Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

2020 Vergi Borçlarının Yapılandırılması

Türkiye Cumhuriyeti
5 4 236 3

• KYK borclari dahil, odenmemis vergi borcu olan arkadaslar varsa, borc yapilandirmasi sureci basladi. 31 araliga kadar devam edecek. https://gib.gov.tr/ adresindan borclarinizi yapilandirabilirsiniz. Faizlerin buyuk bir kismi siliniyor. Detay;

https://www.gib.gov.tr/node/146717

• Bir kaç kişinin bu borcun gitmeye engel mi, diye sorduğunu hatırlıyorum.Umarım görürler bu başlığı.Bende haberlerde denk geldim bugün.Tek seferde ödendiği zaman faizin tamamı siliniyor diye biliyorum.Borcun büyüklüğüne göre; tek seferde yatırmak daha mantıklı.Bankadan eksi bakiyeler ile de kapatılabilir bence tabi miktara göre :)

• ⭐⭐⭐⭐

Biz de başvurduk. Malum, ülkede günü gününe vergi ödemek çok kolay değil. Mecburen taksitlendirme istedik ama. Peşin ödeyecek gücümüz yok. Ağustos öncesi borcu taksitlendiriyorlarmış yalnızca. Sistemde tümünü seçerek başvurduk ama borcun 3/1 i ağustos sonrası bizim. Hepsini dahil etselerdi böyle bir dönemde, çok iyi olurdu.

• Benim de kyk borcu var, sistem vadesi geçmiş ve gelen borçları yapılandırmaya izin veriyor. Gelecek taksitler kapsam dışı galiba. Haziranda başlamıştı ödemelerim. Daha başvurmadım ama muhtemelen, hazirandan itibaren işleyen gecikme faizlerinin bir kısmını silecekler, ondan önceki gecikme ve işleyen faizler yalan oldu gibi geldi.

• @Concorde ben 2010 da ki borcumu 2018 di sanırım, af ile ödemiştim.Tek sefer de nakit kapattım.Sadece ana parayı ödedim gibi hatırlıyorum.Taksit seçenekleri vardı o borç içinde ama taksit yapınca rakam ciddi artıyordu.

Benzer Başlıklar

• Turkiyede abd plakalı araç satışı hakkında

Türkiye Cumhuriyeti
    5
    0 Oy
    5 İleti
    355 Bakış
    ayvalik10A
    @Cannavaro1903 tamam ozaman gidersin yabancıdan yabancıya satış yapılır daha sonra araç için sigorta yaptırırsın ancak bu sigorta 6 ay kadar oluyor bilgin olsun
  • Çift Ehliyet Taşımak?

Türkiye Cumhuriyeti
    1
    -3 Oy
    1 İleti
    130 Bakış
    Ekto OktanE
    Merhaba bu soruyu sormak istedim oldukça aklıma takılan bir soru olduğu için diyelim Amerikaya taşındık Türk ehliyetimizi Amerikan ehliyeti ile değiştirdik Ehliyetimize Amerikada El koydular. T.C. Konsolosluğuna adres bildirimi yapmadık Adresi TR'de bıraktık Türkiyeye döndüğümüzde T.C. ehliyetimiz Hala sistemde aktif olur mu? Diyelim ki aktif kayıp diyerek yeni bir Türk ehliyeti alıp Amerikaya dönünce Adresimizi Amerikada beyan etsek bu noktada Türk ehliyeti iptal olur mu kısacası Amerika Ve T.C. Ehliyetini ikiside aktif olucak şekilde taşıyabiliyormuyuz yoksa T.C. Ehliyeti iptal mi oluyor oluyorsa bu hangi aşamada gerçekleşiyor bilgilendirirseniz sevinirim
  • 14 yıl aradan sonra Türkiye'yi ziyaret edecek kişi için öneriler

Taşındı Türkiye Cumhuriyeti
    47
    2 Oy
    47 İleti
    2k Bakış
    R
    @patriot Maalesef siyasetçilerin, burokratlarin ve Turk dizilerindeki karakterlerin sakallı olması çok etki etti.
  • Amerika'dan Türkiye'ye Eşya Kargolamak (gümrük işlemleri)

Taşındı Türkiye Cumhuriyeti
    37
    0 Oy
    37 İleti
    25k Bakış
    R
    @akerm, içinde söyledi: Amerika'dan Türkiye'ye Eşya Kargolamak (gümrük işlemleri) Merhabalar. Yakın zamanda başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Çocuğum ve eşim için Amerika'dan Türkiye'ye 1 koliyi USPS de gift olarak hazırladım ve gönderdim. Fakat TR de kolinin içinde oyuncak ve giyim eşyası olduğu halde, ve bir üründen iki adet olmadığı halde, ve kargo eşten eşe yani aynı soyadını taşıdığı halde ticari sayıldığını iddia edip bizi gümrük müşavirlerine yönlendirdiler. Tabi gümrük müşavirleri.. ağzımı bozmayacağım siz anladınız hislerimi.. 27 bin tl masraf çıkardılar. Sorduğumda dilekçe ve uygulama bedeli adını vermişler. içinde en fazla 200 dolarlık hediyelerimi mecburen iade edilmesini istedim ve bekliyorum hala. Eğer benim gibi bir hata yapıp TR yi buraya benzetip iyi niyetle birşey göndermeyi düşünürseniz bu yazımı okuyun. Ve eğer birinin bagajının yanında ücreti mukabilinde gönderim yapabilirsem yapacağım. Sanırım başka da bir yolu yok. Ne yazikki ne yollarsaniz yollayin ürünün çok üstünde gümrük çıkıyor. Eğer gift alacaksanız Türkiyedeki amazon vs kullanip oradan alabilirsiniz (şayet ürünler türkiye dede var ise) onun dışında dediğiniz gibi ya birisi bagajında götürüp teslim edecek yada siz. Artik kargo ile ticari olmasa dahil uçuk vergiler mevcut. Vergiyi hesaplarken ürünün kargo ücretininde vergisini çıkartiyorlar düşünün ne kadar saçma bir sistem...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k