@huseyind, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
Merhabalar herkese,
Bu konuyla ilgili az biraz karisik bir durumum var ve yardiminiza ihtiyacim var.
2 senedir Green card sahibiyim ve henüz yerlesemedim, acikcasi 1,5 seneye daha ihtiyacim var.
Gectigimiz sene re-entry permit e basvuru yapmistim ve iste sonrasinda biometrics icin tekrar ABD ye gidip o islemleri de halletmistim.
Bir kac ay sonra bir mektup gelmisti ve basvurumun 23 Ekim'de ellerine ulastigi ve o tarihte ABD icinde olmadigim icin basvurum reddedilmisti.
Oysa 1 haftaligina(15 Ekim'de) gitmis ve basvuruyu 20 ekimde göndermistim, 22 Ekim'de ABD disina cikmistim. Bu mantiga göre gider gitmez postayi göndermis olsaydim basvurum isleme alinacakti ve 1 hafta yeterli olacakti. ABD icinde olmaktan kasitlari, postanin yani basvurunun USCIS e ulastigi an mi acaba?
2-3 hafta icinde tekrar giris yapacagim 1 seneyi doldurmadan önce ve tekrar re-entry permit e basvuru yapmak istiyorum. Su dönem USCIS de durumlar karisik diye okudugum icin kafam karisti. Biometrics bilgilerim halihazirda alinmis oldugu icin, acaba 1 hafta yeter mi bu sefer yoksa uzun mu kalmak gerekiyor. Bu konuda fikir verebilir ya da yönlendirebilirseniz simdiden cok cok tesekkür ederim.
USCIS'in ilk basvuruyu aldigi ve degerlendirdigi gun onemli. Eger o gunden once cikmis olursaniz maalesef basvuru sartini yerine getirmemis oluyorsunuz.
Maalesef su donemde ne kadar surenin yeterli olacagini ben de bilemiyorum, ama normal zamanlarda dediginiz gibi birkac hafta sonra ilk basvuruyu isliyorlardi genelde.