Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Sn @magnesia size nacizane fikrimi söyleyeyim.
    Tüm aile olarak girişinizi yapın. 1 hafta kalıp (2-3 günde olabilir) dönün.
    Zor görüp vazgeçtiğiniz şeyler kaybettiğiniz şeylerin binde biri değil.
    Evet masraf olacak haklısınız ama ne yapıp edin borç harç, tam aile girip tam aile dönün. Size masraf 3000-3500 Dolar arası çıkar. Zaten mülakatta bundan daha fazlasını gösterdiniz. Benim eşim ve oğlum önden gitti. Pandemi dolayısıyla 11 aydır yanımdalar. (Eylül de girişi çıkış yaptık) Her ay oradaki sürekliliğim bozulmasın diye oturmadığım eve 1800 USD kira veriyorum. Arabanın sigortasını ödüyorum.
    Sakın diyeyim size. Fırsat varken gidin gelin, en azından 1 sene daha düşüme fırsatınız olur.
    Selamlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @magnesia merhaba. imzanızda detaylarınız yazmadığı için göremedim ama anladığım kadarıyla siz bütün aileniz için vizelerinizi aldınız.

    hangi tarihte aldınız vizelerinizi bilemiyorum ancak ilk girişinizi yapmadıysanız ve green card fiilen elinizde yoksa zaten şuan ABD'ye giriş yapamazsınız yasaklardan dolayı. yasaklar, daha erken bir karar çıkmaz ise 31 mart 2021 tarihinde son bulacak.

    eğer vizeniz bu tarihi kapsıyorsa (ve yasaklar uzatılmazsa) spr testi yaptırıp uçağa binebilir ve abd'ye giriş yapabilirsiniz. eğer siz ve eşiniz girer çocuklarınız giriş yapmazsa onlara daha sonra farklı bir prosedür ile green cart almanız gerek. o da ne yazık ki uzun ve meşakkatli bir süreç. imkanınıza varsa bütün aileniz ile giriş yapmayı deneyin.

    bol şans.


  • @magnesia anlattıklarınıza göre, 23 Nisan 2020 tarihinde geçerli bir göçmen vizesi olup, vizesini pandemi, uçuş yasakları(ve eşinize özel sağlık personel yasakları) yüzünden kullanmayıp daha sonra vize yenileme fırsatı bulan şanslı gruptasınız(bu durumda PP10014 yasaklarından muafsınız, ülkeye ilk girişinizi rahatlıkla yapabilrsiniz)

    Endişelerinizi anlıyorum, tavsiyem önümüzdeki günler için eyalet farketmeden, tüm aile fertlerine(çocuklar dahil) en uygun direk gidiş dönüş uçak biletini alın, isterseniz dönüş uçuşunuz ülkeye girdikten 3-4 saat sonra olsun,siz yeterki evraklarınızı girişte teslim etmiş olun, sonra havalimanından bir araba kiralayıp şehri 1-2 saat gezip geri dönün

    Bundan 5-6 ay sonra tekrar durum değerlendirmesi yaparız, bu kadar emek vermişsiniz nihayete erdirelim. (dost tavsiyesi)

    Not:Çocuklarınızda mutlaka sizinle gelsin, daha sonra yanıma getirim derseniz bu uzun ve sancılı bir süreç yapmanızı tavsiye etmem

    Ayrıca burdaki pcr testini dönüş uçuşunda kullanılabileceğinizden emin olmaya çalışın (testi Türkiye'den ayrılırken uçuştan önce havalimanında yaptırmak size vakit kazandırabilir, bu konuları thy ile görüşüp emin olmanızı tavsiye ederim, eğer sorun olacaksa bir-iki gün ülkede kalmakda alternatifiniz olabilir)

    Not 2: Sağlık personel yasaklarının ne olacağı belli değil, bizim ülkemizde her gün farklı bir karar alınabilir,bu imkan varken mutlaka kullanmanızı tavsiye ederim


  • @magnesia Hepsi çok tecrübeli pekçok arkadaş aynı tavsiyede bulunmuş. Büyük bir şans yakalamış ve vizenizi yenileme imkanı bulmuşsunuz. Sizin için ülkeye giriş anlamında herhangi bir yasak da söz konusu değil. Bence de ne yapıp edin ailecek gidip dönmenin bir yolunu bulun. Bunu şu an yapmazsanız ilerde çok pişman olacağınızı kesinlikle söyleyebilirim. Şu an sürecin olumlu sonuçlanmasını hala büyük bir umutla bekleyen ve sizin yerinizde olmak için 4 kişilik gidiş-dönüş uçak biletinden çok daha fazlasını feda edebilecek binlerce insan olduğuna emin olun. Umarım emekleriniz boşa gitmez ve forumda mutlu haberlerinizi okuruz.


  • Tüm yorumlar için teşekkür ederim.
    @Muhtaradana bey benim durumu benden iyi açıklamış. 🙂 .
    Çok fazla tereddütüm vardı fakat sizlerin sayesinde azaldı. 2 günlük bile olsa girip çıkış yapmaya karar verdik.
    Gelişmelerden haberdar ederiz.


  • 18 şubatta olan Gomez davası ile ilgili bilgisi olan var mı acaba?Yargıç Mehta nasıl bir karar verebilir yada mahkeme olumlu mu geçti?Twitter da birçok şey yazıyor ama mahkeme ile ilgili tam olarak verilen bir bilgi bulamadım. @gucarslan @crazycells @Muhtaradana acaba sizlerin bilgisi var mı?Açıklarsanız çok sevinirim...


  • @brrr 10 gun içerisinde açıklamasını bekliyoruz. Karar olarakta vizesini almış ve vize tarihi geçmiş veya geçmemiş herkesin vizesini 60 gün boyunca dondurma gibi bir karar bekliyoruz, bu karar verildiği andan itibaren başlayacak 60 gün. Yani kısacası vizesini almış herkesi korumaya alacak.Tabiki bu avukatların öngörüsü ne çıkacağını göreceğiz.


  • @brrr bir çok seçenek var, Mehta kararını bugün yarın açıklar

    • vizeler yenilenebilir

    • vizelerin geçerlilik süresi Gomez davasında nihai karar alınana kadar dondurulabilir

    • bu 10 gün içinde Biden PP10014 ü iptal edebilir


  • @Maggo @Muhtaradana bilgiler için çok teşekkür ederim 🙏🏻 Lütfen yeni bilgiler olursa buradan bizlerle de paylaşırsanız çok mutlu olurum.


  • ⚠⚠⚠⚠⚠⚠⚠⚠⚠⚠⚠⚠⚠⚠⚠⚠
    (1.Güncelleme)

    Şu anda en önemli gelişme vize sahiplerinin konsolosluklara NIE başvurusu yapması öneriliyor,ben başvuru için örnek bir metni paylaşayım vize sahipleri metni revize edip konsolosluktan NIE talep edebilir

    NIE nedir?

    Kısacası konsolosluk sizi PP 10014 den muaf tutup ülkeye giriş yapmanıza izin verebilir

    Aşağıdaki iki siteyi inceleyin lütfen ⬇️ (burada schengen ban ve türevleri için Nie den bahsetmişler ama biz PP10014 ü varsayarak nie yi düşünelim)

    Bu arada vize süresi bitmek üzere olan bir dv2020 vize sahibi yakın zamanda Hollanda'daki konsolosluktan Nie aldı, açıklamalardan anladığım kadarıyla vizesi kısa sürede bitmek üzere olması dışında Nie verilmesi için herhangi bir sebep yokmuş

    Ayrıca sanırım bir Avukatın müvekillerinden biri daha nie almış (bu kişininde vize geçerlilik süresi yakında bitecekmiş)

    1. ➡Nie 2.link ⬅

    Örnek metin ⬇️(metne sadık kalmanıza gerek yok, siz neden nie ye tabi olduğunuzu düşünüyorsanız konsolosluğa bu şekilde hitap edebilirsiniz) umarım nie kapsamında değerlendirilirsiniz

    Dear consular officer,

    I am a 2020 Diversity Visa Winner and I received my visa back in September last year subject to PP10014.

    I would like to apply for a National Interest Exception as I have sufficient assets that I will bring with me to the United States which I believe will contribute to the recovery of the economy. My estimated net worth is around USD xxxx , and I am planning to open a business upon my arrival.

    Please note that my visa is expiring soon and I highly appreciate your quick action on my request.

    Kind regards,

    Hazırladığınız metni Ankara konsolosluğun [email protected] ve 
    [email protected] e-mail adreslerine gönderiyoruz, ek olarak göçmen vize soru formundanda ulaşmayı deneyelim ⬇


  • ⚠⚠⚠ÇOK ÖNEMLİ⚠⚠⚠
    (2.Güncelleme)

    Şimdiden hayırlı olsun

    Şayet geçerli bir göçmen vizeniz var ve 28 şubat 2021 tarihine kadar vizenizin geçerlilik süresi bitecekse, derhal konsoloslukla iletişime geçip nie başvurunuzu yapmalısınız (eğer Curtis Morrison davacılarındansanız kendisi ve ekibiyle derhal iletişime geçin)
    Nie başvurunuz kabul edildikten sonra Amerika'ya artık seyahat edebilirsiniz

    Nie için bir üst iletide örnek taslak paylaşmıştık, bu e-mail içerisine Gomez davasındaki hükümet avukatlarının nie hakkında verdiği son cevabıda ekleyebilirsiniz ⬇

    208 Gomez - Notice of Recent Action.pdf

    Konuyla alakalı önemli tweetler ⬇

    @crazycells


  • Ayrıca bu kararın duyurulması ile birlikte geçerli göçmen vize sahiplerinin 1 mart sonrası Amerika'ya giriş yapabilmesine imkan veren bir kararın yakın zamanda duyurulması kesinleşti diyebiliriz.

    Özellikle sayın @gucarslan ve DV2021 talihlileri öncülüğünde başlayan, dv2020 talihlilerinin maksimum destek vermeye çalıştığı sosyal medyadaki çalışmaların, gazetecilerin tespit edilmesinin, İnternet sitesindeki içeriklerin ve tweetlerin çok düzgün ve organize şekilde oluşturulması ve tüm bunların sonucunda Forbes, independent gibi etkili basın kuruluşları ve bir çok haber sitesinde yaşanan mağduriyetlerin haber yapılmış olmasının, bu güzel kararın çıkmasında çok etkili olduğunu düşünüyorum

    Başta #savediversityvisa çalışmasını başlatan ekip olmak üzere tüm gücüyle bu çalışmayı destekleyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim

    Bu çalışma hiçbir zaman unutulmayacaktır 👏👏👏


  • @crazycells nasıl yorumlarsın hocam ?


  • Bu arada Gomez davasındada beklenen karar çıktı
    (3.Güncelleme)

    Karar metni ➡209 Gomez- Order(2).pdf

    Özetle judge Mehta özetle benim annladığım kadarıyla Emergency Injunctive Relief talebini reddetsede vize geçerlilik süresi bitenler ve bitmek üzere olanlar için, Gomez nihai kararı verilenene kadar vize geçerlilik sürelerini bir nevi donduruluyor ki hak kaybı yaşanmasın.

    Eğer hükümet bu süre zarfında PP10014 ü iptal eder veya geçerli vize sahipleri için nie kararı verirse, bu karardan etkilenmesinler diyede bu kişileri Gomez davasındaki bu kararından muaf tutuyor (ki bu kişiler etkilenmeden vizeleriyle Amerika'ya giriş yapabilsin)

    Gayet olumlu bir karar, hayırlı uğurlu olsun

    Bugün hem hükümet hem mehta kanadından güzel haberler geldi

    Gomez davasındaki son karar konusunda atılmış önemli tweetler ⬇


  • Kaldırsınlar şu yasağı olsun bitsin , neden insanları ugrastiriyorlar ki

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Ayrıca bu kararın duyurulması ile birlikte geçerli göçmen vize sahiplerinin 1 mart sonrası Amerika'ya giriş yapabilmesine imkan veren bir kararın yakın zamanda duyurulması kesinleşti diyebiliriz.

    Özellikle sayın @gucarslan ve DV2021 talihlileri öncülüğünde başlayan, dv2020 talihlilerinin maksimum destek vermeye çalıştığı sosyal medyadaki çalışmaların, gazetecilerin tespit edilmesinin, İnternet sitesindeki içeriklerin ve tweetlerin çok düzgün ve organize şekilde oluşturulması ve tüm bunların sonucunda Forbes, independent gibi etkili basın kuruluşları ve bir çok haber sitesinde yaşanan mağduriyetlerin haber yapılmış olmasının, bu güzel kararın çıkmasında çok etkili olduğunu düşünüyorum

    Başta #savediversityvisa çalışmasını başlatan ekip olmak üzere tüm gücüyle bu çalışmayı destekleyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim

    Bu çalışma hiçbir zaman unutulmayacaktır 👏👏👏

    şunu anladım ki; insan gerçekten mutlu oluyor..
    attığınız bir taşın, binlerce kuşu ürkütmesi ve bunun bir silsile halinde devam etmesi muhteşem bir şey.

    bu başarı hepimizin. evinden, işinden, ailesinden zaman ayırıp bu çalışmalara destek veren herkese ben de binlerce kere teşekkür ederim. ufak bir fikirle başlayan bir 1 saatte temelleri atılmış SaveDiversityVisa.Org projesi bir nebze de olsun bu karara destek olduysa ne mutlu bizlere.

    başta DV2020'ler olmak üzere, herkesi tebrik ederim. umarım vizesini almış / alacak herkes sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde ABD'ye girer.
    sonrasında da DV2021'lerin de teker teker vize mülakatlarını, ülkeye girişlerini okuruz burada.

    yolunuz, bahtınız açık olsun.
    bunu çok ama çok hakettiniz..

    sevgiler
    #SaveDiversityVisa Ekibi


  • Duygularımı kelimelerle ifade edemiyorum 🙏🏾😭😭😭😭

  • ⭐⭐

    DV2020 kazananları için çok güzel haber. Hepinizi tebrik ederim. Umarım bir an önce gider ve kurtulursunuz bu stresli süreçten, yeni hayatlarınıza başlarsınız.

    Darısı DV2021 kazananlarının başına 🙂


  • Vizesini alıp giriş yapamayanlar için çok sevindim arkadaşlar, DV2020 de hiç vize almamışlar için bir gelişme yok değil mi hala?


  • @marvin Gomez nihai kararının durdurulan brifing takviminin yeniden belirlenmesini bekliyoruz


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum