Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

• Merhaba, Benim biraz degisik bir sorunum var. Kartimi epey gec aldim fakat ilk ismimle ikinci ismimi yer degistirerek basmislar. Doldurdugum formlari kontrol ettim bir sikinti gozukmuyor, I-90 formu online olarak dolduracagim, peki bu hata icin para odeyecek miyim ?

• @coolblazer, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

Merhaba, Benim biraz degisik bir sorunum var. Kartimi epey gec aldim fakat ilk ismimle ikinci ismimi yer degistirerek basmislar. Doldurdugum formlari kontrol ettim bir sikinti gozukmuyor, I-90 formu online olarak dolduracagim, peki bu hata icin para odeyecek miyim ?

Hayir, sizden kaynaklanan bir problem olmadigindan, bu basim hatasini duzeltmek icin para odemenize gerek yok.

• @crazycells Tesekkur ederim:ok_hand: Ama sistemde sorun var sanirim, online olarak formu doldurmaya calistigimda herhangi bir nedenden dolayi 500 error sayfasi aliyorum. Posta ile de gondermek istemiyorum, postahaneden money order yapmayi bilmiyorum cunku.

• @coolblazer, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

@crazycells Tesekkur ederim:ok_hand: Ama sistemde sorun var sanirim, online olarak formu doldurmaya calistigimda herhangi bir nedenden dolayi 500 error sayfasi aliyorum. Posta ile de gondermek istemiyorum, postahaneden money order yapmayi bilmiyorum cunku.

daha sonra deneyin isterseniz.

incognito mod ile de giris yapmayi deneyin, bazen sorunu bu sekilde cozebiliyorsunuz.

• @crazycells Tesekkur ederim, sitede sorun varmis:thumbs_up: Gelismeleri bildirecegim, belki ayni sorun yasayan arkadaslara yol gostermis oluruz.

Formu doldurdum, fee odemesi su an icin gozukmedi. Onemli bir not; bu isim hatasindan dolayi ben kredi karti basvurusundan ret yedim. Esimle ortam banka hesabimiz var, o almasi ragmen alamadim. Sanirim bu isimden dolayi background check sorun cikartiyor. Credit karma programinda da kredi skorum gozukmuyor. Gerci esimin de cikmadi ama bundan dolayi oldugunu dusunuyoruz.

• Merhaba, 10 yılı dolan green cardı yenilerken 3 yıl tax return yapmış olmak vb... kurallar hakkında bilgisi olan varmıdır? @crazycells

• @SAVAS, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

Merhaba, 10 yılı dolan green cardı yenilerken 3 yıl tax return yapmış olmak vb... kurallar hakkında bilgisi olan varmıdır? @crazycells

Maalesef bilmiyorum net olarak ama ABD'de olan herkesin eski kartinin yenilenmesi gerekir diye dusunuyorum. Isterseniz sorunuzu Muslu Hukuk Burosu'na sorun.

https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

• ⭐⭐

Merhaba Arkadaslar,

Biz 2019 'da greencarti kazandigimizda malesefki bir arkadasimizin adresini vermistik greencardlarin gitmesi icin, cunki hep gitmeden odersek greencardlarimiz erken gelir diye dusunuyorduk.

Arkadaslar baska sehre tasininca greencard larimiz eski evlerinin posta kutusunda kaldi ve yeni adreslerine dogal olarak gitmedi.

Bizede ders oldu sizede olsun diye soylemek istiyorum adres konusunda net olmadan asla rastgele guvenip kimsenin adresini vermeyin...

Daha ilk girisimizde sinir kapisinda adres degistirmistik ama hicde guncellemiyorlar. Herneyse 2. Girisimizi 6 ay olmadan greencardsiz olarak 10 ay once gelmistik, sonra corona problemi dunyayi sardi ve greencard olmadan hayatimiza devam ettik.

Yaklasik bir ay once 3 kisilik Ailem icin ,cok iyi bir arkadasim sayesinde online olarak l90 formu doldurduk ve 1600 $ a yakin para odedik. 31 Aralikta'da parmak izi icin randevu verdiler.

Benim salakligim size ornek olsun ,gelmeden yerlesmeden gerekirse greencard paranizi odemeyin yada emin olun. Kimseye guvenmeyin 😂 sevgiler

• ⭐⭐

@HockeyUmpire2, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

Merhaba Arkadaslar,

Biz 2019 'da greencarti kazandigimizda malesefki bir arkadasimizin adresini vermistik greencardlarin gitmesi icin, cunki hep gitmeden odersek greencardlarimiz erken gelir diye dusunuyorduk.

Arkadaslar baska sehre tasininca greencard larimiz eski evlerinin posta kutusunda kaldi ve yeni adreslerine dogal olarak gitmedi.

Bizede ders oldu sizede olsun diye soylemek istiyorum adres konusunda net olmadan asla rastgele guvenip kimsenin adresini vermeyin...

Daha ilk girisimizde sinir kapisinda adres degistirmistik ama hicde guncellemiyorlar. Herneyse 2. Girisimizi 6 ay olmadan greencardsiz olarak 10 ay once gelmistik, sonra corona problemi dunyayi sardi ve greencard olmadan hayatimiza devam ettik.

Yaklasik bir ay once 3 kisilik Ailem icin ,cok iyi bir arkadasim sayesinde online olarak l90 formu doldurduk ve 1600 $ a yakin para odedik. 31 Aralikta'da parmak izi icin randevu verdiler.

Benim salakligim size ornek olsun ,gelmeden yerlesmeden gerekirse greencard paranizi odemeyin yada emin olun. Kimseye guvenmeyin 😂 sevgiler

Ben hikayenin boyle oldugunu bilmiyordum. Yanlis adres gibi bir seyden kayboldu saniyordum. Boyle bir durumda postayi postaneden kurtarma yolu var aslinda. Su cok gec tabi ama belki baskalarina yardimci olur. Uscis green card lari artik priority mail ile yolluyor. Bu da demek oluyor ki mail tracking number ile geliyor. Uscis den kontrol ettiginizde uscis bu tracking number i size sagliyor mu bilmiyorum. Eger sagliyorsa kart yola ciktiginda kartin gittigi adresin bagli oldugu post office i bulup arayabilirsiniz. Malesef genelde telefonlara yanit vermiyorlar. Ama ulasirsaniz tracking number i vererek gelen mail in dagitima cikmasini engelleyebilirsiniz. Sizin icin en fazla 1 ay hold yaparlar.

Bu bedava olan yontem. Bunun disinda premium forwarding yontemi var. $20 fee si var ve haftalikta $21. Green card in ulkeye ilk girdiginiz anda process olup yola cikmasi en azindan 3 haftayi buluyor. Kartin statusunu takip edip premium forwarding baslatirsaniz priority postalariniz (green card priority mail ile geliyor) postane tarafindan istediginiz adresinize gonderilir

• ⭐⭐

@goodluck aslinda biz adresi yenilemistik ama eski adrese yollamislardi. Yani yanlis adresse 😊

• ⭐⭐

12/31/20 de gittigimiz Uscis ofisinde parmak izimiz alindi ve greencartimizi beklememiz soylendi. 5yasina girecek oglumdan imza istediler. Ben adini,soyadini yazdim. Bakalim ne zaman gelicek kartlarimiz.

• ⭐⭐

@HockeyUmpire2, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

@goodluck aslinda biz adresi yenilemistik ama eski adrese yollamislardi. Yani yanlis adresse 😊

Premium forwarding normal forwarding den farkli. Normal forwarding de paketin gonderen yere donme olasiligi yuksek. Premium forwarding de ozel hizmet almis oluyorsun. Senin paketin postanede hold yapilip yeni label basildiktan sonra belirttigin adrese tekrar gonderiliyor

• Merhabalar,Acil yardıma ihtiyacım var.Annem’in yarın Miami uçuşu var fakat greencardını bulamıyoruz.4 yıl oldu alalı.Pasaportunda B1/B2 vizesi devam ediyor.Pasaportu ile giriş yapabilir mi?

• @epsilon05, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

Merhabalar,Acil yardıma ihtiyacım var.Annem’in yarın Miami uçuşu var fakat greencardını bulamıyoruz.4 yıl oldu alalı.Pasaportunda B1/B2 vizesi devam ediyor.Pasaportu ile giriş yapabilir mi?

Green Card ile giris yapmak zorunda maalesef. Turist vizesiyle kesinlikle giris yapmaya calismayin.

Eger karti hala bulamadiysaniz ucusu ertelemeyi dusunebilirsiniz?

Green Card'i bulamazsaniz konsolosluga "kayip Green Card" basvurusu yapip "boarding foil" almalisiniz.

• @crazycells Çok teşekkür ediyorum veridiğiniz bilgiler için.Sonunda bulduk🙏Gerçekten kayıp ettikten sonra işlemler oldukça meşakkatliymiş.Tekrardan teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐

Ocak ayından itibaren, halihazırda yasal kalıcı oturma izni olan kişilere (LPR'ler) verilen çıkartmayı, Form I-551, Daimi Yerleşik Kartlarının (ÇHC veya "Yeşil Kart") geçerliliğini uzatmak için revize edilmiş bir Form I-797 ile değiştireceğiz. , Eylem bildirimi. LPR'ler, Yeşil Kartlarının süresi dolduğunda veya süresi dolmak üzereyken Daimi Yerleşik Kartını Değiştirme Başvurusu olan Form I-90'ı doldurur. Gözden geçirilmiş Form I-797 bildirimi, Form I-90 için bir alındı ​​bildirimi işlevi görecektir.

Yeşil Kart ile birlikte sunulduğunda, revize edilmiş Form I-797 bildirimi, Yeşil Kartın geçerliliğini Yeşil Kartın önündeki tarihten itibaren 12 ay uzatacak ve LPR durumunun geçici kanıtı olarak hizmet edecektir. Bu değişiklik, yakın zamanda süresi dolmuş Yeşil Karta sahip LPR'lerin kimlik belgelerine, istihdam yetkisine ve geçici yurtdışı seyahatinin ardından Amerika Birleşik Devletleri'ne geri dönme yetkisine sahip olmasını sağlar.

Biyometri randevusu için bildirim almamış olan ve Yeşil Kartlarına sahip olan Form I-90 başvuru sahiplerinin, LPR statüsüne ilişkin geçici kanıt elde etmek için artık bir başvuru destek merkezini ziyaret etmeleri gerekmeyecek. Halihazırda bir biyometri randevusu için planlanmış olan adaylara revize edilmiş bir bildirim gönderilmez ve biyometri randevularında bir uzatma etiketi verilecektir.

Ocak ayından itibaren, süresi dolan Yeşil Kartı değiştirmek için Form I-90'ı dolduran başvuru sahipleri, USCIS başvurularını kabul ettikten yaklaşık 7-10 gün sonra postayla revize edilmiş alındı ​​bildirimini alacaklar. Bu bildirim güvenli bir kağıda basılacak ve süresi dolmuş bir Yeşil Kart ile sunulduğunda kimlik ve çalışma yetkisinin kanıtı olarak işlev görecektir.

Starting in January, we will replace the sticker that is currently issued to lawful permanent residents (LPRs) to extend the validity of their Form I-551, Permanent Resident Card (PRC or “Green Card”), with a revised Form I-797, Notice of Action. LPRs file Form I-90, Application to Replace Permanent Resident Card, when their Green Cards expire or are about to expire. The revised Form I-797 notice will serve as a receipt notice for the Form I-90.

When presented together with the Green Card, the revised Form I-797 notice will extend the Green Card’s validity for 12 months from the date on the front of the Green Card and will serve as temporary proof of the LPR’s status. This change ensures that LPRs with a recently expired Green Card will have documentation of identity, employment authorization, and authorization to return to the United States following temporary foreign travel.

Form I-90 applicants who have not been issued a notice for a biometrics appointment and are in possession of their Green Card, will no longer have to visit an application support center to obtain temporary evidence of LPR status. Applicants who have already been scheduled for a biometrics appointment will not receive a revised notice and will be issued an extension sticker at their biometrics appointment.

Starting in January, applicants who file Form I-90 to replace an expiring Green Card will receive the revised receipt notice in the mail approximately 7-10 days after USCIS accepts their application. This notice will be printed on secure paper and will serve as evidence of identity and employment authorization when presented with an expired Green Card.

• Merhaba , ben ilk iki senelik green kartımı evlilik yoluyla elde ettim. Şimdi bazı nedenlerden dolayı ABD vatandaşı eşimden ayrılmam gerekirse on yıllık green karta başvuru hakkımı kaybeder miyim ? Ya da hukuki olarak hangi yollardan ABD deki statümü devam ettirebilirim ?
    Bu biraz istisnai bir soru biliyorum o yüzden bu konu ile ilgili tecrübesi olan birinin görüşlerine ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz büyük makbule geçer.
    Teşekkür ederim

• Cok bilgim yok ama tahminimce kaybedersiniz.

• @Aguzel121, içinde söyledi: Şartlı green kartı aldıktan sonra ABD vatandaşı eşten ayrılma

Merhaba , ben ilk iki senelik green kartımı evlilik yoluyla elde ettim. Şimdi bazı nedenlerden dolayı ABD vatandaşı eşimden ayrılmam gerekirse on yıllık green karta başvuru hakkımı kaybeder miyim ? Ya da hukuki olarak hangi yollardan ABD deki statümü devam ettirebilirim ?
    Bu biraz istisnai bir soru biliyorum o yüzden bu konu ile ilgili tecrübesi olan birinin görüşlerine ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz büyük makbule geçer.
    Teşekkür ederim

merhaba. tam sizin durumunuzu anlatan bir makale. bütün detayları ile bilgi verilmiş;

https://www.immi-usa.com/what-happens-to-green-card-after-divorce/

• ⭐⭐

Biden bize ugurlu geldi ve 2 sene sonunda greencardlarimiz elimize ulasti. Ben nisan ,mayista gelir derken ,parmak izinden 21 gun sonra ulasti ,sukurler olsun. Forum arkadaslarima ve en cokta @crazycells 'e cok tesekkur ederim.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    3 İleti
    227 Bakış
    Felix 0F
    @Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
  • I-551 Damgası ile Seyahat

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    14
    1 Oy
    14 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @urungu I-551 zaten Green Card'in kendisi, yani belgenin orijinali sizdeyse direkt onu kullanabilirsiniz. Sayin @Ryback 'in belirttigi gibi muhuru gostermenize bile gerek yok.
  • 12 Oy
    2k İleti
    172k Bakış
    Meliha YalınM
    @burcu82 belgeyi konsolosluğa mı istemiştiniz yoksa adresinize mi geldi
  • 1 Oy
    1 İleti
    9k Bakış
    crazycellsC
    Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz. Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi. Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim. Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim... Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil) yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k