Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @north merhaba. dün Curtis Morrison bununla ilgili bir dava açacağını duyurdu. ilgili davaya katılan arkadaşlarımız olacak. dava detaylarına buradan ulaşabilirsiniz;

    son başvuru 4 ocak bu arada.

    https://curtismorrisonlaw.com/no-ban-2021


  • Merhaba sayın @gucarslan,

    Curtis Morrison'un sayfasında DV2020 talihlilerinin bu davaya uygun olmadığını belirtmiş. Bizim gibi vizesi basılı olan kişiler bu davaya katılamayacak sanırım? Bizim için de ayrı bir dava açılır mı ya da hukuki olarak sürece dahil olabileceğimiz farklı bir yol var mıdır?

    ddc6eff0-ee7f-4f97-8d8a-911211182365-image.png


  • @gucarslan benimde anlamadığım iki nokta oldu mesela visa bulletında current olması diyor katılım koşullarında ama altta da ds-260ın yapılmış olması diyor hem numaramızın current olması hemde ds-260ı doldurmuş olmamız mı gerekiyor yani?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dirilo, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba sayın @gucarslan,

    Curtis Morrison'un sayfasında DV2020 talihlilerinin bu davaya uygun olmadığını belirtmiş. Bizim gibi vizesi basılı olan kişiler bu davaya katılamayacak sanırım? Bizim için de ayrı bir dava açılır mı ya da hukuki olarak sürece dahil olabileceğimiz farklı bir yol var mıdır?

    ddc6eff0-ee7f-4f97-8d8a-911211182365-image.png

    merhaba. benim de anladığım DV2020 ler için uygun olmadığı, bunu açıkça belirtmiş kendisi. ama farklı bir dava olur mu onu inanın bilemiyorum, bu konuda fikir beyan etmem cok yanlış olur.

    avukatları takip etmek ve DV2020 talihlileri / başlıklarıni dikkatlice inceleyip takip etmek önemli bu konuda.

    umarım sizler icin davaya gerek kalmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sena-Gökdemir, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @gucarslan benimde anlamadığım iki nokta oldu mesela visa bulletında current olması diyor katılım koşullarında ama altta da ds-260ın yapılmış olması diyor hem numaramızın current olması hemde ds-260ı doldurmuş olmamız mı gerekiyor yani?

    o konuyla ilgili ifadede ucu açık bir durum var ne yazik ki. bir kaç arkadaşımız bunu sordu, gelen cevaba göre bilgi paylaşırım sizlerle de.

    ama evet, benim de anladığım o.


  • Fransada yaşıyorum burdan dava acma sürecine dahil olmam sikinti yaratıyor mu ? Türkiye den yollayacağım bir şey yok yani ..curtis Morrison sayfasındaki durum için bilgilendiren olursa guzel olur tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aydın-t DV2020'deki davaya yurtdışından katılanlar olduğunu hatırlıyorum. bir sorun olmamıştı onlar için. zannetmiyorum ki fransa'dan katilmanizda bir problem olmaz. yine de Curtis Morrison'a konuyla ilgili mail atip / twitter'dan yazıp ulaşabilirsiniz.


  • @Sena-Gökdemir anladığım kadarıyla numarası current olanlar yani belgeleri elcilikte olanlar katılabilir diyor.Anlamadigim konu 2021 talihlilerin den kimsenin numarası current olmadiki daha.son başvuru 4 Ocak olup nasıl 2021 talihlileri de başvurabilir diyor anlamadım.


  • Umarım böyle bir şey olamaz ama Mart ayından sonra da yıl sonuna kadar bu uygulamayı uzatırlarsa bizim haklarımız iptal olur mu.


  • @waldeinsamkeit evrak onayları bile geldi 7klarda evrak onayı alanlar var aralık ayında belgeler onaylandı numaralar current ama mülakat verilmiyor sanırım bu kişilerin dava açma haklılıkları oluyor benim anladığım bu


  • Ne şansız ne kötü bir döneme denk geldik kafayı yiyeceğim. 😞


  • @Orhan-Cabarov kardeşim yazıları okuyorum'da valla çok üzücü ben talihli değilim ama üzüntünüzü çok iyi anlıyorum allah yardımcınız plsun bak kadir abi ne yazmış hava alanından dönen arkadaşlar olmuş.Birde o tarafını düşünmek gerekir adam işten ayrılmış belki eşide çalışıyordu evindeki eşyalarıda satmış olabilir tamamen çöküntü allah sabır versin.....


  • @Bahadır-Kükrer Evet onlar için çok büyük bir sıkıntı Allah yardımcıları olsun umarım en kısa sürede bu kötü durumdan çıkarız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @north, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    merhabalar Haziran ayında yayınlanan kararname ile malumunuz yıl sonuna kadar visa ban uygulanmıştı ve karar sonrası açılan davalar ile az da olsa vize verildi. bu davada yargıç mehdanin pandemi nedeniyle ülkeye girişi yasaklayabilirsiniz ama vize vermeyi engelleyemezseniz diyerek davacilari haklı bulduğunu hatırlıyorum. Şimdi dün yayınlanan kararname ile marta kadar visa ban uygulanacak. 2020 lerin davası gibi bir dava biz 2021 ler neden acmiyoruz. tamam abd ye almayın anladık ama vize vermeleri gerekir tıpkı Eylül ayında 2020 lere verdikleri gibi. ben 2021 lerin de dava açması gerektiğini düşünüyorum. marta kadar toplamda 6 ay kaybimiz olacak bu saçmalık üstelik ortada bir mahkeme kararı var. ben mi yanlış düşünüyorum arkadaşlar süreci yakından takip edemeyen biriyim kusura bakmayın.

    Bence Biden bu kararlarin arkasinda durmayacak.

    O nedenle 21 Ocak'ta bu yasaklarin hepsinin kalkmasi lazim. Herkesin beklentisi de bu yonde...

    Ayrica belirtmis olayim, cunku DV2021 yili DV2020 yilindan cok farkli... DV2020 yilindaki mahkemenin olumlu sonuclanmasinin tek nedeni DOS'un normal zamanda DV dosyalarini cok yavas islemesi... Yani pandemi ve pandemiden dolayi islemlerin yurumedigi surec uzerinde mahkeme suresince cok durulmadi. Hakim, bu durumda cok bir problem de gormedi, zaten su an tum vize surecleri pandemiden etkilenmis durumda. Fakat pandemi oncesinde normalde verilmesi gereken vizelerin cok kucuk bir bolumu verildigi icin hakim bir "haksizlik" olduguna kanaat getirdi ve belli bir sayida vizeyi rezerve etti. Mahkemeyi takip eden DV2020 talihlisi arkadaslar da bu gozlemleri onaylayacaklardir... Fakat DV2021 sureci cok farkli, vize verilmemesinin en buyuk nedeni pandemi, DOS degil...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @waldeinsamkeit, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Sena-Gökdemir anladığım kadarıyla numarası current olanlar yani belgeleri elcilikte olanlar katılabilir diyor.Anlamadigim konu 2021 talihlilerin den kimsenin numarası current olmadiki daha.son başvuru 4 Ocak olup nasıl 2021 talihlileri de başvurabilir diyor anlamadım.

    8200'e kadar dosya numaralari aktiflesti, yani "current" oldu... bilginize...

    https://yesilkartforum.com/bulten/


  • @crazycells Yani o zaman acılacak davaya current olan numaralar dahil mi olsun ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sakaryalı93, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Umarım böyle bir şey olamaz ama Mart ayından sonra da yıl sonuna kadar bu uygulamayı uzatırlarsa bizim haklarımız iptal olur mu.

    Dediginiz durumda iptal olur. Fakat 21 Ocak'ta yasaklarin kalkacagini dusunuyoruz.

    Baskan degistiginde, onceki baskan tarafindan uygulamaya konulan "Executive Order"larin kaldirilmasi her seferinde gorulen bir uygulama.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BelmaSarvan, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Yani o zaman acılacak davaya current olan numaralar dahil mi olsun ?

    Bu karari herkesin kendisinin vermesi gerekiyor 🙂


  • @crazycells Ben boyle bır davaya katılmak ıstemem acıkcası, tam ucaga bınerken benı gerı yollamıs olsalardı dava acmak ısterdım ama suan kı acılacak davaya da katılmadıgım ıcın de vaktı geldıgınde randevular acıldıgında sıra numaramıza gore cagırılırmıyız yıne. Yoksa davaya katılmadık dıye elcılık bıze randevu vermez mı ?


  • @Sena-Gökdemir sanırım sırayı karıştırdım current olma durumu mülakat tarihi verildiğinde oluyor zannediyordum doğrudur ne diyelim herkes için hayırlısı olsun.bu durumda davaya ben her halükarda basvuramayacagim kaderimizi bekleyeceğiz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum