Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

I-130 formu ile ilgili sorular

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
953 184 74.2k 156

  • Merhaba, abd vatandasiyim. Turk vatandasi olan esimi i130 ile greencard almasi icin basvuru yaptim. gocmenlik burosuna, abddeki bosanma belgemi gonderdim. ancak surecin tamamlanmasi icin turkiyedeki bosanma belgesi de talep edildi. Bu belgey,i yeminli tercume burosundan ceviri ile gondermem yeter mi, Yoksa noter tasdikli ve apostilli mi gondermem gerekiyor. Abd gocmenlik burosu uyarisinda, "the translator must certfy that the translation is accurate and he or she is competent to translate from that language to english" ibaresi yer aliyor. noter ve apostilden soz etmiyor. En azindan boyle anlamak mumkun mu? 4 kasima kadar siteye yuklenmesi gerektigi belirtiliyor:(


  • @wonder, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Merhaba, abd vatandasiyim. Turk vatandasi olan esimi i130 ile greencard almasi icin basvuru yaptim. gocmenlik burosuna, abddeki bosanma belgemi gonderdim. ancak surecin tamamlanmasi icin turkiyedeki bosanma belgesi de talep edildi. Bu belgey,i yeminli tercume burosundan ceviri ile gondermem yeter mi, Yoksa noter tasdikli ve apostilli mi gondermem gerekiyor. Abd gocmenlik burosu uyarisinda, "the translator must certfy that the translation is accurate and he or she is competent to translate from that language to english" ibaresi yer aliyor. noter ve apostilden soz etmiyor. En azindan boyle anlamak mumkun mu? 4 kasima kadar siteye yuklenmesi gerektigi belirtiliyor:(

    "Certified Translation" yapmaniz yeterli, yani yeminli tercuman cevirisi...

    Noter onayina ya da apostile gerek yok.


  • @crazycells bu surec ilerliyorsa sayenizde🙏


  • Merhaba. Eşim abd vatandasi. Benim icin i130 basvurusu yapti. 14 ayin ardindan talebimiz kabul edildi. Bundan sonra sanirim her sey yolunda giderse surecin tamamlanmasi icin bir kac aylik surec kaldim Merak ettigim şu: Eş yoluyla greencard alirsam, abdye ne kadar sure icinde gitmem gerekiyor. Bize sure sinirlamasi yapiliyor mu? Malum bir yandan kovid salgini, bir yandan da yeni cocugumuzun olmasi bir sure abdye gitmemizi zorlastiriyor.


  • @wonder, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Merhaba. Eşim abd vatandasi. Benim icin i130 basvurusu yapti. 14 ayin ardindan talebimiz kabul edildi. Bundan sonra sanirim her sey yolunda giderse surecin tamamlanmasi icin bir kac aylik surec kaldim Merak ettigim şu: Eş yoluyla greencard alirsam, abdye ne kadar sure icinde gitmem gerekiyor. Bize sure sinirlamasi yapiliyor mu? Malum bir yandan kovid salgini, bir yandan da yeni cocugumuzun olmasi bir sure abdye gitmemizi zorlastiriyor.

    cogunlukla 6 aylik veriliyor, ama o sure icerisinde giris yapamazsaniz yeni vize alabilirsiniz. Fakat boyle bir durumda hem saglik raporu icin hem de yeni vize icin yeniden ucret odemeniz gerekir, o nedenle mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra eger 6 ay icerisinde giris yapamaycaksaniz, giris yapmaya hazir oldugunuzda konsolosluga ulasip yeni bir randevu talep edebilirsiniz.


  • Yanlış mi anladim acaba: Mulakat tarihi aciklandiktan sonra, 6 ay icinde giris yapamayacagimi bildiriyorum, ornegin iki yil sonra hazir oldugumda konsolosluga yeniden mulakat tarihi icin basvuruyorum. bu durumda sadece vize mi aliyorum greencard hakkim da devam ediyor mu?


  • @wonder, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Yanlış mi anladim acaba: Mulakat tarihi aciklandiktan sonra, 6 ay icinde giris yapamayacagimi bildiriyorum, ornegin iki yil sonra hazir oldugumda konsolosluga yeniden mulakat tarihi icin basvuruyorum. bu durumda sadece vize mi aliyorum greencard hakkim da devam ediyor mu?

    Dosyanizi o kadar uzun sure konsoloslukta tutacaklarini sanmiyorum. Vizenizin gecerlilik tarihi gecmeden konsoloslukla iletisime gecmelisiniz.

    Eger su an ABD'ye girise hazir degilseniz surece devam etmemelisiniz ya da islemleri geciktirmelisiniz ama 2 yil oldukca uzun bir sure... O kadar uzun sure ABD disinda kalmayi planliyorsaniz, ABD'ye girip Green Card'i alip bu surecte re-entry permit alip ABD disina cikabilirsiniz.


  • Merhabalar,

    Sancılı olan şu Greencard sürecinde sanırım olabileceğim en iyi platformdayım! I-130 ve kendim için i-130a forumlarını doldurup teslim etme sürecine girmiş bulunmaktayız. Evlilik cüzdanı, nüfus cüzdanı çevirilerini konsoloslukta yaptırdım. Vukuatlı nüfus kaydı ve ikametgah çevirilerinin mutlaka certified olması gerekir mi?


  • @ozgeblr, içinde söyledi: I-130 formu ile ilgili sorular

    Merhabalar,

    Sancılı olan şu Greencard sürecinde sanırım olabileceğim en iyi platformdayım! I-130 ve kendim için i-130a forumlarını doldurup teslim etme sürecine girmiş bulunmaktayız. Evlilik cüzdanı, nüfus cüzdanı çevirilerini konsoloslukta yaptırdım. Vukuatlı nüfus kaydı ve ikametgah çevirilerinin mutlaka certified olması gerekir mi?

    yanlis hatirlamiyorsam ikamete dair belgeler zaten istenmiyordu.

    "Birth certificate" olarak kullanacaginiz "Vukuatli nufus kayit ornegi"ni ise konsolosluktan ingilizce olarak alabiliyorsunuz. Eger konsolosluga gitmek istemiyorsaniz e-devletten cikartip online olarak da translation yaptirabilirsiniz. Gecikme yasamamak icin tum cevirilerinizin "certified translation" olmasini tavsiye ederim, USCIS o sekilde istiyor, aksi durumda yenilerini isteyebilir. Bu konuda ne kadar sert olduklarini bilmiyorum maalesef.

    Ceviri icin su basligi inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3328/resmi-işlemler-için-kullandığınız-çeviri-translation-hizmetleri


  • @hulyaek
    Merhaba hülya hanım bizim lokasyon kısmında ‘ It is being processed at our E-Filed Case Processing Section location’ bu yazı yazıyor. Bilginiz var mı acaba ?


  • @mervetk normal, bizimki de öyleydi. EI ile başlayan ve elektronik olarak doldurulan dosyalarda artık bu şekilde bilgi geliyor bildiğim kadarıyla.


  • @hulyaek
    Anladım çok teşekkür ederim.


  • As of December 7, 2020, we are actively reviewing your Form I-130, Petition for Alien Relative, Receipt Number ......... Our records show nothing is outstanding at this time. We will let you know if we need anything from you. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.(bu sizce normal mi sayın crazycell


  • @horoz wow yakında onayınızı alırsınız dosyanız California service center da mı yoksa başka yere transfer mi oldu


  • @bologna california da


  • @horoz normal, yakında onaylanır sanırım


  • @horoz şanslısınız çünkü bu şekilde dosyası aktif incelenenler kısa süre içinde onay alıyor


  • @hulyaek benim hala onay yok 😞


  • @bologna sabır 🙂 Sizin süreciniz nasıldı hatırlamıyorum, imzanıza eklerseniz sürecinizi birbirimizi daha kolay anlarız.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin


  • Merhabalar. I130 Formu için yönlendirmedeki sitede form sayfası bulunamadı diyor. https://www.uscis.gov/system/files_force/files/form/i-130a.pdf @crazycells acaba online a geçtikleri için mi bu şekilde oldu. Eğer online oldu ise hesap açmamız gerekiyor ve tr de yaşayan eşim içinde mi ayrı hesap açmamız gerekiyor. Teşekkürler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum