanin kaldirildigimi farkettim.. Moralim acayip bozuk durumda :(
-
@selocann
@crazycells Bildiğim kadarıyla Türk vatandaşları için askerlik belgesi gerekmiyor. Konsolosluğun istemediği bir belgeyi neden KCC'ye gönderiyoruz? Sadece listede olduğu için mi? -
@selocann, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
em dovizli yapmak amacim.. Edevletten zaten artik durum belgesi alamiyorum. Bu durumda KCC benden askerlik belgesi istediginde belge veremeyecegim. Acaba ne yapmam
tek tavsiyem var en yakındakı askerlık şubesıne gıtmen.askere sevk kararı sen olmadanda verılır bakaya olursun vize alsan ne değişicek zaten pasaport kontrolunde yakalanıp askere sevk edıleceksın boyle bısey olursa bıde mahkemesı var.gıder gorusur durumu anlatırsın ben olsam greencard lottarynin sonuç sayfasından çıktı alıp gıderım.
edit:bakaya suçunun kaldırıldığı ile ilgili bazı haberler var ama ne kadar doğru bilemiyorum.mahkemeye sevk ile ilgili .idari para cezası devam ediyor.askerlikle ilgili bir durumda yurtdışına çıkman mumkun olmayabilir.
edit2:sonyıllarda bayagı değisiklik olmus bu durumlarla ilgili bakaya olarak bile yurtdısına gıtme durumun olabiliyomus.bir kagıt imzalatılıp bırakılabılıyomus ne kadar doğrudur bılemıyorum moral bozacak bır durumun yok gıbı.askerlık şubesı en doğru bılgıyı verir.gıtmekten çekınıyosan telefonla arayıp sorabılırsın.
-
@knnrn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@selocann
@crazycells Bildiğim kadarıyla Türk vatandaşları için askerlik belgesi gerekmiyor. Konsolosluğun istemediği bir belgeyi neden KCC'ye gönderiyoruz? Sadece listede olduğu için mi?Evet, TC vatandaslari icin gerekmiyor.
KCC'nin emailinde yazdigi icin gonderiyor herkes ama bence TC vatandaslari askerlikle ilgili belge gondermese de KCC bunu bir eksiklik olarak gormeyecek.
-
@crazycells Merhaba. Azerbaycan içinde geçerli mi hocam ?
-
@crazycells 3. soru da atlamışım yaklasık 1.5 senedir Yunanistan'da bir dil programında eğitim görüyorum öğrenci vizesiyle yaşıyorum.
-
@crazycells Teşekkür ederim .
-
Herkese selam. 26 Ocak tarihinde KCC'ye evraklarımızı gönderdik. Gelen yanıtta evrak inceleme sürecinin 3-6 hafta süreceği yazıyordu. Belgeleri gönderdikten ne kadar süre sonra teyit/randevu mailı geliyor?
-
@Egalite, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Herkese selam. 26 Ocak tarihinde KCC'ye evraklarımızı gönderdik. Gelen yanıtta evrak inceleme sürecinin 3-6 hafta süreceği yazıyordu. Belgeleri gönderdikten ne kadar süre sonra teyit/randevu mailı geliyor?
Ankara için henüz randevu verilmedi, evrak onayları da 10K'ları geçmedi. Takipte kalın.
-
@Egalite, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
evraklarını ağustos 2020'da yollamış arkadaşlarımızın onayları halen gelmedi. bu başlığı takip etmeye devam edin.
-
@Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@crazycells Merhaba. Azerbaycan içinde geçerli mi hocam ?
Hayir, maalesef Azerbaycan icin yine de isteyebilirler, o nedenle gecikme yasamamak icin onceden hazirlamanizi tavsiye ederim.
-
Merhaba...
DS 260 Formunu dokdurdugum zaman benim pasaport vize suremin bitmesine 1 aya yakın sure vard, bu yuzden bu pasaportumun bilgilerini girmistim. Eşimin ve çocuklarımın pasaportları olmadıgı için onların pasaport bilgileri yazılmamıştı.
Şimdi kendi pasaportumu yeniledim eşim ve çocuklarıma ilk defa pasaport çıkardım. Eşim ve çocuklarımın pasaport bilgilerini girmek için
Ds 260 formunu açma başvurusu yaptım beklemedeyim...- Sorum: Ds 260 açıldığında kendi pasaport bilgilerimi güncellemelimiyim?
- Sorum: Eğer formu güncelledikten sonra biliyorsunuz onaylamadan once CN no ve pasaport bilgilerini giriyoruz en son; eski pasaportumun süresi geçtiginden buraya eski pasaport no girersem düzenleme tarihide bu günün tarihi olması sebebiyle sorun yaşarmıyım?
Teşekkürler...
-
@crazycells KCC ye göndermemiştim askere gitmediğim için ama herbi biletim var. Orada askerden muaf olduğum yazıyor, onun orjinalini ve tercüme yaptırıp mülakata götürmem yeterli mi hocam? Bir de yeminli tercüman yeterli mi?
-
@Onur37, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@crazycells 3. soru da atlamışım yaklasık 1.5 senedir Yunanistan'da bir dil programında eğitim görüyorum öğrenci vizesiyle yaşıyorum.
apostile gerek yok.
Su basligin ilk iletisini inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak
-
@cckayra, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhaba...
DS 260 Formunu dokdurdugum zaman benim pasaport vize suremin bitmesine 1 aya yakın sure vard, bu yuzden bu pasaportumun bilgilerini girmistim. Eşimin ve çocuklarımın pasaportları olmadıgı için onların pasaport bilgileri yazılmamıştı.
Şimdi kendi pasaportumu yeniledim eşim ve çocuklarıma ilk defa pasaport çıkardım. Eşim ve çocuklarımın pasaport bilgilerini girmek için
Ds 260 formunu açma başvurusu yaptım beklemedeyim...- Sorum: Ds 260 açıldığında kendi pasaport bilgilerimi güncellemelimiyim?
- Sorum: Eğer formu güncelledikten sonra biliyorsunuz onaylamadan once CN no ve pasaport bilgilerini giriyoruz en son; eski pasaportumun süresi geçtiginden buraya eski pasaport no girersem düzenleme tarihide bu günün tarihi olması sebebiyle sorun yaşarmıyım?
Teşekkürler...
-
Guncelleyin.
-
Yeni pasaport ile doldurun bir sorun olacagini sanmiyorum.
-
Merhaba , dv260 formunda belirttigim pasaportumun tarihi 2022 ocak ayinda son buluyor , KCC evrak talebi henuz gerceklesmedi. DS260 formunda "Enter the information on the travel document you will be using when traveling to the U.S." ibaresi bulunuyor , yani Amerikaya girerken kullanacaginiz pasaport bilgilerinizi girin diye belirtmisler. Normalde vize alimi icin pasaportlarin 6 aylik surelerinin kalmasi gerekmekte. Malum durumlardan dolayi mulakat tarihimin eylul ayina denk gelebilecegi gibi bir senaryoda DS260 formunda belirttigim pasaportuma vize alamama durumum soz konusu olabilir. Suan nasil bir yol izlemem lazim ? Yeni pasaportumu KCC evrak talebinde belirtecegim fakat bu yeterli olurmu ? DS260 formunun pasaport kismini mulakat esnasinda duzenleyebilirmiyiz?
Not: En kisa zamanda yeni pasaport basvurusunda bulunacagim.
-
@T-A merhaba. ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın!
evrak talebine yolladığınız pasaportunuz şuan KCC'nin evrak onayı için yeterli, sadece mülakat için yeterli değil. bu yüzden siz evrak talebinde eski pasaportunuzu gönderebilirsiniz. onayınız alıp sonradan mülakata yeni pasaportunuzu götürüp vizenizi ona bastırabilirsiniz.
ya da bunları beklemeden yeni pasaport çıkartıp o şekilde işlem yapabilirsiniz,
karar sizin.. -
merhaba ds 260 formuna giriyorum bilgileri düzelttikten sonra submit yapamıyorum cn 0sız yazmama rağmen olmuyor sitede bir hata mı var acaba bu arada tüm tarayıcılarda denedim hepsinde aynı sorun
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum