@akonwerty, içinde söyledi: Evlilik ile turkiyeden green card başvuru
amerika vatandasi eşimle Türkiye'de evlendik şuan kendisi Amerika'ya döndü Türkiye'de green carda başvuru prosedüru nasıl işliyor neler sunmaliyiz mulakat da ?
@uonur26 normalde pasaportuna göçmen vize vasılan talihlilerin, mevcut turist vizeleri iptal ediliyor. Ama unutan konsolosluk görevlileri olabiliyor mesela eşimin turist vizesini iptal etmeyi unuttu konsolosluk görevlisi muhtemelen, çünkü pasaporttaki turist vize hala duruyor. Gerçi bir anlamı kalmadı o ayrı. Ama dediğim gibi bu biraz istisnai bir durum.
Ama bu pause durumunda genelde turist vizelerine dokunmuyorlar, büyük ihtimalle pause kalkar ve pasaporta vize basacak olurlarsa o aşamada turist vizeleri iptal ederler. Ancak şuanda göçmen vize basılmıyorken turist vizelerine genelde dokunmuyorlar. Genelde diyorum çünkü talihlilerden birinin pasaportuna pause durumundan dolayı vize basılmadığı halde turist vizesini pat diye iptal ettiler mülakatta. Talihlimizin deneyimi bu başlıkta mevcut, hatta bir çok deneyim de mevcut bu turist vizesi iptali konusunu da içeren, deneyimler başlığı olduğu için 🙂
Okumanız faydanıza..
@Serapp Merhaba Serap Hanım. Biliyorsunuz ben Duşanbeden Ankaraya taşıdım dosyamı. KCC'den 27 Nisanda mail aldım Duşanbeden Ankaraya taşındığına dair ondan sonra 2-3 defa KCC'ye yazdım cevap hep aynı "Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email..". Duşanbede sıra numarası 9k larda olduğu için aslında taşımıştım ama yaklaşık bir aydan fazla oldu herhangi bir gelişme yok mülakat ile ilgili. Ne önerirsiniz bu durumda? Teşekkürler
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?
https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371
Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.
Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politicsTrump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
Sn @magnesia size nacizane fikrimi söyleyeyim.
Tüm aile olarak girişinizi yapın. 1 hafta kalıp (2-3 günde olabilir) dönün.
Zor görüp vazgeçtiğiniz şeyler kaybettiğiniz şeylerin binde biri değil.
Evet masraf olacak haklısınız ama ne yapıp edin borç harç, tam aile girip tam aile dönün. Size masraf 3000-3500 Dolar arası çıkar. Zaten mülakatta bundan daha fazlasını gösterdiniz. Benim eşim ve oğlum önden gitti. Pandemi dolayısıyla 11 aydır yanımdalar. (Eylül de girişi çıkış yaptık) Her ay oradaki sürekliliğim bozulmasın diye oturmadığım eve 1800 USD kira veriyorum. Arabanın sigortasını ödüyorum.
Sakın diyeyim size. Fırsat varken gidin gelin, en azından 1 sene daha düşüme fırsatınız olur.
Selamlar
@magnesia merhaba. imzanızda detaylarınız yazmadığı için göremedim ama anladığım kadarıyla siz bütün aileniz için vizelerinizi aldınız.
hangi tarihte aldınız vizelerinizi bilemiyorum ancak ilk girişinizi yapmadıysanız ve green card fiilen elinizde yoksa zaten şuan ABD'ye giriş yapamazsınız yasaklardan dolayı. yasaklar, daha erken bir karar çıkmaz ise 31 mart 2021 tarihinde son bulacak.
eğer vizeniz bu tarihi kapsıyorsa (ve yasaklar uzatılmazsa) spr testi yaptırıp uçağa binebilir ve abd'ye giriş yapabilirsiniz. eğer siz ve eşiniz girer çocuklarınız giriş yapmazsa onlara daha sonra farklı bir prosedür ile green cart almanız gerek. o da ne yazık ki uzun ve meşakkatli bir süreç. imkanınıza varsa bütün aileniz ile giriş yapmayı deneyin.
bol şans.
@magnesia anlattıklarınıza göre, 23 Nisan 2020 tarihinde geçerli bir göçmen vizesi olup, vizesini pandemi, uçuş yasakları(ve eşinize özel sağlık personel yasakları) yüzünden kullanmayıp daha sonra vize yenileme fırsatı bulan şanslı gruptasınız(bu durumda PP10014 yasaklarından muafsınız, ülkeye ilk girişinizi rahatlıkla yapabilrsiniz)
Endişelerinizi anlıyorum, tavsiyem önümüzdeki günler için eyalet farketmeden, tüm aile fertlerine(çocuklar dahil) en uygun direk gidiş dönüş uçak biletini alın, isterseniz dönüş uçuşunuz ülkeye girdikten 3-4 saat sonra olsun,siz yeterki evraklarınızı girişte teslim etmiş olun, sonra havalimanından bir araba kiralayıp şehri 1-2 saat gezip geri dönün
Bundan 5-6 ay sonra tekrar durum değerlendirmesi yaparız, bu kadar emek vermişsiniz nihayete erdirelim. (dost tavsiyesi)
Not:Çocuklarınızda mutlaka sizinle gelsin, daha sonra yanıma getirim derseniz bu uzun ve sancılı bir süreç yapmanızı tavsiye etmem
Ayrıca burdaki pcr testini dönüş uçuşunda kullanılabileceğinizden emin olmaya çalışın (testi Türkiye'den ayrılırken uçuştan önce havalimanında yaptırmak size vakit kazandırabilir, bu konuları thy ile görüşüp emin olmanızı tavsiye ederim, eğer sorun olacaksa bir-iki gün ülkede kalmakda alternatifiniz olabilir)
Not 2: Sağlık personel yasaklarının ne olacağı belli değil, bizim ülkemizde her gün farklı bir karar alınabilir,bu imkan varken mutlaka kullanmanızı tavsiye ederim
@magnesia Hepsi çok tecrübeli pekçok arkadaş aynı tavsiyede bulunmuş. Büyük bir şans yakalamış ve vizenizi yenileme imkanı bulmuşsunuz. Sizin için ülkeye giriş anlamında herhangi bir yasak da söz konusu değil. Bence de ne yapıp edin ailecek gidip dönmenin bir yolunu bulun. Bunu şu an yapmazsanız ilerde çok pişman olacağınızı kesinlikle söyleyebilirim. Şu an sürecin olumlu sonuçlanmasını hala büyük bir umutla bekleyen ve sizin yerinizde olmak için 4 kişilik gidiş-dönüş uçak biletinden çok daha fazlasını feda edebilecek binlerce insan olduğuna emin olun. Umarım emekleriniz boşa gitmez ve forumda mutlu haberlerinizi okuruz.
Tüm yorumlar için teşekkür ederim.
@Muhtaradana bey benim durumu benden iyi açıklamış.
.
Çok fazla tereddütüm vardı fakat sizlerin sayesinde azaldı. 2 günlük bile olsa girip çıkış yapmaya karar verdik.
Gelişmelerden haberdar ederiz.
18 şubatta olan Gomez davası ile ilgili bilgisi olan var mı acaba?Yargıç Mehta nasıl bir karar verebilir yada mahkeme olumlu mu geçti?Twitter da birçok şey yazıyor ama mahkeme ile ilgili tam olarak verilen bir bilgi bulamadım. @gucarslan @crazycells @Muhtaradana acaba sizlerin bilgisi var mı?Açıklarsanız çok sevinirim...
@brrr 10 gun içerisinde açıklamasını bekliyoruz. Karar olarakta vizesini almış ve vize tarihi geçmiş veya geçmemiş herkesin vizesini 60 gün boyunca dondurma gibi bir karar bekliyoruz, bu karar verildiği andan itibaren başlayacak 60 gün. Yani kısacası vizesini almış herkesi korumaya alacak.Tabiki bu avukatların öngörüsü ne çıkacağını göreceğiz.
@brrr bir çok seçenek var, Mehta kararını bugün yarın açıklar
vizeler yenilenebilir
vizelerin geçerlilik süresi Gomez davasında nihai karar alınana kadar dondurulabilir
bu 10 gün içinde Biden PP10014 ü iptal edebilir
@Maggo @Muhtaradana bilgiler için çok teşekkür ederim
Lütfen yeni bilgiler olursa buradan bizlerle de paylaşırsanız çok mutlu olurum.
️
️
️
️
️
️
️
️
️
️
️
️
️
️
️
️
(1.Güncelleme)
Şu anda en önemli gelişme vize sahiplerinin konsolosluklara NIE başvurusu yapması öneriliyor,ben başvuru için örnek bir metni paylaşayım vize sahipleri metni revize edip konsolosluktan NIE talep edebilir
NIE nedir?
Kısacası konsolosluk sizi PP 10014 den muaf tutup ülkeye giriş yapmanıza izin verebilir
Aşağıdaki iki siteyi inceleyin lütfen
️ (burada schengen ban ve türevleri için Nie den bahsetmişler ama biz PP10014 ü varsayarak nie yi düşünelim)
Bu arada vize süresi bitmek üzere olan bir dv2020 vize sahibi yakın zamanda Hollanda'daki konsolosluktan Nie aldı, açıklamalardan anladığım kadarıyla vizesi kısa sürede bitmek üzere olması dışında Nie verilmesi için herhangi bir sebep yokmuş
Ayrıca sanırım bir Avukatın müvekillerinden biri daha nie almış (bu kişininde vize geçerlilik süresi yakında bitecekmiş)
️ Nie 2.link
️
Örnek metin
️(metne sadık kalmanıza gerek yok, siz neden nie ye tabi olduğunuzu düşünüyorsanız konsolosluğa bu şekilde hitap edebilirsiniz) umarım nie kapsamında değerlendirilirsiniz
Dear consular officer,
I am a 2020 Diversity Visa Winner and I received my visa back in September last year subject to PP10014.
I would like to apply for a National Interest Exception as I have sufficient assets that I will bring with me to the United States which I believe will contribute to the recovery of the economy. My estimated net worth is around USD xxxx , and I am planning to open a business upon my arrival.
Please note that my visa is expiring soon and I highly appreciate your quick action on my request.
Kind regards,
Hazırladığınız metni Ankara konsolosluğun [email protected] ve
[email protected] e-mail adreslerine gönderiyoruz, ek olarak göçmen vize soru formundanda ulaşmayı deneyelim
️
https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/
️
️
️ÇOK ÖNEMLİ
️
️
️
(2.Güncelleme)
Şimdiden hayırlı olsun
Şayet geçerli bir göçmen vizeniz var ve 28 şubat 2021 tarihine kadar vizenizin geçerlilik süresi bitecekse, derhal konsoloslukla iletişime geçip nie başvurunuzu yapmalısınız (eğer Curtis Morrison davacılarındansanız kendisi ve ekibiyle derhal iletişime geçin)
Nie başvurunuz kabul edildikten sonra Amerika'ya artık seyahat edebilirsiniz
Nie için bir üst iletide örnek taslak paylaşmıştık, bu e-mail içerisine Gomez davasındaki hükümet avukatlarının nie hakkında verdiği son cevabıda ekleyebilirsiniz
️
208 Gomez - Notice of Recent Action.pdf
Konuyla alakalı önemli tweetler
️
Ayrıca bu kararın duyurulması ile birlikte geçerli göçmen vize sahiplerinin 1 mart sonrası Amerika'ya giriş yapabilmesine imkan veren bir kararın yakın zamanda duyurulması kesinleşti diyebiliriz.
Özellikle sayın @gucarslan ve DV2021 talihlileri öncülüğünde başlayan, dv2020 talihlilerinin maksimum destek vermeye çalıştığı sosyal medyadaki çalışmaların, gazetecilerin tespit edilmesinin, İnternet sitesindeki içeriklerin ve tweetlerin çok düzgün ve organize şekilde oluşturulması ve tüm bunların sonucunda Forbes, independent gibi etkili basın kuruluşları ve bir çok haber sitesinde yaşanan mağduriyetlerin haber yapılmış olmasının, bu güzel kararın çıkmasında çok etkili olduğunu düşünüyorum
Başta #savediversityvisa çalışmasını başlatan ekip olmak üzere tüm gücüyle bu çalışmayı destekleyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim
Bu çalışma hiçbir zaman unutulmayacaktır 


@crazycells nasıl yorumlarsın hocam ?
Bu arada Gomez davasındada beklenen karar çıktı
(3.Güncelleme)
Karar metni
️209 Gomez- Order(2).pdf
Özetle judge Mehta özetle benim annladığım kadarıyla Emergency Injunctive Relief talebini reddetsede vize geçerlilik süresi bitenler ve bitmek üzere olanlar için, Gomez nihai kararı verilenene kadar vize geçerlilik sürelerini bir nevi donduruluyor ki hak kaybı yaşanmasın.
Eğer hükümet bu süre zarfında PP10014 ü iptal eder veya geçerli vize sahipleri için nie kararı verirse, bu karardan etkilenmesinler diyede bu kişileri Gomez davasındaki bu kararından muaf tutuyor (ki bu kişiler etkilenmeden vizeleriyle Amerika'ya giriş yapabilsin)
Gayet olumlu bir karar, hayırlı uğurlu olsun
Bugün hem hükümet hem mehta kanadından güzel haberler geldi
Gomez davasındaki son karar konusunda atılmış önemli tweetler
️
Kaldırsınlar şu yasağı olsun bitsin , neden insanları ugrastiriyorlar ki
@Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Ayrıca bu kararın duyurulması ile birlikte geçerli göçmen vize sahiplerinin 1 mart sonrası Amerika'ya giriş yapabilmesine imkan veren bir kararın yakın zamanda duyurulması kesinleşti diyebiliriz.
Özellikle sayın @gucarslan ve DV2021 talihlileri öncülüğünde başlayan, dv2020 talihlilerinin maksimum destek vermeye çalıştığı sosyal medyadaki çalışmaların, gazetecilerin tespit edilmesinin, İnternet sitesindeki içeriklerin ve tweetlerin çok düzgün ve organize şekilde oluşturulması ve tüm bunların sonucunda Forbes, independent gibi etkili basın kuruluşları ve bir çok haber sitesinde yaşanan mağduriyetlerin haber yapılmış olmasının, bu güzel kararın çıkmasında çok etkili olduğunu düşünüyorum
Başta #savediversityvisa çalışmasını başlatan ekip olmak üzere tüm gücüyle bu çalışmayı destekleyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim
Bu çalışma hiçbir zaman unutulmayacaktır
şunu anladım ki; insan gerçekten mutlu oluyor..
attığınız bir taşın, binlerce kuşu ürkütmesi ve bunun bir silsile halinde devam etmesi muhteşem bir şey.
bu başarı hepimizin. evinden, işinden, ailesinden zaman ayırıp bu çalışmalara destek veren herkese ben de binlerce kere teşekkür ederim. ufak bir fikirle başlayan bir 1 saatte temelleri atılmış SaveDiversityVisa.Org projesi bir nebze de olsun bu karara destek olduysa ne mutlu bizlere.
başta DV2020'ler olmak üzere, herkesi tebrik ederim. umarım vizesini almış / alacak herkes sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde ABD'ye girer.
sonrasında da DV2021'lerin de teker teker vize mülakatlarını, ülkeye girişlerini okuruz burada.
yolunuz, bahtınız açık olsun.
bunu çok ama çok hakettiniz..
sevgiler
#SaveDiversityVisa Ekibi
Duygularımı kelimelerle ifade edemiyorum 




DV2020 kazananları için çok güzel haber. Hepinizi tebrik ederim. Umarım bir an önce gider ve kurtulursunuz bu stresli süreçten, yeni hayatlarınıza başlarsınız.
Darısı DV2021 kazananlarının başına 
Vizesini alıp giriş yapamayanlar için çok sevindim arkadaşlar, DV2020 de hiç vize almamışlar için bir gelişme yok değil mi hala?
@marvin Gomez nihai kararının durdurulan brifing takviminin yeniden belirlenmesini bekliyoruz
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum