Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Biden'in Göçmenlik Reformu Yasa Tasarısı (20 Ocak 2021)


  • @ayvalik10, içinde söyledi: Biden'in Göçmenlik Reformu Yasa Tasarısı (20 Ocak 2021)

    @gucaslan hayırdır bunlar gerçekler görmemezlilikten gelemezsin. Eksi yazarak bu iletiyi silinmesini istesen bile ben yazarım çünkü bunlar gerçekler. Şu anda amerika da yaşayan herkes hayır yazdıkların yanlış diyemez. Çok uzağa gitme dün kü @semavi kadir motor ustasıyım gelince çalışırız diyen kişiye tabiki gel çalış demedi. Hayatında görmediğin motorlar var dedi dağıtsam toplayamazsın dedi. Bİzler hintli yada meksikalı toplum gibi birleşip hemen iş bulalım milleti değiliz.

    Hatırladığım kadarıyla birisi "sana Türk usta lazım" dedi... Yani kurtuluş yolu olarak yazdı bunu...

    Bende bunun üzerine herşey oradan görüldüğü gibi değil, arabalar çok farklı... Dagitsa toplayamaz ama usta ise zamanla çozer fakat en önemli etken dil sorunu dedim... Yanına bir adam daha vermek zorunda kalıyorsunuz ve buda ekstra maaliyet oluyor dedim Hatta, dil bilen Türk olsa ve iyi bir usta olsa daha fazla verebileceğimi bile söyledim...

    Yanımda greencardla gelen bir kardesimiZ çalışıyor... Daha önce de bir başka arkadaş çalıştı...

    Ben Türklere pozitif ayrimcilik yapan birisiyim... Adım eklendiği için cevap vermek durumunda kaldım...

    Meksikalilar iş bulur çünkü dil sorunu yok...

    Hintliler iş bulur, çünkü dil sorunu olmayacak kadar kalabalıklar ve zaten İngilizce bir skeilde bilerek geliyor bazıları...

    21.dakikadan sonra anlatmıştım. Aslında yukarıda söylediklerimide konuştum ama yayın gitti telefon gidince. Merger oralari bossa konuşmuşum. Kesilmiş...
    Ama seyredilebir...

    Tabi tartışma konusunu bilemiyorum. Neden adım geçti pek çözemedim 🙂


  • Umarım güzel haberler gelir 🤗


  • @brrr konu hakkında detay nedir mevzuya hakim olmayan kişi olarak ne dolayısıyla ne zaman bu karar iptal edilebilir.


  • @Doncarleone DV2020 kazananları ve vizeli oldukları halde ülkeye giriş yapmayanlar için.Bende şuan takip ediyorum partilerden haber geldiği söyleniyor,bir avukat da açılabilir demiş şuan süre olarak kimse birşey söylemiyor,bekleyip görücez

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10, içinde söyledi: Biden'in Göçmenlik Reformu Yasa Tasarısı (20 Ocak 2021)

    @gucaslan hayırdır bunlar gerçekler görmemezlilikten gelemezsin. Eksi yazarak bu iletiyi silinmesini istesen bile ben yazarım çünkü bunlar gerçekler. Şu anda amerika da yaşayan herkes hayır yazdıkların yanlış diyemez. Çok uzağa gitme dün kü @semavi kadir motor ustasıyım gelince çalışırız diyen kişiye tabiki gel çalış demedi. Hayatında görmediğin motorlar var dedi dağıtsam toplayamazsın dedi. Bİzler hintli yada meksikalı toplum gibi birleşip hemen iş bulalım milleti değiliz.

    merhaba sn. @ayvalik10
    ismim düzgün etiketlenmediği için sonradan gördüm mesajınızı. bu forumda yazılan mesajları + ya da - oy vermek sanırım yanlış bi' şey değil, ya da öyle ise ben bilmiyorum, kusura bakmayın. yazdığınız mesajı beğendiğimde + oy vermek ile beğenmediğimde - oy vermek arasında bir fark göremiyorum açıkcası. gördüğüm tek fark, bu duruma olan üslubunuz, o çok net.

    "hayırdır" şeklinde bir ifade, cevap verebileceğim bir üslup ne yazık ki değil. siz devam etmek isterseniz buyurun edin bu üsluba sn. @ayvalik10, meydan sizin.

    sn. @semavi
    bir tartışma olduğunu da ben de sizinle birlikte öğrendim açıkçası 🙂 iletilere oy verdiğimizde buna sinirlenen arkadaşlar olması beni üzdü, ne yalan söyleyeyim. ama sizin adınız neden geçti ya da neden bu şekilde bir ortamda bulduk kendimizi inanın ben de bilemiyorum 🙂 bir şekilde rahatsızlık verdiysem kendi adıma özür dilerim. bol kazançlar dilerim işlerinizde.


  • Bu arada Vize kazananları, Rafael Ureña Hukuk Bürosundan Philip Duclos, Curtis Lee Morrison, Rafael Ureña, Kristina Ghazaryan ve Abadir Barre ve Kuck Baxter Immigration LLC'den Charles H. Kuck temsil ediyor . Gelişmeleri twitter'dan takip edebilirsiniz. Amerikan gazetelerinde, haber ajanslarında, sosyal medyada, politikacılar nezdinde kamuoyu oluşturduk gibi. Twitter'da avukatlar tarafından hazırlanan mektubu herkes paylaşırsa daha çok gündeme gelecektir:


  • ........


  • @ayvalik10 yazdıklarınız özellikle forumdaki dv2020 ve dv2021 talihlilerinin bir noktada tabiri caizse zülfü yarene dokunur, her gün burayı takip edip sizin tabirinizce kendi menfaatimiz adına iyiye giden şeyler var mı diye postları okuyan biri olarak cevap verme gereği duydum. Her insan gibi buradaki insanlar geleceklerine bir şekilde daha umutlu bakmak ellerine geçen fırsatları değerlendirmek istiyorlar, burası polemik oluşturulacak bir yer değil ayrıca burada düşünce paylaşımı yapan insanların hemen hemen hepsi sizin yaptığınız bu çıkarımları yapabilecek insanlar eğer bu yola giriyorlarsa cesaretleriyle bir şeyleri göze alıyorlardır. Uzun lafın kısası umutlu bir bekleyişte olan ve uzunca bir süredir bu durumdan yıpranan insanlara menfaatinizi düşünüyorsunuz gibi bir yaklaşımda bulunmanız yersiz lütfen olumsuz düşüncelerinizi ve söylemlerinizi kendinize saklayanız...


  • Yeni gelecek olan 3. stimilus paketine gore, covid issizlik maaslari odemeleri Eylul sonuna kadar uzatilacak. Miktar henuz kesin degil ama ya $300 yada $400 olabilir. Su andaki $300 lik miktar Mart sonuna kadar gecerli. Ayrica her yetiskin ve cocuk icin yardim gelecek tekrardan. Aylik issizlik orani ise hala 6.3%. Bu oran ABD geneli icin hala cok yuksek. Covid oncesi oran 3.5% civarindaydi.

    Tum bu ekonomik tablo dahilinde ve Sayin @ayvalik10 yazdiklarina paralel olarak, Biden yonetiminin Mart sonunda bitecek olan kararnameleri tekrar uzatma ihtimali cok az ama Mart sonuna kadar da bence yururlukteki bu iki karanameleri iptal etmeyeceklerdir.

    Umutla vize bekleyen disarida binlerce insan var ama madalyonun oteki yuzu olarak, iceride is ve as bekleyen de birkac milyon insan var.


  • ........


  • 8.59dan sonra uzman avukatta galiba 31 marta kadar surecek seklinde bekledigini soyledi.


  • @yalta Bu konuda haklisiniz. Is basvuru sitelerinde yuzlerce hatta bazi alanlarda binlerce is ilani var. Ama bence devlet kurumlari onlar yerine labor department tarafindan aciklanan issizlik oranlarina ve eyaletler tarafindan verilen issizlik maaslarina dikkat ediyorlar. Tabii ki bu arada baska parametreler de var. Mesela, isyeri icin verilen krediler, isyerlerinin acilma oranlari, mortgage odeme oranlari vs vs...


  • ........


  • @yalta Dil işini nasıl hallettiniz hocam? Şuan nasıl diliniz? Ben de A2 ye kadar okudum ama çoğunu unuttum. Basit cümleleri anlıyorum ama konuşamıyorum.
    Edit: Bu arada boş şans dilerim. 😇


  • ........


  • @yalta Teşekkür ederim. Peki şimdi nasıl aradan 2 yıl geçmiş, su gibi konuşabiliyor musunuz ?

    Benim ingilizcem sizden daha iyiymiş 😃 Ben de her gün alt yazılı film ve dizi izliyorum, dilim gelişsin diye değil sevdiğimden. Bir de telefondan dil öğretme uygulamaları var onlarla her gün 20-30 dk çalışıyorum ama bire bir konuşmadan olmuyor.


  • @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Biden'in Göçmenlik Reformu Yasa Tasarısı (20 Ocak 2021)

    @yalta Teşekkür ederim. Peki şimdi nasıl aradan 2 yıl geçmiş, su gibi konuşabiliyor musunuz ?

    Benim ingilizcem sizden daha iyiymiş 😃 Ben de her gün alt yazılı film ve dizi izliyorum, dilim gelişsin diye değil sevdiğimden. Bir de telefondan dil öğretme uygulamaları var onlarla her gün 20-30 dk çalışıyorum ama bire bir konuşmadan olmuyor.

    cok spesifik bir sey olmadikca, ozellikle bizim gibi aile reislerinin dil ilerletmeye pek imkani olmaz...

    Sakin temel dil egitimini buraya birakmayin...

    gelene kadar calismaya devam


  • ........


  • Bu ileti silindi!

  • ..........


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum