Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @huseyinbarni önemli değil ama Kentucky Consular Center yazabılırsın.


  • @EzgiLera 4lerin başlarındayım Mesaj 23/10/2020 de gelmiş Ezgi hanım


  • @Sono otamatik mail atıyorlar bende sorduğumda otamatik mail geldi numaram 4 binlerin başlarında 23 /10 cuma günü geldi onay maili

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @huseyinbarni tebrikler. 14000'in kaçlarındasınız? 500 sonrası mı?


  • @Sono bana otamatik mesaj gelmesi hep durumu sormamdan dolayı yani ben evrak onayı olduğunu dün gece foruma sorunca anladım evrak onayı gelmedi diye mail attığımda hep otamatik mail geldi bana yani mail 23/10 da geldiği halde ben tekrar tekrar kcc ulaşmaya ve evrak onayını sormaya çalıştım

  • ⭐⭐

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @huseyinbarni tebrikler. 14000'in kaçlarındasınız? 500 sonrası mı?

    146xx sanırım. Daha önce yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @EzgiLera evet şimdi gördüm ben de 🙂 @huseyinbarni


  • @gucarslan benden önce bir arkadaşımız yazmış 🙂 146xx evet numaram

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba. Green card ds-260 formunda aile basvurusunda, cocuklardan birinin askere gittigi icin ve 2 sene askerlik yapacagi icin (Turkmenistan) pasaport alma imkani yok. Bu durumda bu cocugun formda pasaportla alakali yerler nasil doldurulmalidir? Tesekkurler.

    Bu cocuk Green Card alacak mi? Eger Green Card alacaksa bir pasaportu olmali ve konsoloslukta mulakata katilip pasaportuna vize almali, bilginize.

    Muhtemelen green card alamayacak cunku 2 sene askerde olacak, bu arada da pasaport cikartma durumu yok, arti dv2021 mulakata da yetisemeyecek. Bu cocugun bilgilerini aile basvurusunda nasil doldurulacak? Bos mu birakilmasi lazim? Tesekkurler.

    Eger Green Card almayacaksa DS-260 formunu doldurmasina gerek yok.

    Eger Green Card almayi planliyorsa, DS-260 formunu doldurmali, bir pasaport almali ve vize mulakatina katilmali. Eger su an bir pasaportu yoksa gecici olarak "other travel document" olarak da cevap verebilirsiniz.

    Merhaba, benim adim Muhammet, Turkmenistanliyim. Size ds-260 formu doldurmada benim adima farkli durum olustugu ve bunun vize alma durumunu (belki)etkileyecegi icin birkac soru sormak istiyorum. Cevaplarsaniz cok sevinirim, simdiden tesekkur ederim.

    1.Ben dv-2021 icin babamin adina (green card) dv lottery icin basvurdum. Fakat cocuklar kisminda yasimin 21 den buyuk olmasina ragmen yanlislikla kendimi bilgilerimi de girdim (normalde 21 yas ustunu kabul etmiyormus ben bilgisizlikten niye olmuyor diye farkli seneler denerken 21 yas olarak kabul etti ve confirmation sayfasini gosterdi). Babam sansli cikti ve cekilisi kazandi. DS-260 formunda Annem/Babam/Kardeslerim ile beraber benim ismimde cikti.(Bununla ilgili ilk sorum:)
    Ben kendi adima ds-260 formunu doldurup gondermeli miyim yoksa gondermeme limiyim?
    (Bunu aslinda Muslu hukuk burosu ne olursa olsun dogru bilgilerle doldurup gondermem yonunde cevaplamisti ama, gecende green card sahibi bir tanidigim, bu babamin, vize gorusmesinde olumsuz etkileyebilecegini soyledi, ben de kararsiz kaldim gondermelimiyim, gondermemelimiyim arasinda. Siz ne dusunuyorsunuz, sizin fikriniz nedir bu konuda?)

    1. Kucuk kardesimiz 2020 kasimda askere gitti. Turkmenistanda askerlik 2 sene oldugu icin 2021de vize mulakatina giremeyecek(Bununla ilgili sorum:)
      Formdaki children kisminda cocuk bilgilerini girdikten sonra "Is this child immigrating to the US with you?" ve "Is this child immigrating to the U.S. at a later date to join you?" YES yada NO cevaplardan her iki soru icin hangisini isaretlemeliyim?(Bu kardesimin formunu gondermeyecegim )

    3.Formda education kisminda "number of institutions attended" sorusunda "start date-end date" bosluguna cevap verirken, Turkmenistanda Turkiyedeki ilkokul/ortaokul/lise sistemi olmadigi icin, onun yerine ordaki mevcut 10-11 senelik okullarin lise kismina tekabul eden son 4 seneyi mi yazmam gerekiyor, yoksa okula katildigimiz tarihi; toplam 10-11 sene olarak mi yazmam gerekiyor?

    4.Yine formda education kisminda "number of institutions attended" sorusunda, baslayipta bitirmedigimiz egitim kurumunun bilgilerini nasil doldurmaliyim(Yani kiz kardesim Turkiyede universiteye basladi, fakat iki sene sonra bitirmeden birakti. Simdi ise Amerikada bir collage de egitim goruyor. Bu soruya; lise 1, turkiyedeki bitirmedigi universite 2, amerikadaki devam eden collage 3 seklinde toplam 3 mu yazmam gerekiyor?)

    1. Evet, durumunuzu hatirliyorum. Kendi adiniza bir DS-260 formu doldurmayin ve gondermeyin bence, cunku zaten vize sartlarini saglamiyor olacaksiniz. Maalesef ben de diger aile uyelerine ne olacagini bilmiyorum, vize alip almayacaginiza konsolos karar verecek. Konsolos dosyayi reddedebilir de, kabul edebilir de... Fakat su an doldurdugunuz tum DS-260 formlarina dogru bilgileri yazin, hatali bilgiler girmeyin.

    2. Eger Green Card almayacaksa o durumda bir DS-260 formu doldurmayin kendisi icin. O soruyu "NO" seklinde cevaplayabilirsiniz.

    3. Ilk katildiginiz yildan itibaren yazabilirsiniz, yani 10-11 yil oncesinden baslayin.

    4. Evet, 3 yazip tum okullarin bilgilerini yazin. Kiz kardesiniz su an Amerika Birlesik Devletlerin'de mi?

    Oncelikle tesekkur ederim. Evet kiz kardesim su anda amerikada.

    ok, dosya numaraniz biraz buyuk, o nedenle vize almak icin mulakat tarihi aciklandiktan sonra konsolosluga sizinle gitmesini tavsiye ederim.

    Surece ABD'de devam ederse islemleri yetistiremeyebilir.

    Anladim, asil talihli babam oldugu icin, hersey yolunda giderse babam ve annem Turkmenistan konsoloslugunda girecek mulakata(Ben yollar kapali oldugu icin, kucuk erkek kardesim ise askerde oldugu icin giremeyecegiz.).

    1.Burda bisey daha sormak istiyorum. Kiz kardesim(henuz 20 yasinda) daha yeni, 23 kasimda, amerika da green card sahibi, fakat daha vatandaslik almamis biriyle (resmi olarak) evlendi. Simdi green card cekilisine daha basta basvururken sart olan "21 yaşından küçük ve evli olmayan cocuklarin..." bilgilerinin girilmesi yonunde. Kiz kardesim green card sonuclari aciklandiktan sonra amerikada evlenmis oluyor ama daha 21 yasamadi(onumuzdeki ocak ayinda 21 yasayacak). Bu durumda kiz kardesim icin ds-260 form bilgilerini doldurup gondermemde herhangi bir degisiklik yapmam gerekiyor mu?
    2.Bir sey daha sormak istiyorum. Kendime ait ds-260 formunu doldurmustum fakat gondermeme karari aldim sizin tavsiyenize uyarak. Ama siz cevaplarken doldurmayin ve gondermeyin demissiniz. Simdi doldurdugumuz alanlari silebiliyor muyuz yoksa zaten gondermeyecegim icin dogru doldurulmus bilgilerle kalirsa bir sorun olur mu?

    1. Maalesef kizkardesiniz bu durumda babanizla vize alamaz. Eger resmi olarak evliyse o durumda kendisi icin de DS-260 formu doldurmaniza gerek yok.

    2. Silmenize gerek yok, gondermemeniz yeterli, bu sekilde kalabilir.

    Su durumda ne kendiniz, ne kiz kardesiniz, ne de askerdeki erkek kardesiniz icin bir form doldurmaniza gerek yok, eger form doldurmaya basladiysaniz tamamlamaniza ve gondermenize gerek yok, bu sekilde kalabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhammet-Shagylyjov su konuyu okudugunuza emin olun:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak

    Anneniz ve babaniz vize alip ABD'ye girerse Green Card sahibi olacaklar, Green Card sahibi olduktan sonra sizin ve erkek kardesiniz icin vize basvurusu yapabilirler:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak

    Fakat Green Card sahipleri evlenmis cocuklarina Green Card cikarttiramazlar, bilginize. Onu ancak ABD vatandasi olduktan sonra yapabilirler. Eger Green Card alana kadar siz veya erkek kardesiniz evlenirseniz, o durumda sizin de Green Card sureciniz iptal edilir.


  • @huseyinbarni Ben KCC diye yazdım ve onayladılar. Sanırım onun bir önemi yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Herhalde onun bir önemi yok.

    aynen 🙂 hicbir onemi yok 🙂


  • Arkadaşlar Selam,
    Eşim kasım ayı itibari ile hamile, bu durumda doğum ağustos ayında olacak. Bu durum bizim greencard sürecimizi nasıl etkiler. Asıl talihli benim, bilgisi olan arkadaşlar varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cevizagaci54ua, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaşlar Selam,
    Eşim kasım ayı itibari ile hamile, bu durumda doğum ağustos ayında olacak. Bu durum bizim greencard sürecimizi nasıl etkiler. Asıl talihli benim, bilgisi olan arkadaşlar varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim.

    ilk olarak hayırlı olsun, sağlıkla kavuşun inşallah bebeğinize.

    normal şartlarda;

    siz ve eşiniz vizenizi aldığınızda eğer eşiniz doğum yapmamış olursa iki seçeneğiniz var;

    1- doğumu abd'de yapıp çocuğunuzu direkt abd vatandaşı yapmak (en mantıklısı)
    2- doğumu türkiye'de yapıp daha sonra çocuğunuza green card süreci başlatmak.

    eğer mülakat öncesi eşiniz doğum yaparsa da;
    bebeğinize ds260 doldurup onu da sürece dahil etmek.

    case numberiniz haziran / temmuz gibi mulakat görür diye tahmin ediyorum. kısaca süreci belirleyecek olan biraz da bebeğiniz 🙂 umarım sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize.


  • @gucarslan Teşekkür ederim bilgiler için ve güzel dilekleriniz için! Tek çekincem, eğer interview ile doğum arasında çok kısa bir süre olursa - dosyamı açtırmam ve kapattırmam bunlar uzun süre alacak, ve çoktan eylül ayını geçebilir. O durumda dosya açtırmadan sadece bebeğim pasaportu ile interview gidilip çocuk için de vize alınabilir mi? Her şeyi zaman gösterecek 🙂 İnşallah Allah hepimize hayırlısı ile vizemizi en kısa zamanda nasip eder!


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Muhammet-Shagylyjov su konuyu okudugunuza emin olun:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak

    Anneniz ve babaniz vize alip ABD'ye girerse Green Card sahibi olacaklar, Green Card sahibi olduktan sonra sizin ve erkek kardesiniz icin vize basvurusu yapabilirler:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak

    Fakat Green Card sahipleri evlenmis cocuklarina Green Card cikarttiramazlar, bilginize. Onu ancak ABD vatandasi olduktan sonra yapabilirler. Eger Green Card alana kadar siz veya erkek kardesiniz evlenirseniz, o durumda sizin de Green Card sureciniz iptal edilir.

    Anladim. Cok tesekkur ederim. Bizim basvuru zaten bastan hatali oldugu icin bari ds-260 foormunda dogru ve emin olarak doldurup gonderiyim dedim. Cok faydaniz dokundu, bazi sorularin cevabini hazir olan aciklamalardan incelemeyip aceleyle buradan sorarak epey mesgul etmis olabilirim sizi de. Artik bu kadar karmasik olan surecin sonuclarini, deneyimlerini buradan paylasirim zamani gelince.

  • ⭐⭐

    @cevizagaci54ua, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @gucarslan Teşekkür ederim bilgiler için ve güzel dilekleriniz için! Tek çekincem, eğer interview ile doğum arasında çok kısa bir süre olursa - dosyamı açtırmam ve kapattırmam bunlar uzun süre alacak, ve çoktan eylül ayını geçebilir. O durumda dosya açtırmadan sadece bebeğim pasaportu ile interview gidilip çocuk için de vize alınabilir mi? Her şeyi zaman gösterecek 🙂 İnşallah Allah hepimize hayırlısı ile vizemizi en kısa zamanda nasip eder!

    Çocuk için tebrikler, şansıyla geliyor 🙂
    Süre konusunu çok kafaya takmayın, gerçi 2020 çok değişik bir yıl olsa da son anda doldurulan ds260 formu ile ilgili bu tecrübe size nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda bilgi verecektir:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2163/dv2020-mulakat-deneyimleri/8424?_=1606451841268

    Ayrıca greencard aldıktan sonra doğum olursa çocuk için tekrar GC istemiyorsunuz, o otomatik olarak bu hakka sahip oluyor (sanırım) ama 6 ay içerisinde Amerika'ya gitmeniz lazım vizenizin iptal olmaması için. Umarım doğumu orada yapma şansınız olur ve çocuğunuz direkt vatandaş olur.


  • @Drywall çok teşekkür ederim , gelişmeleri burada paylaşacağım


  • @crazycells çok teşekkür ederim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cevizagaci54ua, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @gucarslan Teşekkür ederim bilgiler için ve güzel dilekleriniz için! Tek çekincem, eğer interview ile doğum arasında çok kısa bir süre olursa - dosyamı açtırmam ve kapattırmam bunlar uzun süre alacak, ve çoktan eylül ayını geçebilir. O durumda dosya açtırmadan sadece bebeğim pasaportu ile interview gidilip çocuk için de vize alınabilir mi? Her şeyi zaman gösterecek 🙂 İnşallah Allah hepimize hayırlısı ile vizemizi en kısa zamanda nasip eder!

    Mulakat tarihi aldiktan sonra da formlarda degisiklik yapabilirsiniz. Bol sanslar ve tebrikler 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum