Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @cnpist Bulundugunuz yerde tanidiginiz saglik calisanlari varsa, onlara sorun. Genelde onlar hangi klinik iyi, hangi aile doktoru iyi bilirler.

    Biz de Almanya donusu aile doktoru secerken, o
    zamanlar komsumuz olan bir hemsireye sormustuk. Kendisinin tavsiye ettigi ve evimize de cok yakin olan doktoru sectik. Hic pisman olmadik. Bizimle her ziyaretimizde cok ilgileniyor, tipki Turkiye'deki eski babacan yasli doktorlar gibi. Yonlendirdigi diger doktorlar ise hep alanlarinda bu bolgedeki en iyi olanlar cikti.


  • @ayvalik10 ve @MySea tesekkurler bilgiler icin.
    @MySea covidden dolayi pek kimse ile tanisamiyorum maalesef ama oglen kahve molasinda cocuklu kadin ya da hemsire uniformali kisilere uzaktan merhaba ile baslayacagim artik 🙂


  • Ben de NJ de su anda ayni sorunla ugrasiyorum. PCP dedikleri aile doktorunu sigorta sirketinin listesinden sort ederek evine yakin olanlarin listesini cikariyorsun. O liste de genellikle guncel olmuyor malesef.
    PCP degisikligi icin sigorta sirketini en az 10 kere aramak zorunda kaldim. Sigorta sirketleri hem musterilerini soyuyorlar hem de kendi islerini musterilerine yaptiriyorlar Amerika da. Bu sekilde oradan da kar elde ediyorlar. Neyse kaldigim yerden devam edeyim. Listeyi yaptiktan sonra sectiginiz doktorlarin karsisindaki telefon numarasini ariyorsunuz ve doktorun calistigi saglik kurumundaki sekreter cikiyor. Ona once doktrun ismini soyleyip orada calisip calismadigini sorun. Cunku, doktorlar calistiklari kurumu degistirebiliyorlar. Sigortanin listeleri yeterli sIklikta update edilmiyor. Doktor orada calisiyorsa PCP, Primary Care Physician yani Turkiye de aile hekimi diyorlar, olarak yeni hasta kabul edip etmedigini sorun. Kabul etmiyorsa listenizdeki diger bir doktoru arayin. Kabul ediyorsa sekreter size sigortanizin hangisi oldugunu soracak. Soylersiniz. Doktorun calistigi o kurum gercekten de sigorta sirketinizle anlasmaliysa, o zaman randevu icin tarih belirlemesi yapabilirsiniz. Daha sonra da sigorta sirketinizi arayip yeni PCP nizin adini ve bilgilerini vererek yeni PCP niz olarak kayitlara alinmasini saglarsiniz.
    Ben az once yaptim bu isi. Ama usulun nasil oldgunu ogrenene kadar cok zamanim gitti. Iyi gunler dilerim.


  • Guncelleme yapayim ; oglum gecici medical de imis. İlk bir ay gecici medical yapiliyormus, bu bir ay icerisinde eve bilgiler iceren bir kutu gelecek dediler. Kutu gelince oglumuz icin hangi medikal grupla calisilacagina dair opsiyonlari sececegiz, bunu telefonda yapacagiz . Bunlari, oglumuz icin asi yapilmasi gerekli idi, gittigimiz sosyal yardim kliniginde soylediler. Biz belki biraz hizli davrandik soyleki, oglumuzun kucuk motor kaslari yavastr, okulda bu konuda destek ihtiyaci oluyor. Bunun icin okulun verdigi bir form var ona destek verici bir doktor raporuna ihtiyacimiz var. Belki bu kadar acele ihtiyacimiz olmasa bunlar zamanla ogrenilip , kutu gelecek ve biz daha kafa rahat isleri halledecektik. Neyse , oglumun physical raporu icin daha once asi oldugu devlet klinigine randevu alarak gittik. Onlar daha isin sosyal guvenlik kisminda oldugu icin herseyi esime tek tek anlattilar. Her sorusuna sabirla cevap verdiler hatta sececeginiz saglik programi su olsun , hastane cevresi iyi diyerek tembih de etmisler. Onumuzdeki hafta bize aramamiz icin bir norolog numarasi verdiler ve bir hafta sonra beni referans vererek arayin, randevu alin dediler. Bize kutu gelince aramamiz gereken numarayi ve genel konular ile ilgili arayacagimiz numaralari verdiler. Surec ilerledikce , ogrendikce yazacagim.


  • @hasbelkader tesekkur ederim. Ben de basimizdan gecenleri yukarida yazdim, surec devam ediyor. Yazmaya devam edecegim


  • @knnrn merhaba, size bir sey danismak istiyorum. dun klinikten oglum icin demir yazdilar ; transmittal order , ferrous sulfate 1po bid * 1 month #60 , refill 1 times seklinde. uzerinde oglumun bic nosu , ismi de yaziyor. Yazan da NP. Normalde bu bildigimiz demir ve Turkiyede recete ile yazilirsa ucretsiz ya da cuzi miktada odeyerek alinir. Bu klinikten verilen kagidi recete olarak mi dusunmeliyim. Esime demiri yazan NP , Medical Temp kabul eden CVSlerden alabilirsin demis, dun target icindeki cvs'e sordum, bu over the counter, bunu oaradn alin, Target kasasinda odeyin dedi. Onlar mi bilmiyor, ben mi yanlis yerde sordum , size danismak istedim. Tesekkurler (not : oglum yeni medicale gecti, ilkay gecici medical altinda oldugunu soylemislerdi).

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist Evet, bazen OTC olan ilaçları da reçete yazıyorlar ama siz eczane veya marketin market kısmından alıyorsunuz. Bize de D vitamini yazdılar, bu şekilde aldık. Zaten OTC daha bile ucuz oluyor sigorta ile almaya göre.


  • @knnrn tesekkurler. uzerinde refill yazisini gorunce daha bir kafam bulandi acikcasi 🙂 . Marketten alir cozeriz, tekrar tesekkurler


  • Texas ta open enrollment ocak sonu mu bitti yoksa yil sonu devam ediyormu?


  • @Betfair39 Bitti ama yasam degisikligi istisnasina eyalet degisikligi giriyor mu onu bilemedim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    @Betfair39 Bitti ama yasam degisikligi istisnasina eyalet degisikligi giriyor mu onu bilemedim.

    Evet, eyalet değişikliği bu kapsama giriyor.


  • Biden detayini anlamadigim bir sekilde "herkes saglik guvencesine sahip olmalidir"demis ve "healtcare.gov'' da yeni bir oturum baslattik lutfen hemen girip sigortali olun" diye eklemis. Detay bilen varsa paylasabilir mi? Anladigim kadariyla basvuru almaya devam ediyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror 15 mayısa kadar 4 eyalette sağlık sigortası yaptırmayan kişiler ceza yiyecekler. Yetişkinler 750 dolar 18 yaş altı 342,5 dolar bu eyaletler
    california - new jersey - massachusetts - washington DC ve rock ireland (yanlış yazdım galiba)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    bu arada california için yıllık kazanca göre ben nasıl sağlık sigortası alabilirim bilmiyorsanız aşağıdaki linkte ki sitede ki tablodan öğrenebilirsiniz.

    bu arada hangi eyalette iseniz Federal Poverty Level cümlenin başına yada sonuna eyalet ismini yazarsanız arama yapın ozaman o eyaletin çıkıyor mesela texas yazdım
    "texas Poverty Level for 2021"
    çıkan link


  • @caglaror, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    Biden detayini anlamadigim bir sekilde "herkes saglik guvencesine sahip olmalidir"demis ve "healtcare.gov'' da yeni bir oturum baslattik lutfen hemen girip sigortali olun" diye eklemis. Detay bilen varsa paylasabilir mi? Anladigim kadariyla basvuru almaya devam ediyorlar.

    Obamacare ilk geldiginde, insanlari bundan faydalanmaya zorlamak adina, mecburi yaptilar. Yapmayanlara yil sonunda tax return yaparken ceza odemeleri cikti. Trump bu mecburiyeti kaldirdi. Simdi Biden bu saglik sigorta isini yeniden gundemine aldi. Buyuk ihtimalle bu yildan itibaren bircok eyalet yeniden bunu mecburi hale getireceklerdir.


  • Garip bir durumla ilgili sorum var. Marketplace'den sectigimiz Scott&White Health Plan paketinde (BSW Vital Bronze HMO 009) aylik odeme 0$ idi. Esimle benim icin aylik 800.4$ credit seklinde bir paket.
    Ancak her ay duzenli olarak odeme yazisi ve cek gonderiyorlar, odenmesi gereken tutar 0$ gorunuyor ama insani tedirgin eden kismi uyarilar kismi. Sorum su 0$ yazmasina ragmen cek gondermem gerekiyor mu (cok sacma biliyorum, bu formlar otomatik cikiyor ve geliyor)?
    Kafayi yoracak baska cok sey var ama bu da araya giriyor iste.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror Ödenecek bir tutar yoksa herhangi bir şey yapmaya da gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror @crazycells forumda düzeltmeyi yapınca buraya foruma bomba gibi birisi gelecek bu soru gibi sigortacılık soruların tamamını cevaplayacak kişi sayfa açılacak kendisine


  • Merhaba herkese, eminim daha önce konuşulmuştur bu mevzu lütfen kusuruma bakmayın🙏🏻 ObamaCare yardımı ile sağlık sigortası yaptırdığımızda bu yardım ileride vatandaşlık işlemlerimizi olumsuz yönde etkiliyor mu? Sigortacımız geçtiğimiz Eylül ayında ObamaCare’in devlet yardımı kapsamından çıktığını söyledi. Size de sormak istedim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @morpenguen, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    Merhaba herkese, eminim daha önce konuşulmuştur bu mevzu lütfen kusuruma bakmayın🙏🏻 ObamaCare yardımı ile sağlık sigortası yaptırdığımızda bu yardım ileride vatandaşlık işlemlerimizi olumsuz yönde etkiliyor mu? Sigortacımız geçtiğimiz Eylül ayında ObamaCare’in devlet yardımı kapsamından çıktığını söyledi. Size de sormak istedim.

    Hayır, bu durumlar "public charge" olarak kabul edilmiyor. Resmi kaynak: https://www.healthcare.gov/immigrants/lawfully-present-immigrants/

    Marketplace üzerinden sigorta poliçesi alınması (premium tax credit kullanılsın veya kullanılmasın)
    21 yaşında küçük çocukların ve hamilelerin Medicaid veya CHIP'ten yararlanması


Benzer Başlıklar

  • 14
  • 15
  • 10
  • 7
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum