@isag, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
2018 talihlisiyim, 2019 yılında da iki yıllık re entry permit almıştım bu senenin ağustosa ayında bitiyor ve mevcut re entry bitmeden yeni bir başvuru yapamıyoruz. Ben türkiye de üniversite okuduğum için bu re entry lere ihtiyaç duyuyorum. Okulumun yeni dönemi 2021 eylül de açılır gibi duruyor ama ağustosun sonundan eylülün başına kadar anca belgeleri teslim aldık bildirimi gelir. Randevu tarihi en az 1.5 ay içerisinde yani benim aldığım dönemde öyle olmuştu ve şuan covid den dolayı daha da uzun sürmesi çok anlaşılır bir olay olur. Maalesef tıp fakültesinde olduğum için okulumu bir dönem donduramadığım için permit i alıp geleyim diye bir durum da söz konusu değil ve sınav sistemlerimiz diğer fakültelerden çok farklı hiçbir sınavı kaçırma gibi bir lüksümüz yok. Şuanda ne yapacağımı bilemiyorum konsolosluğa gitsem bir şekilde yardımcı olabilirler mi sizce? Parmak izimi ve fotoğrafımı konsolosluktan vermek gibi. Ya da sizce ne yapmam gerekir çünkü bir yandan greencard ım bir yandan da okulum var. Konu hakkında bilgisi olanlar deneyimlerini paylaşırlarsa bana da çok büyük yardımı olur. Şimdiden teşekkürler
Yazin re-entry permit almayi deneyebilirsiniz, o zamana kadar islerde ilerleme olabilir.
Eger olmazsa, konsoloslugun yardimci olabilecegini pek sanmiyorum; cunku konsoloslukla degil USCIS ile ilgili bir basvuru bu... En kotu durumda re-entry permit almadan ama 1 yili da gecirmeden ABD'ye giris-cikis yapmaniz gerekecek sanirim...