Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Betül-Saygılı imzanizdan bilgileriniz yazmadığı için durumunuzu bilemiyorum. eger evrak onayı almadıysanız görüşmeniz gereken kurum konsolosluk değil KCC. ama KCC size bu konuda ne yazık ki beklediginiz cevabı vermez şuan, üzgünüm. verecekleri tek cevap DV2020 surecinin resmi olarak bittiği olacaktır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Betül-Saygılı, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @gucarslan peki yarın konsolosluğu arasam ne durumda olduğu hakkında bilgi istesem çok mu geç kalmış durumdayım😓 sanırım süreci kapattılar eylül sonu itibarıyla.. neden gelmedi anlayamıyorum😐

    Siz de mahkeme kararini beklemelisiniz maalesef. Zaten konsoloslugun rezerve edilen DV2020 vizelerini henuz basabilecegini sanmiyorum.


  • @crazycells yok vize için değil aslında, confirmation için arasam mı?


  • @gucarslan şimdi ekledim imzamı, bana evrak onayı gelmedi. Sanırım benle aynı durumda olan kişiler de var baktığımda.. bu kişiler de umudunu kesmemeli mi acaba anlayamadım😓 pandemiyle de bir ilgisi yok aslında evrakları geçen sene yani 2019 ekimde göndermiştim.


  • @sandse merhaba imzanızdan görüntülediğim kadarıyla size de mi evrak onayı gelmedi? Ya da güncel mi değil imzanız?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Betül-Saygılı, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @gucarslan şimdi ekledim imzamı, bana evrak onayı gelmedi. Sanırım benle aynı durumda olan kişiler de var baktığımda.. bu kişiler de umudunu kesmemeli mi acaba anlayamadım😓 pandemiyle de bir ilgisi yok aslında evrakları geçen sene yani 2019 ekimde göndermiştim.

    burada anlatmaya çalıştığım sürecinizin nasıl ilerlemesi gerektiği. ama şuan tek yapmanız gereken 12 mart'ta açıklanacak kararı beklemek. DV2020'de bütün numaralar current oldu ve bu da sizin hala vize alma şansınız olduğu gösteriyor. lütfen mart'taki kararı bekleyin ve umudunuzu kaybetmeyin.


  • Merhabalar Ali Cihan Bey @crazycells, Benim bir sorum var ancak forumda ve gruplarda cevabına bir türlü ulaşamıyorum. Belki sizin bu konuda bilginiz olabilir diye size danışmak istedim. Benim eşim dv2020 talihlisi ve Aker davasında Charles Kuck'un açtığı davada davacıyız. Eylül ayında vizemizi pasaportumuza bastırdık. Vize son giriş tarihi 17 mart 2021. Pp10014 sebebiyle giriş yapamıyoruz malum. Biz sorun yaşanması ve giriş yapamama ihtimaline karşı bir back up olması için 12 Ekim de ingiltereye ankara anlaşmasına da başvurduk eşim adına. Şuan pasaportumuz ingilterede değerlendirme sürecinde. Ankara anlaşmasına aşırı yoğun başvuru olduğu için de süreç tahmin ettiğimizden fazla uzadı. Şuan pp10014 ün uzamaması halinde 1-20 ocak arasında Biden gelmeden içeri girmek bir fırsat olarak görünüyor. Biden'ın 20 ocaktan sonra covid sebebiyle giriş çıkışlarda kapatma vb. Bir uygulama yapmasından korkuyoruz ve 17 mart son vize tarihimiz olduğu için şuan biraz panik halindeyiz. Size sormak istediğim soru pasaportlarımız ingilteredeyken ikinci bir pasaport çıkartabileceğimiz bilgisini öğrendik. İkinci pasaportu çıkarttığımızı varsayarak ankarada ikinci pasaportumuza vizeyi tekrar bastırabilir miyiz? Yani mart 17ye kadar böyle bir sorun oldu pasaport gelmedi başka pasaporta ilk girişi yapmadan yeniden vizeyi bastırmak mümkün mü? İkinci sorum da covid sebebiyle 17 marta kadar giremedik, Biden tedbir sebebiyle kapattı girişleri ve vize süremiz de bitti daha sonrasında re-entry permit tarzında bir uygulama mevcut mu? Geçerli sebep belirtip yeni bir vize alabilir miyiz? İlk girişte vize süresi olan 6 ay içinde giriş yaşamayanların tekrar vize bastırma şansı var mı? İlginize ve yardımlarınıza çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @berkyurdum, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhabalar Ali Cihan Bey @crazycells, Benim bir sorum var ancak forumda ve gruplarda cevabına bir türlü ulaşamıyorum. Belki sizin bu konuda bilginiz olabilir diye size danışmak istedim. Benim eşim dv2020 talihlisi ve Aker davasında Charles Kuck'un açtığı davada davacıyız. Eylül ayında vizemizi pasaportumuza bastırdık. Vize son giriş tarihi 17 mart 2021. Pp10014 sebebiyle giriş yapamıyoruz malum. Biz sorun yaşanması ve giriş yapamama ihtimaline karşı bir back up olması için 12 Ekim de ingiltereye ankara anlaşmasına da başvurduk eşim adına. Şuan pasaportumuz ingilterede değerlendirme sürecinde. Ankara anlaşmasına aşırı yoğun başvuru olduğu için de süreç tahmin ettiğimizden fazla uzadı. Şuan pp10014 ün uzamaması halinde 1-20 ocak arasında Biden gelmeden içeri girmek bir fırsat olarak görünüyor. Biden'ın 20 ocaktan sonra covid sebebiyle giriş çıkışlarda kapatma vb. Bir uygulama yapmasından korkuyoruz ve 17 mart son vize tarihimiz olduğu için şuan biraz panik halindeyiz. Size sormak istediğim soru pasaportlarımız ingilteredeyken ikinci bir pasaport çıkartabileceğimiz bilgisini öğrendik. İkinci pasaportu çıkarttığımızı varsayarak ankarada ikinci pasaportumuza vizeyi tekrar bastırabilir miyiz? Yani mart 17ye kadar böyle bir sorun oldu pasaport gelmedi başka pasaporta ilk girişi yapmadan yeniden vizeyi bastırmak mümkün mü? İkinci sorum da covid sebebiyle 17 marta kadar giremedik, Biden tedbir sebebiyle kapattı girişleri ve vize süremiz de bitti daha sonrasında re-entry permit tarzında bir uygulama mevcut mu? Geçerli sebep belirtip yeni bir vize alabilir miyiz? İlk girişte vize süresi olan 6 ay içinde giriş yaşamayanların tekrar vize bastırma şansı var mı? İlginize ve yardımlarınıza çok teşekkür ederim.

    Ilk firsatta ABD'ye giris yapip vizenizi Green Card'a donusturmenizi tavsiye ederim.

    Eger pasaportunuzu kaybederseniz konsoloslukla iletisime gecebilirsiniz, ama vizenizi kayip diye isaretleyebilirler ve yeni vize de vermeyebilirler. Bu duruma konsolos karar verecek, eger boyle bir durumunuz yoksa boyle bir durumunuz varmis gibi davranmamalisiniz.

    Maalesef vizeleri ustundeki tarihe kadar kullanmalisiniz, eger kullanamiyorsaniz konsoloslukla iletisime gecebilirsiniz ama DV2020 vizeleri yasalara gore 30 Eylul'den sonra basilamiyor. O nedenle konsolosluk size yeni vize basmayacaktir.

    Bu vize ve Green Card'i bir hak olarak degil ayricalik olarak gormelisiniz, cekilisten secilmeniz size bir sans tanidi, eger bu sansi kullanmak isterseniz kullanip Green Card sahibi olabilirsiniz, eger bu sansi kullanmazsaniz o durumda bu hakki kaybedersiniz.


  • Merhaba sayın @crazycells

    Trump kararının uzatılması durumunda vize alıp da 6 ay içerisinde giriş yapamayacak olanların vizeleri tamamen iptal olup hak kaybı mı olacak yoksa yeniden vize almak için aynı süreci yürütebilecek mi? Vize almış olanların giriş hakkı baki midir?


  • @dirilo vize 1 yıl geçerli, ancak Sağlık raporu 6 ay geçerli olduğundan raporu yenilemeniz gerekecek.


  • @TURKEYANDUSA cevap için teşekkürler. Vizenin üzerinde yer alan vizenin süre bitiş tarihi doktor randevusundan 6 ay sonrasına kadar geçerli. Buna rağmen vize 1 yıl mı geçerli oluyor?


  • @dirilo karar sizi etkilemiyor.ülke kapanmazsa pandemi vurmazsa 2020ler ayrılmış vizeler haricinde birdaha vize basılmayacak.doktor raporu alınsa bile o iş bitti.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dirilo, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba sayın @crazycells

    Trump kararının uzatılması durumunda vize alıp da 6 ay içerisinde giriş yapamayacak olanların vizeleri tamamen iptal olup hak kaybı mı olacak yoksa yeniden vize almak için aynı süreci yürütebilecek mi? Vize almış olanların giriş hakkı baki midir?

    Su an icin beklentiler bunun gerceklesmeyecegi yonunde 🙂 21 Ocak'ta bu kararnamelerin iptal edilmesini bekliyoruz.

    Ama dediginiz gibi olursa, maalesef yeniden vize alamayacaksiniz ve surec bitmis olacak.

    Ancak yeni basilacak 9000 kusur vize verilmeye baslanirsa baska bir sansiniz olabilir. Bunu da ancak 9000 vizenin nasil dagitilacagi belirlendiginde bilebilecegiz. Resmi olarak DV-2020 sureci sona erdi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TURKEYANDUSA, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @dirilo vize 1 yıl geçerli, ancak Sağlık raporu 6 ay geçerli olduğundan raporu yenilemeniz gerekecek.

    Sadece ilk giristen sonra vizesinizi 1 yil boyunca Green Card yerine kullanabilirsiniz. Eger henuz ilk girisi yapmadiysaniz vizeler uzerindeki tarihe kadar gecerli.


  • merhaba ben DS-260 formunu doldurdum ama KCC'den email gelmedi ne yapmamlazım daha beklemelimiyim


  • Sayın @crazycells, cevabınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi kararın uzamaması hepimizin temennisi. Umarım etkilenen herkes için sevindirici haberi alırız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Furkan-Özkara, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    merhaba ben DS-260 formunu doldurdum ama KCC'den email gelmedi ne yapmamlazım daha beklemelimiyim

    merhaba. zannedersem DV2021 kazananisiniz. imzanizdan 2020EU... olarak yazıyor. 2021EU.. şeklinde duzeltirseniz daha net cevaplar alabilirsiniz sorularınıza.

    ve lutfen sorunuz icin aşağıdaki başlığı kullanin;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3422/dv2021-2021-green-card-lotosu-asamalari

    *evrak talepleri 16500lerde. sizin cn'niz 27xx mü yoksa X27xx mi? ilk rakamı yazın lütfen, sonrakilere X olsun.


  • arkadaşlar. biraz foruma baktım ve süreci anlamaya çalıştım.

    • evrak onayı alıp mülakat almayanlar kaçıncı level oluyor
      -davaya katılmayıp benim durumumda (onay var mülakat tarihi yok) olanlardan mülakat tarihi alan var mı
      -9000 vizeyi beklemek dışında kendi açıma süreci hızlandırabileceğim bir yol var mı (KCC ye mail vs) yoksa tek şansım 9000 vizeyi beklemek mi
      -9000 vizede bir gelişme var mı.
      teşekkürler
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gezgin-Paksoy, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    arkadaşlar. biraz foruma baktım ve süreci anlamaya çalıştım.

    • evrak onayı alıp mülakat almayanlar kaçıncı level oluyor
      -davaya katılmayıp benim durumumda (onay var mülakat tarihi yok) olanlardan mülakat tarihi alan var mı
      -9000 vizeyi beklemek dışında kendi açıma süreci hızlandırabileceğim bir yol var mı (KCC ye mail vs) yoksa tek şansım 9000 vizeyi beklemek mi
      -9000 vizede bir gelişme var mı.
      teşekkürler

    su an resmi olarak mulakat tarihi almak mumkun degil zaten.

    9000 kusur vizenin kaderini beklememiz gerekiyor. Su an Hakim'in Mart sonuna dogru aciklama yapmasini bekliyoruz.


  • @crazycells neden resmi olarak mülakat tarihi almak mümkün değil? süreç eylül 2020 de bittiği için mi?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum