ABD'de okunan üniversitenin TR'de denkliği
-
arkadaşlar. ABD ye yerleşirsem community college ardından onu orada bir üni ye tamamlamak gibi düşüncem var. peki ABD de mesela ingilizce öğretmenliği ya da bilgisayar üzerine lisans mezunu olursam, aynı diplomayı TR de kullanabilir miyim. yani TRde de aynı bölümlerden mezun olmuş biri gibi sayılır mıyım? hani dönme amaçlı değil sadece meraktan soruyorum fikirleriniz nelerdir.
-
@Gezgin-Paksoy, içinde söyledi: ABD de okunan üniversitenin TR'de denkliği
arkadaşlar. ABD ye yerleşirsem community college ardından onu orada bir üni ye tamamlamak gibi düşüncem var. peki ABD de mesela ingilizce öğretmenliği ya da bilgisayar üzerine lisans mezunu olursam, aynı diplomayı TR de kullanabilir miyim. yani TRde de aynı bölümlerden mezun olmuş biri gibi sayılır mıyım? hani dönme amaçlı değil sadece meraktan soruyorum fikirleriniz nelerdir.
Evet, Turkiye'deki denklik isleri ABD'ye kiyasla oldukca kolay.
Denklik icin YÖK'un her yil duzenli olarak yaptigi "Seviye Tespit Sınavı"na girmeniz gerekecek. Her alandaki sinav tarihleri ve basvuru sartlari arasinda fark olabilir, o nedenle direkt YOK'un sitesinden guncel bilgilere ulasmanizi tavsiye ederim.
2021 yili icin Seviye Tespit Sinavi Kilavuzuna suradan ulasabilirsiniz:
Bu arada belirtmis olayim, eger sirketlere basvuru yapacaksaniz diplomayi ABD'den almis olmaniz sorun olmayacaktir diye tahmin ediyorum. Sonucta diplomadan cok sizin bilgi ve becerilerinizle ilgileneceklerdir. O nedenle direkt sirkete de bunu sorabilirsiniz, ama secenekleri acik tutmak istiyorsaniz o durumda tabii ki YOK'ten ayrica denklik almanizi tavsiye ederim.
-
@Gezgin-Paksoy bu arada direkt ayrica sitesi de varmis. O da surada:
https://denklik.yok.gov.tr/diploma-denklik-surecleri
Sitedeki gorseli konuya da aktariyorum:

-
abd de okunan üniversite denkliği için öss sınavına girmek zorunlumu
-
@yapay-zeka, içinde söyledi: ABD'de okunan üniversitenin TR'de denkliği
abd de okunan üniversite denkliği için öss sınavına girmek zorunlumu
sayin @yapay-zeka , girilen sinav OSS degil, baska bir seviye tespit sinavi, bilginize.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
67
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum