Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @muhalif Göçmen vize işlemi ile green kart vize işlemleri ayrı değil mi hocam. Mesala benim case numaram 3000 ama azerbaycan vatandaşıyım. Case numarası 4000 olan TC vatandaşına benden önce mi çağıracaklar?


  • @Orhan-Cabarov ayrı şeyler değil.göçmen vizesiyle zaten greencard alınıyor.
    diğer söylediğinizi bilemiyorum nasıl bir işleyişi var.
    @crazycells hocam yorumlar mısınız bu son gelısmeyı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @muhalif Göçmen vize işlemi ile green kart vize işlemleri ayrı değil mi hocam. Mesala benim case numaram 3000 ama azerbaycan vatandaşıyım. Case numarası 4000 olan TC vatandaşına benden önce mi çağıracaklar?

    Türkiye'de oturumu olanları da kapsıyor. Sizin dediğiniz gibi bir durum değil. Ama eğer Türk vatandaşı değilse ve Türkiye'de oturumu yoksa case no önce olmasının önemi yok, Türkiye'de göçmen vize görüşmesine giremez diyor.

    COVID-19 küresel salgınına ilişkin sağlık ve güvenlik endişeleri sebebiyle, 4 Şubat 2021 tarihi itibari ile A.B.D Ankara Büyükelçiliği Türk vatandaşları ve Türkiye’de ikamet edenler için göçmen vize hizmetlerine öncelik vermeye başlamıştır. Türkiye’de resmi ikamet izni olan ‘Üçüncü Ülke Yurttaşlarının’ Türk ikamet izinlerinin önlü arkalı taranmış görüntüsü ile [email protected] e-posta göndermeleri gelecek adımları tartışabilmemiz açısından gereklidir. A.B.D. Ankara Büyükelçiliği gerçek bir insani ya da tıbbi acil durum söz konusu olmadan Türkiye’de resmi ikamet belgesi olmayan Üçüncü Ülke yurttaşlarına vize hizmeti sağlayamaz.


  • @knnrn Konsolosluk otumu olup olmadığını nasıl bilecek hocam ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @knnrn Konsolosluk otumu olup olmadığını nasıl bilecek hocam ?

    Konsolosluk duyurusunu yukarıdaki mesajımda paylaştım, orada bununla ilgili bilgi var.


  • @knnrn Ben TC vatandaşlığı aldım, ds-206 yı doldurduktan birkaç ay sonra. Şimdi konsolosluğa kimliğimi mi gondermem gerekıyor onu anlamadım hocam.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov konuyla ilgili konsolosluğa mail atıp durumunuzu anlatın. ilgili vatandaşlık evraklarını da ekleyin maile ve durumunuzu net bir şekilde dile getirin.

    tahminim; sizin için geçerli olmayacaktır ama asıl bilgi onlardan gelmeli.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @knnrn Ben TC vatandaşlığı aldım, ds-206 yı doldurduktan birkaç ay sonra. Şimdi konsolosluğa kimliğimi mi gondermem gerekıyor onu anlamadım hocam.

    Oturum/vatandaşlık ile ilgili evrakı taratıp gönderin demişler. Sizin durumunuzda zaten konsolosluğun randevu vermesini beklemeniz gerekiyor.


  • @gucarslan
    @knnrn
    Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muhalif bu guncellemeyi daha once yapmislardi sanirim. Buradaki amac daha cok kisilerin vize almak icin ulke degistirmesini engellemek diye dusunuyorum. Sonucta kendi ulkesindeki konsolosluk islem vermiyorsa, kisiler baska ulkelerdeki konsolosluklarda basvuru yapmayi deneyebilirler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @muhalif Göçmen vize işlemi ile green kart vize işlemleri ayrı değil mi hocam. Mesala benim case numaram 3000 ama azerbaycan vatandaşıyım. Case numarası 4000 olan TC vatandaşına benden önce mi çağıracaklar?

    sizin icin sorun olmaz. Ozetle, insanlara 'sadece bizden vize almak icin Turkiye'ye gelmeyin' demek istiyorlar.

    Eger size sorulursa dediginiz gibi ilgili belgelerin ciktilarini goturebilirsiniz, ama ben sorulacagindan bile supheliyim. Uzun suredir Turkiye'de yasadiginizi DS-260 formundaki bilgilerden gorebilirler neticede...


  • @crazycells

    Daha önce böyleydi
    35026c62-f445-4d9b-bd62-8f8044459e71-image.png

    Şimdi böyle

    92abf725-d2a8-423d-b6d4-637d4b784ce1-image.png

  • ⭐⭐⭐

    @muhalif sanırım Türkçe çeviriden kaynaklı bir karmaşa var. Şimdi Ankara'nın ingilizce sayfasını inceledim; orada "başlamak" ile ilgili herhangi bir vurgu yok. Yalnızca @crazycells 'in dediği gibi "farklı ülkelerdekileri engellemek" adına eklendiğini düşündüğüm "önceliklendirme" ifadesi mevcut.

    Ayrıca, konsolosluğun fazlandırma hakkında daha detaylı bilgi için yönlendirdiği DoS'un sayfasında da klasik "ABD vatandaşları ve Mission Critical" ifadelerine yer verilmiş. Normalleşmeyle ilgili farklı bir bilgiyse sunulmamış.

    ABD'nin bu noktada iyi insiyatifine çok ihtiyacımız var.

    "Due to health and safety concerns related to the COVID-19 global pandemic, as of February 4, 2021, the U.S. Embassy in Ankara is prioritizing immigrant visa services for Turkish Citizens and Turkish residents. For Third Country Nationals (“TCNs”) who have Turkish resident permits, please email [email protected] with the front and back of your Turkish resident permit so we can discuss the next steps. Unless there is a genuine humanitarian or medical emergency, the U.S. Embassy in Ankara is unable to provide visa services to TCNs who do not have Turkish resident permits."


  • @Sono the U.S. Embassy in Ankara is prioritizing immigrant visa services for Turkish Citizens and Turkish residents.

    Bu cümlenin anlamı türk vatandaşlarına ve türkiyede oturum izni olan kişilere göçmen vizesi vermeyi önceliklendiriyoruz.Bu da yakında göçmen vize randevuları başlayacak anlamına geliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muhalif bilgilendirme icin tesekkurler.

    Bu arada gocmen vize islemleri basladi bile, F2A vizesi icin email alan uyemiz var forumda.


  • @crazycells Teşekkür ederim. Dün gece konsolosluğa mail atıp sordum bakalım ne cevap verecekler. Bir şey olsa buraya yazarım.


  • Arkadaşlar selam statü At NVC olmuş birşey yapıyormuyduk? konu ile ilgili açıklamanın olduğu başlık varmıdır? tşk.

  • ⭐⭐⭐

    @TR35 Merhaba, evrak onayından sonra yalnızca mülakat mailini beklemeniz gerekiyor. Mülakat tarihiniz belli olduğu zaman mail ile bilgilendirileceksiniz.

    Su anda mülakatlar henüz başlamadığı icin tum dosyalar At NVC statüsünde.


  • @Sono tşk.


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum