Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sono, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Sayın @crazycells,

    Trump'ın kararnamesinin sonuna yaklaştık. Uzatılsa bile yeni yönetimin Trump dönemine ait kararnameleri iptal edeceğine dair bir beklenti oluşmuş durumda. Kararnamenin bir şekilde yürürlükten kalkacağını düşündüğümüzde, bu sefer de konsoloslukların kapalı, daha doğrusu rutin vize çalışmalarına devam etmemesi durumu ile karşı karşıya kalıyoruz. Tıpkı DV2020 sürecindeki mart - nisan döneminde kararname olmaksızın mülakatların iptal edilmesi, ertelenmesi durumunda olduğu gibi.

    Mülakatlar yapılamadığı için bültende çok az ilerleme, evrak onaylarını vermeme gibi durumlar yaşanıyor. Bu da konsolosluktaki durumun ne kadar belirleyici olduğunu gösteriyor.

    Aslında mülakatların yapılmaması için bir sebep yok, eylül ayında covid olsa da davalar ile dosyalar "kritik" olarak işaretlendiği için mülakat yaptılar. Ama dünya genelinde, vaka sayısı çok ya da az olsun, konsolosluk vize işlemlerinde büyük ölçüde durmuş durumda.

    Deneyimleriniz itibariyle sormak istediğim şu ki; DoS'ta görev değişikliği olmasıyla birlikte dünya genelinde konsoloslukların çalışması yönünde bir karar oluşabilir diyebilir miyiz? Yani buradaki tıkanıklığın sonucuyla ilgili DoS'taki görev değişikliğini beklemek mi doğru?

    Tikanikligin en buyuk nedeni maalesef pandemi. O nedenle halkin ciddi bir sekilde bagisik olmadigi ulkelerdeki konsolosluklardaki islemlerin hizlanmasini beklemeyin.

    Illaki yonetim degisince bir farklilik olacaktir, cunku Trump yonetimi oncekilerden farkli olarak cok 'gocmen karsiti'ydi. Ama bunlar bir gunde eskiye donusmeyecek maalesef. Bence kis bitene kadar cok ciddi bir ilerleme beklemeyin. Konsolosluk daha once mahkeme karari geregince bu islemleri yapti, maalesef eger mahkeme karari olmasaydi hicbirine dokunmayacaklardi. Ayrica cok fazla da dosya gormedi, yani sadece DV dosyalarini 2-3 haftada bitirdi, dolayisiyla insanlarin cok yaklasmasini onlemek zor olmadi. Ama su an (daha dogrusu Ocak ayi sonunda) tekrar acilirsa pek cok kategorideki vizeler ayni anda acilacak, kararname birkac tanesi haric tum gocmen vizeleri engelliyor; o nedenle mahkeme karari olmadikca DV ozelinde bir ayricalik beklemeyin. Genelde konsolosluk bu sekilde calismiyor cunku.

    Zaten forumdaki farkli basliklara da bakarsaniz herkes kendi dosyasinin derdinde 🙂 Evliler, ABD vatandasi ya da GC sahibi esini goremedikleri icin; nisanlilar, nisanlilarindan ayri kaldigi icin; cekilis talihlileri ise sure kisitlamasindan dolayi sikayetci 🙂 Herkes kendi islemlerinin baslamasini dort gozle bekliyor...


  • "Merhaba size mülakat deneyimimi anlatmak istiyorum..." temalı ilk yazıyı görmeyi iple çekiyorum! Umutlu olalım 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @crazycells çok teşekkürler değerli yorumlarınız için. Görünen o ki EO'yu geride bıraksak da pandeminin kontrol altına alınıp konsolosluğun olabildiğince erken sürede normalleşmesi için dua etmekten başka bir çaremiz pek yok 🙂


  • Reyiz burada Sövecekseniz Koronaya sövün Trumpı rahat bırakın demek istemiş 😁


  • Ortak hesaptaki parayı mali kaynak olarak gösterebilir miyim ? Annem veya babam ile ortak hesap olmayacak, başka birisi ile. Yoksa kendi hesabımda göstermek daha mı iyi olur ? Tek başıma gideceğim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @supertramp, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Ortak hesaptaki parayı mali kaynak olarak gösterebilir miyim ? Annem veya babam ile ortak hesap olmayacak, başka birisi ile. Yoksa kendi hesabımda göstermek daha mı iyi olur ? Tek başıma gideceğim.

    merhaba. ortak hesaptan kastınız sizin isminizin geçtiği bir hesap degil mi? çünkü bazen eşlerin ortak hesapları oluyor erkek+kadin'in isimleri hesapta geçiyor. bu şekilde bir hesaptan mi bahsediyorsunuz?

    eger imkanınız varsa kendi üzerinizde gösterin, en sağlıklısı bu olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @supertramp, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Ortak hesaptaki parayı mali kaynak olarak gösterebilir miyim ? Annem veya babam ile ortak hesap olmayacak, başka birisi ile. Yoksa kendi hesabımda göstermek daha mı iyi olur ? Tek başıma gideceğim.

    Eger tek basiniza vize aliyorsaniz ve ABD'ye goc ediyorsaniz, o durumda hesabin sadece sizin adiniza olmasini tavsiye ederim.


  • merhaba, sıra Şubat Ayi icin 8200 olarak gözüküyor 8400 sıralamam var Saglik raporunu ne zaman almam gerekiyor yada ne zaman almam daha mantıklı? tarih aciklandiktan sonra mi yoksa bu ay yada Şubat ayında mi girmeliyim ?

  • ⭐⭐

    @mehmetalinalbantoglu, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    merhaba, sıra Şubat Ayi icin 8200 olarak gözüküyor 8400 sıralamam var Saglik raporunu ne zaman almam gerekiyor yada ne zaman almam daha mantıklı? tarih aciklandiktan sonra mi yoksa bu ay yada Şubat ayında mi girmeliyim ?

    dosyanız konsolosluğa aktarılmadan doktor randevusu alamıyorsunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmetalinalbantoglu, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    merhaba, sıra Şubat Ayi icin 8200 olarak gözüküyor 8400 sıralamam var Saglik raporunu ne zaman almam gerekiyor yada ne zaman almam daha mantıklı? tarih aciklandiktan sonra mi yoksa bu ay yada Şubat ayında mi girmeliyim ?

    DV2021 talihlisi misiniz? Imzanizi duzeltin isterseniz...

    Saglik raporunu almak icin, mulakat tarihi almaniz lazim oncesinde.


  • Teşekkür ederim düzelttim o hatayı. Bir sorum daha olacak mesela Şubat ayında 8200 e kadar olanların vize görüşmesi tarihi mi belli oluyor daha dogrusu 8200 e kadar olanlar vize görüşmesine Şubat Ayi icinde mi giriyor ? Bunu sorma sebebim 84** sıralamam var mart Ayi icin büyük ihtimal sıra o sıranın icinde olacagim ve mart ayında vize görüşmesine girmiş olur muyum ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmetalinalbantoglu normal prosedürde öyle olması lazımdı ancak; şuan bir yığılma var ve bülten devam ediyor. bu sebepten ilk mülakatlar başladığında hangi case'e kadar mülakat dağıtılır ve hangileri mülakata gider belli değil. ilk bültende siz de current olacaksınız muhtemelen, bu sayede mülakatlar başladıktan max iki ay içinde sizin de sıranız gelmiş olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmetalinalbantoglu, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Teşekkür ederim düzelttim o hatayı. Bir sorum daha olacak mesela Şubat ayında 8200 e kadar olanların vize görüşmesi tarihi mi belli oluyor daha dogrusu 8200 e kadar olanlar vize görüşmesine Şubat Ayi icinde mi giriyor ? Bunu sorma sebebim 84** sıralamam var mart Ayi icin büyük ihtimal sıra o sıranın icinde olacagim ve mart ayında vize görüşmesine girmiş olur muyum ?

    Henuz konsolosluklarda vize verilmiyor, o nedenle mulakat tarihinizde kaymalar olacak. Forumu takip edebilirsiniz gelismeler icin...


  • @gucarslan teşekkür ederim askerliği aradan çıkartsam iyi olacak galiba hazirana uzarsa asker kacagi olma durumum var.

    bir sorum daha olacak başvururken ve evrakları yollarken pasaportum geçerliydi ve bekardim ancak önümüzdeki günlerde pasaport surem bitiyor, evlenme durumum var (4 yıllık bir iliski) evrak degisikligi talep edeceğim başvuru sırasında yüklediğim pasaportu mu taratmalıyım yoksa yeni gelen evrakipasaportu mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmetalinalbantoglu başvuru sırasında kullandığınız pasaportu ve yeni pasaportunuzu taratıp yollamalisiniz, ikisini birden.


  • Merhaba. Mülakat aşamasında beyan edilmesi gereken mal ve parasal döküme iliskin bir sorum var. Benim bankada 15.000 usd nakitim yok ve yüksek ihtimalle olmayacak ama bu miktarin biraz ustunde bir degerde aracim var. Sizce vize asamasinda problem yasar miyim. (Araci satip gidecegim tabi Amerikaya ama mulakat mal beyani oncesi mi sonrasi mi satmak mantikli?) son durum goz onunde bulunduruldugnda mulakat asamasina gelebilirsek tabii. Simdiden tesekkurler ve saygilar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kratos, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba. Mülakat aşamasında beyan edilmesi gereken mal ve parasal döküme iliskin bir sorum var. Benim bankada 15.000 usd nakitim yok ve yüksek ihtimalle olmayacak ama bu miktarin biraz ustunde bir degerde aracim var. Sizce vize asamasinda problem yasar miyim. (Araci satip gidecegim tabi Amerikaya ama mulakat mal beyani oncesi mi sonrasi mi satmak mantikli?) son durum goz onunde bulunduruldugnda mulakat asamasina gelebilirsek tabii. Simdiden tesekkurler ve saygilar.

    vizeyi aldiktan sonra mallari nakite cevirmek daha mantikli 🙂

    yeterli olup olmadigina konsolos karar verecek, elinizdeki butun maddi birikimi gosterirseniz dediginiz durumda yeterli gelecektir diye dusunuyorum.


  • @crazycells Merak ettiğim bir durum var, normal şartlarda 15K usd bir kişinin USA topraklarında bir süre ihtiyaçlarını karşılayabileceği düşünülerek gösterilen bir rakam idi, covid sürecinde sizce bu meblanın daha yüksek gösterilmesi gerekmez mi ?


  • @crazycells Bilginize sağlık. Çok teşekkür ederim. 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mustafa-Sayılan, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells Merak ettiğim bir durum var, normal şartlarda 15K usd bir kişinin USA topraklarında bir süre ihtiyaçlarını karşılayabileceği düşünülerek gösterilen bir rakam idi, covid sürecinde sizce bu meblanın daha yüksek gösterilmesi gerekmez mi ?

    Vize almak icin diyorsaniz, buna konsolos karar verecek 🙂 $15.000 + $5000 formulu nerdeyse herkes icin ise yariyor ama cok istisnai sekilde ise yaramadigi durumlar da oldu, konsolos daha yuksek bir birikim veya sponsorluk istedigi bazi arkadaslardan.

    Oyle ya da boyle, sizin yapmaniz gereken "tum" maddi birikiminizi mulakatta beyan etmek olmali zaten...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum