Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • 13475DCE-B49E-4BCB-A550-84785C4ACE67.jpeg

    Worldometers tüm dünyanın takip ettiği sitelerden biri. Türkiye’nin günlük vaka sayılarını nasıl yayınlayacağını çözemedi daha. Önceden yayınladığımız hasta sayısı ile toplamaya başladı(Elma ile armutu toplayarak). Son iki gün pik yaptı. Şahsen üzülüyorum böyle güvenilmez bir ülke haline gelmemize. Coronavirüs ile mücadelede dünyada bir numarayız yalanı, kendi aramızda patlasaydı keşke.


  • Uluslararsi ucuslar kapanirsa ben yanar 😞


  • Merhaba arkadaşlar, korona testi hakkında tecrübemizi burada paylaşmak istiyorum. Hiç hafife alınmaması gerekiyor o yüzden en ufak bir şüpheniz olursa hiç düşünmeden test yaptırın derim.
    Biz Walgreens’te ücretsiz olarak test yaptırdık. CVS’te de aynı şekilde yapılıyor ama orası doluydu. Walgreens’in web sitesinden randevu alabiliyorsunuz.
    Arabanızla gidiyorsunuz, görevli cam arkasından sizinle iletişim kuruyor yani hiçbir şekilde temasta bulunmuyorsunuz. Dışarı açılan çekmeceye poşetleri bırakıyor. Siz de poşetlerin içinden kulak çubuğuna benzer çubuğu ve içinde biraz sıvı olan tüpü çıkarıyorsunuz. İki burun deliğinizde de üç kez çubuğu çevirip tüpün içine koyuyorsunuz. Ve poşetleri koymanız için özel bir hazne yapılmış oraya atıyorsunuz.
    Tüm bunlar araba içinde ve sadece 5 dakika sürdü. Hiçbir ücret ödemedik sadece kimliklerimizİ göstermemiz istendi.
    Sonuçlar 1-3 gün arası mail olarak geliyor. Bizimki hemen ertesi gün geldi.
    Urgent care’larda çok sıra olduğundan dolayı Walgreens tercihimiz oldu.
    Herkese sağlıklı günler diliyorum...


  • Uzmanlar tatil "dalgalanma üzerine ani artıştan" korkmaktalar ABD 13 milyon COVID-19 vakasına girdi
    CBS News

    Amerika Birleşik Devletleri Cuma günü 205.000'den fazla yeni COVID-19 vakası ve 1.400 ölüm bildirdi, çünkü ülkede teyit edilen enfeksiyon sayısı 13 milyonu geçti.

    30'dan fazla eyalette, Şükran Günü tatilinden önce yeni günlük COVID-19 vakalarında artış görüldü ve uzmanlar, tatil sezonunun geri kalanıyla daha da artabilecek bir tatil sonrası artıştan korkmalarına yol açtı.

    Rush Üniversitesi Tıp Merkezi'nden Dr. Meeta Shah, "Erteleme alamayacağız çünkü o zaman Noel geliyor ve sonra Yeni Yıl geliyor," dedi. "Öyleyse, sadece dalgalanma üzerine dalgalanma üzerine yığılıyorsak, bunun için önemli ölçüde endişeleniyorum."

    Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, potansiyel bir koronavirüs aşısını hızlı bir şekilde takip etmek amacıyla Salı günü acil bir toplantı düzenleyecekken, Los Angeles gibi büyük şehirler yeni emirlerle virüsün yayılmasını yavaşlatmaya çalışıyor.


  • Bu arada United Airlines Covid asilarini tasimak icin Bruksel ve Chicago arasinda charter seferler planlamasi yapiyor. FDA onay verir vermez, asi tasimasina baslayacaklarmis.


  • Bu hafta Turkiye'de, son gelen duyumlara gore, yeni onlemler ve yasaklamalar aciklanacak. Baska careleri de kalmadi gibi gorunuyor. Daha genis kapsamli ve daha fazla gun ve saat iceren kapanmalar ile sehirlerarasi yolculuk yasaklari gelebilir. Yurtdisi ucuslari su an icin yasaklayacaklarini sanmiyorum ama yinede belli olmaz. Topyekun bir kapanmayi ekonomik nedenlerle yapamadiklari icin baska careler arayacaklardir.

    Dikkatimi ceken bir durum: Haftasonu sokaga cikma yasaklarina turistler dahil degil. Turistlere covid bulasmiyor mu? Birde heryer kapaliyken turistler sokaklarda napiyorlar?

  • ⭐⭐

    Tam kapanma gibi durumlar salgının ilk başladığı zamanlarda yapılırsa işe yarıyor. Bence hafta sonu sınırlamaları hafta içine de yayacak hükümet. Dünya aşı onayına kilitlenmişken tam kapanma biraz garip.
    Uluslararası uçuşları kapatmaya gerek yok. Zaten şu anda salgının merkezi durumundayız. Karşı ülkeler bize uçuşları kapatabilir.

  • ⭐⭐

    Rusya'nın ürettiği Sputnik V aşısı yapılan 20 kişinin aşıya rağmen COVID-19’a yakalandığı ortaya çıktı.

  • ⭐⭐

    2.nci dozu almadan yakalanmışlar. Antikor 2.nci dozdan bir kaç hafta sonra oluşuyormuş.


  • yanlışım varsa duzeltın, aşı yapılması vırusu kapmayı engellıyor mu ? benım bıldıgım aşı antıkor saglıyor bu da bagısıklıgı guclendırıyor.aşı yapılan bırıne vırus bulasabılır testı pozıtıf cıkabılır ama hastalık hafıf semptomlarla gecırılır hatta semptom bıle olmayabılır.


  • Asinin ise yaramaya baslamasi icin ikinci dozdan sonra bir sure zaman gerekiyor. Yani hemen tak diye calismiyor. Ayrica asiliykende hastaligi kapabilirsiniz ama buyuk ihtimalle daha hafif veya az belirtilerle gecireceksiniz. Tipki grip asisinda oldugu gibi.


  • Bu Çin aşısının etkinliğine dair bir bilimsel açıklama duydunuz mu? Almayandaki Türklerin aşısı ile Amerkalı modena firmasının hatta İngiliz aşısının etkinliğine dair çalışmalarla ilgili bilimsel yayınlar olmasada,firmadan yapılan açıklamalar var.
    Hatta Çin aşısı hariç ,bunların doz fiyatları bile belliyken niye çin aşısı ile ilgili dünyada haber olmadı yoksa biz mi bihaber olduk.
    Aralık ayında başlamak üzere peyder pey 50 milyon aşı alımı gerçekleştirileceği açıklanırken ,ne zaman bu aşı testleri geçtide onaylandı
    Bir ketenpere durumu varmı?
    Çinin Kobay faresi olmayalım sakın

  • ⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Asinin ise yaramaya baslamasi icin ikinci dozdan sonra bir sure zaman gerekiyor. Yani hemen tak diye calismiyor. Ayrica asiliykende hastaligi kapabilirsiniz ama buyuk ihtimalle daha hafif veya az belirtilerle gecireceksiniz. Tipki grip asisinda oldugu gibi.

    Garip olan şey, aşı yaptıkları denekleri koruyamamışlar mı virüsten bu ara dönemde? Yani bilinçli mi yaptılar, yoksa bilinçsizce mi yapıldı bu anlamadım açıkçası.


  • @Sono, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @MySea, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Asinin ise yaramaya baslamasi icin ikinci dozdan sonra bir sure zaman gerekiyor. Yani hemen tak diye calismiyor. Ayrica asiliykende hastaligi kapabilirsiniz ama buyuk ihtimalle daha hafif veya az belirtilerle gecireceksiniz. Tipki grip asisinda oldugu gibi.

    Garip olan şey, aşı yaptıkları denekleri koruyamamışlar mı virüsten bu ara dönemde? Yani bilinçli mi yaptılar, yoksa bilinçsizce mi yapıldı bu anlamadım açıkçası.

    Belkide Türkcede olan "satıcı yoğurdum ekşi dermi" sözü aklıma geldi.
    Adamlar yaptığı aşıdan kaynaklı olacağını açıklarmı ?ucunda milyarlarca dolar kazanmak varken.


  • Kesin asidan da rant elde eder bazilari...


  • Enteresan

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Türkiye ye özgü dünyada olmayan bizi kıskanacakları bir uygulamaya geçilmiş


  • Delaware de yeni covid kisitlamalari getirildi. Sanirim Pennsylvania da getirdi benzer kisitlamalari.


  • Nj'de eylul basinda 400 kusur olan hastanedeki covidli hasta sayisi bugun itibariyle 4400 u gecmis durumda...


  • Delaware de yuzyuze egitim veya hybrid egitim Ocak sonuna kadar ertelendi.

    Bircok isyeri, sirket ve kuruluslar, bizimki de dahil, hala evden telework calismaya devam.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum