K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler.
AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
Merhaba arkadaşlar, benim covid haricinde aşı kartım yok. Yaş itibariyle okulda vb olduğumuz aşılar dijitale aktarılmadı. Sağlık kontrolü için aşı kartınızı nasıl çözdünüz ? Olduğum aşıları gereksiz yeniden yaptırmak istemiyorum. Doktor bunun için anlayışlı oluyor mu ? Tecrübeli arkadaşlar geri dönerse çok mutlu olurum 🙏🏻
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?
Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)
SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
@b1whsj58 ben mektup olarak algıladım onu hatirlamaya çalıştım mektup gelmedi bana diye düşündüm. Evet e mail geliyor Ankara'dan sonra randevu alıyorsunuz.
Yakın zamanda ABD ye gelmeyi düşünenlerin dikkatine..
Ten months into the coronavirus pandemic, the U.S. will begin requiring all international travelers—including returning U.S. citizens—to show proof of a negative COVID-19 test in order to a board a flight to the country. The move will go into effect on January 26, according to a new order from the Centers for Disease Control and Prevention.
Travelers coming into the U.S. from international destinations will now need to get a viral test within three days of departure and share their negative results with their airline before a flight (antibody tests are not accepted). The CDC says that documentation showing that you've recovered from COVID-19 will also suffice for those who continue to test positive after recovery. Airlines will be in charge of verifying this documentation, and if you decide not to test or provide your results, “the airline must deny boarding,” according the the CDC.
Hepinize sağlıklı günler diliyorum. Sormak istediğim soru şu ben eşcinselim ve k1 vize sürecine geçen hafta başladık eşcinsel olduğum için herhangi bir sorun yaşar mıyım?
Merhaba konsolosluga mail gönderdim böyle bir cvp geldi bu randevu alabilirsiniz anlamına mi geliyor acaba anlayamadım
Dear Sir/Madam,
Please note we are currently processing a limited number of K-1 (fiancée) visas for Turkish Citizens and residents of Turkey. We will make K-1 appointment slots available on https://ais.usvisa-info.com/. Applicants should review this website for appointment availability and schedule their appointment if possible. Due to health and safety concerns related to the COVID-19 global pandemic, appointments are extremely limited as we emphasize the well-being of our customers and employees. We encourage you to closely monitor our website (https://tr.usembassy.gov/visas/) for updates regarding the services we offer.
@likopin https://travel.state.gov/content/dam/visas/DOMA/DOMA FAQs.pdf burdan bakabilirsiniz. Bir sorun olmadigini okumustum ama genede bakabilirsiniz.
@esra-k Eger CEAC sitesinde case status olarak READY yaziyor ise randevu alabilirsiniz. Konsolosluk belirli sayilarda gorusme gunu actigi icin AIS sitesinden takip edin diyor. Hergun bakmanizda fayda var.
@Ali-Naci-Okay ama randevu alırken de birsuru seçenek var size bilgilendirme geldi mi alabilirsiniz diye telefon ile mail ile vs vs gibi onlar atmadı bana böyle bir mail ben attım cvp olarak yukarıdaki mail geldi yani bu alabilirsiniz anlamına mi geliyor sanki otomatik mail gibi
Bilgi gelmeden alınan randevuları iptal etme haklarına sahiplermis
@esra-k Dosyaniz Ankara'ya gonderildikten sonra NVC size gonderildigini bildiriyor daha sonra Ankara dosyanizi inceliyor size bir mail atiyor. Bu mailin gelmesi belirtilen tarihten uzun surduyse bir inquiry olusturup dosyanizla ilgili bilgi almak istediginizi belirtilen sureden daha uzun bir sure haber alamadiysaniz inquiry olusturmaniz gerektigini soyluyorlar zaten. Olusturdugunuz inquiry icin Dosya hakkinda bilgi secenegini secip verilen surenin ne tarihte doldugunuda belirterek olusturursaniz size donus yapacaklardir. Ama inquiry bolumune gun almak istediginizi soylediginiz takdirde size AIS sitesini duzenli olarak kontrol etmenizi ve sinirli sayida gun actiklarini soyliyeceklerdir sizinde ilk yazinizda denildigi gibi.
@likopin, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Hepinize sağlıklı günler diliyorum. Sormak istediğim soru şu ben eşcinselim ve k1 vize sürecine geçen hafta başladık eşcinsel olduğum için herhangi bir sorun yaşar mıyım?
Herhangi bir sorun yasamamaniz lazim. Diger ciftler gibi islemlerinize devam edeceksiniz.
Zaten resmi evliligi ABD'de yapacaginiz icin ve ABD'de ayni cinsiyetli bireylerin evliligi resmen tanindigi icin resmi olarak da bir problem yasamamaniz lazim.
@esra-k, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
Merhaba konsolosluga mail gönderdim böyle bir cvp geldi bu randevu alabilirsiniz anlamına mi geliyor acaba anlayamadım
Evet, ama dosyalari biraz yavas isliyorlar. O nedenle gunluk randevu miktari kisitli... Siteyi takip edin.
@crazycells vize ücretini yatırıp randevu takip edip bulduğum da Alabilirmiyiz ? Göndermiş oldukları maili randevu alırken ki mail geldi mi sorusuna istinaden referans olarak kullanabilir miyiz yoksa akışına bırakıp net olarak onlardan mi bilgi beklemeliyiz
@esra-k, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
@crazycells vize ücretini yatırıp randevu takip edip bulduğum da Alabilirmiyiz ? Göndermiş oldukları maili randevu alırken ki mail geldi mi sorusuna istinaden referans olarak kullanabilir miyiz yoksa akışına bırakıp net olarak onlardan mi bilgi beklemeliyiz
Eger NVC, dosyanizi konsolosluga aktaracagini bildirdiyse bu sekilde yapabilirsiniz. Ama hicbir sey yapmayip haber de bekleyebilirsiniz.
Eger mulakat aldiktan sonra dosyaniz islenmeye hazir degilse zaten konsolosluk mulakat tarihinizi erteleyecektir, bu nedenle dosyaniz herhangi bir zarar gormez.
@crazycells anladım çok teşekkür ederim bilgi veren herkese
Sevgiler
Arkadaşlar merhaba uygun randevu olduğunda alabilmek için önce ücretin mi ödenmesi gerekiyor yoksa açık randevu olduğunda seçince mi ödeme ekranı geliyor
@esra-k Sanırsam üçret ödemeden randevu alamıyorsunuz..
@b1whsj58 ama ücret ödenecek herhangibir yer aktif değil anlamadık nereden ödeme yapılacak
@esra-k uygun randevu buldugunuzda odeme ekrani aciliyor odeyip aliyorsunuz randevuyu
@Hasan33 çok teşekkür ederim 
Arkadaşlar bana yardımcı olur musunuz avukatım bu maili gönderdi bana nasıl biryol izlemeliyim bundan sonra ? I'm writing to let you know that we filed your case via USPS Priority Mail. The tracking number is 0000000000057. It should arrive at USCIS within about three business days.
In approximately one to two months, USCIS will issue a Receipt Notice by mail—both to your address and to our office—which will contain a unique "receipt number" that we can use to identify your case and track its progress. On average, petitions like yours are taking between 8-11 months for adjudication.
Please let me know if you have any questions as we move forward. Furthermore, please let us know if either of you changes addresses at any time, as we will need to help you file an AR-11 Address Change with USCIS within 5 days of your move.
@emirgenco başvurunuzu yollamışlar 3 gün içinde ulaşacağını ve sürecin ortalama ne kadar süreceğini belirtmiş.Durumunuzla ilgili herhangi bir değişiklik olursa da bilgilendirmenizi istemiş bundan sonra NOA’ ları beklemekten başka yapacağınız birşey yok hayırlısı olsun.
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum