Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Slcn, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Arkadaşlar ben 1.5 ay önce green kart mulakatina girdim mülakat gayet güzel geçti biz zaten 3 yıldır evliyiz çocuğumuz da var evliliğimiz de hiçbir sıkıntı olmadığını dosyayı onaylandığı I ve süpervizorune vereceğini söyledi mulakat yapan kisi sadece sağlık raporunda doktorun eksik yaptığı bir ibare olduğunu ve bunu bize göndereceğini bizimde onu imzalatip tekrar göndermemiz gerektiğini söyledi aradan birkaç hafta geçti ve yanlışlık yaptığını sağlık raporunun doğru olduğunu herseyin eksiksiz olduğunu ozur dileyerek bildirdi. Dosyayı supervizore göndereceğini hiçbir eksik olmadığını onaylanacagini söyledi fakat aradan 1 ay geçti ne gelen bir green kart nede online durumumuz da bir değişiklik yok. Ne yapmami tavsiye edersiniz. Böyle bir durum da ne yapabilirim acaba.

    sanirim cok fazla seceneginiz yok, ama isterseniz ilgili USCIS burosunu veya USCIS customer service'i aramayi deneyin. Genelde bu tur sureclere cok mudahil olamiyorsunuz maalesef, sadece surecin bitmesini beklemeniz gerekiyor.


  • Selamlar,
    Amerika’da evlenen bir insan (turist vizesi ile) AOS işlemlerini başlatmamış olsa,Amerika’ya giriş çıkışlarında sorun yaşar mı? AOS’ a daha sonra ileriki tarihte başvurmayı düşünüyor
    Cevaplayacak arkadaşlara teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mümine, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Selamlar,
    Amerika’da evlenen bir insan (turist vizesi ile) AOS işlemlerini başlatmamış olsa,Amerika’ya giriş çıkışlarında sorun yaşar mı? AOS’ a daha sonra ileriki tarihte başvurmayı düşünüyor
    Cevaplayacak arkadaşlara teşekkürler

    Eger evlendiyse ve gocmenlik islemlerine baslayacaksa turist vizesi ile tekrar giris yapmasi sakincali. Eger gocmenlik isteginiz varsa ABD'ye girerken "turistik amacli giriyorum" dememelisiniz, cunku USCIS sonraki basvurunuzu reddedebilir, ABD'ye girerken bilerek ve isteyerek yanlis bilgi vermis oluyorsunuz.


  • @crazycells yani yaşadığım süreç normal mi acaba bildiğim kadari ile mülakattan kısa süre sonra cevap veriliyor ama. Bende negatif yada pozitif bir cevap almak istiyorum. Gerçi mülakati yapan kişi pozitif olduğunu söylemişti ama ne oldu anlayamıyorum.


  • @Slcn bazi kişilerin cevabi da güncellemesi de çok geç geliyor. Beklemeniz gerekecek maalesef ama yakında haber gelir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Slcn, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @crazycells yani yaşadığım süreç normal mi acaba bildiğim kadari ile mülakattan kısa süre sonra cevap veriliyor ama. Bende negatif yada pozitif bir cevap almak istiyorum. Gerçi mülakati yapan kişi pozitif olduğunu söylemişti ama ne oldu anlayamıyorum.

    evet, bir problem oldugunu dusunmuyorum. gecikmeli olsa da cevap yakinda gelecektir.


  • Merhabalar herkese! Dün itibariyle sonunda parmak izi randevum geldi! Birçok kişinin o kadar gecikmesini göze alırsam ve mart/nisandan beri bekleyenleri düşünürsem kendimi şanslı sayıyorum.
    -Dosyam USCIS’e Eylül 23te ulaştı
    -7 Ekim de notice letter elime ulaştı
    -22 Aralık’ta Ocak 8 için Biometric randevum geldi

    NBC-Portland/ME
    Galiba Portland green card işlemlerini hızlı yürütüyor.
    Umarım bekleyen herkes bir an önce ulaşır ve güzel haberler veririz.


  • Merhabalar, amerikaya turist vizemle geldim yaklaşık 5 ay önce. Amerikalı nişanlımla bir hafta sonra evleniyoruz ve statü değişikliği için başvuru yapacağız. Benim sorum ise, evlilik lisansı alırken evlendikten sonra kullanacağım soy isim sorunu. Öncelikle nişanlımın soyismini almak istiyorum. Ama buraya turist vizesiyle geldim ve yanımda hiçbir reami evrak olmamakla birlikte, eğer soyismimi değiştirirsem stat değişikliği için başvuru formlarına yeni soyismi mi yoksa hala değişmemiş pasaporttaki ismi mimi yazacağım🤷🏻♀️ Avukat tutmak istemiyoruz ama bu konu aklımızı karıştırıyor? Yardımcı olabilecek varsa çok mutlu olurum?


  • Merhabalar, bu Carsamba mulakatimiz var biraz da heyecanliyim tabii bu yuzden.
    Bize bir tek medical report ile ilgili bildirim gonderilmisti, cunku tum paketi gonderirken onu icine koymadim, simdi yanimda goturucem. Bunun disinda, ekstra fotograflar , sonradan aldigimiz ortak seylerin belgelerini de goturucem.
    Fakat green card mulakatini yaparken daha onceden gonderdigim belgelerin fotokopilerini cekmedim I-130, I-864 gibi , bununla ilgili bir bildiri de gelmedi, yine de yanimda goturmem gerekir miydi, veya baska yanima ne almam gerekir? Tesekkurler @crazycells


  • @Duygu-Sayiner ben götürmüştüm ama ellerinde fiziksel olarak zaten tutuyorlardi. İstemediler sormadılar. Tabii yine de siz bilirsiniz


  • @graombze ben fotokopisini almamisim zaten o andaki acemilik ve stresten o zaman sorun yok cok tesekkurlee😌 sadece esim is degistirdi geliri yukseldi tabii ekstradan o belgeyi nolur nolmaz dolduriyim diyorum.
    Peki cok ciddi sorular sordular mi size, zaten sorulara baktik tabii ama son dakikada bana panik basti nedense:)


  • @Duygu-Sayiner hic panik yapılacak birsey yok evliligin ve iliskinle ilgili sorular soruluyor. Biraz fazla soru sorulabilir ama sohbet havasinda geciriyorlar genelde bir de ekstra olarak greencard almak isteyen eşe i 485 formundaki bütün guvenlik sorulari yuzyuze soruluyor.


  • Bilmiyorum nerede soracağım bu soruyu ama bilen varsa bilgilendirirse sevinirim. Ben amerika'da evlilik yaptım ve turkiyeye bildirmedim evliligimi haliyle kizlik soyadim pasaportta ama greencarda evlilik soyadım var. turkiyeye giderken sorun yaşarmiyim? Bir de hangi soyisimin ile bilet alacağım? Ya da Bildirmem gerekiyor mu?


  • @graombze, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Bilmiyorum nerede soracağım bu soruyu ama bilen varsa bilgilendirirse sevinirim. Ben amerika'da evlilik yaptım ve turkiyeye bildirmedim evliligimi haliyle kizlik soyadim pasaportta ama greencarda evlilik soyadım var. turkiyeye giderken sorun yaşarmiyim? Bir de hangi soyisimin ile bilet alacağım? Ya da Bildirmem gerekiyor mu?

    Profilinizden Georgia eyaletinde evlendiginizi tahmin ediyorum. Bu durumda Miami Konsoloslugu ilgilenecek durumunuzla. Asagidaki linkten evlilik tescili bolumune bakabilirsiniz. Evliliginizin tescili icin basvuru yaparsaniz, yeni soyadiniz da sistemde gozukecektir. Tescil isleminizden sonra yeni soyisminizle pasaportunuzu cikartabilirsiniz konsolosluktan. Georgia'da yasiyorsaniz Miami Konsolosluguna detayli bir mail atip tum surec hakkinda bilgi alabilirisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @graombze, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Bilmiyorum nerede soracağım bu soruyu ama bilen varsa bilgilendirirse sevinirim. Ben amerika'da evlilik yaptım ve turkiyeye bildirmedim evliligimi haliyle kizlik soyadim pasaportta ama greencarda evlilik soyadım var. turkiyeye giderken sorun yaşarmiyim? Bir de hangi soyisimin ile bilet alacağım? Ya da Bildirmem gerekiyor mu?

    Bir sorun yasamazsiniz. Evlilik cuzdaninizi veya evlendiginizi gosteren belgeyi de beraberinizde bulundurun, eger sorarlarsa gosterirsiniz. Zaten bu belgeler ayni kisi oldugunuzu gostermeye yeterli 🙂

    Kullanacaginiz pasaport ustundeki bilgi ne ise o isimle biletleri alin.

    Evet, daha sonra cikabilecek karisikliklari engellemek icin en yakin zamanda evliliginizin tescilini konsoloslukta yapmanizi ve yeni pasaport istemenizi tavsiye ederim.


  • Merhabalar, ben ABD vatandasiyim, esim Turkiyeden geldi ve Amerikada evlendik. Gerekli formlari dolduruyorum. Form I-765 Part 2, soru 27 Eligibility sorusuna takildim. Esimin ilk basvurusu ve ABD vatandasi ile evlilik durumundan basvuruyoruz. Eligibilitiy catogory C - 36 mu olacak yoksa C - 9 mu? Yardimci olursaniz sevinirim. Tesekkurler.


  • @KADIRCAN c9 olması gerekiyor sanıyorum. Eşiniz hangi vize ile geldi bilmiyorum ama referans olması açısından ben K1 nişanlılık vizesi ile geldim Amerika'da evlendik. Eşim Amerikalı ve kategorim c9.


  • @tuchi Cevap icin tesekkur ederim. Esim B2 ile giris yapti. Ancak es durumundan basvuru yaptigimiz icin C-9 olma ihtimali yuksek. Ancak C-36 secenegide durumumuza cok yakin geldi bana.


  • @KADIRCAN siz Amerikan vatandaşı olduğunuz ve eşiniz statü değişikliği yaptığı için c9 olur.

    C36 siz de göçmen olsaydınız geçerli olurdu sanırım.


    1. Formlarin hepsini tek dosya/ paket olarak mi gonderiyoruz yoksa bir gonderim sirlamasi var mi?
    2. Sabika kaydi ve Turkiye'de borc olmadigina dair bir takim belgeler gerekiyor mu?
    3. Doktor ve asi islemleri ortalama ne kadar zaman aliyor acaba?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum