Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @einsteinwashere Normal sartlarda verdikleri cevap dogru. Ancak, mahkeme tarafindan ayrilmis olan 9 bin vizeden hic bahsetmemisler. Demek ki konsolosluklara henuz bir haber gecilmemis.


  • @MySea hocam 9 k kişiye verseler bana sıra gelir mi acaba? 44 k'dayım


  • @einsteinwashere O konuda hic bilgim yok. Kimsede kesin birsey soyleyemez. 9 bin vize verilecek mi, verilecekse nasil bir yol izlenecek ve ne zaman islem yapilacak? Hicbir bilgi yok.

    Ocak ilk haftaya kadar ABD genelinde tatil sezonundayiz. Cogu insanlar ozellikle Aralik ayinda cok izin kullanirlar. O yuzden, cok fazla bu konularda ilerleme beklememek gerekir.

    Bir diger durumda, Ocak ayinda baskanlikla birlikte bakanlar ve bazi onemli devlet kurumlardaki yoneticiler de degisecek. Bu aralar yeni yonetim goreve baslayincaya kadar cok fazla karar cikmasini beklememek gerekir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @einsteinwashere Normal sartlarda verdikleri cevap dogru. Ancak, mahkeme tarafindan ayrilmis olan 9 bin vizeden hic bahsetmemisler. Demek ki konsolosluklara henuz bir haber gecilmemis.

    Bu kararin muhattabi konsolosluklar degil zaten, Disisleri Bakanligi... o nedenle DOS aciklama yapmadan konsolosluklarin baska bir cevap vermesini beklememeliyiz. Dediginiz gibi yeni yonetim is basi yapana kadar ben de bu konuda bir gelisme beklemiyorum.


  • Bu arada Biden'in disisleri bakanligi icin tercihi Blinken oldu.


  • Merhabalar biz eşimle green kart vizemizi almıştık, Ocak ayında gitmeyi planlıyoruz.160 dolar gibi bir ücret varmış acaba bunu nereye yatırmamız gerekiyor bilen varsa ve yardımcı olursa sevinirim.


  • @brrr, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Merhabalar biz eşimle green kart vizemizi almıştık, Ocak ayında gitmeyi planlıyoruz.160 dolar gibi bir ücret varmış acaba bunu nereye yatırmamız gerekiyor bilen varsa ve yardımcı olursa sevinirim.

    Aşağıdaki konuyu inceleyip, sorularınızı oradan sorabilirsiniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle?page=1


  • @Ryback teşekkür ederim.


  • @MySea hala umut var mı? 🙂


  • @einsteinwashere, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @MySea hala umut var mı? 🙂

    Göz göre göre hakkımız yandı ya. Trump, son darbeyi 2020 talihlilerine vurup gitti. Göçmenlik seçim politikalarından biriydi, sanki çok işine yaramış gibi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mcivan bence bu kadar ümitsiz olmayın. halen verilmemiş 9095 vize var. bence hiçbir şey bitmedi henüz..


  • Herkese merhaba, DV-2020 talihlisi olarak vize sürecimi paylaşmak istedim ben de sizinle. Ben yurtdışında süreci tamamladım. Çekiliş sonuçlandığında Türkiye'de yaşamıyordum, yurtdışında öğrenciydim ve bulunduğum yerdeki Abd konsolosluğunda işlemlerimi tamamladım ve vizemi ocak 2020'de aldım. Covid salgını sebebiyle Abd'nin Schengen bölgesine uyguladığı seyahat yasağından dolayı yaşadığım ülkeden Abd'ye giriş yapamadan vize geçerlilik sürem haziran 2020'de sona erdi. Türkiye ve bulunduğum ülkedeki Abd konsoloslukları ile iletişime geçtim vizemin yenilenmesi hususunda, hiçbir geri dönüş alamadım. Bu yüzden daha sonra Abd'nin seyahat yasağı uygulamadığı ve TC pasaportuyla vizesiz seyahat edebileceğim başka ülkelerin Abd konsolosluklarıyla iletişime geçtim. Kendi kontrolüm dışında gelişen Covid yasakları yüzünden vize geçerlilik tarihimden önce seyahat edemediğimi açıkladım ve vizemin yenilenmesini talep ettim. Sonunda bana Kiev'deki konsolosluk olumlu dönüş yaptı ve bir çılgın gibi Schengen'den ayrılıp Kiev'e gittim. Sağlık muayenemi oldum, belgelerimi teslim ettim, 2 gün sonra pasaportumu teslim aldım yeniden basılan vizemle.
    Seyahatimi planlamaya başladım. Amacım bir an önce Abd'ye giriş yapıp ordaki hayatımı başlatmaktı. Schengen'den ayrılışımın 14 gün sonrasına denk gelecek şekilde bir bilet aldım Kiev-New york rotasıyla. O gün geldi ve ta-taaaa bilin bakalım ne oldu? Beni uçağa almadılar. Sebep? Schengen'den geliyorum. E geleli 14 günü çoktan geçti? Olsun yine de yasaklı listesindesiniz. Ne yapıcam peki? En az 14 gün sonrasına bilet alıcaksınız. Sanki bileti bedavaya alıyormuşuz gibi... Abd kendi kendini karantinaya aldırıyor yani yolcuya daha ülkeye gelmeden. Kontrolü böyle sağlıyor. Ben de 15 gün sonrasına 2. kez bilet aldım ve bana pahalıya mâl oldu maalesef. Sonunda uçuş günü sorunsuz seyahat edebildim ve girişimi yaptım ülkeye.


  • @delilah Okuduğum en ilginç deneyimlerden birisiydi. Yeni hayatınızda başarılar 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @delilah bence bu vizeyi sonuna kadar haketmissiniz 🙂 tebrik ederim. yeni hayatınızda mutluluklar..

    peki kiev'deki mulakatinizdan (eğer tam bir mülakat olduysa tabi) biraz detay paylaşır mısınız rica etsem?


  • @delilah tebrik ederim, vizenizin arkasında durmanız, konsolosluklarla iletişime geçmeniz, mücadeleniz harika

  • ⭐⭐⭐

    @delilah tebrik ederim hayırlı olsun

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @delilah, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Herkese merhaba, DV-2020 talihlisi olarak vize sürecimi paylaşmak istedim ben de sizinle. Ben yurtdışında süreci tamamladım. Çekiliş sonuçlandığında Türkiye'de yaşamıyordum, yurtdışında öğrenciydim ve bulunduğum yerdeki Abd konsolosluğunda işlemlerimi tamamladım ve vizemi ocak 2020'de aldım. Covid salgını sebebiyle Abd'nin Schengen bölgesine uyguladığı seyahat yasağından dolayı yaşadığım ülkeden Abd'ye giriş yapamadan vize geçerlilik sürem haziran 2020'de sona erdi. Türkiye ve bulunduğum ülkedeki Abd konsoloslukları ile iletişime geçtim vizemin yenilenmesi hususunda, hiçbir geri dönüş alamadım. Bu yüzden daha sonra Abd'nin seyahat yasağı uygulamadığı ve TC pasaportuyla vizesiz seyahat edebileceğim başka ülkelerin Abd konsolosluklarıyla iletişime geçtim. Kendi kontrolüm dışında gelişen Covid yasakları yüzünden vize geçerlilik tarihimden önce seyahat edemediğimi açıkladım ve vizemin yenilenmesini talep ettim. Sonunda bana Kiev'deki konsolosluk olumlu dönüş yaptı ve bir çılgın gibi Schengen'den ayrılıp Kiev'e gittim. Sağlık muayenemi oldum, belgelerimi teslim ettim, 2 gün sonra pasaportumu teslim aldım yeniden basılan vizemle.
    Seyahatimi planlamaya başladım. Amacım bir an önce Abd'ye giriş yapıp ordaki hayatımı başlatmaktı. Schengen'den ayrılışımın 14 gün sonrasına denk gelecek şekilde bir bilet aldım Kiev-New york rotasıyla. O gün geldi ve ta-taaaa bilin bakalım ne oldu? Beni uçağa almadılar. Sebep? Schengen'den geliyorum. E geleli 14 günü çoktan geçti? Olsun yine de yasaklı listesindesiniz. Ne yapıcam peki? En az 14 gün sonrasına bilet alıcaksınız. Sanki bileti bedavaya alıyormuşuz gibi... Abd kendi kendini karantinaya aldırıyor yani yolcuya daha ülkeye gelmeden. Kontrolü böyle sağlıyor. Ben de 15 gün sonrasına 2. kez bilet aldım ve bana pahalıya mâl oldu maalesef. Sonunda uçuş günü sorunsuz seyahat edebildim ve girişimi yaptım ülkeye.

    hayirli olsun... surec ne kadar zorlu gecse de mutlu sonla bitmesi guzel, boyle deneyimleri daha cok duymaya ihtiyacimiz var bugunlerde 🙂 bundan sonraki surecte de bol sanslar dilerim.


  • @gucarslan mülakat olmadı aslında. Sadece bana olumlu dönüş yaptıkları mailde bir liste göndermişlerdi her zamanki vize görüşmesi için gereken belgeler ve ücretler. Ben de listeyi tamamlayıp teslim ettim belgeleri vize randevusu günü konsoloslukta ve ödemeyi yaptım sadece. Sorular sorulmadı bana sadece dosya teslimi ve ödeme.


  • @gucarslan Çok çok teşekkür ederim güzel mesajınız ve dileğiniz için. Darısı isteyen herkesin başına 🙂


  • @Muhtaradana size ne kadar teşekkür etsem az... hep yanımda oldunuz, destek çıktınız, sorularıma cevap verdiniz yılmadan, sağolun varolun. Sizi de buraya gelenlerin arasında görmek istiyoruz. Hayatınızda başarılar 🙂


Benzer Başlıklar

  • 6430
  • 114
  • 120
  • 57
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum